×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Флагман не е съдник, вие преценете дали Галин заслужава вашата подкрепа


Флагман не е съдник, вие преценете дали Галин заслужава вашата подкрепа
Вчера Галин позираше и пред този асансьор, за да събуди съжалението на Флагман и нашите читатели
05 Януари 2018, Петък, 13:50 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, Снимка: Мануел МОМЧИЛОВ

Ето и обратната страна на информацията за бившия възпитаник на сиропиталището


Вчера Флагман.бг публикува покъртителна история с 20-годишния Галин Александров, който е добре известен в Бургас – подробностите вижте ТУК.

Не очаквахме, че една медия може да предизвика толкова голяма вълна от съчувствие, обич, състрадание  и готовност да се помага навреме.

Станахме посредници, защото Галин няма мобилен телефон, няма и лична карта.

Първо, в 16 часа, след 30 минути от публикацията ни, на редакционния  телефон се обади бивш възпитаник на Френската гимназия, който заяви следното: Живея в Холандия, устроих се тук и имам печеливш бизнес. Познавам Галин от сиропиталището, чиято сграда беше долепена до сградата на моето училище. Помня го много добре, защото той е забележителен. Не съм очаквал, че ще изпадне до такава степен, че никой да не иска да го погледне. Няма да му преведа пари, защото и друг път съм му давал, но после съм разбирал, че ги е пропилявал без да прави опити да стъпи на собствени крака. Сега обаче съм готов да преведа сума на хостел в Бургас, където да се установи дългосрочно. Очаквам да се свържете с него”.

В 19,30 часа в редакцията се обади председателят на дружеството на инвалидите Пламен Делев. Той заяви, че се намира в жк Меден рудник, където е осигурил стая за Галин в работническото общежитие на „Строителни монтажи”. Имал готовност да предплати престоя му, докато си намери работа и квартира.

„Пътувам към редакцията ви, за да ви оставя пари, с които утре сутринта да платите глобата му и да му изкарате нова лична карта, за да може да го приемат в общежитието. Пари няма да му оставя, имам съображения. Миналата зима го настаних в общинския приют и му дадох средства, след което обаче бе предизвикано масово сбиване между него и двама рецидивисти. Тогава се наложи да му прибера багажа и да го устроя с друг покрив. Просто го изгониха и той не бива да вини общинската служба за социално подпомагане. Парите, които взема на ръка, той просто ги пропилява”, каза г-н Делев, с когото се уговорихме да се видим днес рано сутринта.

Ето какво ни написа г-жа Таня Терзиева,  управител на фирма Борела ЕООД, която се занимава с цветопроизводство и озеленяване: „Безпокоим се за Галин, познаваме го от „Хепи”. Имам възможност да го приема в базата на фирмата – не е луксозно, но е топло. Има храна. Мога да го наема и на работа. Ще рискуваме, докато му издадат новата лична карта. Няма да го оставим гладен.”

В 22 часа снощи дежурният редактор публикува мобилния телефон на главния редактор Катя Касабова, за да могат всички, които срещнат Галин на улицата да го изпратят в редакцията ни веднага, за да му помогнем и да не мръзне из таваните. 

Какво се случи след 5-тата минута от оповестяването на номера: Установихме от няколко независими източника, че преди да се озове на улицата окончателно преди две седмици , Галин е пребил жестоко  и  опитал  да изнасили приятелката си, която го е приютила в собствената си квартира. Момичето е повикало баща си на помощ и докато Галин е бил озаптяван е натрошил стъклата на прозорците по всички етажи на входа на жилищната кооперация, намираща се зад Стоматологичната поликлиника.
От полицейските сводки научаваме, че той е бил пиян и дрогиран, когато е извършил това престъпление. Уринирал е навсякъде из стаята на момичето.

Само през последните шест месеца един от многобрийните му благодетели на два пъти му е подарявал мобилен телефон със заредена карта, след което дареният  е твърдял, че са му го откраднали. Втората карта човекът все още изплаща на М-тел.

Обади сеи  хотелиер от Слънчев бряг, при когото Галин за малко е бил на работа и подслонен. Човекът заяви, че се напивал до безпаметност, след което уринирал в леглото си. За по-малко от месец  бракували  четири матрака от хотела. Затова е бил и уволнен.

От друг полицейски източник узнаваме, че с всички пари, които му се дават, той купува дрога, която смесва с алкохол. Всяка дарена стотинка пропива в караоке-бара в Операта, откъдето също имаме потвърждение.

Поради което Флагман няма да съдейства на Галин Александров и прекратява мисията си да е медиатор между него и милостивите хора.

Оставяме на всички, които го понавават да постъпят по съвест. Г-н Делев насочи дарението си към  възрастен инвалид от Сунгурларе.


В категории: Животът


27
Коментара по темата
27.
Б.М.Гларус
09.12.2020 06:15:03
0
1
Познавам го Галин от центъра.
С всичко което се занимавам и той се е занимавал и бил голяма звезда.


П.С. Много Бла Бла и нищо.
Лично аз не мразя хората, но мразя тия лайна дето взимат и ги развалят.
Това момче можеше да постигне някакви неща не е като да не е интересен.
И преди съм го казвал удариш ли една точка човека в огледалото става друг.
Морали, разсъждения, действия, бездействия...
26.
Tanya
01.03.2018 19:50:21
0
4
Работих в парфюмерия в Бургас,където Галин ни беше промоутър.Постоянно идваха клиенти да се оплакват от отношението му.Не искам да Ви описвам на какво съм била свидетел за 2 месеца...Един ден в магазина дойде мъж,личеше че е ром.Попита къде е Галин и каза,че той е баща му и иска да си го приберат.Каза,че живеят в Меден Рудник.Изчака известно време,но Галин идваше когато си поиска на работа и човека си тръгна.На другия ден му казах кой го е търсил и Ви цитирам думите му:-“Мани го тоя мангал не искам да го виждам повече!”Живее от милостинята на хората и не му се работи.Мисля,че няма да прокопса.
25.
ккаска
07.01.2018 15:23:55
2
5
Да си намери работа и да не разчита на околните. До никъде няма да стигне по този начин. Здраво бачкане да види какво е живота, а не само да очаква милостиня от околните и да става за посмешище..
24.
хммм
06.01.2018 21:37:44
1
3
Флегмен не е съдник, ама Петърчо се прави на такъв. Касабова не ви влия добре...
23.
Не си казвам името
06.01.2018 02:00:56
2
5
Вчера в 23:00 ч го видях до тришъра има едно магазинче за цигари алкохол и сладки работи до него имаше магазин за дрехи там го видях да виси при жената на магазинчето когато се загледах стана ми жал много но като той ме погледна толкова лошо гледаше а аз исках да му дам пари или да му взема храна но явно няма да му помогна щом ги дава за алкохол и дрога !
22.
Tos
05.01.2018 23:49:55
3
2
Li e kadeto sa podvizava v borovata na meden rudnik i spi v bunkera i pla6i decata
21.
Chechi
05.01.2018 23:07:36
1
2
Това







Този младеж е един мошеник. Прави какви ли не номера за да го съжаляват. Видях го тази вечер до стоматологията с цигара в ръка и доста арогантно държание
20.
Майкъле,
05.01.2018 22:59:43
1
6
Изкарвай личната карта, хващай някаква работа, която хората ти предлагат и се стягай, докато още не е прекаленл късно, мойто момче! Че натам си тръгнал, кат гледам, а не си лошо пишлеме..по принцип
19.
пребийте го този
05.01.2018 22:10:07
2
10
Работата е ясна, като видите млад и здрав човек който се моли за пари и чака на милостинята на някой е ясно че е някакъв мързеливец и тарикат. Разбирам да е сакат, или възрастен нетрудоспособен човек...ок, ама млад човек да иска пари от хората, които се трудят и хранят семейства... си е за бой с тояги.
18.
123
05.01.2018 21:47:39
2
7
Вчера от химическото си взе бялата ризка чиста , а днес се пързаля на леда.
17.
Хахо
05.01.2018 21:04:24
2
8
Тоя клоун нахален за малко да изяде шамарите ми миналото лято спаси го жена ми която ме спря ... Това нагло л#но досажда на всички по главната лятото а сега и по дискотеките не е за с жаление а за бой
16.
Бедееен лии????
05.01.2018 20:01:51
2
7
Зощо тогава днес караше на ледената пързалка???
15.
Галинееее.. ква я свърши
05.01.2018 19:54:36
0
9
Щом има толкова хора, които са му помагали и явно има още доста, които са готови да го направят пак, защото го знаят като “добро момче”, значи все пак момчето -някога- е било добро ; може и още да е , ама е тръгнал надолу здраво. Не вярвам някой, който всички го знаят и му помагат, да стигне дотам да спи по входове, доброволно. Ама.. от това, което чета сега.. май сам си е виновен да се докара дотам и сега търси как да се измъкне от таз дупка и се изтипосва пред адансъори да го снимат и съжаляват. Може би ,все пак трябва да му се даде последен шанс и да проумее, че няма вечно да му минава номера да му помагат. Флагман, хубаво, че отразихте цялата ситуация, така трябва.
14.
така така
05.01.2018 19:52:32
0
9
много е нагъл по дискотеките ! почва да опипва и дърпа момичетата и трябва да го гониш за да ги остави
13.
гражданин
05.01.2018 19:47:21
7
4
Приберете момчето виждал съм го в автобус абсолютно нормално е.Кметството Бургас да не вдига цената на градската тоалетна на 1лев,ами да помага на хората.
12.
Запознат
05.01.2018 19:11:38
8
9
Тоя от 3-4 години насам е всеки ден по дискотеките дори лятото в слънчев бряг съм го засичал ходеше с костюм и гледаше надменно не пропускаше парти , а сега нямал пари и бил бездомен??
11.
Aркан
05.01.2018 18:51:48
0
11
Само като вида лицето му и се сещам какъв човек е,не е изтерзан физиономията му има за цел да буди у хората милост д аму дават пари,ама излъчването му е на чист мангал от интерната който не иска и няма да се промени,ако искаше да се промени до сега 1000 пъти да го е направил ама неще,по-лесно му е да иска милостиня и да се напива,за него най-добрата рехабилитация е трудовото възпитание,в интернет има едно такова сдружение за помощ на изпаднали лица да им дадат втори живот,ама тоя и за там не става.
10.
Добър ден
05.01.2018 18:19:34
0
11
Ще се сетите вие ...затова журналистите преди да правят репортаж или статия за нещо се проверява истинността й ,а не да пишем хаотично и вече сме големите журналисти ,в стремежа си да сте първи отразили нещо ,направо се осирате и после как няма хората да ви харесват и да ви плюят.И не пиша коментара си хаотично ,защото сте писали многократно за мои познати и приятели,които нямат нищо общо с написаното от вас.
9.
Burgazam
05.01.2018 18:07:17
1
10
Това лице не веднъж съм го срещал употребил солидно количество алкохол. По дискотеките с най-често се среща.
8.
Офф....
05.01.2018 17:42:00
4
15
В такъв случай помоща може и трябва да бъде настаняване в центр за рехабилитация за зависими...това момче е имало труден живот из домове за изоставени деца. Все пак мисля, че трябва да му се даде шанс да се излекува.
Не може да се изхрърли на кучетата...
7.
потресен
05.01.2018 17:36:52
1
5
кой каквото си надробил това ще яде.само да не почне да посяга от децата да краде или нещо друго че тогава ще има ела че ми трябваш.всичките такива са невинни очички дкато не му дадеш кокала в ръката и после човека си продължава по старому
АЗ Е БИХ МУ ПОМОГНАЛ ЗА ДА ХОДИ ПО ДИСКОТЕКИ И ДА ПИЕ
ТАМ ЩЕ ОТИДАТ ВСИЧКИТЕ ВИ ПАРИ
6.
*********
05.01.2018 17:29:19
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
дсфаг
05.01.2018 17:25:50
0
12
преди да заблуждавате хората че бил добър и хрисим моля проверявайте инфото си
4.
456
05.01.2018 17:19:08
0
12
Той може би не е виновен,че на това е научен в дома,където средата е отвратителна.Нас са ни възпитавали на отговорности и да си подреждаме приоритетите,а той не е имал пример.Дано си вземе поука.Мои близки преди години носиха дарения в дома и лапетата отвън им бяха счупили стъклото на колата,може би озлобени,че персонала им краде даренията.....
3.
БРАВО
05.01.2018 17:18:11
2
8
Страхотна новина. Сега освен руските редовни партенки ни занимавате и с приключенията на бурагските бездомници и клошари. Иначе снимката на жално гледащия мургав наркоман е достойна за рубриката ви "Кафе!" по-долу във сайтът ви. Не съм расист, но бедни и окаяни хора винаги ще има и съдя не къдрокосия друсал, а нивото на журнализмът във Флагман.
2.
незнам
05.01.2018 17:16:30
1
12
дали трябва да му се вярва натози
1.
Георги
05.01.2018 17:14:55
2
12
Помогнете му бе, хора! Човекът има НУЖДИ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Чия е служебната строителна министърка? Чия е служебната строителна министърка? И Виолета Коритарова се използва като аргумент в спора дали ГЕРБ или ПП-ДБ има (по-голям) дял в кабинета "Главчев" Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Хейтът тотално съсипва попфолк певецът Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи 60-годишната чуждестранна гражданка, но временно пребиваваща в Слънчев бряг, опитала да ги подкупи с 20 лв., но се озовала в ареста Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години Реалните доходи1 на домакинствата нарастват с 10.0% през 2023 г. в сравнение с 2022 г. Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Собственикът „Бермар инженеринг“ дава втори частен съдебен изпълнител на прокурор заради опита за неправомерна продажба Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България
Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори