×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов определи протестите срещу втора кабинка в Банско като саботаж


Валери Симеонов определи протестите срещу втора кабинка в Банско като саботаж
кадър: bTV
04 Януари 2018, Четвъртък, 21:29 ч.

Според него причините са две – едната е интерес на чужда държава, която се чувства застрашена от Банско, а втората – саботаж от други политически партии


Протестите срещу втора кабинка в Банско са опит за саботиране на възможностите на българския туризъм”, заяви вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на „Лице в лице” по bTV.

Той коментира, че това е изкуствено създаден проблем и всеки, който гледа отговорно на този казус, трябва да се постарае да намери решение за него.

„За протестите за мен има два мотива. Единият е чисто комерсиален – тук са намесени средства на други държави, които приемат Банско за техен конкурент”, каза Симеонов, след което изреди страни като Швейцария, Франция и Австрия.

„Докато се дърляме не е направен нито един метър лифт и ски писта точно заради саботажа на тези хора, които са платени”, коментира Симеонов.

Според Симеонов вторият мотив за протестите е политически.

„Това лъсна с декларациите на партиите, които подкрепят този протест. „Да, България”, ДСБ, ДЕОС и други, които след 7 месеца парализа се опитват да излязат от безтегловността след изборите и търсят да придобият обществени и електорални дивиденти”, каза още той.

Симеонов е категоричен, че не трябва Банско да се поставя в пълна парализа и невъзможност за разширяване.

По време на гостуването в предаването в ефир бяха включени и еколози, които тази вечер ще присъстват на протестите. Те призоваха вицепремиера да си подаде оставката.

Симеонов определи твърденията, че ще бъдат изсечени вековни гори в Пирин като лъжа.

„Какво е вековна гора – това са резервати. Концесионната зона няма нищо общо с вековните гори”, категоричен е вицепремиерът.

Той добави, че разширяване на самата концесионна територия също няма. „Това е втората лъжа”, категоричен е Симеонов.

Той допълни също, че настоящата ситуация, в която лифтът в Банско не може да обслужи всички туристи, също води до екологична катастрофа, защото повечето от тях се движат с автомобили през гората.

„Ако не дадем възможност да се отпуши този зимен курорт, как ще подпомогнем икономиката? Валери Симеонов е поел личен ангажимент да изработи и предложи стратегия за развитие на планинския туризъм у нас”, каза още вицепремиерът.

„За мен става въпрос точно за саботаж на определена печеливша държавна политика”, категоричен е Симеонов.

В категории: Политика


16
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 5
16
Коментара по темата
16.
ПР
06.01.2018 00:08:59
0
1
Какви задалжения има един вицепремиер ? Нали те не се изразяват само в обикаляне на студия и даване на интервюта , в които всички опоненти са определяни като лъжци , мутри , платени от трета страна страна безродници и все в този дух определения ...
Нито един аргумент няма за думите , които изрича , но понеже му дават трибуна прави много умели внушения и глупавия му електорат ръкопляскат !!! Простаците харесват простака !
15.
Karata
05.01.2018 18:17:05
0
0
А бе ,този чукундур кога започна да разбира и от туризъм? Нагъл, безочлив,самонадеян простак - това е неговото излъчване.
14.
Всевишният
05.01.2018 12:35:33
0
6
Наполеончоооо на всяка свиня и идва Коледата!
13.
Зелен Наглец
05.01.2018 12:34:21
2
3
Къф е тоя Валерко уе ?
Аз съм представител на неправителственна организация, в смисъл независима от правителството на България... Е верно, че парите си ги получавам от Швейцарското и Австрийското правителство, ма те ми плащат щото да съм независим... Защо са ни добри условия по курортите- я как е по- хубаво да серем из храстите и да се бършем с вестник... Пък туристите кучета ги яли...
12.
Не така с цензурата
05.01.2018 11:18:52
1
10
Флагман, вие сте единствената електронна медия, която блокира възможността за положителна или отрицателна оценка на поста, според това на вас дали ви отърва или не
11.
D
05.01.2018 11:16:16
0
1
Ei palia4o sme6nik
10.
Хавсалиев
05.01.2018 08:52:30
1
6
Какъв медиен комфорт са му създали в Bulgaria On Air Баш патриота !!!! Вози се на самолетите на ТИМ безплатно , обширни коментари и комфортни въпроси от водещата в телевизията на ТИМ . Защитава Банско и построяването на втора кабина като Матросов , където ТИМ имат също интереси ....
Нещо да е казал против тази групировка господин вицето някъде ? Все едно не е съществувала никога .... В устата му са все СИК , ВИС , мутри .... а за момчетата от ТИМ нито дума .
Самодоволен тарикат , който се е опиянил от самия себе си ! И тази игра на думи , пардон уж се бе объркал " леберасти " и " неолеберали " ... ох извенете ме ... Боже , Боже толкова ниско ниво политик . Този е сравним с такива култови личности от политиката като Йоло Денев и Георги Петров - тъпото .
Този път обаче ще се наеграе яко !
9.
*********
05.01.2018 06:35:29
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
Хаххаха
05.01.2018 05:19:15
2
11
Пак половин истини говорим. Тази снимка е от началото на сезона, при отварянето на лифта. През сезона единствено събота е по натоварено. И пак за час си горе. Ако си решил да караш ски/сноуборд всички си купуват карти предварително и се качат в 9 сутринта. Първо да си оправят пистите, пълно е с камани. Плюс това няма сняг. За какво е втори лифт. Цените са безбожно скъпи, за курорт от калибара на Банско. Редовно се затварят лифтовете горе заради вятър. Никой не му пука 60 лв ти ги взимат има условия за ски или не. Никой няма да ти върне после парите. Ние едва покриваме стандарта за писта, че за втори лифт се борим. Смешна работа. По добре Боровец да се развие малко. Поне си горе в планината, не в някакво пробито село. Цялата вързала та лифтове ще строим. Пак с манипулации и снимки казващи половина истина. Смешки
7.
*********
05.01.2018 00:51:43
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
много нагъл
05.01.2018 00:01:18
0
4
То ако беше комунистическо, Валерката щеше да ремонтира автобуси.
5.
Наглец
04.01.2018 22:32:55
4
8
Преял с власт наглец !!!! Как се държи нагло в студиото .... Тоя така се е объркал в коя година живеем ... Това да не ти е комунистическо бе , фатмак !
4.
българин
04.01.2018 22:11:53
3
8
Валерко освен в Странджа и в Родопите вече има интерес и в Пирин.....

само шопите нема да го пуснат на Витоша, но той ще продължи да ближе и маже при Бойко белким го огрее и там....и за това иска цял мандат....ама дали ще го има..??!!!
3.
бургазлия
04.01.2018 21:49:42
4
7
флагман докога ще ни занимавате със симеонов този човек лъже непрекъснато и като някой казва истината за симеонов не му трийте коментари докажете че сте сериозен сайт публикувайте и другите гледни точки а това че хората казват истината и някой хора като симеонов като им се каже истината и се засягат бъдете обективен сайт
2.
Hahah
04.01.2018 21:12:13
3
7
Абе тоз да не е министър на туризма, че все се изказва по тия теми??? Или просто има там лапачка за него и затова се меси???
1.
Ирод
04.01.2018 19:47:25
7
11
Валери Симеонов по-добре да си мълчи, че толкова простотии на едно място отдавна не беше сътворявал.

Каква конкуренция, какви пет лева... Направо си представих как Швейцария или Австрия треперят пред мизерното и смотано Банско...

Да спре да шикалкави и да отговори на въпросите, които всички подминават напоследък, а именно:

Има ли констатирано нарушение в концесионния договор, какво точно е то и какви санкции се полагат? Приетото решение нарушава ли съществуващите закони?

Жокер - "презреният" Тома Белев вече няколко пъти публикува официални документи, които с налични в сайта на две министерства и отговарят на въпросите, но все още никоя медия не се е престрашила да ги покаже.

А Симеонов, Каролев, Бонев и прочее лично заинтересовани хрантутници си плюят ли, плюят без реални аргументи.

Флагман - докажете, че сте сериозни и публикувайте другата гледна точка. Сигурен съм, че сте виждали въпросните документи. Не мога да пусна линк, понеже системата ви на коментари не позволява, но е много лесно да се открият.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори