×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте виновния за протеклия саниран блок в жк „Изгрев“, който остави десетки без ток


Вижте виновния за протеклия саниран блок в жк „Изгрев“, който остави десетки без ток
Росен Нецов каза, че работниците му изхърлили ламаринените обшивки, но сега ги възстановявали
04 Януари 2018, Четвъртък, 08:56 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Флагман.бг сгащи строителния техник на излизане от сградата на общинската администрация в Бургас, където тази сутрин даваше обяснения


Консорциум „Евробау проект Бургас“, с водеща фирма "Евробау инженеринг" ООД, е виновникът, който остави блок 9 в жк „Изгрев“ без покрив след саниране (ВИЖ ТУК).

Неговият представител инж. Росен Нецов, който е и технически ръководител на обекта, днес бе извикан от зам.-кмета по строителство на община Бургас инж. Чанка Коралска, за да даде обяснения какви са причините и какво предстои да извърши оттук нататък.

Флагман.бг сгащи строителния техник на излизане от сградата на администрацията. Росен Нецов се оправда, че причината за наводнението в осемте входа е допусната техническа грешка от страна на фирмата, работниците  свалили ламарините от покрива без контролно. Ламаринените обшивки  трябвало да се сменят, но не и да се отстранят.

При срещата със зам.-кмета той уверил, че до края на деня ще изготви авариен план за работа, за да може да приключи в срок, а Общината ще следи стриктно дали фирмата изпълнява графика.

Щетите на хората щели да бъдат възстановени максимум до 10 дни – за сметка на фирмата. „С Общината съвместно ще извършим оглед с опис и всичко, което е по тези описи, ще бъде възстановено“, обеща той.

Въпреки че десетки семейства бяха без ток, инж. Нецов твърдеше, че такъв случай е имало само в един апартамент.  Вчера бил извършен оглед, установило се, че проблемът е в захранващия кабел и вече трябвало да бъде възстановено.

„В момента, в който разбрах, видях се с госпожата от апартамента и изпратих хора там. Колко време са били без електричество не знам, защото тази информация не е стигнала до мен“, обясни още той.

Инж. Нецов не е знаел и за гръмнали ел. уреди на семействата. Никой до този момент не бил описал подобни щети. Днес обаче щели да видят къде, какво и как се е случило, но от думите му не стана ясно дали ще възстановят и тази щета.

На въпрос на Флагман.бг.: В какво състояние е покривът на блока в момента, има ли опасност, ако пак завали дъжд да се повтори ли ужасът, Нецов отговори:

„Две от секциите могат да бъдат абсолютно спокойни, тъй като там са приключили работите. По другите две секции от днес се работи приоритетно по поставяне на ламаринените обшивки. Това е единствен проблем, тъй като старата изолация от покрива не беше свалян, върху нея са изпълнявани всичките действия, никъде няма теч в средата на сградата или някъде на друго място. Има поставена и нова изолация на три от секциите хидроизолация. Но отсъствието на ламаринени обшивки, връзката между две секции, където панелите с течението на времето са се разделили, и при отсъствието на ламаринена обшивка оттам влиза вода. Водата влиза отстрани по панелите, мокри панелите и оттам влиза“.


Инж. Чанка Коралска (вляво) увери, че ще бъдат възстановени щетите на пострадалите семейства

Това е първият възложен блок за саниране по Националната програма за енергийна ефективност на фирмата. Въпреки че некадърността на работниците остави цял блок с осем входа без покрив и електричество, инж. Нецов каза, че нямали недостиг на квалифицирани работници.

"Санкциите, които ще бъдат наложени на фирмата, са посочени в договора. В момента нашите юристи правят изчисления по описите, които още не са приключили. От последното наводнение има обходи, протоколи, които трябва да бъдат направени. Смятам, че фирмата ще си изпълни ангажимента да възстанови за собствена сметка асболютно всички щети. Ако това не се случи - ние имаме възможност да задържим гаранцията по изпълнение на договора и със сумата, доколкото е възможно, да обезщетим хората. Разчитам на това, че след днешния разговор - те категорично поемат този ангажимент", каза зам.-кметът по строителство инж. Чанка Коралска 

В категории: Бургас


Флагман.БГ Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка 23/04/2024, Вторник 17:20 6
Флагман.БГ Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! 23/04/2024, Вторник 17:00 2
12
Коментара по темата
12.
Живуща в блок 9
04.01.2018 20:53:18
0
5
Господина говори пълни глупости.Работи се хаотично,без организация и контрол. Не се влагат нужните материали.Поставена е вече изолацията и частично външната мазилка на първите два входа, но всичко това се прави от неквалифицирани хора,за качество на работа не ми се говори,защото няма такова.Сменят се вече 4 бригади. Входа бе боядисан отвътре без да се свали старата мазилка. Всичко е замислено добре,но на практика.... Многократно алармирах господата за рушащ се панел,който замаскираха със стиропор и мазилка.
11.
ггггггггггггггггггггггг
04.01.2018 19:05:05
0
1
не е виновен той - но е виновен че взима на работа боклуци
10.
А
04.01.2018 18:48:01
0
2
Като дават блокове на Сульо и пульо така ще е. Да си прочетат критериите, които са писали сами и кой от избраните отговаря на тях.
9.
Богат селянин
04.01.2018 16:44:14
2
10
Държавата пак се подигра с бедните хора. Излъга ги отново. Безплатно саниране, а струва милярди. Никой не го интерисува защо хляба не е безплатен а санирането е?
8.
Зорница
04.01.2018 14:54:26
0
7
А този Гюров ли как беше,от технически контрол не да не си вдига телефона ами да дойде в Зорница и да види къде се намира бл.15......
7.
Зорница
04.01.2018 14:49:44
1
12
Госпожо Коралска елате и вижте в Зорница бл.15 Абсолютно същото положение , без никакъв контрол...
6.
Mafia GERB
04.01.2018 14:04:05
1
17
КОЛОСАЛНА КРАЖБА извършват ГЕРБ и фирмите им САМО от санирането: За един апартамент са предвидили 12 ООО лева. За един блок от 200 апартамента = 2.4ОО.ООО ( два милиона и 400 х.) Повечето от хората обаче са си сменили дограмата и са санирали жилищата си, което предполага, че при тях НЕ СЕ СМЕНЯ ДОГРАМАТА, а само се ЛЕПИ МАЛКО СТИРОПОР И СЕ БОЯДИСВА ФАСАДАТА , КОЕТО ПРЕДПОЛАГА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 2 хиляди лева. Останалите 10 хиляди лева само от един апатрамент са ЧИСТА АВАНТА ЗА ГЕРБ и фирмите им. ИЛИ ОТ 2.4 МИЛИОНА, ОТ ГEРБ ПЕЧЕЛЯТ ДВА МИЛИОНА САМО ОТ ЕДИ ЖИЛИЩЕН БЛОК. !!!
5.
бургаска Патка
04.01.2018 13:58:59
2
4
Хаха! Този убавец ли вчера в късния следобед крещя като луд на мангалите горе на покрива на 9ти блок???
4.
truestory
04.01.2018 13:43:15
3
3
на тоз мангал бригадата от роми дето му бачкат, където не са работили там не са крали и пак не е сигурно. На всички блокчета дето е санирал железните капаци са откраднати. Не ламарина а жилязо да карам бе брат шифеор да стана
3.
Пострадала
04.01.2018 13:15:59
0
15
Пострадала от санирането на бл. 9 в Изгрев: Този господин дали изобщо знае какво говори, само празни обещания ще има. Целия блок тече, на високите етажи е ужас, тапети паднаха, мазилката се лющи, тече вода по трегерите, и то вече е оцветена в ръжда. Да дойде да му покажа мухлясалите ъгли на стаите. Тази тъпа фирма да я сменят, като не знаят как се работи да не се захващат. И дали той изобщо е ходил на този обект?
2.
bobo
04.01.2018 12:47:11
2
16
q mu vzemete ketapite na tehnika za pet godini da vidim 6te ima li drug prokapal blok v burgas
1.
Ne SA NAQDAHA
04.01.2018 12:41:56
2
22
nqma blok KOITO DA NE E PROTEKAL sled dujd v Burgas sas SIGURNOST....absolutni NEKADURNIZI gi SANIRAT...a samite firmi sa na UPRAVLQVA6TITE -GERB...taka 4e vse edno DA GLOBQVAT SEBE SI
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Влизали и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! Внесени са промени в закона за здравето Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ То протече в процедурни спорове и без никакво действие по същество Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Към момента най-много са регистрираните случаи на заболели във възраст до 1 година и усложненията при новородените са по-чести Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите 
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори