×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще стана президент на БФС и Боби Михайлов ще падне, ако има повече трезви глави на Конгреса


Ще стана президент на БФС и Боби Михайлов ще падне, ако има повече трезви глави на Конгреса
Направих за Бургас повече, отколкото почетните му граждани, категоричен е Ивайло Дражев
03 Януари 2018, Сряда, 18:08 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Знаете, че в загубени мачове не участвам, познавам апаратните игри много по-добре от Боби Михайлов и компания

Ивайло Дражев днес хвърли бомбата и обяви, че ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз(БФС). Бившият футболен бос и през 2009 година атакува поста, но тогава бе спрян преди Конгреса с административни ходове.

Със сигурност участието му ще направи вота много интересен. Ивайло Дражев е човек, който не си поплюва и е ясно, че ще разтресе Футболния съюз, защото хората на Боби Михайлов добре знаят, че ако има някой, който ще им извади кирливите ризи, то това е точно Дражев. 


-Г-н Дражев, днес със сигурност изправихте косите на хората около Боби Михайлов, защото другият кандидат за президент Любо Пенев е по-деликатен, а вие сте перде.

-Моята кандидатура е издигната от един от най-старите футболни клубове в региона – „Ботев”(Болярово). Всичко е премерено, не е импулсивно решение. Хората, които ме познават знаят отдавна, че каквото трябва за БФС съм го казал и не се страхувам отново да го направя.

-Каква е личната Ви мотивация да се кандидатирате отново? През 2009 година намериха някаква вратичка и изобщо не ви допуснаха до участие.

-Ако не бяха я намерили, щяха да загубят Конгреса. Постъпиха много „умно” като не ме допуснаха, защото щяха да си отидат. Анализите показаха, че от 300 клуба 100 не са гласували за Борислав Михайлов, а мотивацията ми е справедливост и промяна в мисленето, начина на администрирането на футбола.

-Има ли шанс да "съборите" Боби Михайлов този път, пак има много „мъртви" клубове?

-Вярно е. Реалните клубове са около 300, а всичко останало са клубове-семейства или едно лице, което идва на Конгреса, за да получи определена сума. Те на това са разчитали през годините – контролиран вот чрез регионални и зонални председатели. Наясно съм с нещата, по-наясно и от тях. От 30 години се занимавам с управление на юридически лица. Трябва да знаят, че имам много по-голям опит. Що се касае до другите кандидати - за Боби Михайлов съм си казал мнението, а Любо Пенев ми е интересен. Беше добър футболист, уважавам амбицията му, но няма опит. Самият факт, че в сериозните страни нито един голям футболист не управлява футбола, е показателен. А що се касае до крайния резултат, познавате ме и знаете, че в загубени мачове не участвам. Не само, че има шанс, а е въпрос на добра организация и трезви глави, за да има нов президент на БФС. Защото на Конгреса обикновено черпенето започва от рано. А месеци преди това се върви от клуб на клуб, за да се агитира, да се заплашва. Футболните ръководители се притесняват, че могат да им отмъстят със съдии, картони, картотеки, както на мен ми отмъстиха.

-Прав сте! Буквално заличиха футбола в Асеновград, след като местният „Асеновец” издигна кандидатурата Ви през 2009 година?

-Като започнете от кмета и стигнете до директора на училището - всички бяха заплашвани. И пак не успяха да ги откажат. Преправиха протокол, имаше досъдебно производство, проверяваха кой е фалшифицирал документите за оттеглянето на кандидатурата. Сега е същото. Самият факт, че от първата минута говорят за съдебно минало, мислейки си, че аз съм паднал от Луната и не съм подготвен юридически, говори достатъчно. Но ще им кажа, че няма как да ме спрат. Ако аз съм имал проблеми в съдебното си минало, то е изцяло заради тях.

-Какво е вашето наблюдение за Бургаския регион, има ли натиск върху клубовете и как ще противодействате?

-Разбира се, че има. Първо се натиска зоналния председател и чрез него ще се опитват да контролират останалите. Ще се видя клуб с клуб. С всеки един ще направя среща и то чрез зоналните председатели.  Трябва да им е ясно,че администрацията е длъжна да осигури относително равен достъп на всички кандидати до клубовете и зоналните съвети.

-Имате ли готов екип, който ще представите?

-От 15 години.

-Някои от имената бихте ли посочили?

-Не, защото ще ги  заложа на дузпата, защото ще ги атакуват, плюят, изнудват. Но веднага ви казвам, че до ниво регионален съвет и направление в структурата имам готови хора. Ще има промени в положителен план, никой няма да бъде игнориран, а ще обединя всички усилия на хората, работещи във футбола.

-Ако трябва да бъдем честни авантюристично изглежда да спечелите Конгреса.

-И през 2009 година се смяташе за авантюристично. Тогава ме бяха неглижирали, осмиваха ме по всички техни медии и от 300 клуба 108 изобщо не гласуваха. При условия, че изобщо не бях в залата. Без кандидатура 35 % от клубовете не подкрепиха Боби Михайлов, а какво ли щеше да се случи, ако ме бяха допуснали.

-Г-н Дражев, с какво се занимавате в момента? Дълго време стояхте далеч от общественото внимание.

-С абсолютно същото, с което се занимавах преди 30 години – търговия, туризъм и предприемачество. Нищо друго по-различно – същите офиси на същите места. От 30 години се занимавам с едно и също.

-С кандидатурата си за президент на БФС излязохте отново на светло. Да очакваме ли да участваме по-активно в обществено-политическия живот на Бургас?

-На Бургас съм дал достатъчно - да не звучи самохвално, но голяма част от почетните граждани не се направили толкова, колкото аз. Но не искам никога да ме спрягат като такъв. Ако човек види какво съм оставил чрез фирмите си по паркове, спирки, стадиони, семейства на които съм помогнал, ще си запита дали има друг меценат в града, който да е направил толкова.  В Бургас се нагледах на кандидатури на "заслужили" хора, някои са уникални.

А що се касае до връщане в политиката – няма да го направя. Никога сериозно не съм искал да участвам в политиката, защото това е средище за хора, които не стават за нищо друго, с извинение. Има и сериозни хора, но те странят и са най-тихите и най-малко активните

В категории: На терена , Спорт


20
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
20
Коментара по темата
20.
хаха
02.01.2021 23:22:17
0
0
сигурно си е повярвал
19.
LSFC2
04.01.2018 16:58:15
1
0
Kato gi gledam komentarite na vragovete na Drajev, zapochvam da mu simpatiziram iskrenno , Mnogo pomiari se uprajniavat vav Flagman
18.
ОнЗи
04.01.2018 11:54:56
2
1
до 16
А ти защо не му го кажеш или като го видиш бягаш ама пред клавиатурата си супер пич
Познавам момчето и семейството не са дебили като разни известни и неизвестни играчи
17.
*********
04.01.2018 11:03:54
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
16.
Haha
04.01.2018 10:03:30
3
2
Parvo idi pomogni na plemennika.ti.s golqmafa glava drago dragstera malko da q smali ,che e kato shamandura hahaha
15.
LSFC
04.01.2018 08:21:01
2
10
...ако имало трезви глави на конгреса на БФС...каква пародия,ако тоя беше трезва глава нямаше да е убил 3ма души с колата си и нямаше да е бил в затвора...Предприемач бил...гладна мишка
14.
Saniata..
04.01.2018 07:14:03
10
4
Всичко което казва е 100% точно , иначе злобни коментари и простаци винаги ще има....
13.
ibra
03.01.2018 23:43:32
5
5
vrushtai sa v pangoto bre Drajev
12.
До 2 и 10
03.01.2018 23:30:40
5
13
Ей дражев,как си личиш долен боклук изперкал.аре скривай се бе.познахме те.че и минуси на коментарите против теб слагаш.хахахаха смешко.
11.
Най-смешния ви
03.01.2018 23:25:19
3
5
Хахахаха
10.
ЦСКА
03.01.2018 22:49:11
15
6
Браво Дражка , хакай им го на всичките помияри , които се изхождат в чата , не са 80 % дебилите , а са 90% ...Заради такива лекета писаришка няма отбори в Бургас ...
9.
Иван Иванов
03.01.2018 22:36:37
4
16
Дражев,ти си уникален наглец!Чудя се как може да има толкова жалки хора като теб,ти си уникален тъпанар!Я кажи сега пред всички как върна парите на Жоро Илиев,мача Черноморец-Локомотив Пловдив 1:1...Манол Лалов в 91 мин изравни за Черноморец...и ти върна прите..Ти ли малоумник ,ще ставаш президент?Ти ли ?Затворник долен!От къде пак се появи бе идиот !такива като теб,Динко от Ямбол.....и други идиоти се чудя кой ви дава право да се изказвате!ИЗЧЕЗВАЙ ИДИОТ!
8.
И аз чувам гласове
03.01.2018 22:31:58
3
8
А аз ще стана космонавт и ще кацна на Венера. После ще превзема анблок Юпитер и Сатурн, с подкрепата на Нагорни Карабах и Абхазия. Обещали са ми космически кораб.
Това ми се дава "отгоре" и гласове чувам, говорят ми постоянно. Като глътна розово хапче и по телефона почват да ми звънят.
7.
Ти да видиш!
03.01.2018 22:20:55
3
10
Дражев - президент на БФС, Зартов - президент на Държавата, Иван Лихваря - Премиер или най-малко Кмет. Така се прави - който е с най-голям стаж в пангото - той трябва да се възнагради с най-високия пост.
Предлагам промяна в Закона - който не е лежал в затвора или в ареста да му се отнемат правата да заема изборни и ръководни длъжности! Венсеремос, другари!
6.
Дражо
03.01.2018 22:20:44
3
10
Да не сме на карето да ги говориш тоя хуморески
5.
Burgas
03.01.2018 22:05:14
4
13
Въй дражев президент на БФС по-смешен виц от години не бях чувал :Ddd
4.
Нафта
03.01.2018 21:43:28
16
9
Абсолютният ми фаворит за БФС !!!само боклуци , олигофрени и дебили , като тримцата коментатори по-долу , които 2 стотинки не са дали за спорт може да напишат такива глупости ...Стадионът , който Дражев ремонтира и строеше беше слънце , след него го разрушиха, а другите помии ...са типично о български, Нито Перуката нито Пенев могат да се мерят на малкия пръст на Дражев освен като ритнитопковци ...
3.
От затвора в БФС
03.01.2018 21:32:59
3
11
Първо да спре да прави ПТП по бургаските улици и да спре да пие .Тръгнал футбола да оправя ,оправи Черноморец , стадиона го остави като след нападение на Ислямскс държава и така ще остави и БФС , но там няма да сложат бивш затворник .
2.
klm
03.01.2018 21:29:29
3
12
Убиец , да се сети, каква я сътвори..
1.
Божееее
03.01.2018 21:25:08
3
15
Ивчо помниш ли как се скарахте с Иван лихваря за едни домати докато бяхте в една килия в затвора! Айде не се връщай в политиката моля те№ Хахааа Ах тиии света водичке ненапита,кандитат президент поне,това ти се полага ”Светецо” хахаха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори