×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Без бойни кораби и без ремонт на МиГ 29. Каракачанов бесен : Не е нормално баба Пена да спира сделки


Без бойни кораби и без ремонт на МиГ 29. Каракачанов бесен : Не е нормално баба Пена да спира сделки
Каракачанов поиска промени в закона, за да не се спират важни сделки от който и да е
20 Декември 2017, Сряда, 14:32 ч.
Автор: Антония Чорева

Украинска фирма спря ремонта на бойната ни авиация

Военният министър Красимир Каракачанов днес обяви, че договорът за бойните кораби с варненската фирма „Делфин”, която трябваше да ги построи, е провален.

В 9 часа днес фирмата е депозирала писмо в министерството на Каракачанов, че се оттегля от сделката.

Заради това той оттегли и точката си от дневния ред на Министерски съвет днес.

Но във ведомството на военния министър това не е единственият проблем – днес Каракачанов съобщи, че ще върне и 40-те млн.лв. за ремонт на изтребители МиГ-29 и ще усвои само 50 млн.лв.

Причината да спре ремонтът на самолетите е, че на 19 декември в Комисията за защита на конкуренцията украинската фирма „Укроборонпром“ е внесла жалба по процедурата за ремонт и поддръжка за 15-те ни самолета Миг-29.

Премиерът Бойко Борисов попита защо вчера са работили толкова време с адмирали и генерали и всичко е било е готово, на което Каракачанов отговори: "Бяхме длъжни като правителство да направим всичко възможно".

По-късно Красимир Каракачанов обяви, че това е саботаж срещу решението на Министерство на отбраната да ремонтира своите самолети директно, с договор за пряко договаряне с „РСК-МиГ”.

„Ние искахме да сключим договор с фирмата-производител, която единствено е лицензирана за поддръжка и ремонт на собствените си самолети, които е произвела”, аргументира се министърът на отбраната и подчерта, че компанията „Укроборонпром“, въпреки че обжалва, няма лиценз и способност да извърши ремонта.

Каракачанов коментира още, че жалбата е внесена в Комисията за защита на конкуренцията без да бъде платена държавната такса, както и че липсва преведена регистрация на фирмата на български език.

В крайна сметка, борейки с бюрокрацията в закона, военният министър поиска промени в Закона за обществените поръчки. „Не е нормално баба Пенка или който и да било, да атакува сделки, свързани с отбранителните способности на Българската армия и по този начин да забавя процесите, като ни вкарва в ситуация на невъзможност в даден момент да изпълняваме своите задължения”, каза той.

Същата украинска компания преди няколко месеца е обжалвала и договора за ремонт на хеликоптера Ми-17 и е спряла процедурата по същия начин.

В категории: Политика


Батето се оказа пророк
Батето се оказа пророк 06/05/2024, Понеделник 14:00 0
11
Коментара по темата
11.
Do Diado Karakaran
20.12.2017 21:26:42
0
0
Emi tyri edin xui ako ti stane na baba Pena i rabotata 6te stane ako ne ia pustni na Vinkilarii toi da ij opravi
10.
Tixomir
20.12.2017 21:22:12
1
1
Vremeto leti i vie patriotite izlitate skoro
9.
Балкански Турчин
20.12.2017 20:10:21
2
0
Горд съм че ние Турците имаме втората по големина армия в НАТО след САЩ
8.
Даааа
20.12.2017 19:50:36
1
1
Обърни се към супер мен Валерката евентуално може и да ти подаде нещо ръка, илиии .......... хахахха
7.
koko
20.12.2017 18:49:07
0
2
ha na bas che parite gi nqma drug problem ne vijdam
6.
баба Пена
20.12.2017 18:15:00
0
0
что ни делается все к лучшему....
5.
Karakachan aga
20.12.2017 18:00:48
2
3
Нали фашистката хунта носителка на всякакви евро-хомо-садо-мазо ценности бяха наши хора. Нека се намеси онуй чучело "синоптика" Банов...той ще оправи работата, може и Прокопов и той ги разбира работите, Капитали, Каолини, Костаци и.т.н. айде натискайте на туршията, Америка плаща!
4.
Оооооо!
20.12.2017 17:23:17
1
6
Потърсете Плевньо за съдействие, нали е почетен гражданин на Украйна...
3.
DJARO
20.12.2017 17:19:56
0
2
do-1- Ni6to ne me u4udva v taq PSEVDO DURJAVA....za 2 sedmizi-sam hodil 16 pati za edna SAVSEM ELEMENTARNA USLUGA po instituzii- ime pratiha 21 pati po gi6eta s razli4ni ukazaniq kakvo da napravq.......taka 4e tova moje samo v BG da se slu4i
2.
Позитивен
20.12.2017 16:36:20
0
9
Аз не съм юрист, ама като не са платили държавна такса, не виждам как ще им е редовно обжалването. Нещо не ми се вързва.
1.
???
20.12.2017 16:11:51
1
8
И кой глупак, може да приеме жалба на украински, псевдо воеводата нещо менти
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Идва краят на Капките, призна продуцентът Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Бързото законодателство не винаги води до желания резултат", лаконичен бе държавният глава  Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“ Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия
Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбас и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори