×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10 неща, които трябва да осъзнаем по пътя към щастието


16 Декември 2017, Събота, 21:17 ч.

Всички се опитваме да намерим своя път. Искаме да открием дарбите си и да ги изявим пълноценно в света, и се надяваме по пътя да намерим щастие и вътрешен покой. За някои тези желания звучат силно и ясно, и стават движеща сила за действие. За други те са скрити дълбоко под шума на всекидневието, под егоцентризма, страховете, под натиска и нормите на обществото. Така все по-рядко им обръщаме внимание, пише Бърнадет Лоуг за блога marcandangel.com, цитирана от obekti.bg. С времето съм ставала свидетел как много хора откриват своя собствен път към щастието и себеосъществяването, и съм забелязала много общи теми, които излизат на преден план, споделя тя. Във всички случаи, щастието, което те откриват и развиват като вътрешна нагласа, идва с осъзнаването на няколко основни истини. Щом тези истини зазвучат дълбоко в нас, тогава сме способни да намерим удовлетворение и вътрешен покой. 
1. Никой друг не може да ви определя
Вие сте единственият човек в света, който може да каже кои сте. Обстоятелствата и мненията на другите могат да ви определят, ако вие им позволите. Не отстъпвайте своята сила и магията на своята същност като давате тежест на лошите обстоятелства в живота ви и лошите думи на околните.
2. Всичко, от което се нуждаете, е във вас
Нищо не ви липсва. Няма нужда непрестанно да се мъчите да станете нещо повече, да бъдете, да правите и да имате повече. Вие сте цялостни и завършени, разполагате с  таланта и проникновението, за да растете и процъфтявате в този свят, от момента, който сте родени. Единствената ви работа е да приемете тази истина и да й позволите да се разкрие. Някои прозрения се разкриват едва тогава, когато житейският опит ги отключи във вас. Доверете се на това и се отпуснете. 
3. Съвършенството е изкуствено създадена илюзия
Ние сме прекрасно несъвършени същества, действащи в един много несъвършен свят, и тъкмо така е редно да бъде. Стремежът към съвършенство е празна цел, тя никога не може да бъде постигната. Обществото непрекъснато ни представя подправени модели на съвършенство, в рекламата, медиите, мненията и очакванията. Не се хващайте на тази илюзия. Прегърнете собствените си странности, недостатъците си и факта, че животът има своите възходи и падения. Стремете се към най-доброто, имайте високи стандарти – но никога не бъркайте това с осакатяващия перфекционизъм.
4. Вие не сте вашите мисли
Вие сте онази същност и съзнание, което стои отвъд неспирния шум на мислите. Вашият ум не ви определя, нито ви контролира. Когато осъзнаете това и се научите да гледате на мислите си като любопитен страничен наблюдател, ще можете да се дистанцирате от тях, да спрете да се отъждествявате с тях и да им робувате.
5. Можете да променяте схващанията си, за да израствате
Това, което вярвате за себе си и реалността в дългосрочен план постепенно става вашата действителност. Вашите схващания са дълбоко вкоренени схеми на мислене, които надграждате през целия си живот. Те са начини за възприемане на света, които са се превърнали в навик. Ако тези схващания не работят във ваша полза, можете да ги промените. Как? По същия начин, по който самите отрицателни убеждения са се формирали. Чрез повтарящи се мисли, които сте приели за истина. Вкоренете в себе си нови вярвания, като съзнателно избирате и повтаряте послания, които ви издигат.
6. Миналото и бъдещето не съществуват
Сега е моментът. Миналото е само спомен. Бъдещето е проекция на съзнанието. Може да изберете да се върнете в миналото, за да научите нещо или да се порадвате на хубав спомен. Може да изберете да се замислите за бъдещето, за да планирате действията си или да помечтаете. Но въпреки това, всеки път, когато вниманието ви бяга в миналото или в бъдещето с отрицателни мисли, задушавате способността си да се насладите и да проявите себе си в единствения момент, който някога ще имате – сегашния. Миналото и бъдещето буквално не съществуват в този момент – почувствайте свободата в тази истина.
7. Призванието ви в живота е да дадете пълен израз на това, което сте
Светът никога няма да види друго човешко същество като вас. Никой на тази планета няма точно това, което имате вие. Вашата уникалност, във всяко отношение, е вашата дарба. Животът иска едно нещо от вас – да бъдете пълния израз на това, което сте, така че да оставите вашия уникален отпечатък върху хората, с които общувате, и върху света. Никога не подценявайте енергията си и начина, по който тя се разпространява навън, за да се докосне до всичко и всеки около вас – ако наистина сте своето цялостно и автентично аз. Ценете интуицията си и следвайте вдъхновенията си.
8. Предизвикателствата ви помагат, за да израствате
Без предизвикателства не можете да отключите пълния си потенциал. Светът се нуждае от пълнотата на вашата личност, а тази пълнота се постига чрез преживявания. Как ще покажете сила на волята и твърдост, ако решенията ви не са поставени на изпитание? Как ще научите другите на любов и състрадание, ако никога не сте срещали обратното? Знанието, че има по-висока цел в трудните времена е това, което ви кара да намерите покой посред бурите, знаейки, че сте като диамантите, които се формират под високо налягане.
9. Прошката означава да избереш щастието вместо болката
Ние не прощаваме на другите, за да ги освободим от вината, бремето или съжалението. Прощаваме на другите, за да освободим себе си и да живеем с любов и състрадание. Когато освободим себе си, енергията ни се повишава, съзнанието ни се издига и хората около нас също печелят от това. Прошката влияе положително на хората, на които прощаваме, но преди всичко тя е избор, който ни позволява отново да сме щастливи. Така е и когато прощаваме сами на себе си.
10. Приемането е същината на щастливия живот
Да приемеш не означава да се предадеш. Да приемеш означава да се откажеш от всяка натрапчива привързаност към дадени хора, обстоятелства и предпочитания. Означава да започваш всеки ден с намерението да бъдеш най-добрата версия на себе си и да правиш най-доброто, което знаеш, без очакване животът да се подрежда по определен начин. Имайте цели, имайте мечти, стремете се и действайте съобразно с тях, но се откъснете от мисълта как „трябва” да изглеждат нещата.  Енергията на човека, който се стреми да сътвори мечтите си, съчетана с приемане на нещата такива, каквито са, е много по-силна и креативна отколкото онзи, който се стреми към определено развитие на обстоятелствата с отчаяната нагласа „трябва да имам”. Отказът от очакванията създава вътрешен мир и радост, и не ни позволява да забравим, че нашият външен живот е пряко отражение на вътрешното ни състояние.



Коментари
Облаци по морето днес
Облаци по морето днес 19/03/2024, Вторник 09:05 0
Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 0
Флагман.БГ Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция 19/03/2024, Вторник 08:11 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Отварачката бе засечена да шофира огромен джип „Кадилак” и то чисто нов, чиято цена е някъде към 300 бона Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина Борис Солитарийски буквално рухна след развода, той много страдал за проваления си брак и че не може да види детето си Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто За какво да ходим на предсрочни избори, като картината ще е същата, пита социологът Петър Чолаков Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция От 1 април става 800 евро  Маскиран обра заведение във Варна Маскиран обра заведение във Варна Откраднатите пари са около 1000 лева Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение  Жената, която ги изпратила по пощата, пожелала анонимност. Тя признава, че постъпката й не е за пример и е написала извинение Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори