×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Омбудсманът на Бургас започна проверка на всички гаражи, превърнати в автосервизи


Омбудсманът на Бургас започна проверка на всички гаражи, превърнати в автосервизи
Омбудсманът Тодор Стамболиев алармира за важен проблем, който тормози много бургазлии в центъра
29 Ноември 2017, Сряда, 10:56 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Иван КОЛЕВ

Импровизираните автосервизи вдигали много шум и пречели на "Синята зона", жалвали се пред Тодор Стамболиев бургазлии


 Омбудсманът на Бургас Тодор Стамболиев започна незабавна проверка на всички гаражи, превърнати в импровизирани автосервизи. До него са били изпратени няколко сигнала от потърпевши бургазлии, които се жалват, че на ул. "Оборище" се извършват ремонтни дейности в нелегални гаражи.

В резултат на това въздухът е много замърсен и постоянно има силен шум от машините, с които работят майсторите. Освен това, когато "сервизите" работели, хората живеещи на улицата нямало как да ползват услугите на "Синята зона" и биват нападани, че запушват вратите на халетата им. 

"Сигналът е от граждани, които живеят точно срещу гаражите. Те поискаха от мен да се направи проверка дали има законово основание в тях да се извършват ремонти. Принципно основното предназначение на тези обекти е да са гаражни клетки. Аз лично отидох на място и видях, че пред импровизираните автосервизи има спрени коли, което затруднява достъпа на други автомобили, чиито собственици са заплатили целогодишно използване на „Синя зона”. Повече от недопустимо е под прозорците на жилищна кооперация да бъдат извършвани сервизни или ремонтни дейности”.- казва общественият посредник Тодор Стамболиев.

По думите му четири са гаражите, които се намират на възлова еднопосочна улица и са в централна градска част. Потърпевшите смятат, че гаражите не се използват по предназначение и в тях се
извършва незаконна дейност.

Общественият посредник вече е сигнализирал за това главния архитект на община Бургас Веселина Илиева, като е приложил и снимков материал. В писмото си той настоява да се установи дали посочените гаражи са на общински терен, на какво основание и кой е издал разрешил на посоченото място да се извършва ремонт на автомобили.

„Надявам се и този път на коректното и бързо съдействие на община Бургас, за да може да отговорим на гражданите, които чакат от нас адекватно становище”- казва Тодор Стамболиев. В писмото си той настоява още, ако след проверката се окаже, че гаражните клетки не се използват по предназначение, да бъде издаден Констативен протокол, за да бъдат взети необходимите мерки.

В категории: Бургас


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Омбудсмана на малцинствата
29.11.2017 17:04:21
2
1
В момента обмислям проект с който ще пазя правата на Българските малцинства, аз ще бъда омбудсмана им и ще мачкам всички държавни служители, институции и цивилни граждани които потъпкват правата им като Български граждани.
7.
Светлозар
29.11.2017 16:54:31
2
10
Ей омбудсман и набедени общинари ,превърнахте града в долно гето,кооперации с 18 апартамента и само едно паркомясто от ред.Във Възраждане хората обикалят над 30 мин за паркоместа и пак няма.Някакав ужас е!Направете паркинги !!!
6.
Бургас
29.11.2017 16:18:25
0
10
Повече то сервизи са нелегални,нито гаранция цените надути,нито качество,нито касови бележки,нито ценоразпис,преценят те на око,Ще ви еба майката кожудери.
5.
Гражданин до 2
29.11.2017 15:40:19
2
6
До 2. Та за какво вземаня на хляб говорим. Има си регламент за отваряне и извършване на дейност в авто сервиз. Като не могат да покрият изискванията да затварят! Да не ни вземат хляба, дай да ни оставят всичко незаконно да извършваме. Половината сервизи не са чули за маслоуловители, за фирми които трябва да извършват изкупуването на вредните отпадъци! Повече от половината работят в сивия сектор и кат му кажеш дай фактура - стои и се чеши по главата. Няма фирми, няма данъци, няма осигуровки. Един наем и дама чираци, това ли Ви е бизнеса!?!
4.
Сервиз
29.11.2017 15:11:46
3
9
На "Тодор Каблешков" 12 вход "б" също има шано сервиз.Впрочем май в Бургас трябва задължително да се приучат собствениците на гаражи,че това,че имаш гараж ,изобщо не значи че можеш,трябва и имаш право да си държиш колата пред него.Ако познавате такива викайте им паяци ! Напълнили ми гаражите с компоти,лютеница и крадени боклуци и си изкарали колите отвън...Щом други няма да могат да паркират пред гаража ти,няма да паркираш и ти,а ще си навреш колата,където и е мястото(ако можеш)!! Целия лазур-в частност около стадиона също има спешна нужда от преустройствени правила за паркиране,защото работата там е леш.. Синя зона и да се научат за какво се ползват гаражите !!!
3.
Автонекадърници
29.11.2017 15:01:11
1
11
Тия сервизи както и много други са всъщност прости измамници. Нито разбират, нито ги ремонтират но цените си ги измислят! В очите те лъжат а всъщото време се имат за богове!
2.
Светкавицата
29.11.2017 14:54:36
11
9
Тия гаражи до Петрол на Оборище се ползват за сервизи от 20+ години. Сега ли е момента заради нечий каприз да отнемете хляба на хората? А местата пред личните гаражи и подходи за тях защо не се използват за синя зона? Пред въпросните гаражи има само едно място оставено за подход към 4 те гаража.
1.
Омбудсманът
29.11.2017 14:38:34
1
7
Аз ще направя нищо и половина.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори