×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов от Брюксел: С Ангела Меркел се прегърнахме да ѝ дам кураж, дано състави правителство!


24 Ноември 2017, Петък, 17:49 ч.

Аз съм оптимист за това, което се случва по време на нашето председателство, източното партньорство да продължи. Това каза Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел. Тук премиерът участва в петата Среща на високо равнище по Източното партньорство на Европейския съюз. "Черно море е едно прекрасно място. То може да стане място, от което да минават газопроводи, може да има пристанище, може да има бизнес, има огромни възможности", добави премиерът. "Има възможност да се обучават студенти. За мен е най-важно образованието, даваме възможност максимум студенти да идват да се обучават в България", каза още Борисов, цитиран от Канал 3 и "Фокус".

„За съжаление, все повече се говори, че може и без споразумение да стане излизането на Великобритания, но, разбира се, изобщо не ангажирам с моето мнение ЕС или нашето председателство. Просто това ми е усещането“. „Но на 11 декември имаме среща с г-жа Тереза Мей, с министъра на вътрешните работи, а финансовият министър си е заявил среща и той. Защото не само заради председателството, а най-вече в сферата на сигурността, борбата с тероризма, огромните връзки и невероятно добрите взаимоотношения, които има между полицейските служби, те искат да ги запазят на нивото, на което са сега. И аз не само, че не съм против, но това би било прекрасно и за България, и за сигурността в Европа. Надявам се да поддържаме добри отношения и да имаме един благоприятен сюжет“, допълни Борисов. На въпрос ако се стигне до този неприятен сценарий ролята на председателството ни ще бъде важна, защото Берлин няма да участва, Бойко Борисов заяви:

„Истински се надявам Мишел Барние, който е един изключителен дипломат, да успее дотогава да си свърши работата“. „Надали има някой, който да не си обяснява, освен Великобритания, че ще излезе от ЕС една от най-мощните икономики, което не е добър фактор. Така са решили, това са гласували. Ние сме длъжни да вървим напред. Заради това подобни срещи като на днешния съвет, когато се разширява периферията и се дава възможност за по-добър стокообмен и повече държави да се приемат – да, не са идеални, всички и знам, че идеални няма дори в Европа, но колкото повече са тук при нас, колкото повече от нашите европейски ценности, диалога и компромиса са факт това е добре за Съюза“, добави премиерът. Относно подготвена ли е България за неочаквани събития, като „хард“ Брекзит Борисов заяви: „Сега да кажа, че сме подготвени означава, че се надценяваме. Ако попитате, който и да е премиер тук или канцлер те ще ви кажат, че не са подготвени. Това не е решение само на България“. „Да, ще ни струпа много, защото темите са много – източното партньорство, Западните Балкани, Брекзит, бюджетните рамки, европейската сигурност и отбрана, киберсигурността“, поясни Бойко Борисов.

Премиерът уточни, че разчита и на колегите си в България – на президента, на председателя на Народното събрание, на партиите в парламента. „Сега месец преди председателството да излизаш и казваш, че трябват предсрочни избори при положение, че само преди шест месеца им дадох да управляват. Дадохме оставка и казахме – ето, каквото каже народът. Не виждам това да е добър тон, но това си е тяхна работа“, допълни Борисов. Премиерът уточни, че се е видял с Ангела Меркел, на която е дал подкрепата си. „С Ангела сега се прегърнахме да й дам кураж, дано състави правителство, защото докато Германия е блокирана с тези преговори нищо не върви както трябва. Важно е в Германия, в Австрия да има правителства“, каза още министър-председателят.

В категории: Политика


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
Канализатор
25.11.2017 10:05:59
0
0
Бако е изучавал науки при проф. Христов. Щом 80% сме дебили или пък всички сме мързеливи,то да направим следното : Да престанем да искаме оставките и на двамата защото говорят истината,дори ББ вдигна % на дебилите до 100%. Така че да украсим короната на ББ с мантрата-мързелив дебил.
9.
куркума
25.11.2017 08:16:08
0
1
Народният любимец ББ заяви: Българите са бедни, защото са мързеливи, корупцията няма общо...

На ежегодното събрание на лидерите на националните партии от европейската политическа организация – Европейска народна партия, Бойко Борисов обясни на германския канцлер Ангела Меркел, защо стандартът в България е по-нисък от немския.
Българите не работят като германците, те като цяло не работят и трябва постоянно да бъдат карани да го правят. Българските предприемачи са затруднени от качеството на рабтната ръка и това е причината България да е в това положение. Който и друг да управлява страната, няма да има по-добри резултати… На това оправдание Ангела Меркел отвърна, че стотици хиляди българи работят в Германия, но там са достатъчно продуктивни, не по-малко от редовите работници от всички други държави на територията на федералната република. Отговорът на Борисов е бил, че в Германия отиват трудолюбивите българи, а в България остават мързеливите. ---> Сериозните европейски политици имат грамотни икономически съветници и водят такава данъчна и парична политика, че предприятията на територията на страните им да водят до максималната възможна комбинация от труд и капитал, че да имат максимална производителност, първо на труда, а след това на капитала. ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЯХ, БОЙКО БОРИСОВ СЕ ОПРАВДАВА, КАТО ОПИСВА БЪЛГАРСКИЯ РАБОТНИК КАТО МЪРЗЕЛИВ. ---> БЛАГОДАРИМ ТИ ТИКВА, ПРОКЛЕТ ДА СИ БЪЛГАР0УБИЕЦО!!! ---> НЕЗАБАВНО ИСКАМЕ ОСТАВКАТА НА БМБ ЗА УРОНВАНЕ АВТОРИТЕТА НА ВСЕКИ ЕДИН БЪЛГАРИН ПРЕД ЦЯЛ СВЯТ! ОСТАВКА НА БМБ!
8.
Wer
24.11.2017 21:10:38
0
0
ГНУСНИ ЛИЦЕМЕРИ!
7.
бог прощава но българина не
24.11.2017 19:26:50
0
1
пистна ни от лъжи,кражби и измами
били сме най-бедните ,защото сме били най-мързеливите в ес
бачкам по 10часа 7седем дена в седмицата понеже работя за себе се а не във фирма на друг. и със парите който вадя като честен автомонтьор едвам оцеляваме семейството ми
и ко да взема да ги лъжа и крада ли....е няма да стане
6.
Хайл
24.11.2017 19:10:40
0
3
Бойко слуга сатанинска! За всичките си предателства ще страдаш много!
5.
Прав си, #4
24.11.2017 17:47:11
1
4
И аз мисля същото.......Отврат!
Не помня да сме имали такъв "премиер" и такива "управляващи"!
4.
куркума
24.11.2017 17:32:52
0
5
Ставам тази сутрин и гледам жена ми синьо-зелена, държи чистачките на вехтата ни ЛАДА в ръце.
- Какво бе, скъпа? Остави чистачките, че отдавна ги няма по магазините и ще ходим пеша в дъжда.
Тя ме изгледа кръвнишки.
- Не ме интересува. Слагай ги на телевизора, че ми писна да чистя храчки от екрана. Толкова ли е гнусно ПОРНОТО, което гледаш? Засрами се!
- Не е това, скъпа, гледам късните новини по НОВА, а там... пък и по БТВ премиера Б.Б. не слиза от екрана...
3.
куркума
24.11.2017 17:31:48
0
3
Хем прост, хем нагъл!
2.
Рибар
24.11.2017 17:20:16
0
0
....."Черно море е едно прекрасно място. То може да стане място, от което да минават газопроводи, може да има пристанище, може да има бизнес, има огромни възможности"....и да допълня,че водата му е мокра!
1.
Будна мара
24.11.2017 15:37:26
0
0
Холивуд е храм на морала. В ЕС цуни гуни прегърни ме....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пепи Еврото навремето бил шеф на Гешев – наказал го с командировка в Перник Пепи Еврото навремето бил шеф на Гешев – наказал го с командировка в Перник Причината за санкцията - "не подписах едно обвинение" Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Кирчо Делев остава в ареста  Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Атаката на Иран разпали страхове, че войната в Газа ще причини регионален хаос Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Присъдата му ще бъде намалена с 1/3 заради реда на протичане на съдебното производство  Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Не може новодомците да са по-привилегировани от нас, живущите в домовете си от 25 и повече години, казва гражданин с инициали Г.А. Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори