×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал: Валери Симеонов обвини Борисов в еднолично управление и заплаши с напускане на властта


Скандал: Валери Симеонов обвини Борисов в еднолично управление и заплаши с напускане на властта
'Ако иска кабинет на малцинството – няма никакъв проблем", казва Симеонов по отношение на Бойко Борисов
20 Ноември 2017, Понеделник, 10:45 ч.

Вицепремиерът е гневен заради оставката на Димитър Главчев, за която той няма съмнение, че е под натиска на премиера


Съпредседателят на „Обединени патриоти” и вицепремиер Валери Симеонов намекна, че може да напусне управлението. Той поиска от министър-председателя Бойко Борисов да спре с взимането на еднолични решения и с подкопаването на демокрацията.

Повод за гнева на Симеонов е оставката на председателя на парламента Димитър Главчев, за която вицепремиерът няма съмнение, че е предизвикана от Борисов под натиска на Корнелия Нинова.

В интервю за „Пик” Валери Симеонов се оплаква: „Имахме политически съвет преди няколко дни, всъщност вечерта преди да си подаде оставката Главчев. На този съвет не се каза една дума по въпроса. Какво ви говори това?”
След въпрос какъв е изходът, Валери Симеонов отговаря: „Да си решава Борисов дали иска еднолично управление или коалиция. Ако иска кабинет на малцинството – няма никакъв проблем!”

Кабинет на малцинството означава „Обединените патриоти” или част от тях да излязат от управлението.

По думите на Симеонов, освобождаването на Главчев от този отговорен пост  било огромна грешка.
„За съжаление тази грешка е на министър-председателя. Трудно може някой да ме подведе, че Главчев доброволно си е подал оставката и тя е била приета.
Знам много добре как стават тези работи.
Хора, които имат съвест, е нормално да се допитат до човека, който им е лидер дали да го направят или не. Но ако не получиш от този важен човек доза доверие вместо просто реплика „както решиш“, то е ясно какво следва. По никакъв начин не споделям действията на премиера, който с такава лекота освобождава стойностни хора. На всички е ясно, че той решава тези неща”, коментира Валери Симеонов, който е и лидер на партията НФСБ, част от „Обединени патриоти”.

Симеонов обяснява, че Борисов допуска „голяма грешка”, когато не се допитва до никого за решенията си.
Той продължава да се държи в политиката като самовластен, като властелин, като едноличен лидер. За пореден път той забравя, че по стечение на обстоятелствата на политическата логика в момента е министър-председател на коалиционно правителство и в парламента има коалиция от две политически сили. Изключително некоректно е аз да научавам от медиите за поредното освобождаване на човек, и то на председател на Народното събрание.
Припомням, че когато Главчев трябваше да бъде избиран, сме водили консултации с ГЕРБ и ние сме го подкрепили. После в самото начало на мандата, когато му се искаше оставката, отново говорихме и ГЕРБ искаха да го подкрепим, и го направихме. До последния човек бяхме в зала и го спасихме
”, коментира вицепремиерът.

След въпрос не е ли имало консултации за отстраняването на Димитър Главчев, Симеонов казва: „Не, когато трябва да се отстраняват хората, Борисов решава това еднолично. Повтарям, че това е еднолично поведение, което е недопустимо в коалиционен формат. Още повече, че с тази намеса в парламента Борисов прави поредна грешка, защото той не е лидер на партия, след като е министър-председател. На първо място е премиер и не трябва да забравя това. Няма защо да се допитват до него председателят на НС или депутатите дали да подадат оставка или не. Това е абсолютен гаф! Ако са искали да обменят мнение, можеше да се видят с Главчев някъде вечерта, а не в парламента. Какво е това демонстративно отиване в парламента и отстраняване на председателя на Народното събрание. И после ще оспорваме упреците на опозицията, че изпълнителната власт командва законодателната. Как ще стане, като вече има три такива случая – с Делян Добрев, с Антон Тодоров и сега с Главчев.”

Валери Симеонов твърди, че и тримата съпредседатели на „Обединени патриоти” са били изключително възмутени от отстраняването на Главчев, за което научили от медиите.
„Председателят на НС, който сме го спасявали, като имаше вот на недоверие към него, изведнъж ще го махат. Откъде накъде?  Да си кажем истината – това е голяма грешка и огромна заблуда, която е вероятно на Борисов. Ако той мисли, че това ще укроти доста дребнаво играещата лидерка на БСП Корнелия Нинова, бърка...”, казва още вицепремиерът.

Моите колеги също са изключително възмутени. Ние сме пренебрегнати и сме принудени едва ли не да научаваме от медиите и да тичаме след събитията. И в тази ситуация се очаква да подкрепяме властта. Водим се едва ли не подкрепящи ГЕРБ. Обърнаха ни на безгласни букви в коалицията.
Ще кажа обаче, че това е много голяма грешка. Подчертавам – голяма грешка!

Не искаме да издигаме тежестта си и много добре знаем съотношението си спрямо партия ГЕРБ и че сме три пъти по-малка политическа сила, но това не означава, че трябва с такова игнориране да се вземат решения за освобождаването на хора.
И пак повтарям, че нищо няма да се получи от тази сделка. Нинова я знам каква е и постоянно си нарушава ангажиментите, които е поела. Даже напротив – тя сега ще спекулира с това, че евентуално големият страх на Борисов е да не остане празна залата.
Длъжни сме да уважим вота на избирателите и да си вършим работата. Имаме 122 гласа и с тях трябва мобилизирано да работим, за да изпълним политиката, заради която хората са гласували за нас”, коментира Валери Симеонов.

След напомняне, че е имало много мнения на депутати от ГЕРБ, които са били против оставката на Главчев, Симеонов казва: „Те са против и ние сме против и какво излиза – че Борисов еднолично взима решения и управлява не само държавата, а управлява и Народното събрание. Не знам как ще оборим едно такова твърдение на опозицията, че изпълнителната власт се меси в законодателната власт. Не виждам как ще го оборим…”

Големият въпрос сега е какво е бъдещето на коалицията, заявява вицепремиерът, след което обяснява: „Ние сме влезли в тази коалиция, която беше единствената възможна от две партии, които да имат повече от 50% в Народното събрание, така както е решил народът на изборите. Имаме коалиционно споразумение, изработили сме програма за четиригодишно управление, а едва е минала и половин година.
Мандатът е пред нас и ако ГЕРБ в лицето на министър-председателя, защото от него се взимат решенията, коригира поведението си, аз не виждам да има пречки пред бъдещето на коалицията и положителните процеси, които започнахме в цялата държава. Не виждам какви проблеми ще имаме да изпълним плана на кабинета, ако това се случи.”


Според Валери Симеонов опозицията си е вкарала автогол с рокадата на Главчев с Цвета Караянчева, която стана председател на парламента.
„Сега ще видят къде зимуват раците, защото тя е жена с характер. Но тя трябва да има и пълната подкрепа на ГЕРБ. Нека най-сетне парламентарната група на ГЕРБ се еманципира и разбере, че те носят отговорността за това, което правят в Народното събрание и има разделение на властите. Трябва да се борят за демокрацията
”, казва още Симеонов.
Той не скрива, че има сериозни разминавания с вижданията на министъра на туризма Николина Ангелкова.

В категории: Политика


Почина тик ток сензация
Почина тик ток сензация 16/04/2024, Вторник 10:16 2
38
Коментара по темата
38.
Türkiye
22.11.2017 18:20:02
0
1
Валери е като непораснало момиченце което плаши приятеля си със раздяла, а бойко е като влюбен до уши момченце което приема заплахите на сериозно и сега ще и се реваншира, понеже е влюбен във власта и я идка на всяка цена, ще делнат някои лев от следващата далавера и пак ще са щастлива двойка
37.
Türkiye
22.11.2017 18:16:26
0
0
Моля изтрийте коментар N8 съдържа реклама на телевизия и интернет
36.
Гларус
22.11.2017 10:38:19
0
1
Айде Далавери, идвай си в Бургас че кабеларката осиротя вече.
35.
Добри Груев - чикиджията
22.11.2017 10:00:59
0
1
На Валери Симеонов ще му го натъркам на мустака
34.
Адвокат мушенник от Айтос до ОП-Бургас и ОС-Бургас
21.11.2017 10:43:59
0
1
Какво ВИ пука,че в РП-Айтос и РС-Айтос ЦАРИ ПЪЛНА ...АНАРХИЯ....,НАЛИ ВИЕ СТЕ ДОБРЕ от това
33.
До Валери Симеонов и Бойко Борисов
21.11.2017 10:39:32
0
2
Ще ви повярваме,че мислите за народа ,когато дойдете в Айтос и разследвате и уволните Мария Джанкова Богданова,Милена Стойчева Генчева ,Свилен Янев и други от схемите!
32.
Гошо шоумена
21.11.2017 00:58:52
0
3
Ако след няколко месеца има избори, вече и аз не знам за кого да гласужам
А то май ще има,според оня
31.
Бай Тошо
21.11.2017 00:19:51
1
4
Бойко винаги си е бил боклук.
Този селски тарикат, с филията мас, ще ги прави тия неща, докато не бъде изритан като мръсен педерас. Ако няма рима - удари ма.
30.
voenen
21.11.2017 00:04:26
0
4
Simionov kaza v xotela kato doide tyk na malko tarnovo niakoi si pozvoliava da pravi mnogo kinti s migrantite i e spodelil s na4alnika na grani4na Popov stava vapros kaza Simionov sa negov pod4inen za koito se znaelo daje skoro se e sre6tal s ME6KOV XOTELIER OT TARNOVO DA OBSADIAT NIAKOI PODROBNOSTI KAZA Simionov i ni predupredi za nego
29.
ПРОСЯК
20.11.2017 22:51:13
0
4
ТЕЗ ИМОТНИ ИЗМАМИ и ТЕЗ ПРИКРИВАНИЯ от ПРОКУРАТУРИТЕ ...ОБЪРКАХА ,ЦЯЛАТА ОБЪРКАНА ДЪРЖАВА
Нали така СИЙЧЕ...
28.
Честна дума
20.11.2017 22:44:52
0
2
Нещо става,ама а да видим...
27.
ха ха ха
20.11.2017 22:12:19
0
2
тоа па плаши гаргите , айде ,бе сербезлия мани се и ти , или чакаш да те изгонят като в общината , цървул
26.
дядо
20.11.2017 18:38:20
0
4
Ако далавери събори това правителство и никога повече не погледне към откровените идиоти от гроб ,ще събере голям електорат.Обаче не би,всичко е алъж-вериж и тарикатлъци за повече лапане!
25.
ОСТАВКА
20.11.2017 17:51:31
2
6
Ти може да бъдеш фактор само в измислената телевизия СКАТ .
Прекалено си малък в пряк и преносен смисъл за да те взима някой на сериозно .
ОСТАВКА !!!
24.
Да
20.11.2017 17:08:19
0
2
Това са нормални неща за нашите политици
23.
прави се на ущипан
20.11.2017 16:44:46
0
3
Нищо ново, жалко е, че сега го разбра(уж де).
22.
Кънчо
20.11.2017 16:06:07
2
7
Валерка ти не разбираш ли че не си желан сега започва пълна проверка за огради за воени за това циал АТА отговорност е в твоите расени за това щте си получеш това от Воико защото тои ти гледаше сеира дадете власт а ти се усра евала на Воико
21.
agent 007
20.11.2017 15:56:25
1
4
ВИС и СИК си очредиха Първа Мутренска Партия-ПМП ГРОБ -и техния Дон Тиквуции КАПОНЕ мачка наред на принципа" Елате Вие да не дойдем Ние"-
20.
А....
20.11.2017 15:54:07
4
9
Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак...
Много му се иска на Винкела да е "фактор" в управлението....! НЕ му се получава! Толкоз му е "капацитета" , много напъни, малко резултати! Заплахата, че ще напусне , е една голяма "димка"! НИКОГА ПОВЕЧЕ няма да влезе в Парламента! Наясно е!
19.
Бургас
20.11.2017 15:20:57
0
0
https://youtu.be/89f34ec7BMg дали?
18.
Ot pandiza
20.11.2017 14:59:29
4
4
Vinkel aide idvai pri nas da ti go nacep
17.
Viktor Nikolov
20.11.2017 14:55:45
5
6
Boiko ne znam kak go tarpi6 tozi lainiar gotvi ti stra6en nomer bii mu 6uta toi te izpolzva samo i samo da krage i da krade pomiar toi e za zatvora
16.
давай ВАЛЕРИ НАРОДА Е С ТЕБ
20.11.2017 14:34:06
7
8
за ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА
15.
Кеца
20.11.2017 14:16:10
3
15
Валерка мислиш ли че тая хубавица Ангелкова ходи да пика без да пита Бойко ? Мажат ти ските Валерка ! Искаш да им затвориш кранчето в туризма !
14.
ВАЛЕРИ ПРЕМИЕР
20.11.2017 14:09:18
9
6
ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА–С ЛЮБОВ КЪМ РОД И РОДИНА
13.
Коджаберекет ефенди
20.11.2017 14:00:59
0
12
Има за кво да са ядосва Валери Каравиетнамчева е още по НЕподходяща от Главчев.Само факта че ДПС и ДОСТмаша му прилошава на Патриота.По Скат тв пазят репортажа от Изборната сесия на ЕРДОГАН в Едрине където Каравиетнамчева и Цв.Цветанов гледат кат телрета турската пропаганда и ръкопляскат досущ кат делегати на 12 конгрес на БКП
12.
Христов
20.11.2017 13:39:09
16
7
Червените боклуци , дето се правят на ощипани куртизанки, засърбяло ги газъ и излизат на паветата да си любят със чалмите, нали са си курвички , искат да разрушат държавата и да е затрият !
11.
Р
20.11.2017 13:38:13
11
5
Срам и позор стари комунисти смачкаха Главчев!!!! Вдигнете се хора, стига стр спали по кафетата!!!
10.
Васил Левски
20.11.2017 13:37:08
19
13
Валери за премиер!!!!!!!
Само така.
Интелигентен практичен човек.
9.
Ким Чен николов
20.11.2017 13:33:15
1
6
Бяха партия, сега да ми придатък.
8.
Васил Левски
20.11.2017 13:25:32
21
8
Прав е Валири.
Истински патриот.
Главчев е много як.
До скоро само той ходеше в Сърбия да се грижи за Българите тям.
Валери направи много за Бургас и СКАТ е много добра телевизия и интернет.
Това са хора които строят България не лайната ка Борисов и Корнелия.
7.
Балерко, Балерко
20.11.2017 13:16:53
4
12
съвсем скоро ще гледаш племарните заседания на лаптопа, който взе от диджея, и пожарникара ще усилва тонколоните на трибуната за да чуваш по-добре.
Тиквата те направи да изглеждаш все едно си ходил до Симитли на тим билдинг
6.
Толкова му е
20.11.2017 13:16:45
5
16
ортаклъка на Валери. Той иска да владее положението и еднолично да търчи и лъже, не дава друг да го изпревари. Гледай, че Каракачана си е мухльо, а на Волен му поставиха ултиматум да се кротне, за да е край тях, иначе до сега и на двамата да им беше отсякъл главите. Вредни за България! Ще наричат хората ТАХТАБИ от парламентарната трибуна, ще смучат от всякъде, до където се докопат и ще живеят като Крезове в опосканата държава - и туй ми било патриоти?!? Главчев защо не изгони Касабов за грозната закана срещу друга парламентарна сила, която и да е тя, а дръпна шалтера само на Корнелия? Каква работа е свършил до сега Касабов в Народното събрание ,може ли да научим? А каква заплата е получил и колко народни пари е потрошил да се ветрее по пътищата между столицата и Бургас? Смешници, които разчитат на късия ум на избирателите. Но един ден шашмата ще свърши и тогава всички ще разберат, че каквото с тези ,такова е и без тях...
5.
Сами сте си виновни
20.11.2017 13:12:18
0
17
Тиквомутрата и Вас ще изпързаля също като Реформаторите и ще гледате следващия Парламент на телевизора.
4.
ха-ха-ха
20.11.2017 13:09:24
1
14
Чакай Валерко да напусне властта. А дали ще може отново да я види. Смешни и несериозни са тия заплахи. Ама как бат Боко ще му се върже.
3.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
20.11.2017 13:08:52
1
10
Е като бяха патрЕотите (атаклъ) с дпс и БСП??? Сега ще са ГЕРБ, БСП и ДПС уж без патрЕотите... Хахахаха голям цирк в тва БГ,ама прост народ слаба държава.
2.
DJARO
20.11.2017 12:57:08
3
14
Ami taka e GLASUVA6 za Patriotite ...POLU4AVA6..........RAZBOIKO...i Zvetanov...i GERB-OPG 4len 321ot NK
1.
aaaa edva li
20.11.2017 12:48:22
9
5
имам следните предложения да се издигне паметник на Григор Велики на мястото на альоша и незабавно да го сложат да се изучава в буквара и учебниците по история да отпечатат банкнота с неговият лик!! жалко е фурора от победата хаххаах da slojat grigor na negovo mqsto
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Президентът може да не утвърди смяната на външния министър, от „Дондуков“ 2 чакат обяснение Президентът може да не утвърди смяната на външния министър, от „Дондуков“ 2 чакат обяснение Разбиха нарколаборатория в центъра на Бургас, намерени са 150 грама пико и прекурсори Разбиха нарколаборатория в центъра на Бургас, намерени са 150 грама пико и прекурсори 34-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия е задържан Петър Волгин ще е втори в евролистата на „Възраждане“ Петър Волгин ще е втори в евролистата на „Възраждане“ Костадин Костадинов няма да е кандидат за Европейския парламент Съдът пак отложи гледането на мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров Съдът пак отложи гледането на мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров Софийската адвокатска колегия да определи резервен защитник на обвиняемата, определи САС Започва изграждането на кръгово на ключово кръстовище в Поморие Започва изграждането на кръгово на ключово кръстовище в Поморие Срокът за изпълнението му е 90-дневен и за да не влезе ремонтът в туристическия сезон, той ще се изпълни на два 45-дневни етапа След националния протест, събрал 20 души, зелените напуснаха ПП-ДБ След националния протест, събрал 20 души, зелените напуснаха ПП-ДБ Ако се яват на изборите само, еколозите ще претърпят катастрофално поражение ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година Размерът на актуализацията за периода от 1-ви април 2023 г. до 31-ви март 2024 г Блъснатата от влак Юлия била неописуема красавица Блъснатата от влак Юлия била неописуема красавица Трагедията станала за миг по злощастно стечение на обстоятелствата Снимаха Григор Димитров и сексапилната Ализе Лим (ВИДЕО) Снимаха Григор Димитров и сексапилната Ализе Лим (ВИДЕО) Двамата са близки приятели и често спрягани за гаджета Обичан българин изплака за най-голямата мъка в живота си Обичан българин изплака за най-голямата мъка в живота си Живях в ада, когато погребах сина си, призна Маестрото 
Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора  Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Словесният им сблъсък изуми мнозина, а през това време изпълнителката се усмихваше небрежно до Рачков и Геро За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин Работата е там, че обърнатите колела могат да причинят сериозна повреда на кормилното управление Футболистите на "Берое" набиха треньора си и го изхвърлиха от съблекалнята Футболистите на "Берое" набиха треньора си и го изхвърлиха от съблекалнята 45-годишният Хосе Ачиари успял да влезе пак в съблекалнята. Той крещял с пълно гърло, че ще разкаже всичко на президента Ернан Банато
Делян ДОБРЕВ Делян ДОБРЕВ Към ПП: Научете си уроците вкъщи, не в министерствата Виц на деня Виц на деня -- Мацко, в с*кса каква поза предпочиташ?
- Отгоре.
- Защо?
- Като ми писне, ставам и си тръгвам.
Виц на деня Виц на деня Студент праща телеграма до сестра си:
"Скъсан по математика, подготви баща ни!"
На другия ден получава отговор:
"Баща ни подготвен, подготви се ТИ!..."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Каква е разликата между ерген и семеен?
- Ергенът хапва каквото иска, семейният каквото му наготвят!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори