×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валентин Златев в спор с шефа на митниците Георги Костов заради контрабандата с горива


Валентин Златев в спор с шефа на митниците Георги Костов заради контрабандата с горива
Шефът на „Лукойл” смята, че системата БАЦИС не работи добре и трябва да има арести, Костов (вдясно) е на друго мнение
18 Ноември 2017, Събота, 10:25 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимки: Авторът)

Според директора на „Лукойл-България” контролната система БАЦИС е компрометирана

Генералният директор на „Лукойл-България” Валентин Златев и шефът на Агенция „Митници” влязоха в спор заради контрабандата на горива.
Златев за пореден път изля гнева си по време на заседание на парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата, станала известна като „Комисията Ревизоро” (заради председателя й Емил Димитров-Ревизоро).
Нефтеният бос смята, че държавата не се справя в борбата с контрабандата. Той отправи критики както към депутатите, така и към изпълнителната власт.

На последното заседание на „Комисията Ревизоро” в четвъртък се бяха събрали представители на редица институции, сред които и главният прокурор Сотир Цацаров, както и ръководителите на ДАНС и Митниците.

Депутати от БСП отправиха критики заради вече известни проблеми в системата БАЦИС. Става въпрос за Българска акцизна централизирана информационна система (БАЦИС), чиято цел е обмяна на информация между НАП и Митниците за доставките на горива и проследяване на горивото от производителя или вносителя до търговския обект.

Бившият главен секретар на МВР Георги Костов, който сега е директор на Агенция „Митници”, обясни: „Действително сме получили своевременно тревожните констатации, за които главният прокурор говори, от колегите от ДАНС, които са били изключително градивни. Веднага по разпореждане на премиера е сформирана необходимата работна група и в края на месец юли 2016 г. с официален доклад, с който аз разполагам в момента, зам.-директорът на Агенция „Митници” Борислав Борисов (който и към момента е заместник-директор на агенцията) е докладвал на министъра на финансите, че въпросните слабости са отстранени. Така че тези констатации са били отстранени в изключително кратък срок.”
Георги Костов добави, че системата БАЦИС няма претенции за съвършенство и постоянно се надгражда и коригира.

Впоследствие думата взе шефът на „Лукойл-България” Валентин Златев. Той разкритикува директора на митниците: „Аз не мога да приема думите на г-н Костов, защото БАЦИС не функционира от 2016 г. досега перфектно, както той казва. Аз искам да го попитам – има ли доклад на наши служители, г-н Костов, които да доказват, че тази система не работи. Ами трябва да го имате при вас, в Агенция „Митници”.”
Златев припомни на Георги Костов, че е бил и главен секретар на МВР и знае за какво става въпрос.

„Ако е въпросът да поговориме, нека да поговориме. Ако е въпросът да бъдеме държава и да имаме воля за държавност, тогава въпросът е друг”, каза още Валентин Златев.

Председателят на парламентарната комисия Емил Димитров-Ревизоро даде думата на Георги Костов да отговори на критиката. Той и чиновниците му обаче се спогледаха и дадоха да се разбере, че не знаят за какъв доклад на негови служители говори Златев.

Иначе в речта си шефът на „Лукойл” не спести критиките си и към депутатите. Той се изказа ласкаво само по отношение на главния прокурор Сотир Цацаров.
„Честно казано бушуват емоции в душата ми, защото първо съм искрено благодарен на г-н главния прокурор, че се оказа единственият човек, който каза „да, има проблем”.
Не ми се ще да мисля какво би станало в нашата структура като ръководител на фирма, където работят 11 000 човека, ако се ръководи по начин, по който аз чувам, нали – едните казват „няма закони”, другите казват „нямаме санкции”.
Трябва да се случи нещо в държавата и това да се промени. Обидно е за всички нас, седящите на тази маса, ако констатираме, че сме безсилни. Не съм бил политик и едва ли някога ще стана. Не ме интересува политическата окраска на тук седящите депутати, но вие сте депутати и представлявате българския народ. Тези закони трябва да ги приемете вие и това в крайна сметка трябва да се случи”
, каза още Валентин Златев.

По думите му - не можем да говорим за отнемане на лиценза на данъчен склад, за който е установено, че манипулира системата БАЦИС и че изчезва гориво.
Но, господа, това е престъпление по Наказателния кодекс! Краде се от бюджета, това е криминално престъпление. Значи трябва да има арестувани хора, трябва да има хора, подведени под отговорност”, призова Валентин Златев.

В крайна сметка не стана ясно дали след поредната дискусия за контрабандата на горива държавата ще вземе някакви адекватни мерки.



В категории: Бизнес , Политика


Полски съдия избяга в Беларус
Полски съдия избяга в Беларус 09/05/2024, Четвъртък 17:00 0
Гала се изложи много
Гала се изложи много 09/05/2024, Четвъртък 16:00 3
14
Коментара по темата
14.
Хи Хи
19.11.2017 19:43:58
0
0
Вагит Юсуфович Алекперов Хи Хи
13.
Д.Николов
19.11.2017 12:19:33
0
4
Това са поредните герберски ШМЕНТИ-КАПЕЛИ. В.Златев и Борисоф са в картела с горива в България !!!
12.
Ало Ваньо
19.11.2017 07:26:35
0
3
Ало Ваньо , нaреди им на твоите хора да излизат от там и да не проверяват, пардон Гошко кажи им, те ще те разберат.
11.
Боеко знае но не казва
19.11.2017 01:33:23
1
8
Сякаш Вальо Златев плаща данъци за контрабандният внос на гориво през бургаското пристанище...
10.
dsadas
19.11.2017 00:26:18
0
1
Тоя ги държи всичките в задния си джоб
9.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
18.11.2017 20:05:53
2
3
Няма да закачате Вальо и Гошо. Те са добри момчета и си вършат работата .... ;)
8.
Лукойл е най -големия контрабандист .
18.11.2017 19:45:29
0
10
Лукойл не прави ли далавери , от както е купена рафинерията , НЯМА ГОДИНА В КОЯТО ТЯ ДА Е БИЛА НА ПЕЧАЛБА . Но Златев е дружка с Боко Тиквата и редовно се отчита на ГЕРБ , като в мутренските години си плаща ТАКСА спокойствие .
7.
Фггфцг
18.11.2017 19:44:47
0
8
А Валентинчо нищо не каза за ОТВРАТИТЕЛНИТЕ горива на Лукойл.Що така бе ,Валентинчо?Като заредиш на вън колатавърви по един начин,а като заредиш тука-мъка.
6.
Петров
18.11.2017 17:49:48
0
11
Мафията на горивата кога, хващат дребните мишоци , а големите контабандисти като Лукойл- заплашват държавата , да не им пречи на далаверите!
5.
Мишо Бирата
18.11.2017 17:40:52
0
16
Костов, когато ти говори контрабандист N 1 на Мутротериторията, слушай, води си записки и изпълнявай, за да не те застигне съдбата на "Ало Ваньо" Танов.
4.
Защо?
18.11.2017 17:36:48
0
15
Митниците , НАП и др. държавни организации, защо не извършват проверки за данъчни и др. престъпления на Лукойл и няма наложени наказания и за отровите над Бургас?
3.
Открих Америка!
18.11.2017 17:17:09
0
8
В България няма нужда да има прокуратура и съд ,ще си решаваме споровете ,както варварите!Таман ще спестим страшно много пари на данъкоплатеца и няма да товарим бюджета с заплатите им!
2.
ДоЛу БсП Ту
18.11.2017 16:54:11
4
22
Валентин контрабандиста се опитва да командва държавата, вместо да му повдигнат обвинения за икономически престъпления...
1.
Петър
18.11.2017 16:45:08
1
15
Защо подкрепяш Главния Прокурор? След, като Прокуратурата, не повдига обвинения дори!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ Юнайтед груп може да поискат около 8 млрд.евро за активите си  Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник Заради загражденията не усхяха да се доближат до паметника Зрители на бунт срещу шеф Ангелов Зрители на бунт срещу шеф Ангелов Фенове на предаването са гневни  Никол разкри за задкулисни игри в Кухнята на ада Никол разкри за задкулисни игри в Кухнята на ада Тя споделя, че от няколко седмици Станислав е най-добрият сред мъжете и вижда него като потенциален победител Вълни до 2,5 метра връхлитат Бургаско утре Вълни до 2,5 метра връхлитат Бургаско утре В шест области е обявен жълт код за силен вятър бТВ трябва да изгони ергенът Алек, заяви риалити звезда бТВ трябва да изгони ергенът Алек, заяви риалити звезда Алек наруши правилата на формата, смята Верислав Туджаров Може ли да го познаете. Той бе най-известният майстор, а днес е пътешественик Може ли да го познаете. Той бе най-известният майстор, а днес е пътешественик Оказа се, че Влади Караджов си живее живота – това личи по снимките, които споделя в социалните мрежи Гала се изложи много Гала се изложи много Тя уж слушаше гостите си с интерес, но по-голямо удоволствие сякаш й доставяше да бърка в купата и да поглъща пуканките, с което показа меко казано неуважение към всички, които гледат предаването й по Нова Тв Издъхна Царят на мечоците Издъхна Царят на мечоците В последните дни Чарли е бил забелязан със силна скованост и накуцване на задните крайници Почина голяма легенда в гимнастиката Почина голяма легенда в гимнастиката На 88-годишна възраст ни напусна Юлия Трашлиева
Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Западът изкривява истината за Втората световна война, защото пречи на колониалната му политика, обяви президентът Тази участничка от "Ергенът" си призна, че за нея най-важното е мъжът да има пари Тази участничка от "Ергенът" си призна, че за нея най-важното е мъжът да има пари Алек я отхвърли, но тя си намери човек, който може да й осигури желания живот 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори