×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман! След удара в главата Кристиян паднал по стълбите, започнал да повръща кръв в края на смяната


Само във Флагман! След удара в главата Кристиян паднал по стълбите, започнал да повръща кръв в края на смяната
Директорката твърди, че се касае за здравословен проблем, тя е в отпуск, точно когато неин ученик е на границата между живота и смъртта
10 Ноември 2017, Петък, 02:35 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимка: авторът

Всички в СУ „Св. Св. Кирил и Методий” имат забрана да говорят, докато тече разследването


Прави ли се опит от ръководството на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” да покрие случая, след който десетокласник получи хематом в мозъка и изпадна в кома? Това е въпросът, който в момента вълнува бургазлии след снощния тежък инцидент в школото.

Единствено Флагман.бг успя да разплете случая. След снощния инцидент всички в училището имат забрана да говорят, докато тече следствието. Основният човек, който трябва да понесе отговорност и да коментира ситуацията пред медиите – директорката Снежана Няголова пък избра да излезе в отпуск точно сега, когато неин ученик е на прага между живота и смъртта.

Началникът на РУО-Бургас Виолета Илиева заяви за Флагман.бг, че почивката на г-жа Няголова е планирана от доста време и в момента тя се намира в чужбина. Преди това обаче директорка връчила обстоен доклад по случая. Според него се касае за здравословен проблем на 17-годишния Кристиян С., който тренирал бокс.

„Инцидентът не е свързан с насилие, побой или агресия между учениците. Най-вероятно се касае за здравословен проблем. Знаем, че ученикът е тренирал бокс, възможно е да е имал стара травма. В междучасието му прилошава и тръгва към медицинския кабинет. Веднага му е оказана първа помощ и са се обадили на тел. 112. Транспортиран е до болницата, а вечерта е опериран. Всички в училището бяха много разтревожени от случая”, каза Виолета Илиева.

Школото почерняло от полиция за броени минути. Разследващите веднага иззели всички записи от видеокамерите в района.

Очевидци на ситуацията обаче я описаха по доста различен начин. Според тях по време на петия час – около 17:30 ч. всички в СУ „Св. Св. Кирил и Методий” буквално са вдигнати на крак заради случката с Кристиян. Те твърдят, че малко по-рано в час по физическо момчето правело спаринг със свой съученик. След като е ударен по-силно в главата, Кристиян губи равновесие и пада по стълбите. Падането води до нови, по-тежки удари. Въпреки това обаче, момчето казва, че се чувства добре и продължава да се боричка с връстниците си. В този момент децата били оставени без надзор и явно затова не са предприети някакви мерки от учителя по физическо. 

Малко по-късно на Кристиян му прилошава сериозно, започва да му тече кръв от носа и устата. Едва тогава той е изпратен в медицинския кабинет, но се свлича пред вратата.

Защо директорката е развила различна версия пред Инспектората, остава загадка.

В категории: Крими


Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
24
Коментара по темата
24.
Микис
11.11.2017 08:48:00
0
5
Моето момче учи в английско училище в чужбина и там охраната, безопастността , комфорта на децата са решени по най-добрия начин , който ние отдавна трябваше да приложим в нашите български училища! Надявам се Кметът на Бургас да се заеме с този неотложен проблем и да осигури едни по-безопасни училища за децата ни. В училището на сина ми първо няма право никой да влезе в двора , а какво остава по коридорите и стаите. Как е решен този проблем ? Като са изградени високи огради , разбира се до оградите има засадени вечно зелени иглолистни дървета , като навсякъде е опасано с камери по оградите ( някои от тях гледат навън , други в двора на училището). Има един главен вход , на който има охранителна къщичка ( направено като стая ) , през нея минават учениците, а външните лица през детекторска рамка и на всички им е даден бадж срещи паспорт ( за външни лица). Камери има също по коридорите . Никога на двора няма безпризорни деца , винаги има дежурни учители , които наблюдават , също децата са разделени на големи, малки в различни участъци в двора . Но навсякъде е важно да има дежурство на учители, но това вече зависи от вътрешния правилник и директора да направи добра организация , иначе ще носи персонална отговорност !!!! Крайно време е да се оградят училищата с високи огради през ,които да не се вижда нищо вътре !!! А в нашите училища спокойно се разхождат и наркодилъри по дворовете и коридорите ! Също охраната на училищата да бъде задължена да се ползва от охранителни фирми, които професионално обучават служителите си за това ( и разбира се не по един на училище , а поне по 2-3 човека). Надявам се , хората които взимат тези решения да почерпят и от чуждия опит има какво да научат !!!! Нека не откриваме топлата вода, когато отдавна е открита !
23.
В.В
11.11.2017 08:39:49
0
2
До №6Възмущава ме Вашата арогантност.Питам Ви ако този Директор е това което пишете то Вие какви сте.?????
22.
В.В
11.11.2017 08:34:16
0
3
Не е почивка а служебна командировка, не по собствено желание а задължение за да бъдат децата Ви образовани.
21.
?
11.11.2017 00:09:31
2
7
от кога през учебната година се разрешават отпуски в училищата? малко ли са им есенна ваканция, зимна ваканция, пролетна ваканция и лятна ваканция, ами и на сред годината? кой в частния сектор дава отпуска в сезон?
20.
отврат
10.11.2017 19:15:21
0
13
Наложително е да се вземат спешни мерки- охрана , но не от безпомощни пенсионери , с които учениците се подиграват. През междучасията е ад- ако минете през някое у-ще , ще видите пушещи ученици,крещящи и биещи се малчугани - родителите нямат и бегла представа как се държат прекрасните им деца- липса на всякакво домашно възпитание и самоконтрол. Прав е 19- поколенията и родители , и деца се издебилиха тотално- пълен разпад на ценности и морал, безогледно нагли , но с претенции и самочувствие.
19.
Иво Христов- БСП
10.11.2017 17:28:47
2
14
80% от тези ученици са дебили, пореден пример за целенасочена , злонамерена и агресивна проява на тези келеши.
18.
*********
10.11.2017 15:56:55
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
17.
sd
10.11.2017 15:33:05
0
10
Ми защо тези 10000 лева не ги върна обратно на държавата, като се върна в РУО ???
поне да ги беше дарила на деца в затруднено положение/СОП/ и още повече, че няма деца...
16.
do 5
10.11.2017 14:55:45
0
16
Я да разясним, че болничните са малко повече от 3 месеца и бяха дадени от другаря Абумелих, активиста на ГЕРБ, зер ще изтървем "ценния" кадър на Инспектората...
Ами като и подариха 10 000 лева, за да я "обезщетят" за напускането от Инспектората ?
Ами като се кри няколко месеца в Ахтопол при сестрата на директорката на ЛУСК-а Лазова и беше в неизвестност?
За каква откритост и прозрачност да говорим , което ГЕРБ непрекъснато афишира, а може би за да прикрие негодността и некадърността на собствените си кадри ?
15.
до Владимир Александров
10.11.2017 14:50:48
7
16
Ти, като не си възпитал детето си, чакай институциите да ти го "опазват".
14.
сс
10.11.2017 14:44:43
3
20
разлигавено, безотговорно и мързеливо поколение идва, но за това са виновни родителите, които в последните 20 години тотално се изпростачиха, големи права, големи свободи на тия младежи, дума не можеш да им обелиш
13.
666
10.11.2017 14:17:25
2
19
Александров, тези дебилчета се правят на ММА бойци, ти ми говориш да бди и да опазва живота им някой. Те са безсмъртни батки. Училището не може да компенсира липсите от дома.
12.
Владимир Александров
10.11.2017 14:09:38
8
10
Чета и се ужасявам. Не става въпрос дали децата са тренирали или не? Става въпрос, че децата задължително, по силата на закон трябва да посещават училище и пак по закон всички образователни служители трябва да бдят и да опазват живота им. Дали хлапетата са тренирали или не, това е без значение, значение има че даскалите, като служители в образователна институция, която е страна по изпълнение на Закона за закрила на детето, та по тази причина тези даскали трябва да опазват децата ни през цялостния престой в всяка образователна институция - училище, интернат или каквото и да било там. даваме си децата в училище по силата на Закон и пак по силата на Закон работещите в училището трябва да опазват здравето и живота на децата!
11.
До Ники
10.11.2017 14:04:20
2
14
В час по физическо възпитание не се допуска своеволна спаринг -изява , а се следи строго всяка стъпка на учениците. Инак защо и каква е ролята на учителя,въпреки че като стане белята пътищата са много.
10.
Чичо Курти
10.11.2017 13:57:16
0
11
Всеки идиот в Бургас или тренира или твърди, че тренира ММА. Това води до непоправими последици. Защото още народът го е казал: "От всяко дърво, свирка не става". На келешите им идва акъла по някое време в главите, но е безвъзвратно късно.
9.
Stoyko
10.11.2017 13:54:13
1
17
Нали във вчерашната си статия твърдяхте, че е бил брутално пребит, и че това ви е доверено от свидетел. Днеска вече нищо общо с вчерашната статия. Охлюви, кой лъжете със "специалната" информация, която уж получавате в тези случаи.
8.
Niki
10.11.2017 13:53:00
1
16
Доколкото разбирам и двамата са тренирали ММА и са решили да си правят спаринг в училището.Явно обаче не правят разлика между спаринг и истински бой, келешите. Къде тук е вината на директорката, може ли тя да ходи след всеки напомпан малоумник?! Иначе Флагман пак голяма сензация, голямо разследване!!!
7.
123
10.11.2017 13:47:53
3
10
Сега да не излезе, че накрая сам се е спънал, наръгал и си ударил самостоятелно десет пъти главата в парапета. Аман от стари мутренски обяснения. Никой не Ви вярва, тези номера някъде другаде ги продавайте. По скоро да си хваща чантата Снежанка, че ако умре детето се я прибият с пръти.
6.
До г-жа Няголова
10.11.2017 13:42:19
4
18
Въведети си ред в кочината преди още някой да е умрял. Всички знаят колко сте арогантна к*чка, но не става само с лапане трябва и акъл.
5.
Учител
10.11.2017 13:36:21
3
15
Гарван - гарвану око не вади-българска поговорка,много актуална в такива случаи.Виолета Илиева ще прикрива случая,както винаги ,когато нейни другари от ГЕРБ БСП са директори или учители,ще се изопачава истината,за да не пострада нашия човек. Но какво да очакваме от човек,който се кри с фалшиви болнични 3 месеца за да не бъде изгонена от проф.Клисарова.Това са те- новите стари комунисти от ГЕРБ.
4.
ZapoznAt
10.11.2017 13:35:47
2
15
пак скандал и пак оправдания от инспектората по образованието в частност Виолета Илиева не я познавам нито съм е виждал просто обичам да чета и по форуми и по сайтове има доста негативни мнения за нейната особа .. Няма ли кой да разследва нещата
3.
Знам ч
10.11.2017 13:27:28
2
17
Наш ква е трЪтла, къв масаж.
2.
!
10.11.2017 13:24:48
2
13
Контрола от към охраната е занижен във всички училища.Трябва освен камери и поне 20човека жива охрана по етажите.Децата са много буйни и невъздържани.
1.
в
10.11.2017 12:57:45
3
24
таз директорка ми прилича на масажистка... тея дето освобождават...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор
Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори