×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП и Корнелия Нинова правят антикорупционен фронт с Пеевски и Марешки


БСП и Корнелия Нинова правят антикорупционен фронт с Пеевски и Марешки
Нинова предлага на ДПС и "Воля" да инициират заедно вот на недоверие на тема корупция
02 Ноември 2017, Четвъртък, 06:25 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимки: Авторът)

ГЕРБ не виждат проблем в инициативата за вот на недоверие


БСП очаква парламентарните групи на „Воля” и ДПС да излъчат екипи за преговори за иницииране на вот на недоверие срещу правителството на тема корупция. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

„Решихме на парламентарна група да излъчим един екип от нас, да помолим колегите от „Воля” и ДПС и те да направят същото и другата седмица вече да започнем официално разговорите по темата на вота и кога да го внесем. Нашето предложение ще бъде – корупция. Това не ни ограничава в кои сфери да говорим за корупция, може и да е в здравеопазване, образование, навсякъде имаме поводи за това… регионално развитие. Така че ние ще им отправим това предложение, чакаме те да си излъчат своите екипи. Ние сме готови с нашите. И другата седмица сядаме вече на разговори”, каза Нинова.

Срещите щели да бъдат в парламента, така че нямало  да има „скрито-покрито”.

След констатация, че вотът няма шанс да мине, лидерката на БСП обясни: „Вотът не е само математика, вотът е политика, разговорът за проблемите, решенията, които ще се вземат. Така че излизаме извън само математическите сметки. На нас ни е ясно кой колко гласове има, но смятаме, че тази тема вече е изключително болезнена с тези 10 милиарда лева, които ние сме обявявали, че се крадат в държавата.”

Нинова добави, че човек от службите изнесъл статистика, че кражбите дори били 15 млрд. лева годишно. Това се случило на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

Дебатът бил важен и на фона на „така наречено от управляващите антикорупционно законодателство”.
Любопитното е, че антикорупционният законопроект на ГЕРБ бе одобрен от групата на ДПС. От формацията на Доган и Пеевски напротив – отхвърлиха съответния доста по-радикален закон, предложен от БСП.


Интересно е как Корнелия Нинова и съпартийците й ще водят разговори против корупцията рамо до рамо с групите на Делян Пеевски и Веселин Марешки.

Според председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в това няма проблем.
След въпрос на „Флагман” дали вижда уязвимост в това, че БСП ще преговаря на тема корупция с групите на Пеевски и Марешки, Цветан Цветанов отговори: „Както казах, това е парламентарна практика, която могат да бъдат възползвани всички, които биха могли да изготвят съответните мотиви да поискат съответната оставка. Ние ще направим съответната парламентарна позиция и защита в пленарна зала и аз съм убеден, че този вот просто ще бъде пилеене на време и ще отклони за един кратък период от време, за няколко часа, от нормалната парламентарна дейност, свързана със законодателството и с приемането на бюджета за 2018 г.”

По принцип БСП няма нужда от подкрепата на други групи за иницииране на вот на недоверие. За целта са необходими само 48 подписа. „БСП за България” разполага с 80 народни представители.

В категории: Политика


Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 2
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 4
15
Коментара по темата
15.
дпс,герб ,бсп и патрЕотите
02.11.2017 20:03:03
1
4
нека всички да борим корупията и по-малко наводнения да има.... :(
Отчаяно проста раса се оказва българската и всички ще страдат
14.
Изненадан
02.11.2017 19:57:57
3
4
Е.ахти. как един и същ гробарски трол може да се разчлени и да пише с 5-6 различни ника, едни и същи тъпотии. Лелее, какъв дефицит на интелект и хора.
13.
*********
02.11.2017 18:28:53
2
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
До 4ти
02.11.2017 17:41:22
1
4
Качвай се на Ладата и си ходи на село! Сипи си ракийка и си нарежи сланинка,и като те напъне,иди клекни на външната тоалетна! После се избърши с вестник и си карай рахата! Прогреса не е за теб,ти си много спрял!
11.
До 10
02.11.2017 16:51:50
2
6
А ти не вярваше че 9ти е жертва на тежък инцидент! Той е мн увреден умствено! Той дори знае че желязо и петрол има сама в Русия,колко е гениален!!! Единственото което не се е досетил е,че тези които имат полезни изкопаеми,но нямат технология и икономика да ги превърнат в продукт,не следва да са толкова развити! И продължава да не казва с какво го хранят! Андрешко!!!!
10.
До 4
02.11.2017 16:35:59
1
1
Ааааааааааа? Тарикат си бе Андрешко!
9.
до 5и7
02.11.2017 16:01:43
2
4
А ве овчи мозъци нали петрола желязото и алуиминия и редките суровини прастмасите от които са правят и карат Мерцедес Бентли и комппютри са изкопани в някоя РУСКА МИНА в Сибир.
8.
Нафта
02.11.2017 15:55:53
4
5
Какъв Пеевски закачихте ...., Пеевски отдавна е част от триото Боко , Цвъко и той , а напоследък и по - скоро дует - Пеевски и Борисов , съдружници са в поне 30 дружества вече ...Флегманите са част от тази колаборация , да не се правят на “ни чул , ни видял”...
7.
До №5
02.11.2017 15:43:58
3
3
Братле мн добре обясни на глупендера,но няма смисъл да обясняваш на такива облъчени мозъци! Като видиш какво е написал този 4ти да разбеш колко е тъп! Сигурно телефона и лаптопа на които пише,както и Гугъл и Фейсбук,също са руски! Такова нещо е тапира! Те такива изостанали ги наиграват телефонните измамници,докато си живеят в техният измислен сициализмо-русофилски свят!
6.
dsadas
02.11.2017 15:20:18
2
4
Смях в залата.
5.
До 4
02.11.2017 15:09:46
7
5
И не само! Путин направи заплатите и пенсиите в русия най-високи! Най-хубавите пътища и най-високите сгради! Ролс-ройс,Бентли,Мерцедес и БМВ Вече се произвеждат в Русия! Всички мозъци от Запада учат в най-престижните руски университети! Всички западняци емигрират в Русия! Руският език е най -говоримият в света,а рублата е основното разплащателно средство и най-високата валута! Световната борса е в Москва! В Обединените Арабски Емирства и на другите места по света където има свръх строителство(в Дубай освен сгради се създават и изкуствени острови върху които има сгради на 300-400 етажа) се изпълнява само и единствено от Руски строителни фирми със своите архитекти и техника също от Русия! Ултра-модерните стадиони които виждаш на екрана като гледаш ”шампионска лига” както и отборите,Барса,Реал,ман -юнайтед,Байерн,Тотнъм и т.н са Руски! Ако някой ти каже че си луд или тъп,скачай на бой,идвам да те браня,ти си ”Нобелов лауреат” 4-ти с какво те хранят бе човек,моля те кажи ми! Хахахааааааааа
4.
До 2
02.11.2017 14:40:50
6
5
Путинисте могат да бутнат от власт КОЙто и където си поискат справка изборите за президент на САЩ бутнаха демократката Хилъри и сложиха бай Дончу Тръмп(пре*авайки вси4ки прехвалени щатски служби) .Путинистите наляха над 100 МИЛИОНА $ в имоти а Иванка и мъжа и Кушнер само 1район на Флорида с обещание да напраят с-во най-имотните в света.Путинистите си купиха 20% от Ураниум Уан -фирма държаща запасите на САЩ и КаНада от УРАН
3.
Zv.
02.11.2017 14:26:03
5
16
Точно Пеевски,Корнелка и Марешки са най-светлия пример за подражание на антикорупция.Сериозно ме развеселихте.
2.
Е
02.11.2017 14:18:39
8
12
Един вид путинистите искат да бутнат България преди да си стъпе на краката по време на Европейската мисия. Ясно.

Но ГЕРБ трябва да продължава да работи.
Например тоя министър на транспорта не ми харесва.

Това че има конкуренция в политиката е добре но показва колко тъпи хора има там.

Ето например скоро ще дойде президента на Швейцария на посещение. Никой дори не знае кой е. Те работят и си вършат работа.

А наште пръдльовци от БСП само крадат и си правят пиар.
1.
Ую
02.11.2017 12:39:56
9
17
Чудя се, да се смея ли, да плача ли...
Най-добре да хващам към терминал 2, щом тия изедници са тръгнали да борят корупцията....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори