×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сестрата на премиера: Плаче ми се за Николай Петров


31 Октомври 2017, Вторник, 23:29 ч.
Източник: Pik.bg

Спаси ме от 7 см тумор след 7 часа операция

Д-р Красимира Иванова е един от най-добрите и уважавани неонатолози в България, спасявала е живота на стотици новородени бебета, нуждаещи се от най-хуманната помощ в първите минути и часове от живота си на този свят. Тя е педиатър с над 30-годишна кариера, завеждащ отделение по неонатология в Първа специализирана АГ болница. Сестра е на премиера Бойко Борисов.

Преди няколко години преживя тежка операция след установен менингиом – тумор в мозъка. Продължилата повече от 7 часа тежка интервенция бе извършена от екип с участието на ген. Николай Петров като анестезиолог и реаниматор и затова потърсихме д-р Иванова за коментар – и като пациент, и като лекар след подадената вчера от него оставка.

Тя направи емоционална изповед в лично качество и призна, че не се вълнува от политиката и нюансите на поста му като министър, а коментира лекаря, професионалиста и човека Николай Петров.

В края на разговора ни емоциите достигат връх, личното отношение, сълзите и болката не остават скрити. И няма как да е иначе, когато става дума за човек, който спасява животи, който връща хора от онзи свят и за мъж, отдал своя живот на човечеството, а и като военен – на родината. 

- Д-р Иванова, по повод оставката на ген. Петров, като негова пациентка, а и колега, как ще коментирате случилото се, какъв лекар е той и не трябва ли той да се върне на работа във ВМА, за да не загубим един невероятен специалист за България, а и мениджър, какъвто доказа, че е?

- В моя живот има много, много малко хора, които истински уважавам. Моето уважение и преклонение към него ще останат за цял живот. Той ще остане един от най-важните хора в живота ми! Независимо от това каква история е скрита около него. Следя нещата, доколкото съм лекар, но това беше гнусно, много гнусно, много прозрачно, много долнопробно. Този човек не заслужаваше това нещо! Роднините са си роднини, близки… От моя гледна точка мога да коментирам, понеже съм доста потърпевша и в моя живот никога не успях нещо кой знае какво да сътворя. Имаше един момент навремето, когато затвориха 3-та АГ болница...

- Когато се разигра скандал с кандидатурата ви за директор ли?

- Не, говоря ви за доста преди това.

Оставете директорството, там история беше много мръсна, нито един журналист не попита защо се постъпва така и сега отново този човек е пак директор, състоянието на болница „Шейново” е отвратително, но когато дадени хора вървят с парите напред, няма как да се пребориш.

Изобщо не се притеснявам да говоря така, защото съм изключително гневна! Един сериозен, честен достоен човек и професионалист не заслужава това. Много съм тревожна за това, че психически се въздейства на най-добрите лекари. На първо място той е лекар, той не ме остави нито за миг. Лично аз, откакто съм оперирана, не съм се доверила на никой друг, освен на него. Защото той ми показа какъв чудесен и брилянтен професионалист и човек е.

- А какъв беше вашият случай с роднинските скандали?

- Навремето, когато затвориха 3-та АГ болница и аз останах без работа, започнах да си търся работа и започнах във 2-ра градска болница в акушеро-гинекологичното отделение.

Една известна журналистка беше дошла да събира гнусотии и ме попита: „Вашият брат знае ли, че работите тук?”. Казах й: „Вижте, аз съм лекар! Аз не съм държанка! Аз трябва да работя, за да си изхранвам сина и себе си. Имам достойна и хубава професия, учила съм, взела съм специалност, това е призвание и трябва да работя. Какво да правя? Да си стоя вкъщи, защото г-н Борисов е кмет ли? Той дори не знае, че аз работя тук, просто си намерих работа...

- Ето, че сега проблемът с известните роднини съсипва и още един лекар…

- Честно да ви кажа, просто ми се плаче. Защото това е много, много, много недостойно! Никога няма да се случват нещата в България, ако така точно се отстрелват най-качествените хора.

Това е моето човешко мнение като на пациент, но и колега, който се е отзовавал винаги и много е помагал и на болницата. Той е помагал с реанимацията си и е спасил толкова много жени, родилки в тежко състояние и те са живи и здрави, благодарение на неговата клиника, която създаде с толкова труд. И като колега, и като пациент, аз лично ви казвам, че съм много тъжна.

Не разговарям на тези теми с брат си, ние имаме семейни теми. Говоря единствено и само от мое име и не коментирам негови решения.

- Вие имате лично отношение в случая като пациент, както и като лекар.

- Това е моето мнение. Много ми е мъчно и съм омерзена. Аз съм на 61 години и мога да преценя.

Мога да кажа също, че е много трудно на близките на хора, които са на дадена държавна позиция, защото се оказва, че не могат да работят. Моята племенничка, например, си гледа бебето с две висши образования и завършила в Америка. Не може да започне работа, защото където и да започне, ще има коментар, че това е дъщерята на Борисов. Справедливо ли е? Момичето се съсипа, за да завърши две образования в Америка.

- Така е ситуацията и във вашето семейство…

- Да, нямате представа синът ми, който е юрист и с юридическо образование, колко трудно си намери работа. 

- Притеснително ли е, че вече втори директор на ВМА става жертва на медиен скандал? Знаем, че ген. Тонев не издържа на това напрежение, мир на праха му…

- Това е съсипана психика. Това е по-страшно и от физическата болест и физическото страдание. Не е справедливо.

- Преди няколко седмици ген. Петров претърпя сериозна операция и точно в този момент се заговори и за неговата оставка, не е ли странно това?

- На секундата казаха, че си подава оставката, а той е опериран. Всички се разболяваме и аз бях оперирана и в болнични, прибрах се вкъщи и се стабилизирах и се върнах на работа. Благодарение на тази болница и този екип, проф. Евтимов, проф. Петров, аз съм жива и здрава и имам внуци и слава Богу успях да ги видя. Затова помагайте – вие, честните и почтени журналисти, помагайте да не се случват такива неща, защото наистина никой няма полза от това. Той е много достоен, честолюбив човек, той…

Знаете ли – преди няколко дни ми каза: „На мен просто ми се плаче! Аз съм работил за името и имам семейството си, аз това имам в живота си! И винаги съм се опитвал достойно да ги пазя”.

Не може един човек, който за две години постигна такива резултати във ВМА и изчисти толкова дългове и в същото време този човек да се обвинява в нещо, което е техническа процедура. Знам ли аз как да го определя…

- За да сме точни, фактите са, че стопи над 100 млн. лв. дългове и спаси болницата от фалит. Как и защо ще стопи тези дългове, ако е имал някакви други намерения… Тази процедура действително е техническа и е ясна, затова неслучайно има такова решение на прокуратурата. Винаги при обществена поръчка се избира офертата с най-ниска цена. А и всичко е изпълнено перфектно по поръчката.

- Усещам, че сте почтен човек и много ви благодаря, че имате добро отношение към него, защото той наистина го заслужава!

- Откровено ви казвам, че не само като журналист, но и като човек съм изключително потресена, че много известни хора, болезнено ми е да им кажа дори имената, с важни обществени позиции, включително с тежки, най-тежките диагнози, на които той е помагал и спасявал, ни отказват да коментират случая, дори едно изречение да кажат за него като лекар…

- Срамота, срамота! Това мога да кажа. Той ми е водил 7-часова операция, без да ми сложи централен венозен катетър, без кръвопреливане, на един изключително кървящ 7 см. тумор. Това е изкуство! Това не е професия, а това е изкуство!

Да не говорим колко хора е спасил през цялата си кариера и колко съдби е продължил. Как може да не кажеш това и не става дума да кажеш добра дума, а истината.

Българите имат нужда от такива лекари. Защо трябва да му се съсипва психиката. Той е само на 59 години и е сал и може още толкова даде.

- Важно е наистина да стане ясно, че той е изключително ценен професионалист, отдал е живота си не само на професията като лекар, но и на родината като военен, това също е много важно.

- Това би било ужасно нещо и не бива да позволяваме да се случи. Той създаде такава модерна реанимация и толкова хора оцеляха, благодарение на нея, включително родилки. Той и поемал умиращи хора, които вече няма как по стандартна процедура да бъдат спасени, и той ги е спасявал и са живи и здрави и гледат децата си.

Помагайте, защото вие имате достъп до общественото мнение, а такива като мен само могат да страдат. Не ме интересува политиката, медицината е надпартийна и тук става дума за един изключителен човек и професионалист! Да знаете, че е благородно да се застане зад човек, който е поставен в такава мръсна история.

В категории: Политика


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
валери
01.11.2017 09:13:44
0
1
Спрете да назначавате специалисти, конкретно доктори, на административни длъжности, т.е. директори на болници и пр.! Добър специалист и добър управител са различни неща!!!!
5.
УДРЯЙ С ЛОПАТАТА КЪДЕТО СВАРИШ
01.11.2017 06:50:35
0
5
Брей, колко мъка имало на този свят?
4.
???
01.11.2017 00:32:53
0
4
Този "достоен журналист" да не е Нидялко?
3.
Тиквостан
31.10.2017 23:58:18
5
6
Плачело и се на Тиквуница.Дай боже на гроба на Тиквун да плачеш скоро.
2.
Ой завала
31.10.2017 21:28:26
4
12
Щерката с 2 висши в щатите не може да си намери работа, а племеника не може да си намери работа като юрист. А цялата държава работи за баце. Как да не се разплачеш ?
1.
Типично
31.10.2017 20:56:14
7
9
Доказан схемаджия - безценен кадър за ГЕРБ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори