×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Здравният министър за фалита на поморийската болница: Бургас е близо – на 20 км, но не е приятно


Здравният министър за фалита на поморийската болница: Бургас е близо – на 20 км, но не е приятно
"Не е добре, защото е нещо, което е отстъпление от постигнатото", обяви министър Петров за фалита на болницата в Поморие
Тема в развитие
Събраха се близо 1000 подписа в защита на болницата в Поморие Стартира подписка за запазване дейността на МБАЛ Поморие Болницата в Поморие е жертва на експериментите в здравеопазването през последните 20 години! Извънредно! В МБАЛ Поморие стана страшно, вижте защо са затворени вратите й Кметът на Поморие Иван Алексиев сезира всички държавни институции за финансовото състояние на общинската болница Господа от жълтите павета, ние в Поморие да умираме ли?! Кметът Иван Алексиев: Ще търся премиера Борисов и президента Радев заради дискриминацията на МБАЛ - Поморие Заповед на РЗОК-Бургас дискриминира общинската болница в Поморие Кметът Иван Алексиев: Определени общински съветници искат да затворят МБАЛ-Поморие Кметът Иван Алексиев: Инвестираме стотици хиляди в МБАЛ-Поморие, но здравната система пречи на болницата да се самоиздържа (ВИДЕО) Иван Алексиев: Публични личности пречат на МБАЛ-Поморие, но я развиваме въпреки тях (ВИДЕО) Извънредно! Поморие решава утре как да спаси болницата си
виж още
скрий
20 Октомври 2017, Петък, 14:56 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Николай Петров отново даде да се разбере, че държавата не смята да се меси, като подчерта, че лечебното заведение е общинско


Министърът здравеопазването Николай Петров на този етап не смята да вземе мерки за спасяване на общинската болница в Поморие. Той коментира темата пред „Флагман” след участието си в петъчния парламентарния контрол.

Министър Петров отново подчерта, че няма правомощия спрямо лечебното заведение, тъй като то е общинско. Приходите на болницата са от здравната каса, от Министерството на здравеопазването получава ограничено средства  по методика за спешност и др., стана ясно от  думите на Николай Петров.

На въпрос - това, че няма да има болница, фатално ли ще е, той отговори: „Ами не е добре, защото е нещо, което е отстъпление от постигнатото.”

А след питането къде ще ходят хората в региона да получават лечение, министър Петров каза само: „Бургас е близо – 20 км, но всяко нещо, което го губим не е приятно”.

Припомняме, че в момента в Поморие тече подписка на граждани за спасяване на болницата. Призивът се очаква да бъде адресиран директно до премиера Бойко Борисов.
На този етап обаче държавата не смята да предприема мерки, както става ясно от думите на здравния министър.

В категории: Здраве , Поморие


Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
23
Коментара по темата
23.
Петър
26.10.2017 07:23:44
0
0
Като гледам, алтернативата на тройната коалиция, в което управление бе и сегашният Премиер, и някои други Министри, и т.н, то алтернативата на тройната коалиция я имаше тогава, има я и сега на ГЕРБ! Тя винаги е била една, но Ние сме слепи и глухи!
Пенсиите си избират собствените си палачи от миналото от страх за бъдещето на поколенията, поколенията пък ги е еня за този страх и предпочитат да мигрират и да внасят БВП равняващ се на близо 8% от БВП на Държавата! В същото време тази Държава, това алтернативно управление, както казваш, казва колко мързелив бил Българина, и колко малко работил в сравнение с другите Европейски Държави! Кое е вярно, Виктор?
Мога да продължа, но същественото е едно, алтернатива има, а проблема е опаковката наречена ГЕРБ!
22.
Виктор
25.10.2017 16:59:53
0
0
Браво за анализаторския талант, но всичко написано звучи като...захарен памук. Изглежда едно, а в действителност няма нищо общо! Коя е алтернативата на ГЕРБ?
21.
Петър
24.10.2017 07:09:18
1
0
Виктор, Кмета не е Диктатор! Но, за мен лично той лъже непрестанно своито граждани, не избиратели! Оставям на страна, че и тях лъже, па те, като добри овчици, си го избраха, и ги обраха за втори път! Обикновенно за кражба се разбира впоследствие, ако не го хванеш на тясно! Ще поживеем, ще роним сълзи, ще си блъскаме главите, кой де свари! Но, да линчуваме! Лустрация. Каква прекрасна дума, и какви чудеса може да свърши, знаеш ли!?
Проблема може да бъде Решен много лесно, стига Кметовете да се сопнат, както казах в преден пост! Защото една солидна част от Републиканския бюджет се формира от Общините, и граджданите, а не от Държавната машина! Тя просто се възползва, и на всичкото отгоре задлъжнява, както Общините, така и гражданите! Как става това? С увеличение на данъчната тежест!
Първо Държавата ще изиска от Общините по-големи приходи към бюджета! После Общините нямат друг издход (тук е спорно), и ще го вземат, как и от къде, чрез увеличение на данъците за граждани (бизнес няма, има само олигархия, която данъци не плаща)!
Но, тук има една уловка, наричасе натрупване, което не се отразява, освен там където е зададето увеличението на приходната част, или Държавната машина!
Та, линча се нарича децентрализация, или повече автономия, но не по подобие на Каталуния, макар да мисля, че и това е вариант! Ако, Държавата извършва геноцид над Община Поморие, то вместо да плямпаме по медии, то Конституцията Ни, колкото и да е нескопосана, ни защитава!
Проблема не е Кмета, а ГЕРБ, и политиката, която води, а Кмета, просто разиграва цирк.
20.
Виктор
23.10.2017 19:45:56
0
0
Петър, съгласих се с теб. Това са проблеми, породени и нерешени от Управляващите. Предлагам да вържем кмета на центъра и да го линчуваме с камъни. Така де - болницата е Общинска...държавните са друга бира
19.
Petar
23.10.2017 08:59:13
0
0
Само хора които не познават системата и миналото на Махчева Мануелян Пъздеров както и системата на променяне на личностите от бюрократичната машина под егидата на герб и НФСБ и по точно Валерката и местните гербаджийско пиарски методи на кметове от Бургас и Поморие може да фъфли за начина на оправяне на системата. Ами нормално е всеки застанал зад стола на властта да се оправдава ,въпроса е кой ще застане действително зад начина как стана фалита приоритети финансов одит медицински одит -но не само по документи и бой по главата това е начина.
18.
Петър
23.10.2017 07:33:09
0
2
НЗОК е създаденият от Държавата монопол, който пречи на лечебни заведения, като всички Общински болници в Държавата! Защото нямат финансовите възможности на частния капитал!
Просто казано, не може със здравна осигуровка, която се равнява горе-долу на един надник, която не се плаща от всички дори, да издържаш, колко Държавни болници, знаеш ли?
Искам да кажа, че трябва да се разбие Монопола на Касата, създаден от Държавата (нейното управление)!
Искам да кажа, че парите, които Ни задължава Държавата трябва да остават по места, а не да влизат в една каца, в която само бай ти хой може да пипа и да разпределя, и да изнудва кметове и бизнес впоследствие!
И друго искам да кажа, без данъци обществените нужди, които впоследствие "изискваме" от Държавата, като болнична помощ, и др., това е утопия!
Проблема не е в данъците, а в заплащането на труда, и в ниския стандарт, който поддържа Държавата! Като казвам Държавата, имам предвид Управлението и!
Запитай се, защо управленското съсловие на една Държава, би искала да продължава да поддържа такъв стандарт?! Не отговаряй на мен, а на всички!
17.
Виктор
23.10.2017 06:30:44
1
0
Петър, да не ми казваш, че е нужно да си създадем и общинска здравна каса, за да плащаме заплатите на лекарите? т.е. още един данък
16.
Цвятко
22.10.2017 17:09:59
1
0
БОКЛУ не пиши от името на др Марангозов,а отсвое име.
15.
binev
22.10.2017 08:18:38
0
1
Не е ли време да му сложим шапката
14.
виктор
22.10.2017 08:17:18
0
2
средецкия гавазин хуманист Петров е подвил опашката пред валерката и ще направи нови грешки - това го е казала ванга
13.
Петър
22.10.2017 07:12:20
1
1
Виктор, Общинска болница, а Министър не се справя?! Хайде без глупости! Достатъчно глупости сътворяват, в това число и Министъра, но проблема е изцяло Наш, не на Държавата!
Ако е на Държавата, то Кметовете на всички Общински болници, които са от ГЕРБ защо не науснат партията си, и не протестират срещу политиката в здравеопазването на собствената си партия?! Висша форма на шизофрения ли ще развиваме, Виктор?
12.
Виктор
21.10.2017 19:43:24
0
3
Оставка на министъра. Не се справя!
11.
поредния кмет-педераст
21.10.2017 19:37:41
0
3
Там се лекуват всички руснаци от Поморие на гърба на нашите данъци а сега ние "духаме" супата
10.
бай Пенчо гробаря
21.10.2017 12:44:27
1
4
Всички държавни болници ще фалират.Нужни са законови промени.Не министъра да казва пътувайте до Бургас.Сигурно ще я правят частна.
9.
binev
21.10.2017 09:29:19
0
4
Ами така време е .....нали умбал-мбал бургас е 2 по дълговев страната и преди фалит като поеме и поморие считай какво лечение каква шапка ше има и министъра и пациентите а други ще си пишат дисертации и ще вземат комисионни, т.е като почнеш от министъра и свършиш с Аев Махмева ,Пъздеров Мануелян,Семир Абумелих,Миразчийски и ти става ясно за какво става реч ама народа е прост- прозд и неосъзнат
8.
др Марангозов
21.10.2017 09:21:47
1
3
Не е ли време да му сложим шапката ние лекарите на този уж най добър лекар здравния министър с потекло от селцето Средец дето е станал подлога на Валерката и не може нищо да реши и като дойде и му стане лошо в Бургаски регион не дай си боже в Поморие мислите ли, че ще спазваме хипократовата клетва за него или ще му измислим схема голяма здравословна.....?!
7.
Петър
21.10.2017 07:37:56
1
2
"Когато въпросните стандарти не могат да бъдат изпълнени от едно лечебно заведение, то не може да сключи договор с финансов партньор, в случая с Националната здравноосигурителна каса, обясниха оттам."
Дара, заплатите на лекарите се плащат от собствениците на лечебните заведения, които имат сключен Договор с Касата!
6.
mark
20.10.2017 19:05:44
0
0
https://www.youtube.com/watch?v=ACUBbbmCYSQ
5.
dara
20.10.2017 18:36:51
2
4
Общината моге да отпусне субсидия за ремонт на сградата, за да им плати тока или за апаратура. Заплатите на лекарите се плащат от здравната каса, не знаеш ли?!?
4.
Николай
20.10.2017 18:12:51
0
11
Бюджета на футболния ни отбор е 700 000 лв а на болницата 180 000 . Във спортния клуб работят предимно хора който не са от Поморие. 80 човека персонал от болницата не са взимали заплатите си Предимно местни. А болнича ще има пак след време , сега някакви турчи оглеждаха сградата. Браво на кмета луна....
3.
мвомв
20.10.2017 16:51:44
1
9
Браво Иване, успя да я затвориш!
2.
666
20.10.2017 16:42:12
1
11
Кметът на Поморие - Иван барманчето, да вземе и да развърже общинската кесия и да си плати борчовете на болницата, а не да им се подиграва с тоя срамен бюджет от 180 000 лв. Толкова много от руските мафиоти са се настанили в Поморие, ами да вземе да ги помоли да "инвестират" в болницата, щото и за тях ще е нужна, ако почнат да се стрелят някой ден помежду си.
1.
въпрос
20.10.2017 16:06:14
3
6
Методиката за спешност нищо общо ли няма със взимането на СПЕШНИ мерки за запазване на болницата???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори