×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно! Поморие решава утре как да спаси болницата си


Извънредно! Поморие решава утре как да спаси болницата си
Кметът на Поморие Иван Алексиев(вдясно) и управителят на МДЛ "Лина" д-р Васил Костадинов трябва да кажат има ли бъдеще медицинската лаборатория "Лина" в местното здравеопазване
09 Декември 2015, Сряда, 12:57 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Управителят на МДЛ „Лина“ д-р Васил Костадинов: Общината не ни иска, а ние сме поморийска фирма
Извънредна сесия на Общинския съвет в Поморие ще нищи за пореден път сложния казус с медицинската лаборатория на местната болница (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ). На утрешното заседание ОбС Поморие ще разгледа предложението на кмета Иван Алексиев за закупуване на оборудване и изграждането на нова медико-диагностична лаборатория в болницата.

Ако това се случи, към МБАЛ Поморие ще заработи изцяло нова кличина лаборатория. Тя ще се намира на територията на настоящата регистратура и не само ще дублира дейността на МДЛ „Лина“, която от 15 години е в здравното заведение, но ще я измести, тъй като МДЛ „Лина“ в момента извършва дейността с лиценза на МБАЛ Поморие.

Тази сутрин управителят на МДЛ „Лина“ д-р Васил Костадинов, който е и общински съветник в Поморие, разпрати до медиите своето становище.“Изграждането на нова лаборатория е меко казано безумно. Привеждането й в експлоатация, оборудването й, както и създаването на специализиран екип, неговото обучаване на работа с апаратите, сработването с болничните отделения е труден и продължителен процес, в който трябва да участват  компетентни специалисти. Твърденията, че с 50 000 лв. ще се направи лаборатория са смешни, но зад тях явно стоят консултанти на ръководството на МБАЛ Поморие. Необходими са поне четири или пет пъти повече средства само за оборудването с най-необходимите апаратури“, написа в становището си до бургаските медии д-р Васил Костадинов. Той за втори път подчерта, че е готов да преотстъпи техниката на МДЛ „Лина“ безвъзмездно на общината срещу това „да продължи съвместното си сътрудничество до изтичането на договора“.

„Никой не е станал пророк в собственият си град. Вероятно и МДЛ „ЛИНА” ще е поредната поморийска фирма, изгонена по най-брутален начин от управляващите Община Поморие“, завършва обръщение си д-р Костадинов и подчертава, че ако утре Общинският съвет подкрепи предложението на Иван Алексиев, то фирмата му ще прекрати договора си с общината и ще излезе от МБАЛ Поморие.

Кметът Иван Алексиев логично е на съвсем различна позиция. „Това е единственият вариант, за да закрепим финансово МБАЛ Поморие. Нашите специалисти са категорични, че 50-те хил.лв. са напълно достатъчни и инвестицията, която сега ще направи Общината, ще се върне до една година, а след това ще започнат да се трупат печалби, които ще отидат за издръжката и модернизацията на болницата“, разви идеята си пред Флагман.бг Алексиев.

Той подчерта, че това са само част от мерките, приети за стабилизирането на здравното заведение. „Всеки момент ще пуснем скенера, нова апаратура и всички тези средства ще влизат по сметка на МБАЛ Поморие, с което тя ще разширява дейността си“, допълни Алексиев. Кметът отбеляза и основната теза на общината - че МДЛ „Лина“ работи с лиценза на болницата, използва помещенията на Медицинския център и само генерира печалба, а политиката на новото ръководство на здравното заведение била именно към извеждането на външните дейности, за да влизат приходите директно в бюджета им.

Алексиев от своя страна изрази сериозни съмнения, че д-р Костадинов ще дари оборудването си на общината, както подчертава в съобщението до медиите. „Да ви припомня, че той обеща същото преди четири месеца. Каза го пред мен, а аз го обявих пред медицинския съвет, както и в Общинския съвет. В един момент д-р Костадинов се отметна. Почна да търси варианти как да стане главен лаборант. Смятам, че ако техниката остане, МБАЛ Поморие ще е зависима от една фирма. Това е една жестока манипулация от страна на д-р Костадинов“, каза още той.

Припомняме, че сагата с МДЛ „Лина“ започна преди една година. Тогава Община Поморие проведе конкурс за нов наемател на помещенията на болницата. От МДЛ „Лина“ твърдят, че имат сключен договор от януари 2014 година и общината е нямала право да обявява нов конкурс. Те се жалваха, че не са известени за процедурата.

От Общината имат друга теза: Договорите между МБАЛ Поморие и МДЛ „Лина“ са антидатирани. Твърди са, че са сключени на 3 януари, а се показват едва на 4 декември. Т.е. - ден след приключването на процедурата за нов наемател, спечелен от друга фирма.

От Общината твърдят, че вече бившото ръководство на МБАЛ Поморие в лицето на д-р Цветков нямало право да сключва договор с МДЛ „Лина“, тъй като принципал на Многопрофилната болница е Общинският съвет.

В същото време МДЛ „Лина“ се позовават на чл.95, ал.1.т.2 от Закона за лечебните заведения, даващ възможност „лечебните заведения да се договарят помежду си за предоставяне на медицински специалисти, медицински услуги и други дейности”.

Между Община Поморие и МДЛ „Лина“ има шест дела, които са още на първа инстанция.

В категории: Поморие


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
18
Коментара по темата
18.
Kalyn
11.05.2016 20:07:00
0
0
$(o&e216;a.lookingF&r##8217;).l8ngth would be the “classic” jQuery means of retrieving the number of items in the collection.jQ is an awesome tool. Last Fall, I coded WebTrends tracking for two sites using jQuery; the client requirement was that they would not touch _any_ code or pages to implement tracking, beyond adding a JS include file. Done. Tagging audio and video files, email and print buttons, setting page real estate flags, internal search.Thanks.mp http://chkmhj.com [url=http://vnxfaa.com]vnxfaa[/url] [link=http://tfjuda.com]tfjuda[/link]
17.
Taran
10.05.2016 11:40:51
0
0
, the internet will persist, and if <a href="http://xwkecs.com">th287&#re1e;s</a> internet I can haz sell stories too. (I mean, I&#8217;m fine at sewing and cooking and stuff, but&#8230; I like telling stories.)
16.
Donte
10.05.2016 01:32:13
0
0
It's always a pleasure to hear from someone with exsirtepe.
15.
1234
11.12.2015 11:22:03
0
0
Не е безумие спазването на закона. Всяко лечебно заведение за болнична помощ трябва да има в структурата си своя собствена клинична лаборатория.
14.
помориец
10.12.2015 16:16:38
1
4
Добре не мога да разбера няма ли по горни институции да разнищат аджаба за какво стават тези врътки и кой има сметка от това - гражданите на Поморие или една шепа хора с болни амбиции и нещо друго . Как може готова работа да се разбие и унищожи защото няколко малоумници така искат и не могат да си навият на ината. Излиза че хората от целия град след като се подписаха в защита на лабораторияЛина не могат да излязат на глава с няколко бетонни глави. Приканваме по вишестоящи институции да се самосезират и да спрат тази гавра населението на Поморие. Чакаха да минат изборите и започват отново да се занимават с тези лаборатории.
13.
Barba Jani
10.12.2015 13:33:04
2
4
Големият проблем на Поморие е, че няма възпиращ малоумните решения на местната управа фактор . Съветниците на ГЕРБ и ДПС образуват мнозинство и на практика всяка далавера се "узаконява" като решение на местния парламент. Друг е въпроса, за качествения му състав - повече от смехотворен. Това е тъжната истина, уви...
12.
пациент
10.12.2015 10:24:42
2
5
Единственото звено което работи качествено и което се развива е лабораторията ЛИНА.За пореден път главния баничар Алексиев иска да отнеме едно от малкото хубави неща в нашия град.Ако има някой който го подкрепя въпреки всичко, моля да го вразуми.
11.
СТОЯН ПЕТРОВ
10.12.2015 10:01:42
2
3
МНОГО ЖАЛКО ЗА ЛЪЖИТЕ КОИТО ИЗРИЧА НАШИЯ ЛЮБИМЕЦ "АЛЕКСИЕВ". КАТО ПОГЛЕДНЕМ КАК БОЯДИСАХА БОЛНИЦАТА ПРЕДСТАВЯМ СИ КАКВИ ЩЕ ГИ ЗАБЪРКА ОТНОВО С НЕГОВИТЕ ОБЕЩАНИЯ ДАДЕНИ НА ЛАБОРАТОРИЯ РАМУС. НЯМА ЕДИН ДОВОЛЕН БУРГАЗЛИЯ ОТ ТАЗИ ЛАБОРАТОРИЯ.МНОГО ЯСНО СИ ЛИЧИ ЛИЧНИЯ ИНТЕРЕС НА БАТЕНИ ИВАНЧО.ЧЕСТИТО НА ПОМОРИЙЦИ НОВИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ СМЕТ, ЩЕ БЪДАТ ВЪВ ВЪЗТОРГ ОТ НОВИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА АЛЕКСИЕВ. ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ С МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ- 5-6 ЧОВЕКА ЩЕ ПОДКРЕПИ ТЕЗИ ЛУДОСТИ /ДПС-БИЗНЕСМЕНИ И ГЕРБ/.НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ МЛАДИТЕ ХОРА КОИТО БЯГАТ ОТ ТОЗИ ГРАД.ДАЖЕ В НЕСЕБЪР И БУРГАС ДАНЪЦИТЕ И ТАКСИТЕ СА МНОГО ПО-НИСКИ.
10.
Морски
10.12.2015 09:31:21
1
5
Това за Болницата и лабораторията нищо не е.В Поморие ги очаква нови кредити и касапски данъци Общинския съвет само ще гласува каквото му бъде предложено.ГЕРБ и ДПС ще режат главички ама Вие сте си виновни .
9.
Drugoselec
10.12.2015 03:51:24
2
7
Zastavam tvardo zad Dr. Kostadinov. Toi e edin ot malkoto svestni hora koito pomagat na horata bez da im dere kojata. Vinagi 6te ima moyata bezvazmezdna podkrepa.
8.
Право на обяснение
09.12.2015 23:24:07
2
11
Г-н Алексиев, покажете план - сметка колко плаща МБАЛ - Поморие на месец на лаборатория ЛИНА и колко пъти ще скочат разходите, като настаните Рамус или създадете собствено звено и се наложи да бъде купена апаратура, да се купуват консумативи, да се плащат заплатите на лаборантите и всички останали разходи, като ток, вода и т.н. Подкрепете думите си с факти, а не с една жена каза, че така ще е по-добре. Така само завличате болницата. Само ни хвърляте прах в очите.
7.
Въпрос
09.12.2015 23:12:42
2
12
Общината да ми каже защо толкова неистово иска да настани лаборатория Рамус? Гледам, че Административният съд е потвърдил правото на Лина.
"Жалбата до съда е подадена от кмета на община Поморие, който няма право на жалба, защото в случая не е заинтересовано лице по смисъла на чл.126 от АПК. "
Чии интереси се защитават в Поморие?
6.
Помориец
09.12.2015 23:09:48
2
10
И ще спаси болницата, като намърда Рамус? Нещо не разбирам - след като ще правят на МБАЛ собствена лаборатория, за какво им е Рамус! Стига сте се въртяли, видно е за всички. Болницата има лаборатория, работеща на ниски цени, плащаща на лаборанти и всички сметки, с апаратура и всичко останало. С 50 000 лева не можеш да купиш стартово оборудване за кафене, камо ли за лаборатория, която да обслужва Поморие. Общината най-много да насърчи хората да ходят за изследвания в Бургас.
5.
Съдът реши, че Алексиев е в грешка
09.12.2015 23:06:13
1
5
ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 2353 26.11.2015г. град Бургас

В ИМЕТО НА НАРОДА

Административен съд – гр.Бургас, осемнадесети състав, на двадесет и шести ноември, две хиляди и петнадесета година в закрито заседание в следния състав:

СЪДИЯ: Ванина Колева

като разгледа докладваното от съдия Колева административно дело номер 35 по описа за 2015 година и за да се произнесе взе предвид следното:


Образувано е по жалба на кмета на община Поморие против заповед №РД-09-54/17.12.2014година на областния управител на област Бургас, с която е отменена заповед № РД-16.1076/30.10.2014година на община Поморие, с която е насрочено провеждането на търг с явно наддаване по реда на глава пета от Наредба №1 на Общински съвет Поморие, в частта и по т.І,т.1 за отдаване под наем на помещения за клиникодиагностични структури на площ 137.03 кв.м., находящи се на първи етаж в сградата в която се помещава МБАЛ Поморие с идентификатор 57491.501.296.01 по КК на гр.Поморие.
В жалбата се твърди, че оспорваната заповед на областния управител е неправилна - издадена в нарушение на административно-производствените правила, при неправилно приложение на материалния и процесуалния закон, поради което моли съда да бъде отменена изцяло. В жалбата е застъпено становището, че обжалваната заповед е издадена по реда на чл.99 от АПК - възобновяване на административното производство, - а предпоставките за това не са налице.
Ответникът, областен управител на област Бургас, чрез процесуалния си представител оспорва жалбата като излага доводи за нейната недопустимост, алтернативно за нейната незаконосъобразност.
Заинтересованата страна Самостоятелна извънболнична медико-диагностична лаборатория (СМДЛ) “Лина “ЕООД счита обжалваната заповед за законосъобразна и моли съда да отхвърли жалбата.
Заинтересована страна СМДЛ “Рамус”, чрез процесуалния си представител моли съда да обяви обжалваната заповед на областния управител на област Бургас за нищожна, в условие на евентуалност да я отмени като незаконосъобразна.
Останалите заинтересовани страни, Многопрофилна болница за активно лечение Поморие и СМДЛ “Д-р Б.Т.” не изразяват становище по жалбата.
Предмет на обжалване е заповед №РД-09-54/17.12.2014година на областния управител на област Бургас, с която е отменена заповед № РД-16.1076/30.10.2014година на община Поморие, с която е насрочено провеждането на търг с явно наддаване по реда на глава пета от Наредба №1 на Общински съвет Поморие, в частта и по т.І,т.1 за отдаване под наем на помещения за клиникодиагностични структури на площ 137.03 кв.м., находящи се на първи етаж в сградата в която се помещава МБАЛ Поморие с идентификатор 57491.501.296.01 по КК на гр.Поморие.
Обжалваната заповед е издадена на основание чл. 97 от АПК, след сезиране на областния управите на област Бургас от СМДЛ “Лина”ЕООД с жалба подадена по реда на чл.81 и сл. от АПК. Това е констатирано и в мотивите на определение №5726 от 19.05.2015г., постановено по адм. дело №3442/2015г. по описа на Върховния административен съд. В това производство съгласно разпоредбата на чл.93, ал.4 от АПК, административните актове на кметове на общини се оспорват пред областния управител. Съгласно практиката на ВАС, издателят на отменения по административен ред акт не е легитимиран да оспорва заповедта (решението) на компетентния горестоящ орган.
Съгласно чл.126 от АПК съдебните производства започват по искане на заинтересовано лице или на прокурора в определените от този кодекс или друг закон случаи. Право да оспорват индивидуални административни актове, предвид чл.147, ал.1 от АПК имат гражданите и организациите, чиито права, свободи и законни интереси са нарушени или застрашени от него или за които той поражда задължения. Жалбата до съда е подадена от кмета на община Поморие, който няма право на жалба, защото в случая не е заинтересовано лице по смисъла на чл.126 от АПК. Съдебното оспорване на административни актове е средство за решаване на спорове между гражданите и организациите от една страна и администрацията от друга, а не между административни органи в това им качество - чл.120 от Конституцията на Република България и чл.147, ал.1 от АПК. По отношение на кмета на общината оспорената пред съда заповед на областния управител по чл.93, ал.4 от АПК вр. с чл.45, ал.1 от ЗМСМА се явява контролен административен акт. Срещу този административен акт кметът на общината не може да подава жалба, тъй като съгласно чл.45, ал.12 от ЗМСМА за неуредените въпроси по издаването, оспорването и изпълнението на актовете на общинските съвети и кметовете се прилагат правилата за административното производство, установени със закон. Административен орган може да се започне съдебно производство само в случаите, предвидени в закон, каквато е хипотезата например на чл.186, ал.1 от АПК . Право да обжалва заповедта на областния управител е имало заинтересованото лице СМДЛ “Рамус”, но то не е поискало съдебна защита. В този смисъл е и практиката на ВАС, обективирана в решение № 14446 от 04.02.2010г., по адм. дело № 4863 от 2009 на ВАС; решение № 2912 от 25.02.2011 г. по адм. д. № 10967/2010 г. на ВАС; определение №190 от 07.01.2010г. по адм. д. № 16015 от 2009г. на ВАС; определение № 6948 от 27.05.2010г. по адм.д. №1928 от 2010г. на ВАС; определение № 3200 от 07.03.2011г. по адм. д. №11505 от 2010г. на ВАС; определение № 13643 от 16.11.2009 г. по адм. д. № 9235/2009г. на ВАС; определение № 1127 от 28.01.2014 г. по адм.д. № 44/2014 Г., на ВАС и др.
По изложените съображения съдът следва да отмени определението си, с което е дал ход по същество, а съдебното производство следва да бъде прекратено на основание чл.159, т.4 от АПК. Поради което, Адинистративен съд Бургас, осемнадесети състав

OПРЕДЕЛИ:

ОТМЕНЯ дадения ход по същество по адм. дело № 35 по описа на Административен съд Бургас за 2015г.
ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на кмета на община Поморие против заповед №РД-09-54/17.12.2014година на областния управител на област Бургас.
ПРЕКРАТЯВА производството по адм. дело № 35 по описа на Административен съд Бургас за 2015г.
Определението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването.


СЪДИЯ:
4.
елементарно
09.12.2015 22:14:43
0
6
Кухите кратуни и мутри ще теглят дебел кредит. Ай на бас! Някой?
3.
RUMI
09.12.2015 20:08:08
2
7
Направо я затворете тази мизерна болница.Поморие си беше село и пак си е такова.
2.
Pomoriec
09.12.2015 18:42:47
6
17
Всички поморийци са доволни от обслужването на мед. лаборатория "Лина" и недоумяват защо трябва да се съсипва нещо утвърдено и добре работещо.Но цялата работа е , че кмета с нокти и зъби драпа да намърда в Общинската болница софийската фирма "Рамус" - мераците му са още от предния мандат. По тъпи , некадърни и крадливи от поморийските управници в момента няма никъде в областта.
1.
някой си
09.12.2015 18:22:08
5
10
Вземете да я снегнете тази болница, приличаща на бардак!
Пърен резил е тази колиба. Нито лекари, нито хигиена, нито база!
За Лина мога да кажа от първоизточник, че резултатите са 1 към гьотере.... Не знам, но според мен болницата има нужда от пълна промяна. Защото всички ходят в Бургас.Не съм от Поморие...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори