Ресторантите на шеф Петров - под запор
20 Октомври 2017, Петък, 13:35 ч.
Шеф Петров се самообяви за най-успешния сред всички съквартиранти в тазгодишния „ВИП Брадър“, твърди вестник Ретро.
Оказва се обаче, че славните времена за него отдавна са отминали и само за няколко месеца два от ресторантите му са били поставени под банков запор.
Бизнесът на най-арогантния и безпардонен участник в историята на шоуто е обгърнат от мистериозни схеми. Фирмите, които стоят зад ресторантите му, са регистрирани на името на жена му и близки хора от семейното им обкръжение. През 2014-а тя и още 4-ма съдружници учредяват дружеството „Сикрет спот“, което се развихря по-късно като заведението на шеф Петров на Св. Влас.
Очевидно богатите собственици на яхти не са оценили гениалността на гурме кулинаря, защото след година имуществото на фирмата е запорирано по искане на една от банките, а курортният ресторант успява да оцелее само един летен сезон. От тази година същото място е собственост на конкурента на шеф Петров – Андре Токев. След провала край морето „великият везир“, както шеговито съквартирантите наричат кулинаря, се пробвал да пробие в Банско. Изисканото му заведение в зимния курорт обаче също попаднало под запрещение само няколко месеца след грандиозното откриване.
Упоритият шеф Петров дори след това не се отказал и създал нова фирма, която де факто стояла зад прословутия му ресторант на Жълтите павета в столицата. Засега заведението било без запор и кредиторите нямали финансови претенции към шефа, но нека бъдем оптимисти – фирмата е едва на няколко месеца, коментират враговете на топкулинаря. Негови бивши съратници разкриват и други съмнителни факти от на пръв поглед впечатляващата му биография.
Неколкократно в ефира на шоуто Петров натъртва, че е бил главен готвач в прочутия из цял свят първокласен ресторант „Кастийо де Хавиер“ в Таррагона. Между разказите на собственика на класното заведение и тези на родния готвач обаче има сериозни разминавания. „Ресторантът съществува от 1989 г. и за целия период аз съм единственият главен готвач тук“, казва шефът Хавиер Рикари. Той допълва, че си спомня ясно Боби Петров, който навремето бил при него като обикновен чирак и се занимавал с почистването на помещенията. Най-сложното нещо, което някога му възложили, било да обезкости няколко килограма риба.
Включете се в Коледната фото-сбирка под светлините на празничен Бургас
Кола се вряза в пълен с хора басейн във Франция след объркване на педалите
Три зодии ще имат пробив през 2026 година
Тостът "Скаген" - как един сандвич се превърна в символ на шведската кухня
Станка Златева: На следващата олимпиада искаме българи, а не натурализирани състезатели
Агресивен нов вариант на грип А се разпространява по света: лекарите предупреждават за тежки симптоми
Китайската полиция тества смарт очила с изкуствен интелект и преводач
Съдът остави в ареста Росен Кръстев - Стъкларя, обвинен за лидер на престъпна група
Нови научни данни поставят под съмнение представата за вейповете като "по-безопасна алтернатива"
16/12/2025, Вторник 17:42
0
Русия обяви Deutsche Welle за „нежелана“ и фактически забрани дейността ѝ
Все повече сигнали за хлебарки в жилищните сгради: експерт предупреждава за ръст на заразяванията
78 млн. лв. дупка в социалния бюджет: защо хората с ТЕЛК растат лавинообразно
