×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

И Куюмджиев тръгна срещу Нинова: БСП е разделена на две, няма как да се търпи повече този брутален натиск


И Куюмджиев тръгна срещу Нинова: БСП е разделена на две, няма как да се търпи повече този брутален натиск
Корнелия Нинова слага стигма, че който е против нея, е за коалиция с ГЕРБ, казва членът на Националния съвет на БСП
16 Октомври 2017, Понеделник, 12:59 ч.
Автор: Флагман

Обвини ръководството в "громене на вътрешния враг" и "сталински принципи" на действие


Пореден член на Националния съвет на БСП се изказа изключително остро срещу ръководството на партията. Повод за вълната срещу Корнелия Нинова и нейното обкръжение станаха събитията около последното заседание на Националния съвет (т. нар. пленум) в събота, с което се свика заседание на Конгреса.

“Дали се чува чуждото мнение? Не, не се чува. Нямаше абсолютно никаква чуваемост за тезите, които бяха изказани там“, заяви Явор Куюмджиев в интервю за BiT.

Основен проблем е решението на Нинова да поиска извънреден Конгрес със странни аргументи – обсъждане на алтернативен републикански бюджет на БСП и българското европредседателство.

Куюмджиев отказа да отговори защо се случва това, тъй като не искал да спекулира. Според него Корнелия Нинова трябва да даде обяснение. 

Явор Куюмджиев отказа да разкрие какво е говорил на пленума Румен Овчаров, който е считан за близък до Нинова, но според медии този път е бил силно критичен към нея.

Вместо това Куюмджиев цитира друг съпартиец: „Ще спомена, един от младите членове на Националния съвет – така, с разтреперан глас каза: Отказвам повече да нося вашата вина и вие да ни убеждавате, че тези, които имат различно мнение от вашето (обръщаше се към ръководството), са лоши и са виновни за нещо. Отказвам да се идентифицирам - цитирам по памет, не дословно - но общо взето това беше настроението. За огромно съжаление, и това се вижда от самите гласувания, вижда се от реакциите след пленума – партията е разделена на две. И това разделение не се създаде от нас, а се създаде от ръководството.“

След въпрос какво означава тази ситуация, ако около Корнелия Нинова има само двама-трима души, Куюмджиев отговори: „Според мен означава, че има тежък проблем в отношението към всички инакомислещи и в начина, по който са заклеймявани и в начина, по който се говори. Г-жа Нинова вчера си позволи да слага стигма и се базира на опорни точки, че, видите ли, всеки, който е против нея, е защото бил „за“ коалиция с ГЕРБ; бил против антикорупцията. Ами не е вярно! (...) Когато се е дискутирала темата за ГЕРБ, всички единодушно сме били против коалиция с тях. Ние не сме малоумни.“

Явор Куюмджиев обясни, че те осъзнават, че масата симпатизанти на БСП не желаят такава коалиция; че това ще е краят на БСП във вида, в който я познаваме и т.н.

След въпрос – дали не хабят излишна енергия, вместо да атакуват ГЕРБ, Куюмджиев отговори: „Категорично! И това е много грозно и ми е много мъчно, че се налага да се случва това, което се случва. Но, разберете, няма как да се търпи повече този брутален натиск – ние да бъдем принудени да сме нещо като гумен печат на решения, които се взимат отвънка. И аз сега пак питам – кой ще го напише този алтернативен бюджет за една седмица. Очевидно, няма да се пише вътре в партията. Нека да кажат къде ще се напише. И тези разделителни линии „ние – те“ го въвежда ръководството. С огромно съжаление го казвам. Наистина вместо да се съсредоточим – има хиляди теми, по които ГЕРБ правят грешки – да бъдем истинската алтернатива, но такава се става само с правенето на политики. Не се става с громене на вътрешния враг, не се става със сталинистки принципи, а с вслушване в хората, които могат и знаят – заедно напред да вървим. Ама – заедно!“

Припомняме, че Явор Куюмджиев е съпредседател на Съвета по финанси, икономика и енергетика в БСП.

Той каза още, че бюджетът на държавата се готви от хиляди специалисти и е приоритет на изпълнителната власт и изрази учудването си от идеите на Нинова за алтернативен такъв, при положение че правителството не е предложило все още нищо черно на бяло.

Явор Куюмджиев обвини ръководството, че темата за вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“ е била заметена под килима. Това станало в разрез с правилата в Националния съвет на БСП.

Същото се случило и с въпроса за почти повсеместната загуба на частичните местни избори този месец.





В категории: Политика


3
Коментара по темата
3.
Zv.
16.10.2017 21:51:53
2
6
Какво да крадат бе човек?Не виждаш ли,че се налага диктатура от Нинова и още няколко човека около нея,а останалите нямат право на мнение?Отворете си очите,така не се работи за единство в партия,не се удря с юмрук по масата.
2.
Дернев
16.10.2017 19:29:21
6
6
Нинова е поредната грешка на Столетницата, но не вярвам корекцията да е по-добра. Освен ако не сложат К. Паскалев, но такъв разум почти никога не е проявявала.
1.
Гого
16.10.2017 19:06:13
8
8
Нинова не им дава да крадат заедно с ГРОБ и почнаха да пискат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Димитър Желязков-младши шашна випуска в Несебър с ултра Ламборгини, чака го кариера на финансист Димитър Желязков-младши шашна випуска в Несебър с ултра Ламборгини, чака го кариера на финансист Възпитаникът на Професионалната гимназия по туризъм "Иван Вазов" има планове за бъдещето си, свързани с добро висше образование  Машините за гласуване на изборите 2 в 1 ще бъдат 9500 Машините за гласуване на изборите 2 в 1 ще бъдат 9500 Технически проблеми с машините за гласуване на изборите на 9 юни няма да има, гарантира служебният министър на електронното управление Валентин Мундров Защо мълниите убивали най-често мъже Защо мълниите убивали най-често мъже Пикът на фаталните случаи е при 15-годишните момчета Той е тунингов милионер и подкара уникалното Ламборгини за $1 000 000 Той е тунингов милионер и подкара уникалното Ламборгини за $1 000 000 Собственици на пунктове за ГТП се оправдават за високите цени - и на тях всичко им поскъпнало Собственици на пунктове за ГТП се оправдават за високите цени - и на тях всичко им поскъпнало На места в страната задължителните прегледи скочиха двойно, като достигат и до 100 лева Запишете си отпуск в този период - това е най-подходящото време за море у нас Запишете си отпуск в този период - това е най-подходящото време за море у нас Предстои ни поредното горещо лято, казва синоптик Тази плеймейтка разходи 5 рокли по червения килим в Кан, щракна се с Ева Лонгория Тази плеймейтка разходи 5 рокли по червения килим в Кан, щракна се с Ева Лонгория Мечтая да изиграя Скарлет О'Хара, споделя Анна-Мария Чернева Този певец е бесен, използват името му за реклама на фалшиво лекарство Този певец е бесен, използват името му за реклама на фалшиво лекарство От известно време в интернет циркулира клип, в който Веселин Маринов подробно говори как имал проблеми със ставите, кръста и гърба и уж открил чудодеен и таен начин за лечение 1300 са случаите на коклюш в България, малко над 100 са в болница 1300 са случаите на коклюш в България, малко над 100 са в болница Кърлежите са в някакъв бум тази година, отбеляза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ЕК спъва наши земеделски производители ЕК спъва наши земеделски производители Европа не разрешава парите, които се получават у нас за земеделски дейности от съюза, да не се облагат с данъци
Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Най-известен е с филма си от 2004 г. Super Size Me Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Певицата заложи и на нова фризура за важното събитие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Средно на ден в страната се изяждат 3 милиона броя След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън Принцесата на Уелс продължа да се лекува от рак, подлага се на химиотерапия Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори