Най-мазната салата се оказа, че е най-полезна
15 Октомври 2017, Неделя, 12:09 ч.
Учени съветват да слагаме повече олио или зехтин в салатата, защото така витамините се усвояват по-добре, съобщи "Интернешънъл бизнес таймс", цитиран от БТА.
Ефектът може да се постигне и с други източници на мазнини, като ядки и сирене. Оптималното количество е 32 гр мазнина, което е равно на две супени лъжици.
Мазнините подобряват усвояването на осем полезни съставки, сред които витамините А, Е и К, които предпазват от рак и подобряват зрението. При двойно количество мазнина се удвоява и усвояването на витамини.
Според предишни изследвания олиото подобрява усвояването на ликопена от доматите и бета-каротина от морковите.
Изследването за усвояването на хранителните съставки е извършено от учени от университета на Айова. Те са работили с 12 жени, като са им давали салати с 0, 2, 4, 8 или 32 гр соево олио, добавено към соса. Максимално усвояване на полезните съставки имало при 32 гр мазнина.
В категории:
Здраве
Съдят за кражба пазителя на президентските сервизи за хранене във Франция
Хонорарът на Азис по празниците чукна 25 бона
Италианската полиция арестува 384 души и иззе 1,4 тона наркотици при мащабна операция
Украйна удари два руски Су-27 в Крим
Пробив на Белия дом за по-евтини лекарства за американците
Задъхване в Русия: Как Владимир Путин плаща за войната си в Украйна?
Костадинов поиска 100% машинно гласуване и място в ЦИК
"Не ги искаме" : Германците подкрепят строга мигрантска политика
Средно 250 лева харчим за подаръци тази Коледа
Правителствата на страните от ЕС се споразумяха за дигиталното евро
Вече е ясно: Камерите в училището гледали точно над писоарите
На час по 15 жени в Германия стават жертви на насилие от партньор

Добре, че е този просташки сайт....иначе сме загинали!