×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Психолог разкри как измамникът Александър е заблудил десетки хора (ВИДЕО)


Психолог разкри как измамникът Александър е заблудил десетки хора (ВИДЕО)
Александър Николов, който лъжел приятелите си във Фейсбук, че живее в Париж, се оказа Спас Василев от Кочериново
11 Октомври 2017, Сряда, 07:35 ч.

Купувал е по-скъпо самолетни билети, отколкото ги продавал

Образът Александър Николов е добре изграден. Той е с добри социални умения, външно симпатичен и най-важното – не излъчва опасност. Това каза психологът Росен Йорданов в „Тази сутрин“ по бТВ. Според него няма как да не съществува човек, който да не се подведе.
Нашето мислене не е устроено като компютър – то работи с вярвания, обясни той.
Александър Николов, който лъжел приятелите си във Фейсбук, че живее в Париж, се оказа Спас Василев от Кочериново. Той е успял да заблуди и измами с големи суми десетки потребители онлайн.
Миряна Захариева, която се оказва сред жертва му, каза в „Тази сутрин“, че той печели доверието без да се опитва да натрапва нещо.
Историята на Александър започва през 2013 г. и големите протести срещу назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. „Тогава аз бях една от маршируващите по паветата. Диалогът на протестиращите продължаваше и в социалните мрежи. Аз дори не бях сигурна, че не съм го виждала”, разказва Миряна.
По думите ѝ Александър бързо е спечелил доверието ѝ, като са обсъждали общи интереси. „Говорили сме си часове за деца – той ми е казвал, че има близнаци, аз съм близначка. Говорим за деца, съвсем реални и много дребни житейски детайли, които те карат да не се съмняваш”, допълва Миряна.
Според Росен Йорданов измамникът е изпробвал с много хора тази схема, докато не нацели някаква потребност, която да прекрачи бариерата на доверието.
„Когато се срещаме някъде, никой от нас не започва проверка на човека срещу него. Ние се ориентираме от образа, който той ни създава. От представите, които изгражда – колкото по-умело ги изгражда, толкова повече нашата скептичност намалява”, допълва Йорданов.
Миряна е измамена с около 3000 лв. за самолетни билети.
„В края на 2016 г., три години познанство по-късно, той каза, че има билети за служебно използване на добри цени. Ние ги взехме, планирахме да ги използваме есента на 2017 г., сестра ми също си взеха, приятели наши също си взеха по моя препоръка. Интересното е, че те пътуваха успешно до дестинациите си”, разказва Миряна.
„Оказа се, че той е купил техните билети непосредствено преди самите пътувания и са му излезли много по-скъпи, т.е. на него не му е важно да спечели пари, а да изгражда този образ”, обяснява тя.
Според Росен Йорданов Миряна е пробудила у измамника някакви нормални човешки чувства като емпатия и не е успял да я излъже напълно. А за валидните билети, използвани от семейството и приятелите на Миряна психологът казва, че всяка измама трябва да има правдоподобност.
Миряна сподели, че е простила на измамника Александър Николов, но си е дала сметка, че има хора в социалните мрежи, с които често поддържа контакт, но не ги познава лично.


Пред камерата на Нова телевизия пък шефът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов каза, че докато на улицата има балъци, ще има и измамени. Полицаите са по следите на измамника, но той все още е на свобода. ГДБОП разследва кой стои зад профила на Александър Николов.
В заплетена схема мъжът е завлякъл десетки журналисти  с пари и обещания за евтини самолетни билети.
„Ние започнахме да поддържаме контакти с него, след като търсихме самолетни билети до Мексико и обратно. Трябваха ни шест самолетни билета. Препоръча ни го наш познат, който се е възползвал от услугите му и вече е летял с по-евтини билети. Не е случайно”, разказа в студиото в „Здравей, България” Валя Креймър, която също е жертва на измамната схема.
„Платихме във фирмата, на която той ни посочи банковата сметка. И преведохме парите – 3850 лева. Той после ни изпрати самолетните билети. И най-странното е, че той не фигурира никъде в работата, която върши. В тази фирма има 12 съдружника. Ние плащаме на практика на управителя на фирмата, както ни беше казано. Проверихме фирмата и нямаше нищо съмнително в нея. Нямам представа дали хората, които работят в тази фирма, са замесени или не”, добавя Валя.
„Измами ме с два самолетни билета от по 300 евро. Познавам този човек от 2013 година през Facebook. Между нас никога не е ставало дума за пари или самолетни билети”, разказа Александър Николов, който също е станал жертва на измамника.


В категории: Крими


0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори