×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ива Стоянова, Канал 3: Сваляме предаването на Антон Тодоров, за да защитим гилдията!


09 Октомври 2017, Понеделник, 21:10 ч.

В часа, в който по програма трябваше да се излъчи предаването "Документите с Антон Тодоров", управителят и програмен директор на Канал 3 Ива Стоянова съобщи решението на медията.

Вижте цялото ѝ изявление:
Днес Антон Тодоров няма да има предаване в ефира на Канал 3. От името на медията се извинявам на вас зрителите, които стоите пред телевизорите си и очаквате поредната история с документи. Няма да я видите, защото ние като журналисти решихме, че е важно да защитим професията си, гилдията. Не, за да осъдим Антон Тодоров, който вече се извини за неуместния си коментар в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия, а за да подкрепим колегите си.

И когато телевизиите, както често сме обвинявани, сме готови на всичко за високия си рейтинг, то ние в Канал 3 –  се отказваме от високия си рейтинг в името на професията.

Както може би знаете, а и колегите от сайта Оffnews отбелязаха – предаването на Антон Тодоров бе най-гледано в програмата на телевизията ни за изминалата седмица, за което благодарим и на него, и на вас зрителите.

Днес обаче ние се отказваме да гоним високия рейтинг, за да защитим силата на журналистиката - да задава въпроси и да получава отговори.

Подкрепяме колегите, въпреки че те не подкрепиха нас. Напротив! Когато преди десетина дни един друг политик – лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева нападна нашата репортерка Снежана Хитова не само вербално, но и физически никой от колегите не осъди постъпката на Дончева.

Нещо повече този уикенд, тя беше гост на Лора Крумова, именно в Нова телевизия, за да коментира цитирам „недопустимото поведение на хората във властта”. И когато днес Виктор Николаев с възхита сподели, че журналистическата подкрепа е тръгнала като лавина, аз питам – Лора, Викторе, къде бяхте вие, когато Татяна Дончева блъскаше Снежи?! Защо тогава вие не дадохте старт на тази лавина?! 
Колеги от Нова телевизия – когато говорите за гилдията и за обединението й, кога сте честни? Когато самите вие имате нужда от подкрепа или когато, който и да било друг член на гилдията я търси?! Как с този си избор на гост в лицето на Татяна Дончева вие подкрепяте колегите си! И когато друг наш колега от ефира на БТВ - Светослав Иванов апелира към гилдията да изчистим ефира си, аз питам – колко чист е онзи ефир, в който гостува човек, нападнал отново повтарям – не само вербално, но и физически колега от друга медия.

Защото Канал 3 днес изчиства ефира си от Антон Тодоров в името на общата ни справедливост, кауза и отстояване. А как Нова телевизия изчисти своя ефир с Татяна Дончева!?

Колеги от така наречените големи телевизии. Моля ви, бъдете големи не само по рейтинг, заплати и его! Надявам се разбирането ни за хигиена на ефира да съвпада, в противен случай имаме генерално разминаване в представата си за професионален морал и журналистическа етика, а това вече е пагубно за гилдията и категорично ще докаже, че сами сме си виновни. Надявам се да не се случи така.

Благодаря на Съюза на българските журналисти, който осъди в официална позиция поведението на Татяна Дончева и реално защити Канал 3 и репортерът Снежана Хитова.

Журналистите осъждаме днес и поведението на вицепремиера Валери Симеонов. Точно той преди седмица атакува вербално и репортер на Канал 3 в парламента. И ние го показахме. Всичко. Без монтаж. Но вие колеги, пак замълчахте, до момента в който г-н Симеонов не нападна и вас. А уж всички сме заедно. Не зная за другите, но Канал 3 - във времето на този екип, който създадохме през 2014 г. никога не е нападал колега. Напротив. Подкрепяме, въпреки всичко.

И се надяваме, в името на силата на българските медии, всички да осъзнаем смисъла на единството ни. Всички заедно и всеки един по отделно, но не само, когато самият той понася удари, а когато те се случват и срещу колега, независимо в кой вестник, телевизия, радио или сайт работи. Независимо, колко е четен, слушан или гледан.

И въпреки, че ние не получихме подкрепа от гилдията и в случая с Татяна Дотнчева, и в случая с Валери Симеонов, сега ние подкрепяме колегите си. Защото вярваме, че така трябва, за да сме силни заедно. Защото, когато помежду си в една гилдия си лепим етикети, улесняваме всички онези, които искат да ни употребят и да ни заличат като „четвъртата власт”.  Защото те  - политици, общественици, бизнесмени започват да ползват именно тези етикети, които ние журналистите сами си лепим един на друг. И както много правилно твърди телевизионната легенда Кеворк Кеворкян - "сами се поставяме в положението на удобни дребосъци".

Днес в ефира на Канал 3 Антон Тодоров го няма. В името на професията, на журналистиката и на гилдията. Вярваме, че трябва да сме единни и ние го правим. Вярваме, че следващия път, когато атаката е срещу Канал 3 или друга медия различна от трите национални БТВ, НОВА и БНТ, колегите да бъдем отново така единни – за да се защитим! Варвам!

Аз съм Ива Стоянова, управител и програмен директор на Канал 3 и изразявам позицията на нашата медия – категорично срещу заплахите на журналисти! В каквато и да е форма и срещу който и да е колега! Не само срещу по-известните...

В категории: Политика


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
мдаааа
09.10.2017 18:20:12
0
9
АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО ЗАЯВЯВАМЕ ЧЕ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛЕДАМЕ БГ МЕДИИ,ОТВРАТ И ГНУС ...УДАРИХТЕ ДЪНОТО
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори