×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал на конгреса! Кандидат за лидер на ДБГ обяви: Това не е моето място, напускам!


Скандал на конгреса! Кандидат за лидер на ДБГ обяви: Това не е моето място, напускам!
Богдана Станоева бе единствен конкурент на Димитър Делчев за наследник на Меглена Кунева
30 Септември 2017, Събота, 13:20 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Богдана Станоева написа решението си във „Фейсбук”


„Това място не е за мен, аз бях до тук. Напускам!” Това е написала Богдана Станоева в скандален пост във „Фейсбук”. Тя бе единственият останал конкурент на Димитър Делчев за председател на партията на Меглена Кунева „Движение България на гражданите”.

Минути преди откриването на Четвъртото Национално събрание на ДБГ, на което ще бъде избран новият водач, тя е публикувала скандално изявление във „Фейсбук”, с което си прави не просто отвод от изборната битка, но и обявява, че напуска партията.

Така днес отпадна всякакво съмнение, че новият председател ще е Димитър Делчев, за което предстои формално гласуване.

Неформално от ДБГ коментират, че Богдана Станоева е човек на Настимир Ананиев. Последният вчера обяви, че създава ново движение – СЕГА, заедно с Антони Тренчев.
Ананиев и Тренчев напуснаха със скандал партията на Кунева след провала на коалицията „Реформаторски блок” на парламентарните избори през март т.г.

А ето целия пост на Богдана Станоева във „Фейсбук”, с който тя също подава оставка като член на ДБГ (без редакторска намеса):
"Аз не съм революционер, аз съм нормална жена, която иска да живее в нормална държава, нормален живот - затова влязох в политиката.

Някои хора имат много силно чувство за справедливост, интуитивно, може да не могат да обяснят защо това е справедливо или не, но чувството рядко ги подвежда.

За съжаление напоследък в ДБГ, аз се сблъсках с много несправедливост и много лицемерие, незнам от колко далече да започна и дали си заслужава, но ето толкова време след изборите, аз не чух какви грешки направихме, кой ги направи и как ще ги поправим, но май няма нужда като гледам, как една определена група си е самодостатъчна. Бунтът ми не е от вчера или от днес и не е плод на "емоционална нестабилност", както пренебрежително се изрази Найден Зеленогорски, един от нашите "лидери" в sms-и , той е израз на комплекс от ситуации, решения, действие или по-скоро бездействие, нелоялна конкуренция, усещане за безпътица, липса на стратегия, усещане за стара матрица опакована в цветна красива хартия, остарели похвати за лансиране на хора, неотстояване на обещания, липсата на почтеност към симпатизантите ни и много други.

Последната година беше много трудна за мене, направих много компромиси със себе си и с принципите си. Последната предизборна кампания беше голямо разочарование-редене на листи, вътрешна борба и лицемерие, дезорганизация, пълна липса на синхрон с партньорите в блока, фалш и предателство в нашите редици, но...не беше лесно да загърбя 5 години. Давайки си време с известна дистанция от политическия живот си мислех, че мога да намеря нещо свежо и иновативно в новите насоки и действия, за които чувах обещания. В този период разговарях с много хора, споделях с най-близки приятели, срещах се с колеги-членове и симпатизанти, обсъждах със семейството си, които винаги са били зад гърба ми и са ме окуражавали. Всички те споделяха голямото си разочарование от ДБГ.Основните аргументи довели до това са както анализирани системни грешки в приоритетите на партията, липса на добра организация в определени моменти и тотална безпътица напоследък, така и лични -отношение, чувства и емоции, довели до големи компромиси.

Въпреки разочарованието съм благодарна за тези 5 години, не съжалявам за нищо. Получих много голям опит, направихме много кампании заедно , срещнах много качествени хора, намерих приятели, които и занапред ще останат такива за мен. Благодарна съм на г-жа Кунева, че ме забеляза! Благодарна съм за възможностите, които имах!

Наред с това се сблъсках и с нелоялна конкуренция, кариеризъм, хора които си вярват прекалено без да имат качества и потенциал за това .
Надявах се дълго ,че нещата ще се променят!

Надявах се, че ще бъдем опозиция на ГЕРБ, а ние станахме партньори, надявах се че ще защитаваме антикорупционния закон, а нямахме доблестта да се опълчим. Надявах се, че РБ ще бъде една устойчива коалиция и ще отстояваме общи интереси, а се оказа че сме селска дружинка и всеки преследва свои лични интереси. В преговорите с тях в повечето случаи не стигахме до победа. Дали защото сме много толерантни и интелигентни, дискретни и отстъпчиви и т.н или просто не успявахме да вземем своето, защото не ставаме за преговарящи. Много въпроси с ясен отговор!
Нещата не се променят! Няма свежи идеи, няма инициативи, не държим на обещанията си. Не се вслушваме в конструктивната критика на членовете си, нямаме усета да преценим момента , когато трябва да се поеме риска и въпреки всякаква загуба на власт и влияние да си тръгнем -да излезем в опозиция или да си подадем оставката.

Като "ярък" спомен изниква в съзнанието ми "мантрите" от Националния съвет след изборите през пролетта- всички повтаряха едно и също "Няма проблеми!", "Няма вина!", "Радан ни е виновен!".
Драмата с номинациите за председател на партията разиграла се тази седмица, надмина всичките ми очаквания, препоръките от офиса за подаване на отводи, екшън организацията на "изслушването" на номинираните кандидати, както всеки път в последния момент и добре подготвената режисура, целия този фарс беше с една единствена цел да се разчисти пътя на избран предварително кандидат. Бях помолила да се прочетат за онлайн аудиторията моите мотиви за неявяване, нищо такова не случи, страх, страх и пак страх, да не чуят хората истината за този цирк наречен изслушване. Стана ясно, че мача е свирен! Вероятно всичко е било ясно още когато напуснаха Настимир и Антони, защото те от битка не бягат ,убедена съм, но в свирени мачове не биха играли.

Питам се как ли ще се чувства днес новият председател на ДБГ Д.Делчев след като
ще бъде избран един от един, като в БКП - единодушно избран.
Това ли е демокрация?
Пълно разочарование!
Затова реших, че няма смисъл, нито да участвам във фарса наречен -Национално събрание - с измислени протоколи,измислени събрания, квоти и т.н , нито да лъжа сама себе си и хората около мен. Това място не е за мен, аз бях до тук.
Напускам!"

В категории: Политика


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
1
Коментара по темата
1.
Дааа
01.10.2017 04:33:34
1
1
Цялата шайка около Кунева и самата тя, да се скрият и да не се показват повече!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори