×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман.бг! Видео разходка в новото спортно бижу – „Арена Бургас”, залата става приказна!


Само във Флагман.бг! Видео разходка в новото спортно бижу – „Арена Бургас”, залата става приказна!
Строителството на спортната зала значително напредва
27 Септември 2017, Сряда, 15:53 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки и видео: Иван КОЛЕВ

До края на годината ще приключат стоманобетонните конструкции, а цялото съоръжение ще е готово до март 2019 година

Бургазлии може би забелязват, че бъдещото спортно бижу на града – „Арена Бургас” напредва сериозно. От известно време, преминаващите по бул.”Стефан Стамболов” виждат червен купол, както и част от бъдещите трибуни на комплекса, нещо, което определяно впечатлява.

На терен от над 20 дка е изградена солидна стоманобетонна конструкция. Какво обаче се случва зад оградите на булеварда – малцина знаят в детайли.

След като получихме много запитвания, се свързахме с фирмата-изпълнител ДЗЗД „Дворана” и за нашите читатели направихме видеоразходка на строителната площадка.
Гид ни беше инж. Илиян Стоянов, технически ръководител на проекта.

Инж.Стоянов съобщи, че до този момент са изпълнени 60-70 % от дейностите. До края на годината ще се приключи стоманобетоновите конструкции, а залата със сигурност ще е готова до март 2019 година – срок, който бе поставен от премиера Бойко Борисов.

Арена Бургас” е разделена на три основни блока, уточни инж.Илиян Стоянов.

В „А” е голямата спортна зала, трибуните, ВИП салона, търговските площи и една тренировъчна зала. 


На това място ще е бъдещата основна спортна зала в комплекса, която ще е с капацитет за 15 хил.зрители


До март 2019 година залата трябва да изглежда по този начин. Изключително интересно е решението с подвижните трибуни, които ще увеличават капацитета й двойно. Те ще останат скрити в ниши около пистата и ще се вадят при необходимост, според събитието, което се провежда

В блок "B" е предвидено да има друга тренировъчна зала с авангардна форма – кръг, а в зона "C" е паркинга с две подземни и едно надземно ниво – за няколкостотин автомобила.

Строителството е значително напреднало и в трите блока. Тренировъчните зали са почти завършени на груб строеж.

Изключително интересна е кръглата зала в блок „B”, която ще има има купол, а над него ще бъде скейт площадка. В залата ще има подвижни трибуни, които ще се прибират в специални ниши и изваждат според видовете състезание, провеждащи се там. Максималният капацитет е над 2 хил.души. Най-вероятно тази зала ще бъде използвана от волейболистите на „Лукойл Нефтохимик”.


Това е кръглата зала - един от впечатляващите елементи на спортния комплекс

В блок „А” на партерното ниво има още една тренировъчна зала. Към нея има обслужващи помещения – съблекални, санитарни възли. И в тази зала могат да се поберат между 1 500 и 2 хил.зрители. Правоъгълната форма на съоръжението дава възможност да се използва за всякакъв вид спорт.

Входът е с интересно интериорно решение, което със сигурност ще впечатли посетителите.





Безспорно най-голямото бижу безспорно ще е основната зала. За спортни дейности тя ще бъде с капацитет до 8 хил.зрители, но за конгреси и концерти, ще се изваждат допълнителните трибуни, които ще увеличат капацитета й до 15 хил.зрители.

Височината на залата ще е 24 метра, а конструкцията изключително солидна и предвидена да издържа най-сериозните натоварвания.


Тук ще бъде изградена скейт площадката

В блок "C" ще има две подземни нива на паркинга и едно надземно, а към комплекса ще се изградят три входно-изходни артертии към комплекса, изнасянето на автомобили ще става за минути.


В комплекса ще има паркоместа за няколкостотин автомобила

Добрата новина е, че са изградени подпорни стени и модерна отводнителна система, които ще се гарантира сигурността не само на сградата, а и на съседните жилищни блокове и обществена инфраструктура.

Модерна сграда с интелигентно управление и максимално занижени разходи за поддръжка.

Изграждането на спортната зала "Арена Бургас" се финансира със средства от държавния бюджет. Общата сума е над 45 млн.лева.





В категории: Бургас


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
Много са им...
28.09.2017 23:18:01
3
1
Хубава зала,но забита в земята,много неподходящо разположена. Много по-добре би стояла на терена на сегашната "Младост" с околните парцели преди да се застроят,сега няма място. Ще се вижда само купола,приличащ на костенурка със скрити крака
13.
Възмутен Селянин
28.09.2017 17:53:49
4
2
Трябваше метро да се направи вместо зала
12.
Ех
28.09.2017 12:23:44
5
6
Тази зала е поредния грабеж на българския народ. Не случайно изпълнението и е дадено на фирмата за Валентин Златев GP group. Вездесъщ олигарх и създадел на уродливото отроче герб...и не само.
11.
Формула1
28.09.2017 11:56:14
3
0
Не хубав място земя изгрев в къщи близо спорт.Може път метро билзо други земя голям спорт.
10.
КОЙ ги докара и в Бургас
28.09.2017 09:05:07
4
3
Управлението за гражданска авиация на Великобритания (Civil Aviation Authority - CAA) заплаши със санкции ирландския нискотарифен авиопревозвач "Райънеър" (Ryanair).
Санкциите може да бъдат наложени заради това, че превозвачът не е предоставил на клиентите си достоверна информация за техните права, след като вчера обяви отмяна на редица полети през зимния период.

"Райънеър" анулира вчера 18 000 полета през предстоящия зимен сезон, което засяга интересите на около 400 000 пасажери. Компанията обясни това решение с намаляване на авиопарка на 25 самолета през зимата.

”Райънеър” ще отмени хиляди полети до март 2018 г. >>

"Райънеър" предлага на пътниците, чиито планове засягат новите анулации, или нови варианти за полетите или връщане на парите.

По-рано "Райънеър" анулира неочаквано 2100 полета между средата на септември и края на октомври. Тази мярка засегна 315 000 нейни клиенти.

Ръководителят на Управлението за гражданска авиация на Великобритания Ендрю Хейнс посочи, че информацията, която е оповестила вчера "Райънеър", отново не пояснява правата на пътниците.

Управлението е изпратило до "Райънеър" писмо с искане за среща с ръководството за консултации, които ще продължат най-малко една седмица. Тези консултации могат да доведат до завеждане на съдебен иск за необезпечаване на защитата на правата на потребителите.

Ирландският новинарски портал "Фора" обяснява проблемите на "Райънеър" с масов отлив на персонал. Само през тази година са напуснали 140 пилоти, работещи за ирландския нискотарифен превозвач.

"Райънеър" е най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа. Тя обслужва над 1100 дестинации между 160 летища в 27 европейски страни и Мароко, отбелязва
9.
Венцислава
28.09.2017 07:49:41
7
11
Надявам се да завършат залата час по-скоро, а всички съмсурници да си хапят езиците.
8.
.i.
28.09.2017 00:22:12
13
12
един ден всички гербаджии ще бъдат събрани в тая зала и ще бъдат разстреляни
7.
Mafia gerb-dps-bsp
27.09.2017 21:46:45
11
24
Морска гара на която не престигат пътнически кораби, Главна улица на която плочките като стъпиш ти измиват лицето, риби, които вместо трева и пред хотел България са облепени с плочки и шадраван, които не работи, асвалт, които след 3 месеца се рони и е под 1 сантиметър... Спортна зала в, която вече няма деца да играят, защото избягаха на запад за по-добър живот, мафия на кмета, герб, дпс и бсп, които ибират всичко и нищо не остава за другите... безработица, бедност, подкупни и лижещи гъза на кмета, прасчо и всякаква сволач друга... КАТАСТРОФИРАНО ОТ ГЕРБ-ДПС-БСП! МАФИОТИТЕ КРАДЛИВИ УНИЩОЖЖИЛИ БЪЛГАРИЯ!
6.
м
27.09.2017 21:43:49
7
15
хахах егати мечтите.отде толкова публика в тоя умрял откъм спорт град?
5.
До ачката
27.09.2017 21:26:26
5
12
Много си прав брато ама някой не искат да чуват. Да не говорим че спорта загива в Общината. Само интриги и корупция.Много жалко.
4.
Бургас
27.09.2017 21:24:11
0
15
Нали сега строят плувен комплекс в Славейков
3.
ачката
27.09.2017 20:59:36
7
13
Басейн няма ли бре маняци. Морски град трябва да има поне 3 басейна. Софиянци са свикнали все на сухо и най много до "искъро". Бургас и Варна трябва да са пълни с водни съоръжения , общински плувни, яхт клубове. Скокове във вода, водна топка,синхронно. Всипки класове в яхтените спортве, гребане....и всичко което е свързано с вода.
2.
broker
27.09.2017 20:02:30
9
15
Taia sgrada e nuzna samo na BaiHoi ot 60 miliona 45 miliona daotidat v negovia dzob
1.
от МЕДЕН РУДНИК
27.09.2017 18:30:39
17
15
нещо не съм възхитен, на това супер място на входа на Бургас-язък, и не е използван пълноценно парцела..!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори