×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проговори собственикът на сладкарници, събиращи скандалната такса "нож" за 15 лева!


19 Септември 2017, Вторник, 23:59 ч.

В столична сладкарница поискаха 15 лева за нарязване на закупена торта. За тази необичайна услуга, стана ясно от публикация в социалните мрежи. Жената разказва, че закупила торта от голяма верига сладкарници, като по-късно поискала да й отрежат само едно парче предварително за 4-годишното й дете.

Оказало се обаче, че тази услуга се заплаща допълнително и то жената трябвало да даде още 15 лв. Сигналът взриви социалната мрежа, а по-късно беше изтрита. Оказва се, че тази такса съществува повече от 20 години, като я наричат „услуга”.

Според собственика на сладкарниците Георги Минчев това е практика във всички заведения – дори и в чужбина. „

Заплащането на сумата се налагало само, когато човек е закупил цяла торта и иска да я консумира на място, а не вкъщи. Когато човек иска да бъде обслужен от сервитьор или барман в хубава обстановка – тези неща струват пари”, категоричен бе Минчев, цитиран от bTV. Десетки разгневени публикации в социалните мрежи предизвикаха и проверки от Комисията за защита на потребителите.

Собственикът на веригата твърди, че нарушения до този момент не са открити, като резултатите ще станат ясни в края на месеца.


В категории: Животът


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
do 4. Конче
20.09.2017 13:13:04
0
1
Да речем, че 1 парче нарязана торта за консумация в сладкарницата е 5 лв, цяла торта, стандартно е 8 парчета и тя струва 40лв, значи няма значение дали ще си купиш нарязани парчета или цяла, цената и в двата случая е 5 лв за парче. Ако тортата струва 10-15 лв, и парчето излиза 1,20-1,50 лв, ок, за консумация на място го продай, колкото продаваш и нарязаните. И как аджеба едно парче стана 15 лв????????
11.
моля, ко?
20.09.2017 13:01:40
0
2
Значи да сложат две цени на тортата- една за консумация в заведението и една за вкъщи. Аз ходя по Европа и знам много добре каква е практиката, да не ми шикалкали тоя хитрец. Там е точно така, даже хората са сложили табели и си пише, че цената на нещото е 1евро, ако си го вземеш и си го ядеш/ пиеш по пътя или където си искаш, но ако останеш да си го ядеш/ пиеш в заведението е 3 евро и никой не те поставя пред свършен факт. Обаче, той веднъж продава торта с всички надценки и цената на едно парче от тая торта е толкова, колкото и нарязаните му торти за консумация в сладкарницата и втори път нашил 15 лв за едно парче, което е поне три пъти по-скъпо от редовната му цена.
10.
аман
20.09.2017 12:52:52
0
2
И в Европа било така, ама много хубаво знаете всички практики в Европа, а да сте чували какво са заплатите в Европа???? Праскате цени по-високи от Европа даже, а пък не давате заплати колкото в Европа. Скоро ще се молите на най-мръсните и неграмотни цигани, дето ровят по кофите да дойдат да ви работят. Че тя жената да си беше купила отделно само 1 парче торта, струва 2-3-4-5 лв, а те веднъж платила цяла торта и втори път едно златно парче и то говорим за дете, Трябва да си много извратен и безскрупулен да вземеш 15 лв. Миячката в тая сладкарница да каже взема ли 1000 евро заплата?
9.
Морския
20.09.2017 09:39:56
1
4
Е да, то като едно. Никой не в излизал "на вънка" и не знаем!!!! Че тая торта дето е с 500% печалба купена от тоя мухльо и с най голямата си наглост ще ми обеснява че сервиз имало!!!! Така е после рИвете нямало бизнес среда у БГ.
Няма и да има. Единия ти взема за стола другия дет ти нарязал тортата.... Проста сметка не могат да си направят тези смешни бизнесмени
Тази жена е купила тората за 80-100лв поне. Тя повече там няма да стъпи!!! Приятели близки четящи.....а ся някой да сметне тези 15 лв от къде ще му излязат?.
8.
До тези с ножа...
20.09.2017 07:30:48
5
9
Абе, глупаци, какви усилия и разходи за заведението представлява отрязването на парче торта, купена на място, че те да струват 15 лева? И въобще да се заплащат, де! Я се вземете в ръце, като се бъркате навсякъде и изказвате като дебили, утре и за клечка за зъби в ресторант ще плащате допълнително! Що за заведения са това, които, вместо да се стараят да угодят във всичко на клиента, който ги е почел с покупката на скъпарска торта/в "Неделя" са такива!/, да ги уважат и така да ги подканят отново хората да им бъдат клиенти, ги огорчават в най-съкровените им мигове и се чудят как дори за праха от обувките им, с които са прекосили заведението, да ги "обръснат"! Каква е тая бездънна простотия в тая наша злощастна България, бе, светът стигна Космоса, ние ще се учим да ядем торта в заведение с ръце...Кучета го яли това заведение, ако някой, който се нуждае скоро от торта и е в близост до него, кракът му да не стъпва там и нека ония цял ден си подхвърлят ножове, вместо да работят и печелят по нормалния начин, а не да се чудят под кой вол да изкарат теле!
7.
Az
20.09.2017 00:14:49
7
8
Ама защо се учудвате, бе хора. Навсякъде е така. Ще ви я нарежат, ще ви дадат прибори и чинийки. Някой ще ви я сервира, друг ще ви измие чинийките, трети ще почисти след вас. Като искате да ядете торта в заведението ще си поръчате торта на парче и тогава сравнете цената на парчето и на цялата торта, за да видите, че наистина има включен сервиз. ТО АКО БЕШЕ ТАКА И В РЕСТОРАНТА ПЪРЖОРИТЕ ЩЯХА ДА СО ПО 7 ЛВ КИЛОТО.
6.
Така е
20.09.2017 00:11:14
4
13
В държавата на мутрите само такса въздух няма. Да си купиш торта и да ти искат пари да ти я нарежат! Как бензинджиите не са се сетили да искат такса пистолет. Който не му отърва да си носи такъв заедно с маркуча. В големите магазини могат да искат такса количка, че те количките не са безплатни. А в Моловете такса вход, като в музеите то и без друго мн хора само разглеждат а някой от експонатите в магазините са от модели с историческа стойност.
5.
Гери
20.09.2017 00:07:01
13
8
Човекът е прав! Когато купуваш торта за у дома е едно, а когато седнеш в заведението се плаща сервиз! В ресторанта филийка хляб ви е 0.20 лв, а в магазина ви е 0.10.
4.
Не
19.09.2017 23:48:27
4
12
Бойкот на заведенията му и тогава ще запее друга песен.
3.
ОПА
19.09.2017 23:47:58
13
6
аВЕ проста маса....не разбрахте ли че тея си поръчват торта и искат да я изядат на място,а не да я закарат на рождения ден иликакъвто е там повода. и аз да съм , и аз щях да взема такса нож
2.
деба
19.09.2017 23:34:18
4
12
Тъпак,селски хитрец,мухльо
1.
Бургас
19.09.2017 21:59:34
3
25
Глупак, мошеник и ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ. Я кажи къде по- точно в Европа искат такса за нарязване на тортата. Моля, отговори тук за да прочетат всички, а аз се ангажирам да отговоря най- официално, с името си.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори