×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Оръжия за 60 млн.лева блокирани в Бургас, собственикът обвини държавата в саботаж


Оръжия за 60 млн.лева блокирани в Бургас, собственикът обвини държавата в саботаж
Това са оръжията, които са складирани на едно от бургаските пристанища. Те са произведени от Емилиян Гебрев(на малката снимка)
12 Септември 2017, Вторник, 08:54 ч.
Автор: Гергана РАДЕВА

Фирмата-износител „ЕМКО” няма лиценз, твърдят от МВР

Оръжия за над 60 млн.лева е блокирано на пристанище в Бургас, а държавата не дава разрешение за износа му, обяви собственикът на фирмата-износител „Емко” Емилиян Гебрев пред Би Ай Ти.

По думите му от три дни Митницата не разрешава да се оформят документи, а миг преди да бъдат натоварени оръжията министърът на икономиката Емил Караниколов е дал указания за канселиране на сделката, тъй като страна по договора е и държавния оръжеен завод „Кинтекс”.

„Ако товарът не потегли днес договорът ще се анулира, а с това ще загубим още 22 млн.лева. Всичко е произведено в срок,  но по някакви странни причини държавата не разрешава да се оформят документите за износ. Самият министър е разпоредил на „Кинтекс” да канселира сделката непосредствено преди натоварването на кораба. Такъв случай в България няма – това е наш партньор, който от 40-50 години работим”, каза Гебрев, без да уточнява за какъв пазар става въпрос.

„Открити са комплексни нарушения, заради които е отнет лиценза на ЕМКО”, лаконични са от МВР, без да дават допълнителни подробности.

Според Гебрев обаче това не било точно така. „Този лиценз касае нашата дейност от и за държавата, а не изнасяне и внасяне. Няма нищо нередно, всичко е ясно, но разните служби си прехвърлят топката", категоричен е оръжейният търговец.

Емилиян Гебрев е сочен за близък до бизнесмена Цветан Василев и може би това е продължението на сагата "Дунарит", смятат политически анализатори.

От дълги години той се занимава с производството и търговия с оръжия, а до този момент основният му пазар е Близкия Изток.

Публична тайна е, че на едно от бургаските пристанища – това на Цветелина Бориславова от години е обособена огромна зона с ограничен достъп, известна като „оръжейният терминал”.

В категории: Бизнес


15
Коментара
Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
15
Коментара по темата
15.
Хм
12.09.2017 21:38:54
1
4
Единственото което не може да се изнесе през пристанището на Цветелина е самото пристанище
14.
zig-zag
12.09.2017 21:08:26
0
3
По-скоро - ,,Наркотичния терминал''.
13.
R
12.09.2017 19:13:02
2
4
При оправлението на бсп направо си беше песен не съм чул да фалират нито малки нито големи филми за всички имаше хляб а сега ако не си кмет и от партия герб си обречен
12.
Колега
12.09.2017 19:08:06
0
3
Дай някоя акция от емко на суджука и проблема е решен
11.
до 6
12.09.2017 15:12:37
0
1
Не,бе,с туристи. Ласт минет.
10.
Fdamiam
12.09.2017 13:18:33
0
7
A samoletite ,koito izlitat ot Burgas ve4er s kakvo gi tovariat s orajie za bliskia istok I za Azarbaidjan
9.
valko
12.09.2017 12:50:16
1
8
ИМА НА КАКВО ДА НИ НАУЧИ ИСТОРИЯТА, ЗАЩОТО СКОРО ЩЕ Я ПОВТОРИМ.
8.
Административен рекет
12.09.2017 12:16:45
0
18
Държава търси как да събори ЕМКО и Дунарит, целта е една. Да сменим овладеят бизнес който генерира милиони. Последните години това се прави с малки и големи фирми. Вижте колко са малките фирми, фалирали през последните години. Административните престъпници вършат само едно, рекет. Парите в държава свършват а не можем да поддържаме милион и малко отгоре държавни служители. Трябва да бъдат съкратени. Което ще доведе до загуба на електорат, а това не допада на властта. Тя е зависима от тези гласове. Ето защо в момента се овладяват големи бизнеси. Само дето тия хора като почнат съдят България пред европейският съд и ние ще ги платим.
7.
До 5
12.09.2017 12:12:11
0
11
Така е,само ще те коригирам-когато беше БСП на власт,без Русия в скобите,изнасяхме и въоръжавахме усилено Грузия за предстоящата и война с Русия през август 2008 година!Тогава Станишев беше "пристанал" на американците!Така,че си прав,разлика между едните и другите няма!
6.
висок
12.09.2017 12:02:58
0
17
Поредното доказателство че живеем в Мафия-държава!!!
5.
въпрос до 2
12.09.2017 11:59:19
2
13
като беше БСП (Русия) на власт, каква беше разликата, по-богати ли бяхме? И двете парти: БСП и ГЕРБ искат едно и също нещо- не пари, а Много Пари!
4.
дпс,герб ,бсп и патрЕотите
12.09.2017 11:56:57
0
16
няма мафия в БГ,спокойно. Вижте кви хубави доходи имате....
3.
факт
12.09.2017 11:48:54
0
17
Икономическия рекет на държавата е най-страшен.
2.
мвр
12.09.2017 11:28:05
4
24
След КТБ дойде ред и на оръжейния бизнес.Няма такава държава унищожаваща си пазарите по поръчка на САЩ.
1.
ОЛИВЪР
12.09.2017 11:09:23
3
27
Смятай народе .....какъв го ядем само. Вие си бачкайте за 600 лева и мрете,а те ще трупат милиони на ваш гръб и даже ще ви поебават. МАЛКО НИ Е БИЛО МАЙ 500 ГОДИНИ РОБСТВОТО !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор
Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори