×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: Бараки, наредени като китайска стена, съсипват Слънчев бряг (ВИДЕО)


Валери Симеонов: Бараки, наредени като китайска стена, съсипват Слънчев бряг (ВИДЕО)
Бараки, наподобяващи бежански лагер, скриват морето, каза Валери Симеонов
10 Септември 2017, Понеделник, 00:16 ч.

Плажовете по Южното Черноморие са дадени на разни хора от силовите групировки, заяви вицепремиерът

Бараки, наредени като китайска стена, съсипват Слънчев бряг. Те са пред лъскавите хотели на най-атрактивното място. Това каза в „Денят започва“ по БНТ вицепремиерът Валери Симеонов.
„Чужденците идват само заради плажа и когато е покрит с бараки, наподобяващи бежански лагер, това ги отблъсква. Не трябва да ги има, защото се получава едно грозно подобие на евтини арабски пазари. Има пренасищане със стоки, които не се търсят.
Тези обекти са заради едни корупционни сделки с въпросния концесионер или със собственика на тротоара и на алеята, където се слагат“, коментира вицепремиерът.
„Тотална забрана на преместваемите обекти е нужна, защото те не само закриват гледката към морето, което е най-голямото богатство на нашите курорти. Плажовете по Южното Черноморие са дадени на разни хора от силовите групировки. Там тези обекти се поставят срещу определени плащания за целия сезон. Една барака с размери 3х4 м се дава срещу 20 000 лева“, обясни Симеонов.
„Бараки, наредени като китайска стена, скриват морето. Това е навсякъде с изключение на Албена“, уточни той.
„Има едни текстове в Закона за Черноморското крайбрежие, които позволяват поставянето на преместваеми обекти на плажа. Законът за устройство на територията позволява струпването им в населените места. Времето им обаче отдавна е отминало. Тези облекчени режими, когато без строително разрешение имаш възможност да извършваш търговска дейност и да поставиш барака някъде, си отиде. Предлагането в пъти надвишава търсенето. Затова е отпаднала нуждата от преместваеми обекти в курортите“, обясни лидерът на НФСБ.
Според него плажовете са територия на беззаконието и за да се промени това, е по-добре да са свободни като в Гърция и да не плащат туристите за чадъри и шезлонги.
„Концепцията за концесия на плажа е тотално сбъркана. България получава 8 млн. лева за година от всички плажове. Това е смешно малко. Концесионерите реализират десетократно по-голяма сума от тази, която плащат за концесия. Концесионната такса на Слънчев бряг – север например е около 1,2 млн. лева. Само от ресторантите,  които са разположени сред пясъка с огромни територии извън разрешеното, се събират около 3 млн. лева“, заяви Симеонов.
„Плажът е за туристите, а не за търговска дейност. Никъде го няма това в цял свят“, подчерта той.
„Трябва да бъде прекратено даването на плажовете на концесия, защото така ще узаконят поредната мутра, която ще инвестира в плажа само за заплата на спасителите и за някой друг медицински пункт, а ще получава от всеки квадратен метър, в който някой извършва търговска дейност. Нормално е инфраструктурата в Слънчев бряг да бъде прехвърлена на Община Несебър. Ще настоявам това да стане по-скоро“, заяви Симеонов.
„Сега се поставят стелажи на тротоарите и ги правят непроходими. Хората вървят по алеите, а там препускат файтони, влакчета, двуетажни автобуси и се създават условия за произшествия“, предупреждава вицепремиерът.
Той съобщи, че с около 350 млн. лева повече ще са приходите за целия туристически сезон, отколкото през миналата година.
„Проверките в Слънчев бряг щяха да си минат като една неособено атрактивна новина, ако не бе реакцията на татуираните служители и на силиконките с напомпените джуки и бюстове, които започнаха да правят протести. По този начин те рекламираха мерките, направиха ги популярни“, добавя Симеонов.
Според него тол системата, за която патриотите настояваха още в миналия мандат, трябва да бъде въведена, колкото се може по-скоро, за да не плащат българските граждани за ремонта на пътищата. „Турски тирове мачкат нашия асфалт заради неразпределени тежести спрямо осите в продължение на стотици километри. Затова трябва да си плащат“, подчерта вицепремиерът.
Той съобщи, че се натъкнал на много брутална корупционна схема в „Мини Марица-изток 2“. „В българска стокова борса е обявена поръчка за купуване на варовик за 15 лева. Близо месец стои на тази цена, но на 31 август вечерта ръководството на дружеството я надува с 6 лева и на 1 септември, т.е. в петък се сключва сделка със светкавична скорост с две фирми, без тази цена да е коментирана. Това е в ущърб на държавата. Процедурата е нарушена по криминален начин и аз ще направя необходимото, за да стигне случаят до прокуратурата. Става въпрос за облагодетелстване на точно определени фирми“, каза още Валери Симеонов.


В категории: Несебър


5
Коментара по темата
5.
Jj
11.09.2017 11:47:12
7
5
Валери,подлого мръсна...
4.
Браво
11.09.2017 11:10:54
0
5
И Созопол г-н Симеонов ,отидете и в Созопол,ето там е чудото с бараките и миризливите и шумни капани.Миналата година септември месец като затвориха по улицата щъкаха плъхове с размер на котки,отвратени сме а обичаме Българското черноморие,дано наистина да бъдат съборени и плажа да е чист
3.
Кон боб яде ли ?
11.09.2017 10:26:59
13
4
Аз пък съм ЗА , този псевдопатриот да си подаде оставката !
Материята , която интерпретира е доста чужда и сложна за познанията му .
Друго си е да се изпраскаш на сцената в Тутракан на Джулая .... апропо там не беше ли нарушен закона за здравето и то в присъствието на вицепремиер на Република България , а може би и с неговото лично одобрение ?!
Както той определя протеста срещу действията му с нелицеприятни категории , така може със същия успех да се определи любимия му хепънинг като сбор на некъпани , влюбени в масетата хипари .
2.
стойно
11.09.2017 09:51:32
2
9
ае май само шум вдигаме колкото да са правим на оборотни ама ще я видим тази работа! то времето ще покаже.....досега много се изредиха и всеки махаше бараки всяко лято а те пак са си същите и пак са там.
1.
ЗА ЛИКВИДИРАНЕТО НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ - АД
11.09.2017 09:35:33
3
20
Аз съм ЗА закриване на ДРУЖЕСТВОТО СЛЪНЧЕВ БРЯГ - АД!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора 
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори