×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как либералите станаха пуритани


06 Септември 2017, Сряда, 19:52 ч.
Автор: Lentata.com

Премахването на кръстове от снимка върху опаковка от сирене едва ли следва да е изненада за нас

В Канада истеричните прогресисти поискаха да се преименуват училища, кръстени на Джон Макдоналд, баща основател на страната, защото бил расист. В Англия левичарите искат да махат колоната на Нелсън. Миналата година в Рим покриха голи статуи специално за посещението на иранския президент. Реал Мадрид си махнаха кръста от емблемата на тениските, които продават в Близкия изток. В някои училища в Лондон не се сервира от години свинско месо, защото изчислили, че е по-евтино за мнозинството да се съобразява с мюсюлманите, отколкото да се поръчва отделен кетъринг.

Потискането на християнски и западни сантименти е стара новина. По-модерното вече е да се абсорбира чужда култура като прогресивен политически акт. От около година наблюдавам, че тече в САЩ апология на носенето на хиджаб от феминистки като символ на свободата и еманципацията; ислямът бил защитавал жените, а патриархалното християнство ги потискало. Нонсенсът тук е клиничен.

Повече от маркетинг гаф

За постмодерния неомарксизъм стратегическа цел е да управлява това, което се нарича represented reality – изобразена реалност. Всички дребни примери отгоре са част от тази борба. Всички предмети са потенциални оръжия. Всичко може и трябва да бъде политизирано. Не може да избягате в света на изкуството, не може да избягате като гледате спорт, не можете да избягате като си нарежете сирене и пиете ракия. Всички тези неща рано или късно се политизират от левите. Както гласят соц лозунгите – „Всеки буркан компот – юмрук в лицето на империализма!”, „Всеки набран домат – габърче в леглото на Кенеди!” Новите либерални комунисти разсъждават по същия начин – всичко е политика, всички трябва се интересуват от политика, всичко е свързано с власт, всичко трябва да бъде използвано. Белите, християнски, патриархални, капиталистически, колониални и прочее символи, сгради, статуи, книги, исторически наративи, както и речникови думи, трябва са бъдат премахнати, защото според неомарксистите те са инструмент за упражняване на власт (защото те само така разбират света, като отношения на власт и подчинение) от страна на белите, хетеросексуални мъже.

Неомарксистите се опират на идеята на Дерида и другите постмодернисти, че един предмет може да бъде обект на безкраен брой интерпретации, които да бъдат еднакво валидни. Един мъж може да бъде жена, едно историческо събитие може да се е и да не се е случило, расата е социален конструкт, дори постулатите в природните науки не са нищо повече от интерпретацията на белите мъже за света, чрез която те упражняват власт. Съответно ако успеят да заменят тези интерпретации с други, биха могли да освободят и еманципират потиснати социални групи. Например ако се промотира идеята, че древните египтяни са били черни, това ще овласти и ще компенсира изстрадалите черни малцинства по света. Ако се преосмисли християнската теология и се каже, че Бог няма пол (това е сериозно, една жена го заяви по ВВС в Англия преди няколко месеца), това ще помогне на движението на трансексуалните хора.

Всъщност битката за полово, сексуално, расово и религиозно освобождаване и разкрепостяване обаче, вместо да създаде общество, в което хората да могат да правят каквото искат и да бъдат каквито искат, парадоксално се изражда в една особено перверзна пуританщина. Секуларизацията, сексуалната революция и постмодернизма вместо да разрушат властта, което се кълняха че ще направят, накрая създадоха стриктно пуританство, на което биха завидяли и калвинистите. То изпълнява всички важни условия на пуританството – 1. налага правила, които се тълкуват все по-ограничително, 2. Вменяват чувство за вина и автоцензура и 3. Прониква във всички сфери на публичния и личния живот, от площада до спалнята ви.

Трябва да внимаваш как се разкрачваш във влака, да не се обръщаш след жените на улицата, дали използваш правилното полово неутрално местоимение когато говориш с непознати, дали продуктите които продаваш са халал и дали няма християнски кръстове по тях. Миналия месец ESPN изтеглиха спортен коменатор от събитие, защото се казвал Робърт Лий; нищо, че човекът беше азиатец и не само той, но и неговите деди нищо общо нямаха с Гражданската война. Друг пример, който ми идва на ум е как една студентка в Англия миналата година напусна мястото си на президент на студентския съвет, за да се разкае и самонакаже, че е спала с някакво момче, което било пияно на някакъв купон и не можело да й даде експлицитно съгласие – това ако не знаете се брои за изнасилване сега.

И най-брилятното в този подход е, че той се основава почти изключително (засега) на автоцензура и самонаказване – така че реакционно настроените му противници се сблъскват със стената на собствената си философия – свобода на словото, частна инициатива, лична автономия.

Социалното лицемерие

Разбира се, хората винаги са живеели в някаква форма на социално преструване; не казваме на класната си в началното училище че има лош дъх, правим се че харесваме децата на семейните си приятели и какво сме получили за Коледа от смахнатата си леля. Цялото това преструване обаче има благородната цел да направи възможно общуването между хората. Всяка преструвка, която не носи полза в общуването, накрая се отхвърля. Всяка власт, която не се упражнява мъдро, се губи. Редът, изроден в пуританщина се разпада. Не всички интерпретации са еднакво валидни. Светът, обществото и човека не са безкрайно гъвкави.Когато се опитате да изкривите реалността прекалено много, тя ще се отплесне обратно и ще ви удари през лицето.

Левичарите – тези пионери на сексуалната революция, безбожието и разврата станаха най-железните, мазохистични и кресливи пуритани. Защото те разглеждат човешките отношения само като отношения на власт. Киното, спорта, архитектурата, секса и дори сиренето е власт.

Не е важно дали ще бойкотирате сиренето им или не. В тази налудничава игра, единственият печеливш ход е да не играете.

***

В категории: Животът


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
1
Коментара по темата
1.
докога бе!!!!
07.09.2017 10:50:29
0
1
докога с това безумие?!? кога ще се каже "Царят е гол!?" кога ще приключи тази лудост?. крайно време е НОРМАЛНИТЕ ДА СЕ ЗАЕМАТ И ДА ОПРАВЯТ ТАЗИ ПРОСТОТИЯ, НАРЕЧЕНА СВЯТ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори