×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кредитът е за валидаторите на маршрутките и тролейбусите, след внедряването им ще оптимизираме значително разходите си


Кредитът е за валидаторите на маршрутките и тролейбусите, след внедряването им ще оптимизираме значително разходите си
Петко Драгнев отбеляза, че приходите на "БургасБус" са константа величина - 25 млн.лева на година
29 Август 2017, Вторник, 16:06 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Заради липса на валидатори не можем да осигурим добра свързаност между тройбус и автобус и насищаме дългите линии Б11 и Б12

Управителят на общинския превозвач „БургасБус” Петко Драгнев днес се изправи пред общинските съветници, за да мотивира защо е необходимо дружеството да поема дълг от 800 хил.лева. Драгнев разби на пух и прах твърденията на опозицията, че дружеството е пред фалит. Веднага след това той даде кратко интервю пред Флагман.бг и още две бургаски медии, в което открито говореше за затрудненията по въвеждането на новата транспортна схема в първите месеци на годината и проблемите към този момент, които ще бъдат разрешени, след като се монтират валидатори в тролеите и маршрутките.

-Г-н Драгнев, какво наложи „БургасБус” да поеме кредит от 800 хил.лева?

-Идеята на новата транспортна схема бе със смяна на линиите да се стига до всяка точка на града. Бургазлии обаче не го припознаха – дали заради това, че градът ни е малък, или, че нямаме подобни навици. Знаете, че се стигна до съпротива и въведохме новите линии – Б11 и Б12, които свързват ж.к.”Меден рудник” с ж.к.”Изгрев” и със „Славейков”. Това са дълги маршрути, които стигат от край до край на Бургас. Така отпадна прекачването, което беше необходимо като пътуваха само Б1 и Б2. В момента сме наситили Б11 и Б12 с автобуси, защото там има електронно таксуване. В тролейбусите обаче няма подобна възможност. Там се пътува с хартиена карта, а с нея не може да се качиш в автобуса.

-Това подрива самата идея на проекта…

-За да осигурим свързаност на хората, които пътуват с електронното таксуване, сме наситили сериозно линиите на Б11 и Б12. Пуснали сме повече превозни средства, отколкото са необходими. Въртим 70 хил.км повече, за да облекчим пътуването и осигурим автобуси на добър интервал от време. Когато монтираме бордовото в тролейбусите, новите автобуси и маршрутките ще се оптимизират разходите. Вместо да пътуват по 7 автобуса по Б11 и Б12 може да ги направим 5. Добрата новина е, че приходите ни са устойчиви. В Бургас пътниците са константна величина и е ясно колко средства ще постъпят всеки месец, но разходите до този момент ни бяха малко по-големи. За да ги намалим трябва да дадем възможност да се пътува с електронна карта във всяко наше превозно средство и тогава да разредим тези автобуси, за да не се припокриват линиите на тролейбусите и автобусите, както се получава в момента.

-Има ли финансови проблеми управляваното от Вас дружество? Опозицията обяви, че едва ли не фалирате, а днес изнесохте данни, че приходите ми са 25 млн.лева годишно.

-Няма никаква опасност да фалираме. Приходите ни са константна величина, разходите ни в първите месеци на годината бяха малко по-високи, защото пътниците изпитваха сериозни проблеми с пътуването по изцяло новата транспортна схема, което наложи много промени, за да бъде тя удобна за всички. Първите няколко месеца бяха тотална загуба за нас, след което започнахме да оптимизираме и сега балансът ни е много добър.

-Какъв беше отливът на пътуващите в първите месеци.

-Може би 20 %, но сега са възстановени и приходите ни са същите, както през миналата година. Сега ще оптимизираме и разходите си и финансовото ни състояние още повече ще се подобри.

-Ясно е, че проблемите идват от маршрутките и тролеите, които нямат валидатори, но защо не бе предвидено закупуването им по проекта?

-Защото са по различни проекти. 7-те автобуса, които купихме, плюс маршрутките, както и 22-а тролея не са по проекта за Интегриран градски транспорт, а в него се предвиждаше оборудване само за тези превозни средства, които са закупени по този проект. Тролеите са по ОП „Околна среда”, съчленените автобуси и маршрутките са със средства на „БургасБус” и заради това ние правим инвестицията за бордовото оборудване. Проблемът там е, че две различни фирми спечелиха поръчките и трябва да синхронизират устройствата си.

-Кога ще въведете новите валидатори в тролейбусите и маршрутките?

-Обществената поръчка е проведена и срокът за изпълнение е до 5 декември т.г.

-Тогава ли ще отпадне физическият контрол в автобусите?

-Физическият контрол ще остане в автобуса, засега. От една страна ще бъде с контролни функции, а от друга – ще извършва продажбата на билети, защото първоначалната идея това да се прави от водача е сложна за изпълнение.

В категории: Бургас


14
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
14
Коментара по темата
14.
Глиган Пеевски
01.09.2017 08:27:20
0
0
Заплатите се забавиха един месе само и то стана така, че ги платиха на 3 дена. 40%, 40% и 3тия ден 20%. Лошото е че не дадоха ваучерите. Не знам каква е причината, но се надявам да се оправи всичко.
Въпреки това мълвата за умишлен фалит поради апетит и желание за приватизация още върви. Склонен съм да вярвам, въпреи че не мога да потвърдя или да оборя мълвата.
13.
до RE,6,7
31.08.2017 23:00:52
0
1
Ами то и без такива олигофрени , като тебе може, ама майката природа все пак ви е създала за статистиката. Най добре си набивай камшика към третия свят, нивото ти е точно за там.
12.
до 456
31.08.2017 14:25:59
1
1
чудесни решения, няма що. обаче милионните заеми от кой мислиш, че се плащат?
11.
456
30.08.2017 20:39:48
10
3
Стига сте плюли само, това е отражение на всички ви, които сте тук в България, като не ви харесва се махайте. На думи ....бля бля много сте силни, А всички вие какво сте дали и сте направили изобщо за тази Държава. Нека проблема да е само тук - транспорта. И след като не ви харесва, не пътувайте с обществения превоз. Не може да бъде удобно на индивидуално на всеки, това не ви е таксиметрова компания... по заявка и желание на клиента. Ползвайте си колите като много знаете и си плащайте синята зона..... и дано Кмета по-скоро увеличи многократно таксата за паркиране.
10.
Колев
30.08.2017 15:31:45
0
1
тройбус??????????
9.
123
30.08.2017 09:55:56
1
8
номер 11 редовно закъснява - идва на 20-30 мин и то в часовете пик! Автоматите за зареждане на карти също все още не работят!
За сметка на това, цената на ученическста карта вече не е 13,80, а 16,00. Премахнат е и пакет ВИП 100, с който цената на билета излизаше 0,80лв.
8.
Dreik
30.08.2017 09:41:55
1
8
За мен:
Направихме проект, спечелихме го. Транспортната схема се оказа пълен провал и я променихме(казвайки, че отчитаме мнението на гражданите) и сега стана пълна каша, защото се обезсмислиха бързите линии.
Отделно се издънихме и с първите подизпълнители и сега вместо да имаме единна система ще синхронизираме две....ама ще изхарчим и един милион левчета ваши, щото така трябва.
Спирките супер лъскави и нефункционални. Отоплението не работи. Седалките ръждясаха. Не пазят от вятър и сняг, донакъде от дъжд пазят, но иначе са за по 50 бона.
Таблото на всяка спирка изписва, че автобуса идва до две минути и този надпис седи 10 минути.......
Разчертахме дебилски града и пътищата и всеки пак си кара където иска. Един не сме глобили.
Системата за приоритизация на трафика не работи, щото няма човешки капаците да я настрои и оптимизира. Камерите ги сложихме ама няма кой да ги наблюдава. Реагираме само като стане нещо, а не превантивно.
Като цяло.......мнооооого пари и ефективност на 50%.......а Руска Бояджиева завива шоколад в станиол
BTW Драгнев не е лош човек. А в БГ се работи просто така.
7.
RE-5
30.08.2017 07:35:47
5
4
Защото може и без кондукторки.
Защото се научете да бъдете учтиви и да не мекате.
- Извинети, зъпувиядъти, минети утпред.
6.
RE-3
30.08.2017 07:32:20
7
1
Насе, много голяма употреба на "Аз".
Може да си смените работата.
Да ползвате услугите на дистрибутори и доставчици.
Да си наемете счетоводителка.
Да ползвате Електронни услуги.
5.
Една контрольорка -
30.08.2017 02:45:17
3
9
- добре ги разтягате локумите, господин Драгнев, браво.Кажете обаче, ако обичате защо всеки месец ни бавите сериозно заплатите? Нали уж финансовите показатели са много добри.....
4.
До Наско
30.08.2017 00:12:54
1
5
"Няма такива тъпаци !"
Има Наско, има и това сме ние!
3.
Наско
29.08.2017 23:09:39
2
9
Няма такива тъпаци ! Нито автобусните линии са удобни нито е удобно да шофираш с колата.Защо сте такива кауни бе хора ? Спрете да мислите как да крадете повече ами направете нещо добро за жителите и
посетителите на града.Много от хората не работят като вас в общината от 9:00 до 17:00.
Как да ходя да зареждам с автобуса магазина си,как да ида до нап,нои или за нещо друго с автобуса на време и да се върна.Сигурен съм на всички,които се занимават с бизнес не им е удобно от вашите линии и простотии.
Като не можете да си вършете работа - сменете я.Елате да поработите моята и вие да ми плащате осигуровките и всички други бирници.
2.
Божидаров
29.08.2017 21:42:17
3
23
От всичко написано разбрах 3 неща.Първо-първоначалния вариант на транспортната схема е изцяло променен защото не е харесан от бургазлии.Второ-сега като платим 800 000лева за валидаторите ще се въведе прекачването което не се възприема от гражданите.Трето Герб наливат много наши пари в медиите за да ни правят на маймуни.Но след като пак ги избират значи маймунарника е доволен че се е измъкнал от исихията.
1.
Драгнев ЛЪЖЕЦА
29.08.2017 21:35:50
1
23
Още в началото на годината г-н Драгнев съобщи най - помпозно, че след въвеждането на новата транспортна схема даже е имало уселичение на пътуващите. След това съобщи, че най-късно до пролетта ще се въведат и валидаторите на тролеите и маршрутките. Сега разбираме, че ни е излъгал и иска още пари. ОСТАВКА на всички виновни на хаоса с транспорта и некомпетентите решения.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори