×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спортната зала в бургаския ж.к.”Славейков” разгорещи страстите в Общинския съвет


Спортната зала в бургаския  ж.к.”Славейков” разгорещи страстите в Общинския съвет
Зам.-кметът по строителството Чанка Коралска и Евгений Мосинов водеха сериозен спор по докладната
29 Август 2017, Вторник, 09:08 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Администрацията предложи да се поеме допълнителен дълг за сметка на общинското съфинансиране

Спортната зала в бургаския ж.к.”Славейков” разгорещи страстите на днешната сесия на Общинския съвет. Причината бе предложението на администрацията бе за поемане на допълнителен дълг от 1,6 млн.лева, който да е за сметка на общинското съфинансиране.

Общата стойност на проекта е 16 млн.лева и се финансира чрез финансовия инструмент „Джесика” . Тъй като докладната бе внесена преди няколко дни в деловодството на ОбС-Бургас, опозиционерът Евгений Мосинов от БСП предложи да се отложи за следващото заседание, защото не е минала през комисиите на Общинския съвет.

„Изправени сме в система на изключително финансово разточителство. Докладната записка звучи като реклама на банка, обяснява ни се колко полезно и нужно е да се вземат кредити. Първо ще предложа на администрацията като провежда процедура да го прави не за пълен инженеринг, а на базата на детайлна количествено стойностна сметка (КСС). Второ – да избираме не скъпият проект, а целесъобразният. Проектът, който се реализира в момента надскача разумната стойност”, каза Евгений Мосинов.

„Постъпвате по-опозиционно отколкото трябва. Посочвате какво не трябва да се прави, а не какво да направим. Може ли да оставим този обект в средата на строителството? След като го изградим ще има потребители, не може сега да казваме, че няма да има интерес”, реплекира го Антонио Душепеев от ГЕРБ.

Зам.-кметът по строителството на Бургас Чанка Коралска направи няколко уточнения. „Стойността на договора е 16 млн.лева и е толкова от самото начало. Така е обявена в обществената поръчка. Със сключването на този допълнителен кредит по фонд "Джесика" не увеличаваме стойността на този договор, а обезпечаваме финансирането на вече подписания контракт”, разясни Чанка Каралска.

Тя допълни, че спортният комплекс в ж.к. „Славейков” може да приема европейски състезания по плувни спортове.  

Там трябва да бъде изграден покрит плувен басейн, футболно игрище, съблекални, паркинг и два тенис корта с възможност върху тях да бъде монтирана ледена пързалка през зимата. Има възможност да се изгради и скейт парк, след като интересът към това съоръжение в „Изгрев” е изключително сериозен.

Зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев подчерта, че лихвата е изключително ниска СОФИБОР, плюс 2,1 %, а в момента СОФИБОР е 0 %.

Стойчев уточни, че се водят активни разговори със солидна фирма годишните текущи разходи да бъдат поети от компанията за сметка на реклама на бранда. Т.е. – комплексът да носи името на известна марка.

В крайна сметка предложението на администрацията за поемането на допълнителния дълг бе прието с 34 гласа "За". Изграждането на спортния комплекс е пред финал.

На първия етап, който ще приключи до края на годината, ще се издигне покрития басейн, а на втория - футболното игрище, трибуните и тенис кортовете. Проектът е без аналог в Югоизточна България и бе определен за спортното бижу на Бургас.

В категории: Бургас


16
Коментара
Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 0
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 2
16
Коментара по темата
16.
2345
29.08.2017 16:30:16
0
3
А бе, Антонио Душепеев не беше ли от СДС/Реформаторския блок/, кога стана от ГЕРБ ?
15.
*********
29.08.2017 15:33:29
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
14.
Бургазлия
29.08.2017 13:18:24
0
20
Шибани крадци и комисионери сте всички от кмет до последната писерушка. За какъв чеп ни е тази зала, баскетбол нямаме, от тази година и женският баскетбол отича, атлети имаме много, че се налага да давате общинска субсидия на оная селянка където я хванаха с допинг, хандбал ли имаме, един волейбол остана, и то добре че е Лукойл да налива пари, иначе кОр. За футбола изобщо няма да отварям въпрос, че ще трябва да пиша до утре сутринта. Бургас от спортен град който развиваше ВСИЧКИ спортове, сега развива усвояване на пари или по точно крадене.
13.
до 12
29.08.2017 13:03:01
0
12
какво да се? Самосезира кое? Прокоратурата хахахаха голям виц Все едно да се самосезира срещу Боко! Нали лично Боко идва да открива обновената морска нали лично той гласеше наш Митьо като кандидат президент и го показва навсякъде като най успешния кмет в историята на България едва ли не. Казах ви краденето свършва 2020 когато евросъюза спира еверофондовете понеже смятат че до тогава вече България трябва да се е стабилизирала икономически!
12.
бургазлия
29.08.2017 12:55:59
1
18
Докога ще продължават с тези мега проекти? Някой видял ли е икономическа обосновка за тези строежи? Целта е да се опъне РУШВЕТА. Кмет и общински съвет не носят отговорност-значи са долни крадци. Защо прокуратурата не се самосизира?
11.
Работете
29.08.2017 12:32:29
0
10
Чанке заемете се с работа. Стига сте връщали граждани и фирми за глупости. Работете защото утре няма да гласувам за Вас и ще сте никому неизвестни. Сменете си глупавите архитекти и вие си ходете с тях
10.
Чичо ви Митко
29.08.2017 12:12:37
1
10
ако не вярвате кво писах по долу - е на вижте като ми бутнаха малко пари как да дадох да направят заведнието Даляна на Магазията! Е там киораво дърво няма пек е храната е смотана и скъпа - ни пък е нон стоп фулл. Трябва ма слушате аз разбирам нещата а вие само трябва да си траете и да ме преизберете пак!!
9.
Чичо Митко
29.08.2017 12:09:37
1
12
Нищо няма ви връщам вече съм обещал съществуващите стадиони за застрояване и са ми платили предварително. Теглих на ваш гръб кредит да ви направя нов като съсипя парк славейков - за кво са ни дървета бетон трябва и строителство - това привлича хората никой не идва в тук заради паркчета и дървета! Така че квото е трябвало съм направил!!!
8.
бургазлия
29.08.2017 12:05:34
0
20
Върнете ни ст.Черноморец.това е истината.стадиона да се върне на общината и респективно на фк Черноморец
7.
AA
29.08.2017 11:34:23
0
16
Какви ЕП, СП ?
Кой и кога ще напълни тези зали в този ....град?
Направете съоръжения за масов спорт, "адекватно" спортно училище. Спортни школи. И то там където има най-много деца и младежи.
Тогава мислете за рекорди.
6.
До 2
29.08.2017 11:10:37
1
17
Стадион Лазур е обещан за застрояване.
5.
5
29.08.2017 11:06:07
1
25
на икономически най-изостаналия район в страната, ледена пързалка и спортни зали за милиони....
4.
ujjjjjjjjjjjjj za valeri
29.08.2017 10:51:24
0
13
ох баба4ко идват ми pa4ki v dqoba
3.
доб
29.08.2017 10:42:03
1
21
Тая селска пръчка Чана и тоя гол охлюв Мосинов - заедно пред общината и Мимито с пръчка бой по крадливите кратуни. А след това смяна - те бият мима с пръчката... мамицата ви крадлива.
2.
До ГЕРБ пасмината!!!
29.08.2017 10:40:17
1
29
Върнете си стадион Лазур. По ефтинко ще ви излезе и няма да ес налага да се взима половината парк на Славейков, който и без това не е много голям. Ама така не ви отърва, нали? Щото няма да има пари които да прилапате. За това ви трябват нови строителства - открадвате половината пари, гради се некачествено и накрая бургазлии и правнуците им ще ви изплащат заемите. Спрете се вече с това крадене, купете стадион Лазур!!!!!
1.
a3
29.08.2017 10:20:30
1
15
"...че лихвата е изключително ниска СОФБОР плюс 2,9 %, а в момента СОФБОР е 0 %..."
=============
Ванко, казва се СОФИБОР, а не СОФБОР :) И кой СОФИБОР Е 0%? Защото има от овърнайт до 12-месечен, но нито един не е 0%. Кой СОФИБОР ще се използва за формиране на лихвената база?
Освен това надбавка от 2.9 не може да се нарече "изключително ниска".
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори