×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо държавата остави ревнивия Венци да убие жена си след 4 жалби? (ВИДЕО)


Защо държавата остави ревнивия Венци да убие жена си след 4 жалби? (ВИДЕО)
Поредица обаждания на 112, жалби и ограничителна заповед не успяха да спасят 42-годишната Елена от нейния съпруг
22 Август 2017, Вторник, 14:19 ч.

Жената беше застреляна от упор с четири куршума пред очите на най-добрата си приятелка, ограничителната заповед не я спасява от смъртта

Четири жалби до полицията и прокуратурата, поредица обаждания на 112 и ограничителна заповед не успяха да спасят 42-годишната Елена от нейния съпруг. Преди дни жената беше застреляна от упор с четири куршума пред очите на най-добрата й приятелка и много свидетели от 64-годишния си съпруг, съобщава Нова телевизия.
Миролюба Бенатова представя историята на тази предизвестена смърт. Тя се срещна с две приятелки на Елена - Таня и Милена. Те преживяват с нея всички заплахи, на които е подложена жената през последните две години. Последната жалба срещу Венцислав Василев е подадена часове преди разстрела.
Елена и Венцислав имат две деца на 10 и 5 години. Мъжът я тормозил психически и физически. Посягал и на голямото дете. Ограничителната заповед от юни тази година дава на Елена два месеца относително спокойствие, но не и гаранция за живота й. Историята на Елена е история на всяка жертва у нас. Тя е несвършена работа, подценен проблем. Преместена папка, неотворен казус. Елена вече е затворен ковчег. Застреляна от упор от институциите без душа и сбъднала мечтата на мъжа си да са заедно, докато смъртта ги раздели.
„Нейният случай е поредното доказателство за две неща. От една стана, че все повече доказваме, че не умеем да общуваме и приемаме насилието като единствения език, който познаваме. А от друга - че държавата, въпреки опитите си да направи нещо в борбата с домашното насилие и въпреки закона, който съществува - той не работи”, коментира в „Здравей, България” Миролюба Бенатова.
„Проблемът с домашното насилие продължава да е много актуален и да довежда до трагична съдба на много жени и деца. Този случай е емблематичен и не е изключение. И в момента има много жени, които са в подобна рискова ситуация и за които е изключително трудно да опазят живота и здравето си. Взаимодействието между институциите не е достатъчно добро”, каза от своя страна Катя Кръстанова, психолог от Аасоциация „Анимус”.
„Дебненето, ревността и преследването са индикатори за висок риск от убийство. По-висок риск дори от физическото малтретиране”, поясни психологът.


В категории: Крими


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 2
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 3
16
Коментара по темата
16.
До 13
22.08.2017 19:58:16
1
2
https://m.flagman.bg/article/135670 само да те питам същото лице ли си?от коментар 1 и така нататък
15.
до Неа
22.08.2017 15:30:35
0
2
хайде дай си контакти, да видим как ще изневериш? много ми е интересно такива тролове като теб, които нищо и нищо не са постигнали/направили, освен да са направили по една лапе и да ходят и да веят на ляво и дясно, че са майки и са постигнали ужасно много,
контакти?!?
14.
До 13 Hea
22.08.2017 15:10:09
1
3
Евала явно това е всичко което си постигнала в живота че толкова си горда:) Честити 8 години изневяра. После да няма "да би мирно седяло не би чудо видяло" както и "хитрата сврака с двата крака"
13.
Неа
22.08.2017 15:07:02
5
2
Аз изневерявам от 8 години и не чувствам вина.
12.
До 10 и 2
22.08.2017 14:57:00
2
1
А Вилоата и тази дали не са слушали чалгия? :) Колко момичета се погубиха от подръжаването на чалга певачките къдетпо постояно показват как само трябва да си отварящ краката на правилния и ще имаш лесен и красив живот? Продължавайте още да слушате чалгия пардон поп-фолк и все повече такива статии ще четем :) Детето и убиеца му сигурно и те блек метъл са слушали а не чалга? :)
11.
До 10
22.08.2017 14:24:07
4
5
Затова мислете преди да тръгвате с поредния "тузар" и истински "мачо" .Какво е правила тази с 22 години по голям от нея? Истинска любов? Или Виолата с наркоманчето? Така е продължавайте да четете 50 нюанса сиво и да търсите адреналин и "истински муже" понеже в БГ свестните не стават понеже се смятат за "женчовци' понеже не показват мускули и не раздават шамари или са бедни! Не оправдавам двамата урода но жертвите им са си виновни колкото и те! От първа среща ако имаш малко акъл в главата и си задаваш въпроси може да разбереш що за човек стой срещу теб! Инстититуциите нали са издали ограничителна заповед какво да направят? Да преместят жертвата в друг град или да и назначат двама полицай да бдят пред спалнята?
10.
до 6
22.08.2017 14:14:09
0
10
Разликата е 22 години, не 12. Но въпроса не е в това. А в това, че когато мотивирано потърсим помощ от държавните институции тях ти няма. Заради това безхаберие тази жена вече я няма, няма го и младото момиче Виола Николова. За съжаление безхаберие има и в "Закрила на детето, и в още много държавни институции.
9.
До 8
22.08.2017 14:03:24
0
5
Ако не се ровеше в помиите на хората дали щеше да си чувал за тая? Май ти си кухия/та :)
8.
до 7
22.08.2017 14:01:59
5
0
Кух,кух...та дрънка! Личният живот на хората не е твоя работа! Всички сме чували за Бенатова, ама за теб никой нищо не знае! Сигурно нямаш пари за едно кафе даже....Ей, много прост народ!
7.
Мордор
22.08.2017 13:24:55
2
6
Таз Люба Бенатова що неможе да си намери мъж? Затова ли ходи да обяснява как милите жени са жертви? И мъжете са лошите и се плашат от нея щото тя е голямата работа и бля бля....аман от глупости!
6.
До 2
22.08.2017 13:21:05
3
7
Да съгласен съм че са прости за мъжете дето се оставят да ги въртят, но въпросната жена и други колко е проста да тръгне с 12 годишен по-голям от нея? Също колко жени си го търсят сами като излизат с психопати и "лоши момчета" понеже "добрите" са скучни и залупени :) Така че мислете преди да тръгнете с някой! Отнася се и за двата пола!
5.
bg
22.08.2017 12:57:59
1
6
За този вид престъпления трябва да има смъртно наказание , умишлено убийство по жесток начин.
4.
Kojcho
22.08.2017 12:50:54
0
9
Защото държавата е съставена от небрежни мърлячи
3.
До номер 1
22.08.2017 12:38:45
2
11
Осъзнай тъжната истина - ти не си мъж. Мъжете имат достойнство - ти не. Толкова си жалък, че чак се жалваш тук. Именнно такива комплексари като теб са способни на убийство.
2.
Жена
22.08.2017 11:49:29
4
9
Ами аз ще ти кажа - прости са! Щом позволяват някой да ги върти, значи са прости и никой не им е виновен! Прости, но ЖИВИ! Правиш ли разлика или си психично болен и не можеш да разсъждаваш правилно? Всичко се поправя и характери и възпитание, само живот не се връща!!! Пожелавам ти да имаш дъщеря.
1.
HA SEGA DE
22.08.2017 11:36:36
9
15
A KAKVO DA KAJAT HILIADITE MAJE KOITO SA PODLOJENI NA PSIHI4ESKI TORMOZ OT KURVITE SI JENI,KOITO SE VAZPOLZVAT 4E SA PO SLABIA POL I PRAVYAT KAKVOTO SI ISKAT ZA6TOTO ZNAYAT 4E KURVENSKITE INSTITUCII 6TE GI ZA6TITQT.CYALATA DARJAVA E EDNA GOLYAMA KURVA.I VSI4KI KOITO JIVEYAT NA TAZI TERITORIA.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия Наистина ли се помисли за Кралица Наистина ли се помисли за Кралица Илияна Раева втрещи с външния си вид Уж е врял и кипял в телевизията, но допусна грешка, която му струва скъпо Уж е врял и кипял в телевизията, но допусна грешка, която му струва скъпо Глобиха го 3 хил.лева Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща За всеки един е ясно, че един петгодишен брак няма как да оцелее, когато съпрузите живеят на различни континенти
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори