×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно! Инцидент с колоездачи на кръстовището до Бургаския затвор (СНИМКИ)


Извънредно! Инцидент с колоездачи на кръстовището до Бургаския затвор (СНИМКИ)
17-годишно момиче е пострадало, шофьорът й отнел предимство
16 Август 2017, Сряда, 17:05 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки: Георги РУСЧЕВ

Пристигналите полицаи казали на групата, че подобни инциденти тук са доста чести


Колоездачи, тръгнали на велопоход от Варна до южната ни граница, претърпяха инцидент до Бургаския затвор, на кръстовището с известната кръчма "33". Дотам те се движели в колона по велоалеята, която обаче свършва до пътя.

Вместо да слязят от велосипедите си и да пресекат пеша, те продължили да карат и вторият в колоната, -17-годишно момиче, се блъснало странично в миниван с габровска регистрация, който в същото време се опитал да направи десен завой. Автомобилът, който пътувал успоредно с колоездачите, но по самото шосе, пропуснал водача на колоната и това е накарало останалите да си помислят, че ще ги изчака.

Шофьорът обаче завил и момичето се блъснало в задната дясна част на автомобила.

За щастие ударът не е бил силен и тя не е пострадала сериозно – има наранявания по единия крак. Спасило я е и това, че е бил с предпазна каска при падането.


Това е мястото на инцидента. Велоалеята свършва на границата с пътното платно и продължава от другата страна на тротоара.

Пристигналите на място полицаи, които били повикани от велосипедистите, казали на колоездачите, че подобни инциденти в града са доста чести и трябва да се сигнализира в Община Бургас, за да се намери решение на проблема с велоалеите, пресичащи пътното платно. 



13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Gosheto
17.08.2017 12:57:30
0
0
Predimstvo
12.
До всички бастуни предпочитащи дърт голф пред коле
17.08.2017 10:49:49
0
0
Първо, колоездачът не е длъжен да слиза от велосипеда пресичайки пешеходна пътека, освен ако тя не е тип зебра. Второ, аман от свободно разхождащи се във велоалеите неориентирани индивиди, които не се мърдат дори да чуят звънец. На такива, бих им набутал в задника предната гума до оста.
Трето, остро критикувам бързо каращите велосипедисти, особено пъпчасали тинейджъри с байкове маневриращи по пешеходните зони на сантиметри от хора и малки деца.
Четвърто, в случай групата си е виновна, абсурдно е да си мислят че са с предимство пресичайки шосе. При дълга и почти непрекъсната велоялея по околовръстното за чий са тръгнали през комлука.
Пето, карайте колела, ролери, кънки, сърф, каяк и други и слезте от миризливите 20 годишни немски дръгели.
11.
Предимство за колоездачите
17.08.2017 09:26:46
0
0
До 10. Първо.. Аре стига сте убиждали, а? Съгласен съм да глобяват колоездачи, но с това да глобяват всеки шофьор не спрял на знак СТОП или пешеходец пресякал на 5м от пешеходна пътека. Наистина ли си мислите че сте повече хора от колоездачите?!
10.
колоездачите се мислят за богове!
17.08.2017 09:14:59
0
1
" 9. С BMW 3-ка" - тъпак ти можеш ли да четеш "в миниван с габровска регистрация" - кой дето е от Бургас кара с такава регистрачия ве овчар.
Трябва в Бургас да се пусне полиция, която да задължава вело гейовете да си карат само по вело алейте (за какво са правени все пак).
Като решат да карата по центъра и да се правят на рамбо докато пресичат (понеже ги мързи да слязат от колетото) веднага да бъдат глобявани!
9.
С BMW 3-ка
17.08.2017 08:39:35
2
3
Според снимката колоездачите са екипирани по ЗЗДП и сляп би ги видял. Но както винаги в Бургас (градът на 3-те ленти) града на безсмъртните и аз съм сам на пътя други няма. Нещата не стоят по този начин. КОЛЕГИ ПЪТЯТ НЕ Е КОСМОС!!!
8.
Ебач на велопедали
17.08.2017 08:28:35
3
6
Няма по-големи педали от велопедалите
7.
номер 6
17.08.2017 00:43:18
6
5
Верно ли си толкова кух или просто търсиш популярност?
6.
колоездачите се мислят за богове!
16.08.2017 23:31:12
9
11
" 5. Предимство за колоездачите" - Аве помиярче нещастно умишлено не гласувам за кмета на всичките му мандати, като призовавам бургазлии да му залеят страницата на кмета.
Как може в половин Бургас така наречените вело алей реално да ограбват жителите на Бургас понеже заемат 4/5 от алеята за пешеходци.
Най - светлия пример за малоумие е крайбрежната алея, където хората са изтикани да вървят в затворническа нипка, докато помиярите с колелата са все едно на парад. Дори на места в града има места където вело алеята се покрива в пешеходната алея на 100%.
Също така тези пиклиовци с колелата карат по гланата без никакви задръжки, там в правилника на Общината пише че е забранено да се кара. Тоест хем имаме вело алей, хем можем да си карам навсякъде.
Също така пръдлиовците с колелата никога не слизат от тях докато пресичат понеже са БОГОПОМАЗАНИ.
Дано да има повече такива инциденти, че да спрат да ни теторизират тези гейове с колелетата.
5.
Предимство за колоездачите
16.08.2017 22:42:29
11
8
Как си представяте на всяка пресечка на велоалея да слезна и да бутам байка?! Ми то тогава къв е смисъла да слезна от 15 годишната си дизелова барака и да не тровя и задръствам излишно иначе задръстения миризлив най-добър(скапан) град за живеене в България!
4.
Kojcho
16.08.2017 21:00:37
0
11
Ей затова си карам при колите, по безопасно е
3.
...
16.08.2017 20:36:45
6
19
Колоездача е пълноправен участник в движението,така че на пешеходни пътеки трябва да слязат и да си бутат колелото,както и в този случай пак слизат и бутат и да не се качват да карат по тротоара,при условие,че има велоалея и най-нагло да свирят на пешеходците да се дръпнат.Пък алеите в Бургас са супер некадърно направени колкота да се отбие номера.
2.
Боцмана
16.08.2017 20:35:40
1
2
http://www.flagman.bg/article/116701
1.
Боцмана
16.08.2017 20:31:20
2
20
За съжаление в Бургас....както всичко останало е направено от неграмотни идиоти......Велоалеите са направени така,че пресичайки пътното платно-колоездача си мисли,че е с предимство,а това го няма даже и в Китай!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори