×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ дава "Цанков камък" на прокуратурата. Планират ли арест на Доган?


ГЕРБ дава "Цанков камък" на прокуратурата. Планират ли арест на Доган?
По думите на ГЕРБ става дума за проекти за милиарди лева по времето на Тройната коалиция, които не са прозрачни и така и не са разследвани.
14 Август 2017, Понеделник, 10:20 ч.
Източник: Pik.bg i Frognews.bg

Искаме да се провери дали този проект, който струва 1 млрд. лв. е от полза на държавата, категорична е Десислава Атанасова

Представители на управляващата партия ГЕРБ дават проекта "Цанков камък" на прокуратурата. Те внасят сигнал за строителството и финансирането директно до главния прокурор Сотир Цацаров.

"Искаме да се провери дали този проект, който струва 1 млрд. лв. е от полза на държавата и какво продължава да струва неговата експлоатация. Той е направен по времето на Румен Овчаров и Корнелия Нинова като министър и зам.-министър. Те трябва да бъдат попитани за обяснение защо като толкова говорят за копрупцията, не искат да се разследва този случай, а говорят само на думи за паралелна държава. Да кажат и защо Манол Генов е още депутат", обясни Десислава Атанасова.

По думите на ГЕРБ става дума за проекти за милиарди лева по времето на Тройната коалиция, които не са прозрачни и така и не са разследвани.

"Проект, който струва милиард и половина и се е оскъпил три-четири пъти от старта до финализирането, както и в случая за АЕЦ "Белене", държавата се принуждава да плаща огромни средства. За миналата година приходите от продажба на ел. енергия на НЕК на високи цени, а не дори на пазарен принци, са 15 млн. лв., а таци няма да надхвърлят и 10.

Сами преценете кога ще бъде изплатен този проект. Надявам се, че главният прокурор ще разследва подробно този проекти и ще се разбере как се разходват средствата на българския данъкоплатец", обясниха още от ГЕРБ.


На 11 август Фрогнюз публикува прогноза, че "Ахмед Доган ще бъде арестуван в най-скоро време".

Прокуратурата вече работела по повдигане на обвинения срещу него. Тези мерки били част от план за отклоняване на общественото внимание от скандала с американското разследване на аферата „КТБ” по закона „Магнитски”. Това съобщиха за Фрог нюз източници от ДАНС и държавното обвинение. Ареста на почетния председател на ДПС целял да се вдигне шум, като в същото време прокуратурата и правителството да отчетат активна действия в посока борба с корупцията. Атаките срещу Доган започнаха с искането на прокуратурата за отстраняване от работа на члена на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Георги Гатев. Гатев е считан от години за много доверен човек на Доган. ДАНС от своя страна моментално спря достъпа до секретна информация на Гатев, който е зам.-председател на бюрото, оглавявано от Бойко Рашков.

Според Фрогнюз антидогановата акция е потвърдена от цензуриране на изказване на Рашков пред в. „Стандарт”, който е под контрола на Делян Пеевски. Последва отказ на в. „24 часа” да публикува интервю, взето преди това с Рашков, който е бивш шеф на Следствието и депутат. Тогава той запита публично: "С какво всъщност се занимават тези длъжностни лица (от прокуратурата и ДАНС – б.ред.)? С правна дейност ли, със съблюдаване на законността ли, каквито са задълженията им, или с политическа дейност, съобразена с всичко друго, но не и с правните норми?".

Сайтът „Афера” твърди, че ударът срещу Гатев е удар на главния прокурор Сотир Цацаров, премиера Бойко Борисов и депутата Делян Пеевски срещу Доган.

В петък, на извънредна пресконференция във Варна активистът на ГЕРБ Александър Ненков, в присъствието на депутатката Десислава Атанасова заяви, че партията ще сезира главния прокурор за проекта „Цанков камък“. „В рамките на следващата седмица ще внесем сигнал до главния прокурор. Всички отговорни институции и органи ще се заемат с този случай, за да се види от началото на идеята, през реализация кой какви договори е подписвал, как се е оскъпил проектът, за да може гражданите да знаят кой се отнася сериозно към публичния ресурс и кой ощетява обществото“, допълни народният Ненков, който също е депутат.

От държавното обвинение извадили и старите раследвание за самоубийството на Ахмед Емин, личен секретар на Доган през 2008 г. Емин се гръмна в сараите на лидера на ДПС в Бояна. Роднините му бяха категорични, че той не си е посегнал, но разследването бе прекратено.

Имаше разследване и на проекта „Цанков камък” по настояване на Парламентарната комисия за противодействие на корупцията и конфликта на интереси през 2010 г. През 2012 г. обаче Върховният административен съд се произнесе, че няма конфликт на интереси за хонорара от близо 2 милиона лева по проекта "Цанков Камък" на лидера на ДПС Ахмед Доган.

Посегнат ли на Доган, ще стане страшно, прогнозира Фрогнюз. Ако Пеевски е замесен, ще бъде изритан от ДПС с такъв шут, че няма да се спре и в Дубай. Не са изключени и етнически сблъсъци, което очевидно се цели от премиера и главния прокурор, ако задействат подобен план. Ще въведат сигурно извънредно положение, което ще е краят на държавата. Това коментират пред Фрог нюз двама активисти на движението, пожелали анонимност.

Възможно е премиерът Борисов да е обещал на президента на Турция Ердоган да се разправи с Доган, който има силно влияние в политическите среди и държи контрола върху голяма част от българските турци, смятат нашите източници от движението.

В категории: Политика


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
titi
15.08.2017 06:56:22
0
1
Ще хванат Доган за оная му работа.Какви решения и подписи е слагал еднолично за този обект, нищо.Всичко е срещу Корнелия,тя взе много да хваща и приказва срещу кражбите на герберите и Бойко.
8.
titi
15.08.2017 06:56:21
0
1
Ще хванат Доган за оная му работа.Какви решения и подписи е слагал еднолично за този обект, нищо.Всичко е срещу Корнелия,тя взе много да хваща и приказва срещу кражбите на герберите и Бойко.
7.
комисион ефенди €€%%
15.08.2017 02:40:15
1
2
Доган играе руска рулетка танцува казанов казашки под диригентството на Руските хазари от КГБ а Асфалт паша Джейлан ал Шиши бин Змеевски и Сатир Цацаров танцуват каубойски и еврейски танци под диктовката на DJ Ерик Рубен( украински евреин бивш ръковидител движение на ДЕА в меката на опиума и метафорите ЧангМай-Тайланд)
6.
ъмгймгймгймгйцкйцкйцкъц
14.08.2017 16:12:34
1
3
ПЛАНА ЗА РАЗДЕЛЯНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ГЕРБ / ЕВРЕИТЕ / И ДПС / ТУРЦИТЕ / В ЗАВЪРШВАЩА ФАЗА .....
5.
Киро
14.08.2017 15:43:15
1
4
Пучи масали ,
4.
Мафията ГЕРБ
14.08.2017 14:29:34
1
17
ГЕРБ да дадат и Борисоф на прокуратурата, защото той отряза лентичките при откриването на "Цанков Камък"
3.
Проверка
14.08.2017 14:11:07
4
18
После и кмета на община Бургас.
2.
ДПС, ГЕРБ, БСП, патрЕЕЕооотите
14.08.2017 13:47:02
1
21
На бас, че е поредната партенка! От сараите се командва, а сега ще го вкарат в затвора... дрън,дрън
1.
фенчо
14.08.2017 13:46:48
1
23
След това да проверят и великите спирки на градския транспорт в Бургас...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара
Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори