×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тодор Байчев иска от министър ремонт на път, за да спре обезлюдяването в Карнобат и Средец


Тодор Байчев иска от министър ремонт на път, за да спре обезлюдяването в Карнобат и Средец
Регионалният министър Николай Нанков даде да се разбере, че работата засега няма да стане
21 Юли 2017, Петък, 17:03 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимки: Авторът)

Това е стар принцип - още от римско време, обясни депутатът


Бургаският депутат от БСП Тодор Байчев се изяви активно в петъчния парламентарен контрол. Той зададе два въпроса към министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, свързани с проблемна пътна инфраструктура между Карнобат, Камено и Средец.
Министърът обаче не даде особено оптимистични отговори.


Байчев попита ще се ремонтира ли път между съседните общини Карнобат и Средец. „Това е най-прекият път между двата общински центъра. Към настоящия момент е в много лошо състояние. Гражданите и фирмите избягват да пътуват по него. За целта се минава през Бургас, което увеличава пътя с около 70 км”, заяви депутатът.
По думите му така се губят време и разходи.

Най-големият проблем според Байчев е свързан с фирмите, които отказват да изкупуват мляко от региона, тъй като достъпът до фермите е много лош.
„Съответното населено място все повече се обезлюдява, тъй като малкото хора, които са в работоспособна възраст, го напускат. Стар принцип още от римско време е – там, където има път и вода, да има населено място. Мисля, че с реновирането на този път вие, освен пътя, ще можете да помогнете и на бизнеса, а бих казал и на социалната сфера, и в областта на отбраната също бихте се намесили, тъй като ще спрете обезлюдяването на този район”
, изтъкна Тодор Байчев.

Николай Нанков отговори, че общините са свързани с два пътя – второкласен и третокласен. За голям ремонт обаче средства засега не са предвидени. Правят се само леки рехабилитации. От министерството обаче щели да продължат да търсят пари.

Подобно е положението и с друг път - между общините Карнобат и Камено. С него беше свързан другият въпрос на Тодор Байчев.

Депутатът заяви: „Община Карнобат и Община Камено са две съседни общини. Ние имаме обща граница, но дотук с географските особености. Нямаме пътна връзка помежду си. Настоящият път, който е част от републиканската пътна мрежа, а именно 3-539, силно казано може да бъде наречен път, тъй като за разлика от другите пътища, където има множество дупки, множество пукнатини, коловози, неравности по платното за движение, тук пирамидата е обърната и, г-н министър, смело мога да кажа, че на някои участъци има дори и асфалт вече. Какво имам предвид – на този път на места е изронена дори и подложката на асфалта, т.е. чакълът. Кара се по нещо като черен път. Има множество дупки, спира се, заобикаля се. Транспортните фирми го избягват, вече и гражданите не минават по този път, което е разбираемо.”

По думите на Байчев - много ентусиасти правели клипове на въпросната пътна отсечка и ги пращали на тв предавания.

Регионалният министър отговори, че финансовата рамка е ограничена и сериозен ремонт през 2017 г. не се предвижда. Той обаче обясни, че ще се търсят варианти за ресурсно обезпечаване за следващата година. Николай Нанков дори лично помоли за помощ Тодор Байчев, който следвало да се включи в каузата за осигуряване на пари в „Бюджет 2018”.

Депутатът отвърна, че ще даде подкрепа, но първо министърът трябвало да си свърши работата и да поиска парите от Министерския съвет.



Флагман.БГ Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка 19/03/2024, Вторник 09:55 0
11
Коментара по темата
11.
111
01.08.2017 20:43:11
1
1
Гладуваха некадърниците като теб щот ги мързеше да садят зеленчуци и да гледат животни!!!
10.
a taka
01.08.2017 08:38:40
0
1
Отворко!!!
Що не слезеш от облаците, а???
Я се огледай каква сган щъка в тези райони!
Мангал до мангала и............
Сега ясно ли три е защо тези пътища са като ИЗОЛАТОР, а???
9.
Ох лобизъм, ах лобизъм
23.07.2017 21:36:15
0
9
Почва се Агрокорн,Севан , много му пука за бабите и дядовците в региона. И тоз почва да се отплаща на тия дето го вкараха вътре в яслата .
8.
b-o
23.07.2017 08:34:51
7
8
Сега у магазините има сичко, що пожелае човек... А у соца и за чушки требваше връзки да имаш, за да не се редиш 3 часа на опашка и накрая лелката с мустачки, да ти наслага развалени, покрай здравите... Тогава, кой ше ти дава да си избираш сам... Каквото ти наслагат - това ше плащаш и ядеш... Протестите са нежелателни...Тука гледам некакви тролове, които по цел ден си седат у дома и само щракат по клавиатурата, се опитват да ни изкарат гладуваща нация...
Гладуваща нация бехме у соца, когато бехме нацията консумираща най-много : хлеб, кифли и боза.
Редехме се с часове след работа за "месо", което беше една трета месо, а другото кокъл и сланина, щото месара на държавна работа, обираше чистото месо ; редехме се с часове за чушки и домати, когато "пуснат" у "плод и зеленчук", ...и тн, и тн...
А сега "гладуващите" в България излизат прегърбени от Кауфланд, Била и Лидъл, с препълнени торби...
7.
???
22.07.2017 12:31:02
1
11
А, пътя Ямбол -Бургас през Средец кога ще го оправят.Няколко години отклоняваха тировете от магистралата през него, докато го довършат окончателно.Сега е като лунен пейзаж!
6.
Севан са богопомазани .
22.07.2017 08:27:44
0
11
Севан няма кой да е спре да не товарят камионите и по 35 тона , навсякъде си плащат и шофьорите карат денонощно без да слагат картите в тахографа . После защо транспорта умира , защото едни спазват законите и не могат да изкарат за хляб , а други не . Б.Б. да се вземе малко в ръце , не само да режи лентички , а да спре корупцията .
5.
наблюдател
22.07.2017 08:05:35
1
3
Ако направят пътя ще се изнасят даже по-бързо. :) Несериозен аргумент.
4.
Дернев
22.07.2017 05:48:38
1
4
НС не е място за решаване на второстепенни неща. Натискайте за главните, като Карнобат на 3 морета и една река. Там трябва да се насочат усилията на всички народни представители. Станели това, всичо останало ще си дойде на мястото. Не губете време. И без това предостатъчно беше загубено такова от недалномвидна транспортна политика още от татово време, лека му пръст.
3.
да питам Байчев
21.07.2017 21:16:32
0
15
Защо искаш да го правиш този за да улеснил преминаването на 60 тонни зърновози който да му ебът майката за едно лято както направиха в цяла България???.Да питам МВР И ДАИ защото като стоят на входа на пристанището с осов кантар се правят на разсеяни като минават зърновозите на фирма "СЕВАН" или някой чичко се обади от София да не ги закачаше или игра парата продажници мръсни корумпирани после ревеше за заплати почвайте проверка наред.кмета и той да не се прави на прясно ебан той закара полицията там заради новото околовръстно но за някой законите неважата те са над тях
2.
Пътуващ
21.07.2017 21:15:07
3
12
Точно в община Камено няма НИКАКВИ пътища. Онзи ВАРДУНСКИ дето се скъсахте да го хвалите нищо не е направил, а мина доста време. На сайта пише че са приоритет пътищата, само че е написано в периода до 2019. Тоест никога. Питайте го кога ще има пътища, разстоянията не са големи, ама да не се оправдава първолашката. Хората си потрошиха колите, дори и на автобусите им е трудно!!!
1.
Пчеларска ферма - Манов
21.07.2017 20:35:01
2
18
Докато се сетят пътя между Русокастро и Суходол ще се слее с гората . Тази отсечка е много зле от години , но никой нищо не прави , а иначе искат да си плащаме винетките .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала “Много сладък Геро, много го обичам. Геро, целувки!”, поздрави го тя от екрана Тази фолкаджийка се счита за много умна Тази фолкаджийка се счита за много умна Няма как да се откажа от певческата си кариера, обяви Мария  Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Кой ще отстъпи за Тагарев, е загадката 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане Полицаите ще патрулират на пешеходни пътеки до средата на април, изтъкна началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас Пламен Николов Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Все още офциално годината на основаването на България е 861-ва, изцепи се Росица Йовчева  Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Младите да знаят, че за тази професия са необходими човеколюбие, сила и огромна отговорност да се грижиш за другия, казва Нина Андонова Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Имало е случаи на ужасни провинения, но не се е знаело, заради елемента на срам, жертвата се мести в друг град и се потулва Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка Тони Филипова беше човек с огромно сърце, обичана от ученици, родители и колеги Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Бъдещето на правителството зависело от това дали "Продължаваме промяната - Демократична България" ще преодолеят личните си амбиции
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори