×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Абсурд: Родители плащат за гипсиране на ръка, защото това не било спешен случай (ВИДЕО)


Абсурд: Родители плащат за гипсиране на ръка, защото това не било спешен случай (ВИДЕО)
Димана показа детската площадка, където си е счупила ръката, а на въпроса дали е плакала отговори с „Да“. Оказва се обаче, че детето няма право на безплатна спешна медицинска помощ.
21 Юли 2017, Петък, 12:37 ч.

Димана със счупената ръка, родителите й, платили 125 лева, и ние сме жертви на системата, каза собственикът на УМБАЛ „Дева Мария“

Семейство от Бургас бе принудено да плати 125 лева за гипсиране на счупената ръка на малката им дъщеря. Оказва се, че това е регламентирано в наредбата за спешната медицинска помощ. Това обясни заместник-началникът на РЗИ-Бургас д-р Вергиния Цанова. Пред камерата на Нова телевизия тя каза, че счупването на ръка не е спешен случай.
„Първо отидохме в медицински център „Света София”. Оттам ни препратиха в МБАЛ Бургас, където обаче се оказа, че няма дежурен ортопед. Отново ни препратиха – този път в УМБАЛ „Дева Мария”, където най-напред ни запознаха с ценоразписа”, разказаха родителите на малката Димана.
Д-р Цанова уточни, че манипулацията е трябвало да се плати от родителите, защото нямали направление от личния лекар. Дежурните кабинети пък нямали право да издават такива документи.
Момичето показа пред камерата на Нова телевизия детската площадка, където си е счупила ръката. На въпроса дали е плакала, тя отговори с „Да“.
Момичето се превивало от болки, но според здравната система, тя трябва да прекара една безсънна нощ, за да може да отиде при общопрактикуващ лекар, да получи направление и да посети специалист.
„Начинът, по който се получава медицинска помощ, е регламентиран в нормативна уредба и той включва преминаване през общопрактикуващ лекар, който прави преценка дали пациентът има нужда от дадено изследване. Той издава документ, с който НЗОК заплаща прегледа. Детето е нямало направление“, обясни заместник-началникът на РЗИ-Бургас.
Защо ми трябва направление, ако детето ми се превива от болка със счупена ръка, попита репортерът Рада Богданова.
Спешност в медицината се приема, когато има настъпили тежки морфологични или функционални промени, отговори д-р Цанова.
Тя съобщи, че в Бургас има три болници, в които се оказва спешна медицинска помощ. „Кадровият дефицит вече е толкова голям по отношение на медицинските специалисти, че се налага да се прави график и пациентите да имат достъп до лекар през нощта. Добре, че детето е намерило добър специалист! Вече и на това трябва да сме благодарни“, добавя заместник-началникът на РЗИ-Бургас. И на мен се случи детето ми да си счупи крак и платих, защото се случи в друг град, сподели тя.
На въпроса дали умишлено се насочват пациенти към частните болници, тя отговори, че не би могла да даде подобно становище.
Рада Богданова се закани да напише върху гипса на малката Димана „Много хубаво е станало, че само за 125 лева си получила този гипс!“.
Собственикът на УМБАЛ „Дева Мария“ Семир Абумелих пък каза, че детето, неговите родители, както и лекарите, са жертва на организацията в здравната система.
„Дежурствата по ортопедия, които ги дава УМБАЛ „Дева Мария“, бяха ни наложени. Не са искани от нас. Миналата година имаше огромен дефицит в ортопедичната дейност в държавната болница. Там лекарите не можеха да вземат дежурствата и се стигна почти до отказ от помощ. Тогава от министерството ни наложиха да даваме дежурства. Никой не насочва нарочно пациенти към нашата болница, за да вземе 100 лева“, заяви по телефона Абумелих в разговор с водещата на „Здравей, България“ Ани Цолова.


В категории: Бургас


Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
10
Коментара по темата
10.
ai
22.07.2017 15:58:41
0
2
Пожелавам и на 2та: Семир и Цанова, скоро да тръгнат да обикалят по спешност-всичко за което се сетите! То бива абсурдност, ама аман вече от наядени....наглеци; хеле въпросната Цанова и Абумелих!
9.
ВЪЗМУТЕН
21.07.2017 16:02:02
0
4
До кога министъра ще търпи най-корумпираните доктори от РЗИ Бургас като д-р Паздеров и д-р Цанова , какво са направили те за здравеопазването освен да въртят далавери и харчат народни пари.
Сменете ги нека и други се нагушат
8.
Така е в най-добрият град за живеене
21.07.2017 14:22:33
0
5
Така е в най-добрият град за живеене. Тук за да те излекуват, трябва да отидеш с цялата рода и да заплашиш лекарите, че сте всички. Ако бяха роми нямаше да им откажат Ходят в спешното с родата до 9-то коляно и тях ги преглеждат и лекуват безплатно, иначе ще ядат бой лекарите. Само бедните българи си плащат в България. Който не го е разбрал, той не си е взел еднопосочен билет за напускане на страната. То е ясно, че никой няма да протестира в Бургас относто проблема, всеки се оплаква и се крие
7.
Не харесвам
21.07.2017 12:43:34
0
4
Не харесвам Абумелих но прочетете рамковия догор с здравната каса.това е неотложно състояние и се изисква направления.за скопяване за драскачите на договора а не лекарите
6.
гипс
21.07.2017 12:14:22
0
6
А когато пациентите биват транспортирани до Девата от екипи на Спешна помощ ,пак ли трябва да плащат? Защото това е ежедневие.
5.
антиГЕРБаджия
21.07.2017 12:12:22
0
6
Това е вица на годината. Бих искал да видя фактурата на д-р Цанова, с която да удостовери ,че е платила здравна услуга.Тя и плащане.....Уаууууууу.
4.
Бат Боко
21.07.2017 12:09:56
1
10
Семир жертва на системата? Ха-ха-ха. По голяма глупост от това не съм чувал. И той горкия е онеправдан и репресиран. Защо аджаба е член на ГЕРБ??? Нали два мандата беше депутат и член на здравната комисия.А сега е "съветник" на друг депутат.
3.
Dubai burj khalifa
21.07.2017 11:05:27
1
6
Arabina passporta i na pate6estvie bolnicata arjavna i bezplatno le4enie
2.
Комунист-Идиот
21.07.2017 10:48:01
0
9
Ако беше подчовек нямаше да има проблеми.
1.
*********
21.07.2017 10:24:52
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна народният представител от ПП-ДБ Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Тялото е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ-Бургас „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков Такива предавания изграждат модели на поведение за зрителите и особено по-младите се подвеждат и искат да копират въпросните „тв звезди“ Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите 300 военни пазят границите ни, каза  Тодор Тагарев
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори