×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Рибарите поискаха от ИАРА да са като катаджии: Трябва да се засили контролът и по магазините!


Рибарите поискаха от ИАРА да са като катаджии: Трябва да се засили контролът и по магазините!
Риболовците се обавиха срещу бракониерите на бяла мида
19 Юли 2017, Сряда, 10:31 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: авторът

Хората поискаха да участват в изработването на нов закон за рибарството и аквакултурите


Група от десетина рибари се събраха днес пред сградата на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, за да „използват ИАРА като пряк телефон с министъра”. Хората поставиха редица искания, които да бъдат изпълнение преди старта на есенния сезон през септември – определен като най-силен от рибарите.

Сред основните им искания беше завишаването на контрола срещу бракониерите на бяла мида. Освен че унищожавали морското дъно, корабите не спазвали ограниченията, навлизали все по-близо до брега и късали мрежите на рибарите.

„Трябва да започне наблюдение на едномилната зона на траляне. Ако през това време корабите минават и ни късат мрежите, неспазвайки отстоянието, става зле”, заяви Димитър Янчев, председател на сдружение „Морски сговор”, считан за кмет на рибарското селище "Ченгене скеле".

Рибарите поискаха инспекторите от ИАРА да са безмилостни към нарушителите. Дори се появиха сравнения с КАТ и завишените санкции срещу джигитите по пътищата.

„Гърците забраниха дори брането на гъби, а ние унищожаваме морето. Според мен синьото оцветяване е вследствие на тралирането в крайбрежните зони. То унищожава всичко, разваля дъното и мидените плантации. Мидите могат да се добиват безопасно с водолазен способ – дали с наргиле или леководолази. ИАРА трябва да засили контрола! Закони има, но няма кой да ги изпълнява. Трябва да се налагат сериозни глоби на нарушителите, както в момента КАТ засилва контрола. Законът трябва да бъде безмилостен, защото стигне ли до съда, той се обезсмисля”, каза кап. Христо Мушков – председател на Съюза на моряците-ветерани и клуба на моряка в Бургас.

Рибарите обявиха още, че по време на предизборната кампания от ГЕРБ са им обещали създаването на работна група за изработване на изцяло нов закон за рибарство и аквакултури, в която да има и техни представители. Това било изключително важно, тъй като в сегашния нормативен акт те не фигурирали.

„До ден днешен тази група не е създадена. В закона има любители риболовци, акваклутури и промишлен риболов. Там не фигурира дребномащабният риболов. Не искаме да правим хората насила бракониери”, заяви Димитър Янчев.


Директорът на ИАРА се срещна лично с рибарите, за да изслуша техните искания

Той не пропусна да засегне и наболялата тема за риболовните дневници. Уговорката била те да отпаднат още преди 2 години. „Това е все едно да управляваш колело, а да ти искат сертификат за космически кораб”, коментира Янчев.

Рибарите призоваха ИАРА за засилен контрол по магазините, където според тях масово се продавала маломерна риба.

„Не може да бъде продаван чернокоп 6 см, цаца 3 см или калкан 1,5 кг. Това е престъпление. Искаме да опазим морето”, казаха хората.

Шефът на ИАРА Галин Николов излезе пред сградата, за да се срещне лично с рибарите и да изслуша техните искания.

Както каза Галин Николов, очаквайте във Флагман.бг!

В категории: Бургас


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Пенсионер
25.07.2017 23:41:56
0
4
Невероятен бисер... Страхотно прозрение, другарю Мушков!
"Законът трябва да бъде безмилостен, защото стигне ли до съда, той се обезсмисля”, каза кап. Христо Мушков – председател на Съюза на моряците-ветерани и клуба на моряка в Бургас.
7.
Запознат
25.07.2017 21:52:29
0
5
Аве, аз да попитам: Мушката какъв рибар е,а?
Извикали са го за калабалък...
Не е ли тоя същия офицер от ДС, дето беше началник на военно морското едно време?
6.
НТС
19.07.2017 17:23:28
0
0
Всички фесове , психари и мангали на сапун и в газовите камери
5.
Николай Черния
19.07.2017 17:01:41
1
6
Платена публикация на Николай Циганина. Няма кво да четем тъпизмите му
4.
Ribar
19.07.2017 16:32:09
0
4
Депутатите одобриха забрана на водачите да шофират след употреба на наркотични вещества. Предложението в Закона за движение по пътищата дойде от „Обединените патриоти” (ОП) и бе гласувано на първо четене.
Според действащите текстове забраната е за шофиране под въздействие на дрога и алкохол. Битовите отпадъци да не се изхвърлят в морето боклуците , строги санкции за нарушителите.
3.
коко
19.07.2017 16:22:12
0
1
Как да ги хващат като те им плащат.
Ами бялата мида,да идат вечерта на аркутино и на дюни и да видят колко коли има. Всички са в морето и тралят.И вземете проверете ония червендалестия от Маринка като тръгват на проверка към Мандрата първо се обажда на поне 5 човека че идват.Ей за това няма да има оправия.
2.
ribar
19.07.2017 15:27:43
0
7
Черния,Черния, Черния
1.
Ribari na mandrata
19.07.2017 15:09:40
1
3
Aaa koga 6te sprete brakonerite na mandrata I vaq unijtojiha populaciqta na ribite vsqka ve4er se vadqt tonove riba i se iznasq za Romania qra daite malko po seriozno s brakonerite iskam da se zabrani flizaneto s lodki v mandra i da se pi6at suleni aktove i da vidite kak 6te sprat brakonerite ako se zabranqt fluzane s lodki v ezerata
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Установиха подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Установиха подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Стайков направил пълни самопризнания и завел разследващите до веществени доказателства, които имат пряко отношение към палежа Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС "Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре", заяви председателят на ГЕРБ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите одобряват служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% - не
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори