×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Слънчев бряг не е курорт за алкохолен туризъм! Нуждаем се от обособени „парти зони” извън комплекса


Слънчев бряг не е курорт за алкохолен туризъм! Нуждаем се от обособени „парти зони” извън комплекса
Когато дошлите за пиянство туристи се изкарат извън комплекса, дошлите да си почиват няма да ги виждат, категорична е Иванова
11 Юли 2017, Вторник, 13:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимка: Архив Флагман.БГ

Трябва да се търси баланс между различните таргет групи – не можем да сме крайни в избора си между млади и бедни, и възрастни и богати

Елена Иванова е родена в Русе. Завършва “Международни икономически отношения” в УНСС и “Корпоративни финанси” в ПУ“ Паисий Хилендарски“. От 2002 г. тя е председател на УС на Съюза на собствениците – Слънчев бряг и зам.-председател на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

- Г-жо Иванова, напоследък се говори усилено за концептуална промяна в Слънчев бряг. Каква е причината за това?

- Само като термин „концептуална промяна” звучи добре. Иска се обаче някой да е подготвил тази концепция. Ако има такава подготовка, е редно тя да бъде споделена с нас. Това, което ние хотелиерите през годините сме коментирали е, че Слънчев бряг трябва да има едно обособено управление. Не може да си национален курорт и да се подчиняваш на общите правила на всяко село в България. Виждаме къде се получават конфликтите. Тук всички плащаме едни данъци и такси на общините, на чиято територия са националните курорти, а в същото време не се възползваме по никакъв начин от инвестициите обратно в тях, защото тук общините казват: „Ние нямаме никакво основание да го правим, защото територията не е наша”. Това е само един от конфликтите, за които се знае от доста отдавна. Нова концепция категорично трябва да има, но нека първо да видим коя от всичките ще се приеме. В Закона за туризма, който предстои тепърва да се гледа, се подготвя един специален раздел – Национални курорти. В същото време националните курорти трябва да преминат в съответните общини като територия. Така те ще имат основание да инвестират събраните от данъците средства в тези курорти.

- Много хора сравняват курорта с испанската Ибиса. Няма ли една драстична промяна в таргет групите, които посещават курорта, да повлияе доста негативно на тези, които в момента го посещават? Например, идеята Слънчев бряг да се превърне в дестинация за богати европейци?

- Всяка рязка промяна няма да доведе до „УАУ” резултати. Който и да си го мисли, трябва да знае, че това няма да стане. Предвид етикетите, които са лепнати върху Слънчев бряг като „алкохолна дестинация” и „младежки туризъм”, няма как да се направи драстична промяна и курортът да се превърне в оазис за скъпи гости. Искам да уточня: Слънчев бряг в никакъв случай не може да се нарече дестинация за младежи. Това, че в 3 или 4 хотела приемат млади хора, на фона на общо 130, е капка в морето. Изобщо не сме младежка дестинация. Не отричам, че има такива гости, но това не означава, че целият курорт посреща такива. В Слънчев бряг в момента могат да се видят много семейства с деца, навсякъде има майки с детски колички, както и млади двойки, дошли тук, за да си починат. За възрастни, богати туристи не можем да говорим поради няколко причини. Първо, няма да намерим толкова като бройка. Второ, те са пръснати на всевъзможни места, започвайки от Френската ривиера и минете по толкова много кътчета в Европа, както и гръцките курорти. Не можем да превърнем курорта в такъв на крайностите – или алкохолен туризъм или богаташка дестинация. Трябва да търсим баланса.

- В момента се твърди, че възрастните хора, отишли на почивка в Слънчев бряг са постоянно притеснявани от силна музика и викове на пияни младежи. Какво може да се направи по този въпрос?

- Като за начало аз смятам, че тези твърдения са силно пресилени. Туристите, дошли да почиват в курорта, не са постоянно облъчвани от силна музика, защото дискотеките в курорта – тези, които младежите посещават, са в закрити помещения. Повярвайте ми, нито едно от тези места не се посещава от възрастните. Те нито шумят, нито създават впечатление за непристойно място. Те са затворени от външен поглед, а това, което се случва вътре, е много далеч от обикновения турист. От друга страна, ако говорим за открити барове, най-емблематичните от тях – Bedroom и Cacao Beach се намират на плажната ивица. Макар все още открити, през годините се направи много за обезшумяването им. Това, което прави лошо впечатление, са малките капанчета, разположени между хотелите. Те работят и след полунощ и създават наистина големи проблеми за туристите. Тези заведения трябва да бъдат затваряни след 24 ч. – това е единственото решение.

- Наскоро Вие направихте предложение да се обособят така наречените „парти зони” извън курорта. Кои са най-добрите места за осъществяването на тази идея и възможно ли е наистина да се осъществи?

- Да. Когато говорим за прословутите „масови напивания” на туристите и посещенията на няколко заведения в една нощ, се вижда един проблем – гледката за обикновения турист, когато пияните хора преминават през курорта, става наистина ужасна. Всички сме виждали търкалящите се по земята хора, спящите по пейките, очевидно мъртвопияни туристи и т.н. При въвеждането на едни потенциални парти зони, намиращи се извън курорта, тези хора няма да бъдат обект на наблюдение от нормалните гости. Например, пътувания до тези зони могат да бъдат организирани от туроператорите – да се извозват с автобуси до парти зоните и след това директно да бъдат връщани до съответния хотел. Така ще се ограничат отвратителните гледки в Слънчев бряг, които дават лошо име на целия курорт. За пример се даваше Палма де Майорка като място, където има точно този тип мероприятия. Да, така е, но не може да се направи сравнение между двата курорта. Там има зони в острова, които са за гости, за семейства и места за младежи. Слънчев бряг не е остров и няма такива размери. В този смисъл, нека да ги има тези места – да са на 2-3 километра навътре от курорта – там туристите да правят каквото желаят – да се напиват, да се търкалят и т.н. Никой няма да ги вижда така, както на Майорка никой не ги вижда.

- Какво смятате, че ще е бъдещето на Слънчев бряг, да речем в следващите 10-15 години?

- Това е доста дълъг срок за туризма. Това е един много динамичен отрасъл. Година с година не си приличат. Тук нещата са краткосрочни, максимум средносрочни и не може да се правят прогнози в такава перспектива. Слънчев бряг в момента, каквото и да се говори, е предпочитана дестинация. „Лошата реклама също е реклама”. Това е един голям курорт, в който има място за най-различни таргет групи от туристи и смятам, че ако някои неща се сложат в ред и държавата положи по-добра грижа, Слънчев бряг би се радвал на ръст.

В категории: Бизнес , Несебър


46
Коментара по темата
46.
*********
17.09.2018 17:03:41
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
45.
*********
20.04.2018 12:31:24
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
44.
Рон Джеръми и Начо Видал
14.07.2017 09:30:56
0
0
Ой котьо, ком ту папас...
43.
Елена Иванова- аве ей пубери...
14.07.2017 06:56:31
0
0
...к`во ма занимаате тука, аз .... (хлъц)..ъ-ъ .в момента са таковата,връщам са бре,след едно такова м-а-аалко афтър парти ,вии да не си помислихте ,че на кур,ъ-ъъ ,тур, исках да кажа,че на кур (уфф пак го сбърках) ТУР съм ходила де - НЕ афтър парти, това е ! И не мъ занимааите значи ,аз в момента си пея -" Боса по асфалта се клатя" и това е положението !
42.
Мъдуран
12.07.2017 22:03:19
0
0
https://www.google.bg/search?q=елена+иванова+слънчев+бряг&client=ms-android-sonymobile&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjWjoTutoTVAhVlKpoKHbuTCGkQ_AUICSgB&biw=360&bih=512#imgrc=1XGmqwUdcA8HyM:
41.
Елена Иванова
12.07.2017 19:00:38
0
3
Тази изкара цица. Така ли се ходи, госпожо?
40.
Дрън дрън ярина...
12.07.2017 18:56:50
0
5
...НУЖДАЕМ СЕ ОТ ГОЛЯМА УЛИЦА С ЧЕРВЕНИ ФЕНЕРИ и госпожа председателя -Ленчето, ТОПЛЕС да посреща туристите !
39.
Do 38
12.07.2017 13:28:11
0
3
Точно това си помислих и аз. Значи не само на мен ми е направило впечатление. Публичната личност трябва да се държи на положение.
38.
11
12.07.2017 08:28:56
0
12
Кой говори за морал като циците и са пред устата...
37.
Ленче... - отбой
12.07.2017 04:51:41
0
9
тази работа(туризма), не е като онази работа (да лапаш чурки). Затова наблегне на това, което умреш,а именно -онази работа!
36.
Кадър
12.07.2017 01:05:48
1
10
С това облекло госпожо едва ли някой ще ви вземе думите на сериозно.
35.
Важно, набиите си го в кратуните
11.07.2017 22:27:39
0
10
Ако не сте разбрали курорта Мутренски бряг отдавна е станал място за забавление на чуждите младежи и златна мина за дилърите, сутеньорите и собствениците на незаконни обекти за производство на менте алкохол ... Харесва ви или не това е полжението ... Кой ще ги обслужва е важния въпос щото положението с прогонването на народа с мизерните заплати извън страна продължава с пълна сила!
34.
Слънчака
11.07.2017 21:54:43
0
10
От колко години се вихри там алкохолен туризъм вие сега се сетихте да мислите правила и тн , до сега какво правехте. Защо си затваряхте очите и сега изведнъж да направим Сл бряг примамлив курорт за по богати - еми няма как да стане
33.
Млякото и Руснака
11.07.2017 21:46:34
0
4
Яжте ни пенисите всички селендури в скапания слънчак.
32.
Varna
11.07.2017 21:15:04
1
2
От къде излизат пияните туристи .от хотелите там им дават алкохол менте пускат ги да излизат навън с по две чаши водка за да не пият повече в хотела спрете безплатния алкохол по хотелите да се направят минимални цени по заведенията . Както предлага гжа Иванова като се върнат пияните туристи от парти зоните директно в хотела как ще ги задържи да не ходят до морето и по улиците
31.
Varna
11.07.2017 21:14:53
0
7
От къде излизат пияните туристи .от хотелите там им дават алкохол менте пускат ги да излизат навън с по две чаши водка за да не пият повече в хотела спрете безплатния алкохол по хотелите да се направят минимални цени по заведенията . Както предлага гжа Иванова като се върнат пияните туристи от парти зоните директно в хотела как ще ги задържи да не ходят до морето и по улиците
30.
Govani
11.07.2017 21:02:35
0
10
Малките заведения са им виновни. ... а кой прибира наемите от малките заведения.Значи лапаме наеми,а после да го духат или може би само да платят и ако може въобще да не отварят. Този скъсан турист, вие го докарахте защото си пълните хотелите на всяка цена, нали сте ги построили по схема с предплатени нощувки. Вие го презастроихте сега го пълните с всякаква плява.
29.
като ти умре хуя
11.07.2017 20:53:49
0
6
Путки много,свърши
28.
Брех
11.07.2017 20:46:12
1
10
Все малките заведения са ви виновни за ниското обслужване в хотелите. Като затворите всички малки заведения какво ще постигнете? По-добро качество на услугите които предлагате? Едва ли. Вие сте виновни за бедните млади туристи. Не бизнеса който се развива покрай тези туристи. Вие водите ол инклузив туриста и после ревете, че били скъсани. Предложете качествена услуга и ще дойдат качествени туристи. От там и заведенията които вие нарочвате за "виновника" за лошият турист ще бъдат принудение да променят концепцията си. Недейте да сочите тези с бизнес за по 100 000 - 200 000 лв, гледайте вашият бизнес, който струва милиони. Дали не е във вас вината случайно. Утре тези хора които изгоните от пазара, ще намерят друга ниша където да развиват бизнес. Тогава кой ще виним за "скъсаните" туристи?
27.
Охх
11.07.2017 20:20:42
0
9
Елена Иванова отдавна си е сложила силикон и все иска до си го показва
26.
Офффф
11.07.2017 20:14:03
0
10
Баджо е много прав. Всеки тръгнал да прави олинклузив. Има няма -прави. Трябва да се въведат правила.80%от тях нямат условия да предлагат тази услуга. Ама понеже туроператорите по лесно я продават и реализират по големи печалби и от кухите хотелиери им я набиват постоянно. Ако се въведат правила няма да могат да ги натискат. И какво излиза идват на евтин олинклузив щото нямат какво да предложат и естествено туристите са много скъсани и искат да изядат и изпият света за да им остане чувството че са избили почивката а същевременно реват и се оплакват че ги хранят и поят с помия щото на големите разбирачи иначе не им се връзва сметката и работата става от зле та по зле. Та не са ви виновни баровете и младежите ами вие !Вие сте най-виновни. А и къде го има това само ми кажете толкова много магазини хипермаркети и т.н.Ами дайте да затворим всички заведения и ще направим само магазини-чиста работа. Взима си пиенето от топлата точка яденето и айде на улицата. Мислете малко бе
25.
Zmeichoka
11.07.2017 19:59:00
0
5
Mlqkyto i rysnaka kajete kade ste kaputi
da doida da wi razbiq barlogata, anusite i da si hodq
24.
Оффф
11.07.2017 19:57:45
4
5
Добре бе. Не виждате ли че това се е превърнало в парти дестинация. И какво лошо?по света има толкова много. Вместо да се плюе и да се правят абсолютно идиотски предложения вземете да разработите този сегмент. Да ви кажа-явно само вие не знаете. Лас Вегас е измислен с тази цел. Добре че там нямат такива разбирачи. И как не се намери ЕДИН в тези съветници на министри който е учил и има международен опит ,пътувал и работил в тази сфера. Ама само гъзолизци ,интересчии и наши и ваши. Единственото качество което ги обединява е че са неадекватни тъпаци
23.
Zmeichoka
11.07.2017 19:57:38
0
8
искам да и са исфарля на циците и после да го оближе
много ли искам?
22.
Баджо
11.07.2017 19:45:57
1
6
ОЛИНКЛУЗИВ ХОТЕЛИТЕ, колко от тях отговарят на изискванията по стандарт? Какъв алкохол се сервира в тях? Как може да се допуска туристите да излизат на вън с по 2 чаши в ръка и да си пият на улицата? Супермаркетите, Г- жо председател, които отдавате под наем продават денонощно алкохол и младежи и семейства пълнят чантите от тях. Какво ще кажете за тях?
21.
Оффф
11.07.2017 19:26:38
0
11
Толкова глупости на куп отдавна не бях чел. За пореден път доказателство че като си се сдобил с хотел не означава че разбираш от туризъм дори и да те направят председател на някакво сдружение. И какво излиза -да има правила ама не за всички. Явно само бедрум и какао има. Всички други барове значи са долнопробни капанчета. Аман от разбирачи. От такива лаладжии сме на тоя хал
20.
Ikonomicheska
11.07.2017 19:06:30
3
9
Питам аз до кога в комплекса ще се продават по крайбрежната алея ментаци адидас, найк срам за икономическа полиция да се закрие по добре това звено на всеки 5 метра ментаци това само в България го има
19.
ai
11.07.2017 19:04:24
2
17
Ако г-жа ти Иванова даде интервю дибидюс гола може и да хване декиш :)))) Бах ти и простотията! Кака може такъв екзепляр въобще да бъде взет на сериозно?! Ако беше фолкзвезда-ОК, ама това е отговорно лице-нямач думи!
18.
s
11.07.2017 19:00:59
2
13
Ако не е снимката никой няма да отвори новината :)
17.
Ива
11.07.2017 18:54:50
0
11
Богати туристи в бедна държава.....само ще ги сънуваме.
16.
задавам въпроси!!!
11.07.2017 18:54:40
0
12
Някой разбра ли първото име на Иванова, както и какво работи?
В каква роля се изказва и най-важното, фейсбукът й какъв е, че искам да обсъдя с нея темата...
15.
Рафо
11.07.2017 18:52:26
0
10
тез цици съм ги мачкал
14.
Иван
11.07.2017 18:48:49
1
10
...А,защо сте облечена по този начин,г-жо Иванова?
13.
Славчо Жеков Ярето
11.07.2017 18:48:44
0
8
Иванова , покажи на тези хора,как го правиш,как се мяташ.......
12.
hater
11.07.2017 18:46:49
0
11
Тази е по грозна и злобна и от касабката , ве баси .
11.
Млякото и Руснака
11.07.2017 18:40:41
0
16
Виснали цици.
10.
6
11.07.2017 18:32:53
0
8
Ооооооххххх котьооооо!!
9.
До 8
11.07.2017 18:31:51
1
24
Колега, говорим за цици, моля, без неуместни коментари извън темата.
8.
Rr
11.07.2017 18:24:56
2
9
И с какъв друг туризъм ще се запълнят 400 000 легла, колкото са в момента? На плажа, ако ще на смени да са, повече от 30 000 не могат да се наместят. Другите какво ги правим и защо въобще би дошъл някой да почива в този курорт, ако не може нито на морето да отиде, нито поне да се разцепи от пиене?
7.
Диян Тончев Камбаната
11.07.2017 18:15:10
1
6
Помогнете ми да събера пари за бира и цаца.
6.
Kuku
11.07.2017 18:13:45
2
14
Няма значение коя е, важното е, че цицките са отвън.
5.
Славчо Жеков Ярето
11.07.2017 18:13:22
0
14
Иванова аз те желая.
4.
cls
11.07.2017 18:12:47
0
18
Страхотни цици, но много злобна муцунка, а явно и душичка
3.
do 2
11.07.2017 18:09:27
0
13
И аз питам
2.
wtf
11.07.2017 18:08:07
2
25
коя по дяволите е иванова и защо факаните и цици са отвън ?
1.
porka mi sa
11.07.2017 18:07:07
1
9
Долу лапите от слънчака, оставете ни да се разцепваме
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори