×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: Ако не спрем шума, Слънчев бряг ще става все по-поевтиняващ (ВИДЕО)


Валери Симеонов: Ако не спрем шума, Слънчев бряг ще става все по-поевтиняващ (ВИДЕО)
ДНСК тълкува неправилно закона, смятат комплекс на плажа в Слънчев бряг за преместваем обект, каза вицепремиерът
04 Юли 2017, Вторник, 07:11 ч.

Грозно е, че една джебчийска фамилия печели обществена поръчка за ремонт на Народното събрание, коментира вицепремиерът

Има три основни нарушения, които съсипват туризма: шумът, алкохолните турове и нерегламентираните превозни средства, които хвърчат по алеите в големите курорти и носят риск от произшествия. Поставили сме си за цел да ги преборим още този сезон. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия вицепремиерът Валери Симеонов.
„Нормативът за затворено помещение след 22 часа е 45 db, а ние мерим например в „Бедрум“ на 400 метра от него - 91 db. Това е брутално нарушение, газене на законността. Ако на това не сложим край, Слънчев бряг ще е все по-поевтиняващ и с все по-ниски приходи. Това съсипва всички хотели в околността“, коментира вицепремиерът. Има няколко нарушители, които като бъдат ударени, ще се влезе в нормата, подчерта той.
Според него, ДНСК тълкува неправилно закона. Симеонов показа снимка на огромен комплекс на плажа в Слънчев бряг с площ 1,3 дка, който се водел преместваем обект и сподели, че се чувства саботиран.
„Според закона, преместваем е този обект, който може да бъде преместен с кран. Представителите на ДНСК с цялата си наглост се явиха на съвещание и започнаха да ни убеждават, че е преместваем обект, след като е поставен върху бетон“, добавя Валери Симеонов.
Според него, няма ненаказуемо престъпление в България по силата на българското законодателство, но има практика за маловажните случаи, които са под стойността на една минимална заплата. Те се игнорират и това трябва да се промени, подчерта той.
Лидерът на НФСБ се зарече, че ще направи всичко възможно хора, занимаващи се с дребни кражби и джебчийство, да попаднат под ударите на закона.
„Престъпленията трябва да бъдат санкционирани. Не трябва да се допускат. Не може да се събират данъци от крадците. Грозно е, че една джебчийска фамилия печели обществена поръчка за ремонт на Народното събрание, но трябва да се види какви са били документите и основанието да бъдат класирани“, коментира Симеонов.
Водещият Виктор Николаев припомни как след слух в ромската махала на Пловдив, че хора от Асеновград отиват към тях и на улицата излизат стотици цигани, крещящи „Аллах Акбар“ и „Смърт на гяури“.
„Решението трябва да е национално. На среща с кмета на Асеновград стигнахме до идеята, че трябва да се направи дискусия със специалисти, които имат научни разработки по проблема и да се пристъпи към реалното приобщаване на циганския етнос, а не това да се прави само на приказки. Основният проблем е с капсулираното общество, което живее в изолирани квартали“, обясни вицепремиерът.
„Във всяко гето трябва да има полицейско присъствие 24 часа, за да се овладее престъпността. Циганите са етнос, който лесно може да бъде приобщен. В европейските гета полицейското управление е вътре“, уточни Симеонов. Държавата трябва да подаде незабавно ръка на общинските власти, подчерта той.
На въпроса дали е вярно, че до няколко години 25% от трудоспособното население ще е ромско, той отговори, че има такава тенденция. „Държавата трябва да има разумна демографска стратегия. Моят кабинет я разработва със съдействието на БАН. Трябва да се увеличи дялът на българския етнос, да се насърчават отговорните родители, а не тези, които не се грижат за децата си. Трябва да привличаме българи от други държави“, заяви Валери Симеонов.
Той съобщи, че днес ще постави на заседание на Министерския съвет проблема с Български морски флот. „Миналата сряда засегнах темата за приватизацията на БМФ от фирмата на братя Домусчиеви, които след 2008 г. са нарязали половината кораби и от персонал 2360 човека, в момента имат 124 работещи. Това не е основание за прекратяване на приватизацията. Може ли да си представите?“, попита вицепремиерът. Трябва да обжалваме решението на Арбитражния съд, защото губим целия Български морски флот, каза още Валери Симеонов.


В категории: Политика


Флагман.БГ Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър 16/05/2024, Четвъртък 17:21 0
15
Коментара по темата
15.
Абе ,какво толкова го умуват...
04.07.2017 17:56:01
0
0
...да помолят тавариш Путин да им командирова две роти от Спецназ - ГРУ в Асеновград и за има -няма и месец , джипси популцията ще влезе в нормата.Ще настъпи дълготроен етнически мир.
14.
до - - -10. До г-н министъра - - - НЕ САМО В....
04.07.2017 17:43:39
0
0
...МИНАЛОТО,КОЛЕГА.СКОРО БЕШЕ ФРАНЦИЯ ,КАТО НАТОВАРИ МАНГАЛИТЕ НА САМОЛЕТИТЕ И НИ ГИ ВЪРНА С ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ !!!
13.
Дудука
04.07.2017 12:01:46
0
6
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА, САМО СЛЪНЧАКА ЛИ ГО ИНТЕРЕСУВА СИМЕОНОВ.БУРГАС,СОЗОПОЛ,ПРИМОРСКО,КИТЕН,ЦАРЕВО,АХТОПОЛ НЕ СА ЛИ БЪЛГАРСКИ ГРАДОВЕ????ТАМ СЪЩО ТУРИСТИТЕ И ЖИТЕЛИТЕ НА ТЕЗИ ГРАДОВЕ ИМАТ ПРОБЛЕМИ С ШУМА ОТ ЗАВЕДЕНИЯТА.
12.
Момчил
04.07.2017 11:53:33
0
15
Вместо да връщаш българите от чужбина, както, предизборно ни обеждаваше, ти, с вкарването на евтина работна ръка, и подбиването на цената на труда, ще прокудиш тройно повече бг.граждани в чужбина! Това трябва да се определя, като геноцид, спрямо българския народ!
Кафа от продажници!
11.
Валери Симеонов
04.07.2017 11:45:53
3
7
Аз съм чистокръвен Мангал.Който не вярва ще му покажа родословното ми дърво.
10.
До г-н министъра
04.07.2017 11:24:45
2
5
Г-н министър, по-долу Ви прилагаме решения на циганския проблем, които умните хора, в миналото са взимали :

През цялата си история циганите от всчки възрасти, проникнали в западната половина на континента, са подлагани на жестоки гонения, експулсиране и съпътстващите ги наказания и мъчения - от убийства, каторга до разпъване. С една дума - на тотален геноцид. Средновековните хроникьори списват циганите като най-долни същества, по-скоро животни. Това убеждение в съзнанието на тогашното общество се превръщат по-късно в закони, които остават непроменени дори до средата на XX столетие. Свиканият през 1496, 1497 н 1498 г. в Ландау и Фрибург Райхстаг обявява всички цигани за престъпници, турски шпиони, и приносители на чумата. Обвинени са в грабителство, магьосничество, отвличане на деца. Император Максимилян І наредил те да не бъдат търпяни на германска земя и разрешава избиването им. В Саксония, електорът Георг ІІ издава декрет за смъртно наказание на всеки заловен циганин. През 1721 г. император Фридрих Вилхелм І наредил всеки хванат да бъде обесен. Обесването през ХVІІ век било популярно в чешките земи, Бохемия и на други места. В 1504 г.
Луи ХІІ заповядва изгонването им от Франция. През 1539 г. Франсоа І отсъжда да бъдат обесвани, а след 1647 то се замени с каторга. От 1716 до 1721 г. циганите в Лотарингия са подложена на опозоряване, жигосване и изгонване. Подобни мерки са прилагани от император Бонапарт и в други райони, на Пиринеите и баските провинции. В Холандия през 1525 г. Карл V издава едикт за бичуване, жигосване, изгонване и изпращането им в каторга. По-късно (ХVІІ-ХVІІІ в.) войската е извършила ужасна сеч, а и на всеки друг е разрешено да ги убива. Това довело до пълното им изчезване. В Австрия ловците на цигани са получавали парични и материални награди. В Швеция след 1637 г. с кралска заповед циганите са изгонени, а ако някой е останал - разстрелван. Чак до 1954 г. са били в сила разпоредбите на Крнстиян V (от 1687 г.,) за изгонването им, а главатарите - екзкекутирани. В Дания Кристиян ІІІ издава през 1563 г. заповед ца изгонването от кралството на циганите, а при залавяне на главатарите - екзекутиране. Заповедта се повтаря през 1643 г. В Швейцария от началото на ХVІ до края на ХVІІ в е организиран лов на цигани по територията на цялата конфедерация. В 1723 г. управителят на Берн нарежда на населението залавяните цигани да се осъждат на смърт. От втората половина на XVI до началото на ХVІІІ в. католическата църква се откроява с особена активност срещу циганите - най-вече в Италия. Това са само някои примери за предприеманите през средновековието в западната част от континента мерки за ликвидиране на проникналите там цигани. В завладените през Втората световна война от Германия страни вермахтът, СС и Гестапо предприемаха системно изтребване на циганското население. Далеч преди това обаче през 1905 г. в Бавария е проведено преброяване на циганите и номадите. С твърдението, че те представляват “напаст”, за проявите на която следвало да се информира създденото в Мюнхен прз 1899 г. специално бюро. В 1926 г баварският парламент приема закон за борба срещу циганите, номадите и лентяите, а от 1928 г. те са поставени под строг полицейки контрол. В лагерите в Дахау, Аушвиц, Биркенау, Бухенвалд са ликвидирани повече от 500 хиляди цигани.
9.
ОТРЯДНИК
04.07.2017 11:16:28
2
11
Тръгнал Валери Симеонов да решава проблемите на Слънчев бряг с червената лента на лявата ръка стари комунистически стереотипи.Заможните туристи отдавна избягаха от България и в частност Сл.бряг .Основен фактор за това е презастрояването,ниско квалифицирания персонал,лошата храна,идиотите с паяците и престъпността.Като затвориш увеселителните заведения и дискотеки ще постигнеш едно голямо нищо. Това и курортен комплекс и хората идват тук да се веселят и основен фактор също са евтините алкохол,цигари,проститутки и липсата на всякакви забрани.Нормален човек не би дошъл за нищо на света да почива в Слънчев бряг и това е постигнато с много алчност и простотия на тези които сега дават акъл на отрядника Валерко.
8.
Zlatko
04.07.2017 10:56:19
3
8
Ei paliak sme6en skrii se niakade
7.
хахахах
04.07.2017 09:53:12
0
10
Ш ало - аз защо те храня бе? Да извършваш дейност за която вече се плаща на други хора? Я марш на работа, да не бъдеш уволнен.
6.
не ги ВИЖДАМ
04.07.2017 09:36:47
1
12
Г-Н МИНИСТЪР А ЗА ТРИКОЛКИТЕ В МОРСКАТА ГРАДИНА С КОИТО БЕ УДАРЕНО И ВЛАЧЕНО ДЕТЕ ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ НЕ ГИ ЛИ ВИЖДАТЕ ВСЕКИ ДЕН СТЕ ТАМ ИЛИ ЗА НАШИТЕ МОМЧЕТА ПАТРИОТЧЕТАТА ВСИЧКО МОЖЕ ПАК ДВОЕН АРШИН
5.
не ги ВИЖДАМ
04.07.2017 09:36:46
0
11
Г-Н МИНИСТЪР А ЗА ТРИКОЛКИТЕ В МОРСКАТА ГРАДИНА С КОИТО БЕ УДАРЕНО И ВЛАЧЕНО ДЕТЕ ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ НЕ ГИ ЛИ ВИЖДАТЕ ВСЕКИ ДЕН СТЕ ТАМ ИЛИ ЗА НАШИТЕ МОМЧЕТА ПАТРИОТЧЕТАТА ВСИЧКО МОЖЕ ПАК ДВОЕН АРШИН
4.
Сбогом демокрация
04.07.2017 09:36:09
4
16
Валери, "патриоте", трябваше да си в Асеновград на първа линия да защитаваш децата от циганското насилие, а не да ми се изявяваш като медийна звезда и да заплашваш пишештите българи против циганското насилие. Като не можем да се защитим срещу озверелите със сатъри. брадви и ножове цигани, какво да правим? Поне мъката си от безаконието да изразим чрез клавиатурите... И това ли ще ни отнемете "патриоте"...
3.
k
04.07.2017 09:33:10
1
6
Vinkela e kaput
2.
сл.бряг
04.07.2017 09:28:12
1
16
Пълен папагал видяхме те смешко толкова приказки и нищо стига ходи си вземи процента от таки и млъкваи алчно чочече
1.
ха
04.07.2017 09:26:52
2
23
валерка, клуб кашмир от 10г тормози хората около него, да не би бургазлии защото не плащат курортна такса да са втора категория
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
МВР: Отстранени са проблемите при част от процедурите за издаване и замяна на шофьорски книжки МВР: Отстранени са проблемите при част от процедурите за издаване и замяна на шофьорски книжки Системите работят в нормален режим Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Все по-често се търси ново строителство, в затворени комплекси с паркомясто  Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Това ми бяха всичките пари, казва потърпевшата Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Специалистите съветват да се потърси навременна помощ Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Не е ранен, но има пострадали от другия автомобил  37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна 37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна Мащабното мероприятие се организира от БКА – ИКО България, с председател световният шампион Шихан Емил Костов Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис В раницата му ченгетата намерили буркан с глави суха зелена тревна маса Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Това, разбира се е голям купон, а и учителката е притисната от новите морални норми и няма да може да го изхвърли от стаята за да не бъде дадена под съд за дискриминация Скандални разкрития за федерацията по вдигане на тежести, парите отишли за екскурзии в Куба и Швейцария Скандални разкрития за федерацията по вдигане на тежести, парите отишли за екскурзии в Куба и Швейцария Извършени били много сериозни нарушения, което е причина за спряното финансиране от страна на Министерството на младежта и спорта към нея
Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори