×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Няма прошка! Спряха строeжа на мегакомплекса на столичния губернатор Николай Пехливанов в Поморие


Няма прошка! Спряха строeжа на мегакомплекса на столичния губернатор Николай Пехливанов в Поморие
Николай Пехливанов инвестира в изграждането на Айвазовски парк в Поморие - най-мащабният проект в Общината
03 Юли 2017, Понеделник, 13:19 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Просрочил е с няколко дни строителната забрана, за да обезопаси строежа, но властите моментално са го спрели


Държавата е спряла строителството на комплекс в Поморие, собственост на лице, заемащо висш държавен пост, съобщи на пресконференция в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов. Той не уточни кого визира, а думите му бяха казани в контекста на това, че няма да има двоен аршин.

„Не сме правили компромис за никого. На горещия телефон към кабинета на вицепремиера са подадени 15 сигнала, всички до един са проверени, а строежите са спрени. Най-фрапиращите са случаите от Община Поморие, където има обект на лице, заемащо висш държавен пост при това управление, но показахме, че правилата са за всички и ги спряхме”, каза Валери Симеонов.

Макар и да не спомена името на висшия държавен служител, който строи в Поморие лесно можеше да се разбере кого визира. Това е областният управител на София област Николай Пехливанов.
Пехливанов се занимава с бизнес далеч преди да влезе в политиката. От години инвестира и по Черноморието, а в момента в Поморие изгражда супер модерния комплекс Айвазовски парк, който е най-мащабния проект, реализиран в Общината.

По информация на Флагман.бг Пехливанов е просрочил строителната забрана, влизаща в сила от 15 юни само с няколко дни, за да обезопаси площадката, но след проверка, строежът веднага е бил замразен до септември.

Това бе един от дискутираните случаи на днешното първо заседание на Координационния център за сътрудничество в Бургас. Вицепремиерът Валери Симеонов извика всички шефове на държавни служби в региона, както и кметове, за да обсъдят предприемането на конкретни мерки по обезпечаването на летния сезон.

Домакин на форума бе областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. „Тази среща имаше за цел да подобри координацията, тъй като проверките масово се извършват от полицията и НАП. Според мен бе много полезна и се разбрахме за взаимодействие”, каза областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. По думите му проверките ще са изключително деликатни, без да се пречи на клиентите на заведението и единствените, които има за какво да се притесняват са тези, които са в сивия сектор.

През уикенда вицепремиерът Валери Симеонов е ръководил една от проверките за шумово замърсяване в Слънчев бряг. Завишени норми се констатирали в близо 10 заведения, но няколко случая били изключително фрапантни.

В събота вечер, след 24 часа, направихме разходка в Слънчев бряг със специализиран уред за измерване на шума. Мога да ви информирам за няколко резултата. При норматив 45 децибела на 200 метра от „Бедрум” установихме 94 децибела. Пред х-л „Сирена” измерихме 94,1 децибела, а на 400 метра от това заведение, което според мен тероризира целия залив, засякохме 91 децибела. Може да си направите извода за какво брутално газене на наредбите става въпрос! Силите ще бъдат насочени точно в тази посока”, допълни вицепремиерът.


Валери Симеонов застана пред медиите с областния управител Вълчо Чолаков и съветника си Георги Николчев(вдясно)

По думите му ще се направи всичко възможно, за да се дисциплинират тези собственици. Ще се правят съвместни проверки там с всички институции и ако има рецидив нарушителите ще се затварят, предупреди Симеонов.

Валери Симеонов съобщи, че препоръчал на НАП да проверят внимателно хилядите търговски обекти, които излизат от нищото след 22 часа в Слънчев бряг.

„В тъмната част на денонощието това е курорт без всякакъв контрол. Никнат като гъби и предлагат всякакъв вид услуги – футболни вратички, екзотични папагали за снимки, боксови круши, електрически колички, които се управляват от деца и всякакъв друг вид. На това трябва да се сложи край”, призова вицепремиерът.


Вицепремиерът Валери Симеонов показа уреда, с който са проверявали шума в Слънчев бряг

Той уточни, че е направена проверка на т.нар. триколки, които най-вероятно ще бъдат конфискувани, защото не отговаряли на никакви изисквания. Освен това изобщо нямали касов апарат, а момчетата, които ги давали под наем признали, че никога не са имали.



17
Коментара
Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
17
Коментара по темата
17.
пффффффф
04.07.2017 14:21:04
1
1
Този май-наистина се е взел на сериозно и си вярва.Поредния мухтл наврял се във властта.Аман от такива гнойни циери,,,,
16.
Авер
04.07.2017 09:54:13
1
4
На Валерката само шума от приказките му е голям. Резултат никакъв. Управляващите намериха още един съратник на Баце -много думи и пушек ,резултати не само няма а ис обратни.Валерка поне се продай скъпо.!
15.
наблюдател
04.07.2017 09:48:10
0
3
До 25.06 заливаха бетон за едни може за други не зависи колко цакаш му е майката
14.
Над 50% отчуждаване
03.07.2017 20:19:40
2
9
Там не трябваше ли да има парк?
13.
Помориец
03.07.2017 20:13:41
1
14
Кмета е виновен че всяка година се повтаря едно и също. Преди години по времето на други кметове се слагаше пост на жандармерията и всички спираха. За сведение на Г-н Симеонов все още един местен строител си позволява да строй и кмета си затваря очите .
12.
Дора Симеонова
03.07.2017 19:43:43
1
14
Парк Айвазовски,какъв парк това е едно голямо бетонно лайно.Нищо не са обезопасявали кранът се люлееше над главите на минувачите,не спираха въпреки влязлата в сила забрана ,подлудиха ни ,ето за това Поморие ще си остане в тъча с подобни разрешителни за громни строежи.
11.
Павел Попандов до г-н Кайндъл
03.07.2017 18:41:48
0
23
;) Трябва да се опита-защо да не успеем. 100 протестиращи са малко народ-глас в пустиня,но една подписка за референдум си е друга бира.
10.
Господин КАЙНДЪЛ
03.07.2017 18:21:29
1
16
Няма да затваряте Кронош Пан как така аз съм милиардер в Австрия ме изгониха и ми затвориха фабриката защото тровя ама тровя хората много и затова се наложи да отворя фабрики в Бургас и Белград.Естетвенно че Кронош Пан се води на подставени лица,а не на семейство КАЙНДЪЛ това беше само една малка нотка за какви големи игри става въпрос.При БГ политиците е изградена един огромен холдинг и всичко си е бизнес не се шашкай те много дишайте мръсния въздух а пък аз хопс на Шейселите че там имам имение за десетки милиони евро.
9.
Pavel
03.07.2017 18:15:11
1
3
Valeri mai ste si xodi v otvadnoto
8.
Павел Попандов
03.07.2017 17:31:06
0
45
Само въ Флагман! Очаквайте в Бургас референдум подобен,като в Трън! Затваряме Кронушпан
7.
Бачо Пачо
03.07.2017 17:27:07
0
38
Направете замери на шума и в центъра на Бургас - ул.Ст.Стамболов пред ТОХ да видим колко ще покаже?
6.
Я
03.07.2017 17:21:53
0
35
Лъжа!Кмета издава заповед за спиране на строителството, но до там му е силата!После само може да налага(т) глоби
5.
Мери Димова
03.07.2017 17:13:25
5
53
Това за строежа на г-н Пехливанов е лъжа за три седмици от влизане на забраната се построиха 3 етажа. Можете да си представите какъв терор сме преживели хората които почивахме през този период . Този висш служител трябва да ни плати неустойка за това неудобство и това говори лошо за самите ни управници и тези от които зависи неговото назначение. НАХАЛНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4.
k
03.07.2017 17:07:48
0
2
Vinkela=kaqon
3.
Да
03.07.2017 16:54:41
0
6
Той ще се оправи ама обикновен човек не може
2.
Бай Х...
03.07.2017 16:52:46
27
6
На всякъде по света институциите подпомагат бизнеса. Само в Сл.бряг ако не е свързан с някой мастит хотелиер от обкръжението на Николчев и Налбантов те нарочват.
1.
Scrooge McDuck
03.07.2017 16:37:38
26
9
Vinkel da ne te chukat chukove mishka, dnes si deputat utre donor.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“ Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Към момента са установени компрометираните участъци и Областно пътно управление е изготвило допълнително задание по договора с „Автомагистрали“ ЕАД за аварийно изкърпване на проблемните участъци на територията на област Бургас Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори