×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Работници-чужденци го удариха на почивка в Слънчев бряг, по цял ден лежат по басейните


Работници-чужденци го удариха на почивка в Слънчев бряг, по цял ден лежат по басейните
Чуждите работници за разлика от българските стриктно спазват работното си време и не се трудят и минута повече
10 Юни 2017, Събота, 16:44 ч.
Автор: Флагман.бг

Ако ги изгоним от работа, се налага да плащаме солени неустойки, жалват се хотелиери

Бум на наети чужденци на работа се очертава този сезон, признават хотелиери и хора на бизнес, пише бургаският вестник "Фактор".

Заради недостиг на български кандидати, на повечето места в курортите ни ще работят молдовци, украинци и македонци. Повечето идват по Програма за студентска заетост. А контролът е толкова затегнат, че работодателите няма как да прескачат закона. И ако хората от бизнеса спазват и най-малката буква от закона, то не е така с вносната работна ръка, алармираха хотелиери.

Факт е, че внасяме работна ръка и това се превръща в тенденция. Факт, че българите, които искат да работят не са достатъчно. Налага се да си попълваме липсите с чужденци. Но изискванията към нас като работодатели са изключително много. Не че няма да изпълним всичко това, но самият факт, че наетите лица не спазват нашите условия, е меко казано дразнещо”, сподели Недялко Проданов, управител на хотел в Слънчев бряг.

Той разкри как чужденците, които са наети в хотела, през по-голямата част от времето са или на басейна, или допиват в някое от заведенията в курорта.

Понякога се налага като пъдари да ги търсим. И това ни създава големи неудобства. Но ако ги изгоним от работа, ни се налага да плащаме солени неустойки”, казва още Проданов.

Той разказа как чужденците се отдават на летни удоволствия и по-малко на работа.

Трудовата заетост на граждани на трети държави на територията на Република България се извършва след предоставяне на разрешение за достъп до пазара на труда от Агенцията по заетостта. Това е регламентирано със  Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, влязъл в сила от месец май, миналата година.

Агенцията по заетостта и Дирекция „Миграция”, са органите, които издават документи за право на пребиваване, а ние контролираме само местата, където има наети чужденци за работа”, каза директорът на дирекция „Инспекция по труда” Павлин Васков.

„Нещата са максимално изчистени. Един чужденец може вече съвсем законно да започне работа, след като се мине през определени разрешителни и регистрационен режим. На нас ни изпращат информация, когато чужденецът  вече постъпва на работа, ние контролираме това, дали той има надлежното разрешение да работи. Работодателите виждат като резерв наемането на чужденци, оказва се, че такава е тяхната нагласа. Вече започнахме проверки в курортите”, допълва още Васков.

На този етап няма открити нередности. Според  директора на „Агенцията по труда”, работодателите не поемат риск да извършват закононарушения, тъй като ако укрият осигуровки на наетото лице, глобата е много по-голяма от печалбата, която ще реализират за трите летни месеца.

„Едва ли печалбата от това да наемеш един работник без трудов договор и той работи 3 месеца, е повече от три хиляди лева, а глобата средно е 3 хиляди лева и то за един човек. Ако са 5 човека, санкцията набъбва”, оплакват се от бранша. 

Предлагаме добри условия на работа, спазваме всяка точка от Закона и ако не сме доволни от наетите лица, няма къде да се оплачем.”, жалват се още хотелиери.

Все по-малко са работодателите, които си позволяват да наемат лица без трудов договор, което винаги влече след себе си глоба, която е между 1 500 и 15 00 лева. Другото нещо, с което принципно се злоупотребява е неспазването на работното време и почивките. Често се наблюдава как един работник е зает над осем час, седем дни в седмицата.

С новия закон за чужденците, това няма как да се случи. Строго е регламентирано какви са задълженията на работодателя. И ако той не спазва това, ще бъде сериозно санкционира”, категоричен е Павлин Васков.

В категории: Бизнес , Бургас


64
Коментара
64
Коментара по темата
64.
Това е положениетоl
13.06.2017 11:52:53
0
2
и такова ще е положението,докато кухите кратунковци -работодатели не проумеят елементарния факт,че те не дават заплатата,а реално служителят си я заработва.Те (работодателите) де факто наемат някого (работника) да извърши определена работа срещу-заплащане.Пазарни принципи -търсене и предлагане.С повишаване на търсенето или намаляване на количеството стойността на даден продукт се покачва.Пазар на труда у нас ,работодатели (потребители на наемен труд = "продукт") усилено търсещи служители (произвеждащи наемен труд = "продукт"),ПАЗАРНА ЗАКОНОМЕРНОСТ -ЗАПЛАЩАНЕ НА ПО ВИСОКА СТОЙНОСТ за търсения ПРОДУКТ= "НАЕМЕН ТРУД".CAPISCE ?
63.
Българин
13.06.2017 08:06:12
2
7
Нали искахте висококвалифицирани чуждестранни работници, ами ето Ви ги.Давайте им минималната заплата и чакайте да работят. Прогонихте с ниски заплати българските работници и служители , и с техния труд си купихте луксозни коли и екскурзии. Сега плачете и се тюхкайте.и по лошо ще става.
62.
7
12.06.2017 15:42:25
2
9
Бягайте в чужбина докато сте млади.Тук ще бъдете роби на държавата.
61.
Марулка
12.06.2017 15:40:49
1
4
Ами, да то икономика няма.Работата трябва сам да си я създадеш.Бюрата по труда са за подпис трябва да ги затворят.
60.
наско
12.06.2017 11:10:19
0
10
Омръзна ми да чета и да слушам само за работодателите. Я направете едно проучване, че ако в Бургас си високо квалифициран инженер, икономист, юрист, че даже и програмист, няма как да си намериш смислена работа, че и добре платена. Всичко на бургаския пазар се върти около хотели, ресторанти и продажби.
59.
От този тип "работодатели"
12.06.2017 04:57:19
2
9
тепърва ще слушаме само вайкания.В момента започва да им влиза, но още е в начална фаза,а както знаете ТОЙ Х... РАМЕНЕ НЯМА.
58.
антон кура
11.06.2017 18:47:28
0
14
Аман от тъпанарски статии. Не работели чужденците и нишо не можело да се направи. Ами уволнете ги и си наемете по качествен персонал. Ама как да плащате повече пари като всеки келеш-бизнесмен иска да кара Кайен поне за едно лято работа. Отворил някакъв пръдлив бар и вече е бизнесмен мимимум с ЕС класа. Това комплексирано поведение на БГ мъжете води до ниско заплащане на персонала и накрая фалит. Българския бизнесмен ( по -голямата част) е прост и необразован селянин, който е почнал бизнес с крадени пари и няма никакво понятие от материята. Учи се на място на схемата :проба-грешка. БГ "Кайен" бизнесмена експлоатира служителите си, зашото според него: защо да им давам повече- къде ше идат!. Това е мисленето. Хвърля 500 лева за една вечер на заведение, но няма да вдигне заплатите на хората. Причината в това поведение е дулбокия комплекс на Българския мъж. Що годе по нормалните хора избягаха и сега се борят с истинският живот на Запад. А тук у нас останаха тарикатите и мутрите, ааа и курви безброй. малоумни и прости сме - да си го признаем, да строшим всички митове за Българина , да отворим широко бузи и да закрием държавата - единствената държава в света ще бъдем, която е изчезнала, благодарение на комплексите и простотията на населението си. АМИН
57.
do 54
11.06.2017 17:25:49
0
12
Прави си, така е. Аз работя като електротехник в Англия. Няма да обяснявам, че като отидох никой не искаше да ме наеме като такъв. Трябваше наново да уча там професията и то за техник, за да получа разрешително да работя това, което от тук имам диплома за инженер. Техните работници са в пъти по-необразовани и калпави от нас, но винаги са с предимство и далеч по-платени от всеки чужденец.
56.
До 53
11.06.2017 14:52:15
3
3
Чета,пич,чета!Това,което търсиш го търсят всички,дори и онези дървета от които свирка не става.Сметките не са само тези изброените.Пожелавам ти да станеш работодател и да се мъчиш хем да си коректен,хем да "оцелееш".Сега и да спорим няма да се разберем още повече ,че до колкото разбрах си ТАМ,а не ТУК.
55.
кольо
11.06.2017 14:03:29
1
15
със свещ ще го търсите вие, българския работник, ще дойде време и пари ще давате, но няма да го намерите, изедници
54.
имам аз едно предложение до
11.06.2017 14:00:49
0
10
Валерката Симеонов,защо не вземе лично той,като дипломиран електроинженер да се пробва да получи работна виза за някоя държава с развита икономика-Канада,САЩ,Германия,Великобритания ....,ей така просто за да добие представа,как стоят нещата по света.Няма да получи въпросната виза-там работодателя трябва да докаже на първо място ,че за въпросната позиция на местна почва няма такива кадри. Те затова и са водещи икономики,защото не взимат куцо и сакато,колкото да си попълнят щата.
53.
до 46
11.06.2017 13:41:58
1
3
Ами чети ,бе пич-дискусията почна от това ,че търся 1200 лв чисто. По твойте изчисления-2000-(600+200+20)=1180лв,двадесет левапо-малко ще ги преживея някак.За сведение цифрата 2000 е примерна,тук З.О. не е 20лв,а повече
52.
аххаха
11.06.2017 13:26:11
0
17
И кво излиза, че чужденците имат повече права от нас Българите в собствената си държава?!
51.
работещ
11.06.2017 13:17:05
2
16
Дано всички бизнесмени по морето да фалират, мръсни изедници.
50.
до мислещия на едро (47)
11.06.2017 12:42:19
2
3
Продължавай по същия начин...Не знам как ти излизат сметките като смяташ само приходи без разходи!Ти си готов бизнесмен, от тези същите,които плюеш.
49.
мда
11.06.2017 12:41:02
0
15
Прогонихте образованите и трудово дисциплинирани български работници, сега да гоните вятъра. Хак да ви е. И по-зле ще става.
48.
Стават смешни
11.06.2017 12:36:07
0
16
Лично съм работила в слънчев бряг като готвач на закуска през 2007г. Знаете ли хоро тогава ми плащаха 1300лв чисти на месец и за ваше учудване тогава ми платиха всичко дължимо и работихме до края на септември. От тогава не са ми предложили такава заплата. Наемаха новаци които бяха съгласни на по 600лв. Май новаците научиха работодателите да не плащат, щом на пазара на труда има хора съгласни на 600лв няма как работодателите да дават повече.
47.
Много сметки
11.06.2017 12:26:52
1
11
Немога да разбера, защо първо смятате разходите. Сметнете приходите. Това е мислене на дребно. Като неможе да си позволиш да плщаш на хората адекватно възнаграждение, закривай, не се занимавай. Няма смисъл да губиш и тровиш нервите на хората. Значи аз като отида при някой от нашите бизнесмени да си купя нещо или да седна на заведение не правя пазарлъци за цената. Или да му кажа, днеска поръчката ми закъсня с 5 минути ще платя по-малко. Пък като дойде време вие да давате пари, пълен смях.
46.
...
11.06.2017 12:14:16
0
2
На 2000лв. соц.осигуровка е 620лв,, ДОД-200лв, Здравна-20лв...И...какво остава?
45.
41 до Бай чеп
11.06.2017 11:57:08
2
2
Да за пълната сума представи си .За сведение ,аз и към момента работя като самоосигуряващ се и си плащам ,колкото ми излиза според счетоводството.
44.
Gotti до 42.
11.06.2017 11:52:25
0
6
Така е, прав си.
Проблема е , че тези коректни работодатели са много малко, а и едва ли реват за кадри.
Тези другите са надали вой до небесата. На министерството не му е работа да се грижи за частният бизнес, който дори и краде от държавата укривайки данъци.
Пълен фарс
43.
Бай чеп до 41
11.06.2017 11:46:19
2
2
Само да питам,макар че съм сигурен:
Като получиш 2000 за пълната сума ли ще платиш "тежестите"? :D
42.
до 41
11.06.2017 11:33:21
1
4
Ами то и сега на един коректен работодател,един работник му излиза около 2000 лв.
41.
до 39
11.06.2017 11:19:48
0
2
Няма проблем,но нали се сещаш,че пак от джоба на работодателят ще излязат кинтите.Пример-за да поддържам що годе нормален стандарт на живот търся чисто 1200 лв.Респективно с работодателя стискаме ръцете на 2000 лв,аз си поемам социално осигурителните тежести и пито платено.
40.
до 35
11.06.2017 11:10:39
1
12
Ще го вържете, ама не това е реалната цел на бизнеса по света-да върже двата края или казано другояче да работи ,колкото да се намира на работа.Нямам време да ти обяснявам в момента за бизнес стратегии,но за целта ще ти кажа-трябва да се произвежда максимално качествен продукт и съответно да се продава на МАКСИМАЛНА ЦЕНА и оттам идва МАКСИМАЛНАТА ПЕЧАЛБА.Решенията ,как и с какво да постигнеш въпросната печалба са си изцяло твой,но в БИЗНЕСА СИ ИМА ОСНОВНИ ПОСТУЛАТИ,които щом ги пренебрегнеш рано или късно ИЗДУХВАШ СУПАТА.Базовият от тях ще ти го кажа,като жокер-КАДРИТЕ СА ОСНОВНИЯ КАПИТАЛ на всяка една компания.p.s.По отношение на НАС (според теб- мързеливите и неинециативните и злобните) не се тревожи някъде ,ВЕЧЕ СА НИ ОЦЕНИЛИ РЕАЛНО СПОРЕД УМЕНИЯТА И ЗНАНИЯТА НИ.
39.
Бай чеп
11.06.2017 11:06:19
0
6
А какво бихте казали работодателя да дава брутното възнаграждение,а работника да си поеме всички разходи(данъци,социални и здравни осигуровки и т.н.)Чиста работа...
38.
Смях
11.06.2017 10:47:08
0
11
Още първия път, като чух че чужденци ще работят по нашето черноморие ми стана много смешно. И още ми е смешно. Та ние държим последните места по стандарт на живот не само в Европа, но и по света. За 300-400 евро, та тия пари нестигат да живееш нормално, не да ходиш за такива пари на гурбет. Могат да дойдат само леки жени за пилоните. Ама ние си ги имаме в изобилие, ще се сблъскат с чудовищна конкуренция. Пък и нашите са образовани с по няколко висшета, знаят че столицата на Великобритания е Англия! Със страшни сивита са! Цъка ли във фейсбук, преди нямаше фейсбук, пак намирахте косури! Научете се да намирате позитивните неща в хората. Ама е трудно!
37.
Хе хе
11.06.2017 10:26:21
0
13
Хе хе,"образованиият" и грамотен персонал от македонци,украинци,молдовци и прочее бидло сега започва с игрите си!В края на сезона ще разберете за какви специалисти става въпрос.Да ви са живи и здрави!По евтино ще Ви излезе да им платите неустойките и да забравите завинаги за тях!!!
Уж сте големи бизнесмени,а не знаете що е това договор между паботодател-персонал!
36.
Комисията Петров
11.06.2017 10:20:42
0
15
Жалко, че в Черно море не стават цунамита да ви сринат всичко измамници долни!
35.
Ц.ц.
11.06.2017 10:03:35
14
4
Пак се заупражняваха всички безделници на гърба бедния ни туризъм. Ние сезона ще го вържем някак си, а вие... вие ще продължавате да мрънкате защото сте мързеливи и неинециативни и злобни. Ноняма чудно не случайна е приказката, че сме малък, но много лош народ.
34.
идиоти на власт
11.06.2017 08:50:52
2
17
Така е, когато на власт са недоразумения като Валери Симеонов. Туризмът ни ще цъфне и върже с негова милост. Бойко пак не случи с министри и вицета. Въпросът е кой е по-голям идиот - Бойко, Валери Симеонов, Рагин или кметицата на Каварна?
33.
До 14
11.06.2017 08:01:40
0
26
Те образованите хора избягаха заради много доброто заплащане и коректни работодатели. Сега останаха тия които се образоваха давайки дарения на университетите. Да ти кажа, че хората се страхуват да напишат в св-то си цялата информация. Роботодаля като види, че разбираш и от друго и решава, че може да те ползва за няколко позиций, ама да ти плаща една заплата. Първо ако може, после ти става задължение. Това демотивира хората, няма как да искаш от такива хора да се раздават на 100%. На ли сам виждаш какви хора остават по нашите ширини.
32.
КАТО СМЕ ПОЧНАЛИ С ПОГОВОРКИТЕ
11.06.2017 07:58:18
0
15
АЙ ЩЕ ИМ ПРИЛЯГА НА НАШИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ -"КАКВОТО САМ СИ НАПРАВИШ,ЦЯЛО СЕЛО НЕ МОЖЕ ДА ТИ НАПРАВИ"
31.
нико
11.06.2017 06:22:09
1
59
Духайте го скапаняци,дано почнете да си бачкате сами.А на тоя дето се предоставя за бизнесмен да му кажа да го лапа целия.Валери ти си едно гадно мръсно долно педерсче!
30.
до господин "голямата работа"
11.06.2017 03:37:23
1
34
по конкретно -директорът на дирекция „Инспекция по труда” Павлин Васков.
Бихте ли ми казали вашата институция, колко превантивни проверки на месец извършва, повтарям не по сигнал, а превантивни. Отговор според моите наблюдения-НУЛА,ZERO.
29.
Това за първи път го чувам
11.06.2017 03:31:18
3
42
цитат от статията "Предлагаме добри условия на работа, спазваме всяка точка от Закона и ако не сме доволни от наетите лица, няма къде да се оплачем.”, жалват се още хотелиери."-РАБОТОДАТЕЛЯ НЕ СЕ ОПЛАКВА, ТОЙ СИ ПРАВИ ПОДБОР НА КАДРИТЕ И ИМА ПРАВО ДА ГИ ОСВОБОДИ,ПОРАДИ НЕСПРАВЯНЕ СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯТА.ДРУГ Е ВЪПРОСА, КАКВИ УСЛОВИЯ Е ПРЕДЛОЖИЛ И РЕСПЕКТИВНО ПРИ ТЕЗИ УСЛОВИЯ, КАКВИ КАДРИ Е НАЕЛ.
28.
И аз да кажа
11.06.2017 03:14:31
1
61
Алоуу, бизнесменч-е-е-ата за да не ви се случва и занапред -"Сега какво стана, кой ми сра в гащите", проумейте веднъж завинаги с кухите си кратуни -КАЧЕСТВОТО СИ ИМА ЦЕНА.
27.
Аз имам алтернативно предложение
11.06.2017 02:57:17
3
52
до г-н. Симеонов -за дадено работно място да има отказали го 10 български работници с ценз за въпросната работа и чак след това работодателят да има право го предлага на чужденци работници.
26.
ПРОБЛЕМА ИМ СИ ИМА
11.06.2017 02:51:03
2
62
МНОГО ПРОСТО РЕШЕНИЕ В ДВЕ СТЪПКИ: 1.ВЪВЕЖДАНЕ НА МИНИМАЛНО ПОЧАСОВО ЗАПЛАЩАНЕ -8лв/час примерно. +КАРТА ЗА ЧЕКИРАНЕ НА РАБОТНОТО ВРЕМЕ. 2.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВА СМЕТКА НА РАБОТНИКА -КАРТА, ДВА ПЪТИ МЕСЕЧНО.
25.
The BIG BG "бизнесмен"
11.06.2017 02:32:35
2
28
Ей мушмороци, какво ми се кефите тука на нашето нещастие? Много сте доволни нещо, ама ще видите вие за другата година,как сме си опекли работата. Другаря Симеонов ни даде уверения, че новата ни идея да докараме дресирани маймуни за работници също ще мине без проблем. Тогава ще имаме само по 30 банана на маймуна разходи месечно, всичко друго-каше.
24.
300
11.06.2017 01:21:24
1
55
Има една БЪЛГАРСКА поговорка от старите хора: От много тънки сметки.., накрая се набутваш! Но за съжаление и тя няма да оправи нещата...иска се стабилна работа, срещу мотивиращо възнаграждение...това е основното + компетентен мениджмънт ( управление му викам аз ) !
Айде успех и се пазете в сънито, защото това лято няма да е с нищо по-различно от миналото!
23.
бай Ставри
10.06.2017 23:55:56
0
48
На тарикатите-работодатели в туризма мога да им кажа само: С трици маймуни не се ловят!
22.
и аз не съм завършил БСУ
10.06.2017 23:46:02
0
17
И аз не съм завършил БСУ, но ще го кажа:

Те феновете на другаря Симеонов все големи умници. Скрийте се някъде, че станахте смешни с шефа ви Далавери Симеонов.
21.
do 18
10.06.2017 23:35:59
4
12
относно чужденците и спасяването на туризма, виж интервютата на валерката и хвалбите му, има и видео в ю туб, ако те мързи да четеш
относно рагин, виж интервюто на рагин, в което хвали валерката
също така и виж статия в която валерката казва , че рагин бил много свестен човек, напиши ключовите думи и чети, мисля че във ел. вестника или каквото там е на патреотите пик беше, ако не са го цитирали правилно, валерката да ги съди и да поиска запис, той все съди, да го видя сега
относно бсу, не съм завуршил бсу , а в софия, кой университет няма занчение, там където ни учат да пишем с малки букви от уважение към т.нар. бизнесмени и патриоти, когато ги коментираме
а и нещо много нервен ми се виждаш, да не си на заплатка в скат случайно
20.
Рагин
10.06.2017 23:34:51
2
0
18-ти,чети http://m.flagman.bg/article/128744
19.
Талибан
10.06.2017 23:32:35
13
24
Валери Винкела искаше да му бачкаме за без пари в хотела му на границата
18.
до 17
10.06.2017 23:23:04
0
44
Ти тези факти можеш ли да ги докажеш или пише найзуст.
Може би си завършил платения БСУ.
Та в този ред на мисли Вашия бивш -настоящ ректор продаде ли яхтата подарък от другарите Диневи-Влас?
Вие студентите изплатихте ли я????
17.
до 16
10.06.2017 23:04:18
1
42
валерката се хвалеше и си приписваше заслуги, как щял да докара чужденци и да спасява туризма.
валерката защитаваше рагин, че бил свестен човек и критикуваше медиите, че вдигнали много шум за ритната камериерка , а за циганина в германия не вдигнали такъв шум
16.
до 13
10.06.2017 22:59:28
5
6
Валери няма вина за този парадокс.
Питай МРРБ-министерство на регионалното развитие и ......
Нещата са заложени от много отдавна от платените възпитаници на БСУ!!!!
15.
да ва еба в алчните дупета
10.06.2017 22:56:09
1
51
Айде да видим до година кво ще стане ами по догодина ,балъците свършиха и хотелиерите детоксикация все ревът,че нямат пари а карат коли за половин милион ще вземат да завишават заплатите ама е късно либе за китка
14.
чичо Съни
10.06.2017 22:31:59
73
16
много сааа извинявам, ама вие като искате 1500лв заплата с какво образование сте и имате ли трудов стаж освен продавач в ОЛХ ? не че нещо ама вашите сивита са по една страничка.. ама иначе висенето във фейса пиенето на кафета и клеветите ви са за 5000лв без осигуровки + спане+ пътни! зимата като берете малини в кучиГъсландия и ви зимат по 25лева за цигари тънко се сетете за момента в който не сте завършили 12ти клас ;)
13.
валерка, кво стана ба
10.06.2017 22:22:31
0
57
валерка, кво стана ба, сами си го вкарахте, чужденците да не са малоумници, че да ми работят за жълти стотинки, да бяхте вдигнали заплатите на българите, нямаше сега да ревете
12.
Mim
10.06.2017 22:13:13
3
9
11 и всички негативни и сега кво праим
11.
До 10
10.06.2017 21:10:17
1
58
Сакън вземе да фалира някой "бизнесмен" как ще го преживее после? А и новата S-ка ей ся ще излезе на пазара.
10.
939шво
10.06.2017 21:07:43
3
82
Бай Ганьо тъпия селяндур пак се наигра- уж да мине тънко без да дига заплатите вкарва чужденци да му работят ама май не щат да работят ами на почивка да ходят. Тъпанари малоумни да бяхте вдигнали с по 300 лв заплатите толкова проблеми щяхте да си спестите
9.
ГОСПОДА РАБОТОДОТЕЛИ
10.06.2017 20:58:39
2
71
СПОКО ,ТЕПЪРВА ВИ ПРЕДСТОЙ ДА СЕ НАИГРАЕТЕ.ТО НАРОДА СИ ИМА ПОГОВОРКА - "ХИТРАТА СВРАКА С ДВАТА КРАКА"
8.
маги
10.06.2017 20:57:48
1
96
Какво се оплакват. Като търсих работа не ми предложиха повече от 700лв, без почивен ден и работа по 10 часа, това никъде го няма. Изроди. Кое спазват работна смяна по 8 часа или 1 или два дни почивни на седмица? Дават ги на сезон и ако ви платят сте късметлии.
7.
киш-кеш
10.06.2017 20:57:32
2
78
За заплата от 200-300 евро само българи бедняци работят.
Чужденеца си гледа и прави кефа, а българина работи за мутри и псевдо политици.
6.
Екстра
10.06.2017 20:53:06
4
72
Нека ви ! Дано посредата на сезона останете и без персонал! И вие лично да чистите ла*ната на така скъпите ви уродливи чужденци !
5.
Мин4о
10.06.2017 20:42:16
3
42
Да го ду. Ат
4.
Снежито
10.06.2017 20:36:54
2
58
Така ви се пада
3.
Дядо Добри
10.06.2017 20:32:28
1
111
Нали приказвахте, че ще си внесете чужди работници искащи по - малко и работещи повече, а? Каква става тя сега. Мързеливите българи, дето ви работиха като роби за 500 лева по 15-16 часа, без почивен ден, цяло лято избягаха, щото дори и миризливите заплати не искахте да им платите в края на сезона. Ей сега ще се наиграете, като останете без персонал в средата на сезонал И това само щото сте арогантни алчни копелета, за които работниците ви са парцали, които мазните шведски отрепки пияни могат да ритат, само и само паричките да текът в джоба ви!
2.
Смяна на местата
10.06.2017 20:29:33
2
71
Така ви се пада
1.
#
10.06.2017 20:24:39
2
106
Хак ви е боклуци мръсни, изедници. Всичките изроди, собственици на хотели, измет скапана крадлива, забогатяла на гърба на хората. Помияри като рагин и дрисльовците в неговата камара. Дано всичките ви служители да напуснат, бял ден да не видите копалдеци, вие и вашите копелета, синчета, дъщерички и внучета уродливи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Къде отлетяха Цветанка Ризова и любимия й Къде отлетяха Цветанка Ризова и любимия й Двамата бяха засечени с куфарите на Терминал 2 Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Отборът не успя да спаси професионалния си статут и ще играе при аматьорите през следващия шампионат Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Култовата риалити звезда от Гълъбово вече мина 40 години и възрастта му по-подхожда на двете ергенки от тази на Алек, на когото те са каки Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Гъстата зелена пелена, покрила възвишенията край западната ни граница, прави намирането на каквото и да било трудна задача Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Младият българин си отиде блъснат от влак Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Светият синод започна проверка срещу него и използва тази причина, за да го отстрани от избора Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре, разказа спасителят му Дейвид Бегов Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Хороскоп за деня – 19 май 2024, неделя  Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина
Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори