×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прокуратурата се сезира заради плажа Созополис на милионера Стефан Шарлопов


Прокуратурата се сезира заради плажа Созополис на милионера Стефан Шарлопов
Според инвеститора Стефан Шарлопов това не е плаж, а брегоукрепване. Прокуратурата ще разследва случая
07 Юни 2017, Сряда, 13:25 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Образуването е досъдебно производство срещу виновно лице, но няма привлечен обвиняем

Окръжна прокуратура-Бургас се самосезира и образува досъдебно производство срещу виновно лице, заради това, че е повредило скалните образование в защитената местност „Колокита” в Созопол. Това е т.нар. „плаж” в тузарския комплекс на милионера Стефан Шарлопов – Созополис.

Флагман.бг още през 2015 година писа подборно по случая. В комплекса, който е на едно от най-красивите места по цялото Черноморие, няма и метър плажна ивица, а само скали. Там са изградени множество луксозни къщи, а средната цена на кв.м. гони 2 хил.евро. Шарлопов инвестира милиони, за да изгради вилното селище, но проблемът с липсващата ивица до последно оставаше неразрешен.

Заради това се направи импровизиран плаж, който бе прокопан с основание „брегоукрепване”. Оказа се обаче, че прокуратурата е открила пропуски и са повредени скалните образования в защитената местност.

Образувано досъдебно производство срещу виновно лице, но все още не е привлечен обвиняем, съобщиха за Флагман.бг от прокуратурата. Малко вероятно е това да бъде собственикът на комплекса Стефан Шарлопов, известен като българския Доналд Тръмп. Най-вероятно ще е управител или друго длъжностно лице, разпоредило строителните дейности. Виновникът може да отнесе до 3 години затвор и глоба до 10 хил.лева

Шарлопов често отсяда в комплекса, но не ръководи пряко дейностите, тъй като управлява огромен по мащаби инвестиционен бизнес.

Досъдебното производство е образувано на 5 юни т.г., след като Окръжна прокуратура е била сезирана от ВКП. Първоначално е образувана предварителна проверка, а въз основа на резултатите от нея е образувано и досъдебното производство. Предстои  да бъдат извършени оглед на мястото, разпити на свидетели, назначена е и комплексна строително  - техническа и геоложка експертиза. Тези дейности ще определят степента  на увреждане на скалните образования, уточняват от ОП Бургас.

В категории: Созопол


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
sisi
08.06.2017 07:55:09
1
8
Абсолютно виновен е главният Инвеститор и разпоредител за действията , а това е Стефан Шарлопов, а не подчинените му фирми и изпълнители ! Защо пак се опитват да ни вменят , че той е толкова невинен , а ще хвърлят вината на изпълнителни фирми ! Продажна правна система ! Докато е корумпирана съдебната системи и изпитва страх от силните на деня хора , ще се случват толкова безчинства , ще се унищожава и ощетява държавата . Трябва да спрем тази безнаказаност и да се дадат първите показни съдебни присъди на такива хора , за да разберат , че в тази държава всеки носи отговорност за постъпките си !
11.
Без име
08.06.2017 01:36:27
0
4
Не "образования", а "образУвания"!Както правилно сте писали - "образувано" е, а не "образовано" досъдебно производство. Тези неща също са се образували, а не са взели диплома!
10.
НОСТАЛГИЧНО
07.06.2017 21:54:26
1
5
Извинете,не Созополска а Созополис
9.
НОСТАЛГИЧНО
07.06.2017 21:46:53
2
10
Изживяхме младежките си лета по тези райски места.40-50 пък и по-възрастните СОЗОПОЛЧАНИ имахме тази привилегия и знаят много добре за какво говоря.Заради такива нагли комплексари за които демонстрирането на финансовиови възможности е единствена цел в живота децата ни и техните деца,никога няма да усетят първичната сладост на това да бъдеш МОРСКИ ЧОВЕК.Жалко.
А между другото,някой знае ли защо на Созополска всички му казват ,,Мъртвият град"?
8.
демократ
07.06.2017 20:32:57
0
17
Собственика на комплекса, Шарлопов невинен, защото не знаела какви ги вършат подчинените му управител и др. негови длъжностни лица. Кмета на града, Рейзи - невинен, защото не видял как и какво се брегоукрепва а и не знаел защо неговите служители също не са се сезирали. Бившият Гл. арх. Александров прибра парата и се завърна в София и той невинен защото не се знае къде е. И над всичко това НАЙ-НЕВИННИЯТ чистият като сълза трети мандат Бойко Ни Борисов. А Цацаров щял да разследва. Само да довърши това от преди три години за КТБ и онова от миналото лято за Очите и почва този случай В КАКВА ЧИСТА И СВЯТА БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЕМ ! ХАК НИ Е !
7.
fofa
07.06.2017 19:07:51
0
7
kakwo ukrepwane tapotii samo.4owe4etza iska plaj da prawi.to ako imashte swla4ishte otdawna da bqha padnali palatite im w wodata
6.
Стефан шарлопов
07.06.2017 18:43:05
6
4
Аве кво ма занимавате ве шматки квот искам тва ши правя
5.
смях!
07.06.2017 17:29:12
1
22
Намерил какво да укрепва.
Едва ли има по-здрави брегове от тези (камъни,непокътнати векове от морето)
4.
D
07.06.2017 17:14:57
2
26
Първо ряза достъпа на хората до половината нос, наречен от него созополис и после реши да прави и екстри към творението си. Силно се надявам съда да не е корумпиран. Ще видим. Иска ми се да го псувам всеки път като погледна какво направи с този красив полуостров.
3.
Шърлопов
07.06.2017 16:52:42
2
31
Аве пичове, за милиони няма закони....
2.
Цацата
07.06.2017 16:38:24
1
30
Тоя шопар си е опекъл работата с Върховната прокуратура тъй че му е през шундата от самосезирането на дришльовците от окръжната
1.
Getsbi
07.06.2017 16:30:59
3
17
Flagman.kak ne ste pravili reportaj za stroeja sre6to ob6tinata? ili ne go vijdate,nali ste za "korektnosta"Kak ob6tinska zemq se prodade na.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Малко по-късно двете лица са открити в частен дом в града. Установени са видими следи от насилие върху момичето Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Само в 6-ия сезон на кулинарното риалити вече има цели две съвсем нови двойки, който се залюбиха по времето на шоуто Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цънцарова не може да си прочете текста Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Те ще бъдат раздавани на социални домове и нуждаещи се хора Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Утре или във вторник се очакват резултатите от ДНК-теста, който трябва да определи дали той е биологичен баща Българите полагаме най-малко извънреден труд в целия ЕС Българите полагаме най-малко извънреден труд в целия ЕС Според данните на Евростат през 2023 г. 7,1 на сто от заетите в страните от ЕС са се трудили повече часове на основното си работно място Земетресение разлюля български град Земетресение разлюля български град Трусът е в района на Пазарджик
Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори