×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ресторантьори от Северния плаж в Бургас: Наемите са непосилни за нас, не можем да ги плащаме! (ВИДЕО)


Ресторантьори от Северния плаж в Бургас: Наемите са непосилни за нас, не можем да ги плащаме! (ВИДЕО)
Георги Лазарев е категоричен, че не може да издържи при новите условия
07 Юни 2017, Сряда, 08:30 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Цените на плажните принадлежности и на Северния, и на Централния плаж в Бургас ще са по 3 лева, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова


Бургаският плаж е най-критичният. Все още не е почистен по вина на служебното правителство. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Мартин Мънчев, който бе представен като представител на новия наемател, каза пред камерата, че все още новият стопанин "Съмър инвест" не е въведен в ползване. Плажът има собственик – държавата, обясни той.

„На 30 май сме подписали договор за наем с нея чрез министъра на туризма. Държавата следва да ни предаде обекта. Едва след това незабавно ще стартираме процедурата за почистване на плажа. Нагласата ни е за два дни да го почистим и обезпаразитим“, заяви Мънчев.

„Тъй като търгът бе проведен на 29 май, още на следващия ден сключих договори. Съгласно закона има изисквания новият наемател да представи схеми за разполагане на плажни принадлежности, за свободни площи и за временни преместваеми обекти. В 14-дневен срок се предава плажа. Всичко това е направено и утре или вдругиден плажът ще е предаден на новия наемател“, каза от своя страна Николина Ангелкова.

„След като встъпихме в длъжност на 4 май, непрекъснато коментирам този проблем, породен от забавените действия на служебния кабинет. Има процедура, стартирала през ноември, и тя се обжалва. Не е министърът този, който трябва да решава жалбата, а компетентните органи в лицето на Комисията за защита на конкуренцията и Административния съд. Докато те не се произнесат, няма как да приключи процедурата за избор на концесионер. Затова служебният министър трябваше да стартира процедурата за отдаване под наем, тъй като един месец е срокът, в който тя тече“, добавя министърът на туризма.

Наематели на плажни заведения пък се оплакаха, че наемът е непосилен за тях - бил 200 % по-висок от предходните години, твърдят те. Освен това при едногодишен договор трябва да се заплати сумата за два месеца и половина, обясни Георги Лазарев. Нямаме готовност да работим, сподели друг наемател. Клиентите ще се отдръпнат, ако вдигнем цените, добавя той.

Пред Флагман.бг представител на новия наемател на ивицата - "Съмър инвест" опроверга тази информация. (ВИЖ ТУК)

По думите му офертите към всеки един ресторантьор били индивидуални и търговска тайна, но били в рамките на разумното. Според неофициална информация на голяма част от заведенията действително наемите са вдигнати с 20-ина %, но за други скокът е драстичен.

Досегашният стопанин на плажа Атанас Атанасов, който е собственик на ресторант "Фиеста", пък заяви, че най-малко 15 дни ще са нужни, за да се приведе пясъчната ивица в подходящ вид за ползване.

„Тази година плажът е много мръсен. Едва вчера дойде един трактор. Ние в Бургас ходим на плаж още в края на май. Трябваше вече да е почистен“, каза една от плажуващите. Цената от 7 лева на чадър е ненормално висока, добави тя.

Проведохме преговори с наемателя на плажа и новите цени ще са 3 лева за чадър и шезлонг както за Северния плаж, така и за Централния, съобщи министър Ангелкова. Вчера Флагман.бг съобщи, че новият стопанин на Северния плаж в Бургас - "Съмър инвест" ще намали цените на чадърите от 7 на 4 лева, но след разговор с министъра на туризма те явно са склонили на още една отстъпка. Същото важи и за наемателят на Централния плаж в Бургас.


В категории: Бургас


Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
70
Коментара по темата
70.
66
08.06.2017 23:17:26
1
0
Вие , наясно ли сте , че държавната концесия и отдаването под наем на държавна собственост е най - голямата схема на властоимащите ?
Поминака на Бургас и окръга е свързан с туризъм и изключително летен сезон . Нима не е логично Бургаските фирми да имат предимство .
Никиту нали много се е загрижил за приходите в местния бюджет , ето ти перо ... Нямам идея какво е предложила старата фирма наемател или концесионер , не съм на ясно . Но съм убеден , че е редно местните фирми да бъдат изтласквани на страна .
69.
до 68
08.06.2017 22:29:36
0
1
За съжаление концесии също се печелят и с рушвети,знам за случаи,не в същата сфера,но концесията си е концесия,просто нарочения за победител има няколко оферти в плика и вадят подходящата за печалба.България е корумпирана до мозъка на костите си,от плод и зеленчука до правителството.Както са казали хората- парите си отиват при парите...Жестоката реалност на България
68.
до 66
08.06.2017 21:20:08
0
1
Така като чета по темата - не са "дали" плажа на бургазлия, защото на бургазлията не му се дават пари. Бургазлията не си е плащал наема, данъците издрусал е всичко и после е искал и на търга без пари да мине. За това са "дали" плажа на шопите. Или по-скоро те са си спечелили търга - чисто и просто - участваш в търг -> даваш най-висока цена -> печелиш. А не както казаха, че има схема измама и конспирация. Лятото тепърва предстои - може пък накрая да е по-хубаво!
67.
Nikito
08.06.2017 18:52:15
0
1
А ти ако можеше да ходиш безплатно в болницата да те лекуват, детето ти да ходи без пари на градина и после държавата да го изучи до университета а на теб да ти дадат един общински апартамент като на безработен щото не си декларирал един лев щеше и ти да го направиш нали? Ебати тъпото ограничено мислене тез данъци нали и при теб отиват - нали искаш да ти асфалтират улицата пред мизерния блок и да плащаш само 50лв. за детска градина? Само че да забравих нормалните хора са свикнали да си плащат като попове без да питат а пишман тарикатите бизнесмени все да минат метър.
66.
До Nikito
08.06.2017 17:34:22
0
2
Чувал ли си Ники за лафа Кьор Бургас ... ? Е , Бургас е най - кьоравия град .
Защото е пълен с лоши хора !
На едноокия едното око да извадим ако можем .
Като чета написаното от теб си спомням за Андрешко и бирника ...
Да , данъци трябва да се плащат , но виж какво става , каква нечувана сага се разигра със стария плаж . И защо не беше предоставен на бургаска фирма ? Ти само можеш да си отговориш на този въпрос . Говориш за корупция , говориш за нарушения , добре , хубаво , но какво получават кандидат наемателите ? Много е лесно да се правиж на морален стожер , но съм сигурен ,че и ако ти можеш да платиш 5 лв. по - малко данък и ти ще го направиш .
65.
кккк
08.06.2017 17:25:25
1
4
Капаните последните години не са толкова пълни, някои даже откровено празни си стоят.
64.
бургазлийка
08.06.2017 15:25:54
1
4
Истината е,че каквото и да си говорим по сайтовете пак цяло лято ще се оглеждаме за свободни маси по крайбрежните капани.Броени дни са и на всеки му е готино надвечер да седне на прохладно край морето.Колкото и да вдигнат цените пак ще сме там.Ще коментираме високите цени,ще теглим и някоя майна.Жалко е,но е факт-това е положението.Приятно лято бургазлии!
63.
gradski
08.06.2017 12:01:57
1
3
С алкохола от туби ни изпотровиха. На плажа само бутилирана бира и то пред теб да я отворят. После седнали да реват....
62.
До 59 от Nikito
08.06.2017 08:55:13
1
4
Явно не си от Бургас и не са ти много ясни нещата. Тропикана се намира на плажа точно върху пясъка са издигнати дървените колони на терасата на която са и пейките и масите. Там където свършва вело алеята асфалта, от там започва плажа и там е Пясък ако не си забелязал. Входовете на всички заведения на плажа са откъм алеята, но те се намират върху пясъчната ивица тоест върху концесията, така че не ми говори че Тропикана не е на плажа. Единствения капан, който не е към концесията и не е на плажа е на Къдравия и другите два до него който са от другата страна на алеята на територията на парка. Всеки ден минавам от там с колелото и мога да разпозная къде свършва пясъка и къде започва асфалта.Телефони има да ако искаш звънни в неделя в 10 вечерта и чакай някой да дойде от изброените агенции! При неиздаване на касов бон се звъни на НАП а не на изброените от теб агенции ако се оплаквам от храната или обслужването тогава е друго. Неиздаването на касови бонове е сериозно данъчно нарушение и при второ нарушение се запечатва заведението само че като се бутат рушветите се ходи пише се един дребен акт за дребно нарушение и проверката е приключила. Следващия път трябва да ги снимам с телефона безобразията им и да ги дават по господари на ефира. Между другото не ви казах че писах до НАП София 2 дни преди да изтече срока за отговор и го получих едва в последния ден от срока! Не знам на какви олигофрени се правите но тези заведения имат двойни системи за отчитане на оборота на касовия апарат се пуска тук там някоя малка бележка само по 100-200лв оборот на ден реалния оборот на един капан на ден е поне 5000лв.Като дойдат данъчните които предварително им се обаждат че срещу тях има сигнал и ще има проверка се покрива компютъра и се издават бележки няколко часа и докато тече проверката и после пак от начало кражбите.Данъчен да стои една седмица там оборота по каса ще им се вдигне с десетки пъти - ревизия назад 5 години - айде плащай ДДС и данък печалба като за тая седмица.
61.
Паплач
07.06.2017 19:08:06
2
3
Нека им е на тия кожодери, до сега всичко под масата и далаверимпекс, цените дебели а разходите на минимум. Идва обаче момента в който трябва да почнеш да плащаш данъци и да изкараш бизнеса на светло. Ако не искат - прав им път, като са големи ресторантьори ще се оправят и на друго място! А колкото до плажа - нали всички пискат, че се презастроявало - като им бутнат на тия кочините и ще има повече място за плажуващите и останалите заведения ще правят повече оборот! Нищо ново под слънцето само дето Наско наркомана ще си събере отрепките и ще ходят да се друсат на друго място,
60.
Чичо до 56.
07.06.2017 18:24:58
1
2
За каква злоба ми говориш ти бе, а? Тук няма злоба, има само коментари. А на просташките коментари се отговаря просташки. КАКВОТО ПОВИКАЛО - ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО.
59.
до Никито
07.06.2017 16:53:28
3
2
Но Тропикана е на алеята,то не е на пясъка... Не е хубаво да се говори толкова общо,има телефон на агенцията за защита на потребителите,има го в интернет.Също така и министерството на туризма също имат директен телефон,защита на потребителите идват най-бързия,просто ги изчакваш,пишат те като свидетел,правят им ревизия на оборота и нямат отървахме тогава.Него няма да го събарят,то плаща на общината,затова казах,запознайте се първо,не всички заведения са така,просто си знайте правата.
58.
Nikito
07.06.2017 16:47:40
0
6
До собствениците на заведения - крайно време е най-накрая да вземете да си плащате ДДСто и данък печалбата и да спрете да укривате обороти. Аз не ви оспорвам надутите цени като седна и се съгласявам с тях, плащам ви ги а вие прибирате това което АЗ СЪМ ПЛАТИЛ на държавата. Разбрахте ли това? Аз като клиент съм го платил това ДДС дето ви е включено в цената!!! Много добре знаем как ви правят проверките иначе трябва още първия месец да ви запечатат катакомбите.
57.
До 46 от Nikito
07.06.2017 16:43:22
0
10
Визирам конкретно заведението Тропикана на плажа! Миналото лято седнахме там с приятели направихме сметка 80лв. и като дойде сметката един фъчащ лист ни касова ни нищо.Казахме че докато не ни донесат касова бележка няма да платим или да си извадят 30% от сметката колкото им е ДДСто и данък печалба - суетяха се 30 мин накрая управителката донесе една скъсана касова бележка която не беше и нашата и на никоя от останалите маси не бяха дали касова бележка.Та платихме си, взехме им пестилите дето ни дадоха и подадох сигнал до НАП София с трите си имена ЕГН, адрес и така нататък както си му е реда. След 30тия ден получавам писмо от НАП Бургас подписано от началника им Шарпов (който по-късно го уволниха) че са отишли направили са им проверка но не могат да ме информират нито за констатираните нарушения нито за предприетите санкции.Писмото го пазя още ако поискате ще го сканирам и публикувам тук да видите за каква корупция става дума.И отидете вижте тоя бивш шеф на НАП Шарпов какви имоти има и се заинтересувайте защо го уволниха от НАП. После ми говорете как заведенията по плажа плащали данъци....крадциии
56.
до Чичо
07.06.2017 16:39:13
4
5
Аз просто не мога да разбера,каква е тази злоба,а тя е насочена главно към малкото млади хора,които останахме тука!Цяла година чакаме 3 месеца да излезем от дупките и къщите,просто да сме заедно,а те тръгнали да ми обясняват някви простотии.Пределно ясно е,че новите заведения са скъпи.На мен 2,30 наливната бира не ми е скъпа,2,90 е в центъра,цацата в центъра е по-скъпа също,ама нито гледам морето,нито имам 1 баня,а е 7 юни,защото плажа толкова мръсен никога не съм го виждал...Като ги съборят заведенията ще поникнат чадъри като гъби,аз предпочитам да дам 12 лв за бира и цаца на "гнусния" капан,а не да дам толкова пари за чадъри и шезлонги,пълни програми човек,потресен съм !
55.
Чичо
07.06.2017 16:30:56
2
5
Към № 53 - Няма да те разберат хора безхаберници, които смятат че заведенията са "кенефи" и такива за които е важно коло ще стане "бялото".
54.
Пффф
07.06.2017 16:28:05
3
6
и да допълня: от 90 дни,30-40 са що годе силни,през седмицата е тотална трагедия,Бургас е беден град ! Не го ли знаете?! Безумни наеми-безумни цени,и за поредния дето ще каже "ама недей да ми обясняваш..." ,ще отговоря: Правя го да не се излагате,нито знаете колко пари се правят като обороти,че да казвате кой колко се нагушвал и т.н. Цените са нормални,а заведенията... са заведения на плажа,други,освен гнусни няма как да бъдат!Абе тука само шопи ли коментират?! хахах
53.
Пффф
07.06.2017 16:19:43
3
5
Готини заведения се правят с много пари,ама има ли кой да плаща цените? Първо,кой ще построи заведение,като не е ясно кой ще е реалния концесионер?Ще хвърли 400-500 000 лв и ще трепери всяка вечер,дали другия сезон няма да му кажат да хваща пътя ли? Нека изберат концесионер,тогава мрънкате колко са гнусни и мръсни,на плажа сте бе хора! Открито е,вятъра е супер влажен,всичко полепва за 3 мкнути,или с климата ще се борите? Говорите безсмислени неща,никой не би налял и 2 лв. за заведение,което догодина може да го няма,а ако случайно отвори... представете си колко гнусно ще е то... Това ще е най-слабия сезон в Бургас!Ама и едно заведение да няма по плажа,младите пак ще излизаме,просто парите няма да се въртят в Бургас,а ще пълним гушите на другите общини и градове! Дано не се стигне до там,че ще е много гладна зима,ама вие нищо не разбирате явно от икономика,щом говорите тотални простотии.Срам ме е,че има толкова незапознати хора и някои дори са очевадно глупави!Толкова е просто,отделете 30 минути в сметки,всичко може да се намери в интернет! Проверете колко пари струва да се направи временна постройка,сметнете разходите и ми кажете цените високи ли са? 6-цифрен наем разделен на по-малко от 90 дена е много пари!Ами стоката,която се купува,за да се продава,а персонал,а данъци?! Излезте от тоя транс!Нормални наеми-нормални цени.По целия център наем над 4 хиляди лева няма,защо цените са малко по-ниски(и то само на някои определени неща)? Лесно е да пишете простотии,без да направите една не чак толкова сложна сметка.Общината няма пари да се грижи за плажа...Ами не е вярно,не й се занимава! Да бяха го направили общински,да се договорят с наематели,които да стопанисват Постройки,изградени от общината и самата тя да определи цените в това заведение! Мислите си,че ще е по-евтино ли? Оооо там където е замесена държавата-нищо евтино няма,Вие не живеете ли в България,да попитам аз?!
52.
*********
07.06.2017 15:56:00
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
51.
9294858
07.06.2017 15:55:37
2
7
Какви ресторантьори са тия гащници с бараки на плажа без елементарна хигиена в миризливите им дупки?! Флегмани вии добре ли сте?! Да направят по-културни и хигиенични заведения, не като тия дупки умрели! Нали сме модерен европейски град според чичко кмет, направете го и тоя плаж най-някрая да изглежда хо европейски!
50.
до 49
07.06.2017 15:53:55
0
3
Пълен!Тази година според мен ще е тотален хаос
49.
ДО ВСИЧКИ
07.06.2017 15:45:07
0
7
Знаете ли защо не се одобрява схемата .......
Защото са подали схема с 12 поста и един мед пункт .а не с 17 колкото трябва да бъдат и два мед.пункта.
Колко ли парички ще лапне Ангелкова да одобри тази схема от която ще си напълнят Софиянци джобовете като не плащат на спасители и лекари ...
Тази година ще се види какъв жмел е Бургаския плаж
48.
реалист
07.06.2017 15:29:19
2
11
Искате решение на проблема?Искате по-ниски цени? Искате по-добре обслужване?
Ето ви рецептата:
Бургаския плаж се прави общински,наемите да се плащат на месец,и да се изчисляват спрямо инвестицията на общината, и собствениците да са задължени всеки ден основно да почистват плажа!
Така цените ще са много по-ниски,персонала ще получава по-добре заплати.С наеми като в Слънчев бряг,цените там са двойни и тройни на тези в Бургас! Ден година не храни!Ден избива разходите за това,да имате къде да седнете и в адската жега да се разхладите и да хапнете! Дори в центъра на Бургас,цените са толкова високи,колкото и на плажа,но наемите им не са 5 или 6 цифрени,защо не коментирате нищо за това,а сте се заели да се заяждате с единствените заведения,в които младите хора можем да отидем да разпуснем,не всички си седим в къщите,като прошляци и да се чудим на кой да си го изкараме,защото живота ни е скапан.Не заведенията,а корумпираната държава е виновна за всички беьумия,които се случват,плюете грешните хора! Ходя на Кариби от много години,нито е скъпо,нито е гадно,нито е селско,нито Сакса бийч(там е малко скъпо,но уютно),нито Пилоу, писна ми да чета как някакви дъртаци се опитват да ме убедят,че за мен е по-добре цяло лято да седя вкъщи,вместо да изляза вечерта на прохладно и да се видя с приятели покрай морето!Вие сте болни мозъци!!!
47.
до 34
07.06.2017 15:12:25
0
1
Промените касаят всички договори за концесии за Декември пак ще има,дано тогава се намери Бургазлия,който знае какво взима и какво ще получи насреща,а тея наематели много се объркаха,това е Бургас,а не Сл.Бряг! Само гледайте клипа към статията,как уж управителя на плажа го питат как може да обяви такива безбожно цени за наем,а той игнорира въпроса,ха да видим как за 2 дена ще оправят плажа,по-малко от 10 дена няма да им стигнат,това са много чадъри,много подготовка.Дано успеят,но не вярвам.
46.
До Никито
07.06.2017 15:03:16
2
4
Ники,не знам на кои капани,ама ти си длъжен да си изискваш касовия бон.Аз си го взимам,иначе за мен има глоба също!Има институции,те следят.На капаните сядат хора,на които им харесват,нямате право да говорите за цял Бургас,цяло лято заведенията са пълни на максимум,като не ви харесва,не ходете! Ама цял град с една шепа лигльовци не е длъжен да се съобразява,няма къде да пия 1 бира,3 дена подред ходя в морската и няма пукнато място! Дано има заведения! И цацата е 1,60 в магазина ,ама тя не се продава готова,трябва някой да я приготви,трябва някой да ви я сервира,а ако махнат заведенията по пясъка си мислите,че останалите капани няма да надуват цените ли? Та те ще станат монопол...А как Ангелкова ще одобри плана за плажа,като временните преместваеми обекти не са ясни още дали ще останат,но тя утре ще одобри плана? Как подявилите?! Много съмнителни неща около наема,много въпросителни има,пак се сблъскваме с абсурда в България
45.
Шеф
07.06.2017 14:55:23
2
4
А другите от какво ще печелят бе номер 44. Убеден ли си, че ще плащат ДДС или ще печелят от нещо друго, айде моля ти се... КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ, КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ. ХА, ХА.
44.
Nikito
07.06.2017 14:39:21
2
8
Айде добре за цените ви няма да коментираме обаче къде потъват парите на клиентите които ви плащат ДДС и данък печалбата а вие един касов бон не сте издали?Да минават и да ви събарят желаещи и на тоя наем ще има а и да няма по-малко хора ще хванат жълтеница това лято в пропадналите ви заведения. Отказвайте се пазарна икономика е така както си пишете пазарните цени така си заминавайте и на пазарен принцип. Достатъчно ДДС откраднахте за тия години свикнали сте от всичко да крадете и накрая клиента да плаща накуп.
43.
Чичо
07.06.2017 14:38:29
4
6
Ей тъпаци, че кой ви кара на сила да сядата на капаните на плажа. Кво сте гракнали всички. Че и решения ще вземат. Дейба глупаците ви дейба.
42.
Гларус
07.06.2017 14:32:48
7
3
Само че не сте вие тези които определят ще има ли капани на плажа или не /№40,41/. Вие сте едни мишоци. Отивайте да ядете в центъра бе.
41.
987
07.06.2017 13:45:04
3
9
Аз съм ЗА разчистването на капаните по плажа или поне тези, които са от страната на пясъчната ивица. Капаните от другата страна също трябва да се корегират. Отдавна съм спрял да ги посещавам, защото не ми изглеждат ОК, а цените им са като в ресторант.
40.
изчезвайте
07.06.2017 13:24:34
2
7
шушумиги долни- до 24ч. да сте освободили плажа
39.
Ше ни цакат с топла бира
07.06.2017 13:15:03
5
7
Много добре си работи Ангелкова, поне си вдига редовно задника от София и пътува из страната за пряка среща с проблемите. Кой от предходните министри на туризма си спомняте пък дори и дори само по име. Тия пишман кръчмари естествено, че ще пробват да реват ако мине номера и пак ще останат като ще намерят начин да пробутват на клиентите още по некачествен продукт и още по некадърен персонал готов да работи без пари за да избият допълнителните разходи.
38.
$$$$$
07.06.2017 12:38:03
8
7
всички много знаете ...скъпо...кенефи..да ги събаряли .... а не си давате сметка че е единственото място в шибания град където може да отидите да пиете една бира
37.
А
07.06.2017 12:33:56
4
15
Тея кенефи "капани"отдавна трябваше да ги изринат от плажната ивица.
36.
fuhl
07.06.2017 12:29:10
8
6
Чета тук, големи специалисти по ценообразуване. Колко струвал 1 кг. цаца, колко струвала порцията....??? Пазара е свободен, направете по едно заведение, да не такава кочина, разбира се и започвайте....да "къртите". Каквото и да пишете, щом знаете цените на продуктите в "колибите", значи сте клиенти на тези "колиби". Това е положението, не е казано, че ходенето по заведения (макар и "колиби") е задължително и трябва да е изгодно за всеки.
От утре ви чакам на "Нептун" и на "Котвата", пумпали такива....
35.
до 23
07.06.2017 12:19:24
6
8
сериозно ли 2,70лв за цаца ти се вижда скъпо
34.
До 33
07.06.2017 12:18:11
2
3
Каквито и промени да направят не засягат този договор за наем. Ако нещата не вървят във вярната посока.. просто ще прекратят процедурата за концесия... и Насето пак го духа :)
33.
до 27 и до 30
07.06.2017 12:09:44
1
4
парите ,които искат за наем от собствениците на заведения е за около 3 месеца,Софийската фирма е спечелила търга за 5 години,но до коментар 30... ако направят промените в закона за концесиите,след януари няма да са наематели ;) Оляха се с Тея фирми с по 10 лв капитал,създадени покрай търгове,няма прозрачност
32.
ако имахте акъл...
07.06.2017 12:04:18
7
8
отидете в парка в Зорница(старите гробища),там където направиха готина детска площадка.Там има 1 капан,на самообслужване,дори е фургон.Цаца над 3 лв,шепа картофи над 3 лв,ВИЕ МАЛОУМНИ ЛИ СТЕ ВЕ,кое е скъпото, в центъра малкото уиски е с 1 лв по-евтино отколкото на плажа,безалкохолните със стотинки по-евтини!Я се вдигнете на бунт,че ви е много скъпо в Бургас!!! Ама го казвам за пореден път,силни сте ,10 човека говорите за цял Бургас,и се надъхват е,но свалете Егото ви безкрайно и осъзнайте,че не живеете 10 човека в БС,дано да има капани,иначе ще ходим на други плажове,уж туристически град,лятото чужденците да няма къде да седнат покрай плажа,щото не могат да изкарат повече от 1 час на слънце! Тука не е Барселона,не сме независима област дето да се изхранва сама!Гладни кучета сме без туристите,толкова сте незапознати със ситуацията,станали сте със задника нагоре и пишете малоумни коментари,колкото да си го изкарате на някой!
31.
До 25
07.06.2017 12:03:46
0
4
първо пишеше 2 месеца, ама после се светнаха и го поправиха
30.
До 26
07.06.2017 12:02:05
0
5
Само Наско още си мисли, че е спечелил концесия. Да се обзаложим ли, ме този договор ще си изкара пълните пет години? ;)
29.
общо взето майката си ебало
07.06.2017 11:59:04
2
14
Маргините искат здрави наеми а капутите-бизнесмени нямат сервитьорки и чакат 30 юни повече от учениците белкем де закачи някоя сервитьорка
28.
Спас
07.06.2017 11:57:24
2
21
Колиби, кенефи, събаряй и заравнявай!!! Не щем повече тия грозни и миризливи бараки да грозят плажа!!! Довиждане
27.
До 26
07.06.2017 11:57:21
3
4
А защо да е за 2 месеца? Договора нали е за 5 години?
26.
до 13
07.06.2017 11:50:03
5
7
Ако си запознат,ще знаеш,че няма как да не се вдигнат!Миналите години наема беше до края на годината,сега е за 2 месеца и половина,как за 90 дена ще се избият инвестиции за 150-200 бона?Уж сте от бранша,в момента работя в Сл.Бряг и гледам с какви цени избиват тези наеми(дори някои заведения на топ места в Случай.Бряг са с по 70 000 лв наем! Няма как да не скочат цените при 6 цифрени наеми,като сте от бранша..знаете как се определят цените в дадено заведение,или сте от доста скоро в бранша май? Ниски цени се слагат,когато заведението ще работи 2 3 5 години,а когато има възможност да работи само 3 месеца?Над това от бранша замислили ли сте се? Или наизуст говориме пак?
25.
до коментар 3
07.06.2017 11:39:05
2
2
пише два дена,не месеца ;)
24.
До 21
07.06.2017 11:36:51
3
19
...чак пък да са заведения... абе хора какво ви става... как може да се застъпва някой за тези колиби ... всичко е толкова мизерно! И никой да не ми обяснява как са високи наемите... нали досега са им били норманлни... защо всичко е в такова състояние. Вижте заведенията в морската градина... айде моля ви!!! Стига извинения... вижте Варна централния плаж- вижте ресторантите. Какво ви става?
23.
присъединен към 21
07.06.2017 11:33:31
3
10
Цацата е 2 лв.кг. а 150 гр. порция струва 2.70 лв. колко повече да вдигат цените.А бившото заведение "двата лебеда" най-вероятно взето от някой шуро-бадженак плаща символичен наем и продава най- скъпо
22.
до 21
07.06.2017 11:21:33
9
11
само да кажа ..не прави чужди сметки.. като си отвориш заведение за хранене тогава смятай колкото искаш!!!
21.
Kum restorantuorite
07.06.2017 11:16:14
6
19
Само да кажа , наемите ви ги плащаме ние с високите цени от менютата ви,справка 1кг.картофи на пазара 0.89лв , 1лтр.олио 2лв. в менютата ви 3.50 същото важи и за цаца и вс.останало.може да сме глупави но не чак толкова
20.
.....
07.06.2017 11:15:08
1
17
бутай всички "ресторанти" да им дойде акъла в главата
19.
До 13
07.06.2017 11:13:42
1
23
Точен коментар.Истаната е, че никой от тея мошенници и крадци които стопанисват тоалетни кръстени с името ресторант не желаят да плащат, данъци , осигуровки НИЩО, а само да лапат! За 2 месеца пари за 10 години изкарват.Щял да се откаже?! АМИ ХАЙДЕ ДЕ ?! ЩО НЕ СЕ ОТКАЗВАШ?! ЩОТИ СИ ЛЪЖЕЦ и селски тарикат! Само, че сега хората искат да ви дават фактури, а те са с ДДС и държавата да вземе 20% ДДС. Ама вие не сте чували за такива неща! Цялата отровна пасмина на Танас да си ходи и и бараките от пясъка да се събарят! А иначе хората са подравнили плажа! И Флегмани стига сте рИваЛи за тоя БИТЕР!!!!
18.
gradski
07.06.2017 11:13:35
1
13
Като не им харесва да се махат. Пазарна икономика се вика.
17.
Тц Тц
07.06.2017 11:10:39
0
7
Тая е егати и конската муцуна.
Аве много грозни тия герберасти.
16.
????
07.06.2017 10:42:09
2
14
Е*а ти и Мутро-мафиотската територия. Провеждат се търгове с посочени ценни с които подписваш договор. След това се водят задкулисни преговори от една конска муцуна, представител на Главната Мутра за смъкване на цени и всичко това се крие под "конфединциалност",а народа чака като "стадо на заколение" за да разбере колко кожи ще му смъкнат.
15.
Бах тез ресторантьори
07.06.2017 10:32:11
3
23
Къде ви са ресторантите бе,сковали по един кенеф на пясъка и се имат за ресторянтьори
14.
Бравос
07.06.2017 10:29:10
0
8
Тоз път флегминте бързо си оправиха грешката
13.
Запознат
07.06.2017 10:20:57
2
20
Цялата работа е, че досега договорите са били за 5-10 хиляди лева и не се е плащали ддс. Сега хората искат всичко да е описано в договорите и да се плаща с фактура- така е редно. Затова жорката казва, че му искат много повече пари. Да по договор са повече, но реалното плащане е същото + 20% ддс. Т.е. И двете страни не лъжат. И ако новите собственици искат да променят облика на тази дупка- по добре да бутат всичко. Последните години северния плаж е много занемарен и това не е тайна за никой. И не разбирам защо хората да не искат нещо по добро. Има как да не се вдигат цените и всички в бранша са наясно, че е така.
12.
Биин2
07.06.2017 09:59:26
3
16
Същото се отнася и за пясъчниците по детските площадки,които едновременно са място за игра на малчугани, и котешки тоалетни. .Очевидно не можем да се справим скорките,поне да премахнем пясъчниците,които са инкубатори на всякакви паразити ...
11.
Биин
07.06.2017 09:54:52
6
16
Някой спира ли кучешките разходки по бреговата ивица?Щото децата си играят точно там.
10.
Ей шундо непоръбена
07.06.2017 09:49:59
1
15
Що нпаравихте нов търг на 29.05 след като на 25.05 съдът отхвърли жалбата от предния търг и трябваше дапредадте плажа на този дето го спечели с такса ЕДНА СОТИНКА ЗА ЧАДЪР И ШЕЗЛОНГ
9.
Бах тва чистене
07.06.2017 09:45:39
2
7
..."Нагласата ни е за два месеца да го почистим и обезпаразитим“, заяви Мънчев."
8.
Гларус
07.06.2017 09:43:45
4
18
Аз съм "за" да се пишат жалби. Плажът е за бургазлии, а не за шопите. Но все пак трябва да имаш няколко грама мозък за да го разбереш.
7.
География
07.06.2017 09:40:22
3
14
Неграмотната министърка на туризма заяви в ефир, че България има 400 км. плажна ивица. Тази не става за нищо.
6.
Super
07.06.2017 09:38:57
4
19
Тази министърка върна мутренските години.Веднага трябва оставка.Защо изгони бургазлийте от плажа
5.
До 4
07.06.2017 09:38:02
0
12
Пречи им наско дрогирания... веднага ще започне жалби и .. кой знае още какво :)
4.
me
07.06.2017 09:36:14
0
14
Да не виновен Орешарски? Тая министгърка е пълна скръб. Какво им пречи да почистят плажа, вместо да се ослушват.
3.
Чичо
07.06.2017 09:29:09
2
14
"Нагласата ни е за два месеца да го почистим и обезпаразитим“, заяви Мънчев. Какви два месеца, бе дебил. След два месеца ще свърши сезона. Май сте на далавера да бавите и отлагате, а...??? Дейба държавата проста, дейба.
2.
Mafia GERB
07.06.2017 09:28:00
8
25
Министърът на туризма: Северният плаж в Бургас е най-критичен, защото корумпираният кмет на Бургас-Митето редовно гостува "БЕЗПЛАТНО" на заведението, което е направо на плажната ивица - "Фиеста"
1.
Ей курво
07.06.2017 09:27:30
1
33
Ей курво раздаде плажовете на всички мутри , върнахте държавата 20 години назад! За затвора сте вдички!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи
Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори