×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще има ли стол СУ "Александър Георгиев - Коджакафалията"? Ето какво е временното решение


Ще има ли стол СУ "Александър Георгиев - Коджакафалията"? Ето какво е временното решение
Училището отваря врати на 15 септември т.г., дотогава столоватът му да се стопанисва от ОП „Туризъм”, предлага Йорданка Ананиева
11 Май 2017, Петък, 00:02 ч.
Автор: Флагман.БГ

По всяка вероятност храната ще бъде приготвяна в СУ „Иван Вазов” и транспортирана до новото СУ „Александър Георгиев – Коджакафалията”

Търсят кой да поддържа стола в новото СУ „Александър Георгиев -  Коджакафалията”. Йорданка Ананиева – зам.-кметът по образование и култура, е внесла докладна записка в Общинския съвет, с която предлага едно приемливо временно решение, с което най-новото  училище на Бургас да не остане без стол през новата учебна 2017-2018 г.

Според Ананиева дейностите по осъществяване на ученическо столово хранене трябва да се предоставят на ОП „Туризъм” до обявяването и приключването на бъдещия търг за отдаване под наем на помещението който се намира в новото училище.

За да може стола да работи обаче е нужна техника, която към момента няма как да бъде предоставена навреме. В предложението на Ананиева решава и този проблем – храната всъщност да бъде готвена в сградата на ПГЕЕ “К. Фотинов” и СУ „Иван Вазов“, където материалната база е изрядна, след което да се транспортира до новата сграда и да се предоставя на учениците. Това помещение също ще се стопанисва временно от ОП „Туризъм”.

Във връзка с тези промени се налага временното увеличаване на персонала на общинското предприятие с 6 щатни бройки, както и увеличаването на бюджета му с приходите, постъпили от ученическото хранене.

По всяка вероятност това предложение ще бъде прието на драго сърце от общинските съветници в края на май, тъй като за момента няма друга алтернатива. Преди това то ще бъде разгледано на постоянните комисии по Бюджет и финанси, Правни въпроси и Образование и вероизповедание.

В категории: Бургас


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 2
10
Коментара по темата
10.
пак глупости
12.05.2017 15:32:55
0
7
Това училище е напълно излишно. Има училища, които не могат да си запълнят бройките за първи клас. Но пак едни пари се усвоиха на фона на намаляващия град.
9.
запознат
12.05.2017 14:09:09
0
11
И сега стол няма ли ,знае ли общината колко училища още нямат стол. До сега защо не се интересуваха ,че двете най-големи гимназии нямат стол ,те ще могат ли да ползват стола на новото училище и в ПМГ има малки ученици от 5/7 клас , незнам защо беше това училище , уж иновативно ами той подхода си е стария
8.
запознат
12.05.2017 14:05:52
0
7
Освен това чета ,че има около 2300 места за 1 клас , а децата са около 1900 е -питам аз кому беше нужно да се появи още едно основно у-ще , а в гимназиите децата да се чудят къде да учат , с тази лоша материална база .Нали сградата беше обявена в началото ,че ще се ползва от ГРЕ и ПМГ,както и със салона -всеки си влиза ,какво ще стане с около 370 свободни места това са около 15 паралелки
7.
запознат
12.05.2017 14:02:15
0
2
Приема се извършва ,като във всички други чрез електронната система.Сега разбрах ,че ако детето има брат или сестра в ГРЕ или ПМГ получава допълнително 6 точки
6.
boncho
12.05.2017 13:49:07
2
0
моля ако някой знае как ще се извършва приема в това ново училище да подскаже ;)
5.
фенчо
12.05.2017 11:35:56
1
3
е как кой- Людиев, разбира се ;)
4.
Киро
12.05.2017 10:45:45
0
6
Феодални старчета , аморизирани лелки и чичаци, дебели прасенца за свинекомплекса!
3.
Родител
12.05.2017 10:45:25
0
4
Не стана ясно,ще отвори ли училището и кога???
2.
...
12.05.2017 08:47:33
1
12
Тая кухня в Иван Вазов да не е на един председател на Общински съвет? За един приятел питам.
1.
Dir .bg
12.05.2017 08:41:49
1
7
Мнение ,становище, предложение и препоръки- преди да вземете решение помислете за околната среда. Битовите отпадъци , такса смет, боклуците да се изхвърлят, които са от основно значение за живота на хората и да не се замърсява атмосферния въздух !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите  Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Майка ми винаги е имала мнение за всяко едно нещо, което се случва около мен, обяви той 
Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори