×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман.бг! Това ли са новите министри, има големи изненади!


Само във Флагман.бг! Това ли са новите министри, има големи изненади!
Ето ги евентуалните министри - Красимир Вълчев(горе вдясно) ще поеме образованието, Костадин Ангелов(до него) здравеопазването, Славчо Атанасов(горе вляво) културата, Емил Караниколов(долу вляво) икономиката, Калин Георгиев - МВР шеф и Искрен Веселинов -
23 Април 2017, Неделя, 11:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Поне четири министерства са за патриотите, ГЕРБ им дава и вицепремиер

Съставът на бъдещия Министерски съвет ще се обсъжда от утре. В понеделник имената на кандидатите ще бъдат разисквани едно по едно от коалиционните партньори ГЕРБ-Обединени патриоти, научи Флагман.бг. Очаква се до няколко дни да е ясно кой ще влезе в кабинета „Борисов 3”. Ще се търси баланс и спазване на квотния принцип 4/1, каквото е разпределението на силите в Народното събрание.

Сигурно засега е, че в кабинета ще има 17 министри и 4 вицепремиери. Бетонирани са Владислав Горанов-финанси, Томислав Дончев – европейска политика, Лиляна Павлова – на регионалното развитие, Ивайло Московски – на транспорта, Екатерина Захариева – правосъдието и Николина Ангелкова - туризма.

Срещу Лиляна Павлова има гласове в ГЕРБ, мнозина се опитват да й подлеят вода, изтъквайки, че рейтингът й е рекордно нисък, а за времето, в което управляваше министерството не е осъществила нито една смислена реформа. Бойко Борисов обаче е декларирал категоричната си подкрепа за Павлова й е дал да се разбере, че независимо от броженията в ГЕРБ тя ще е бъдещият регионален министър. На този етап е отпаднала възможността Цецка Цачева да стане министър на правосъдието, Борисов отново ще заложи на Екатерина Захариева, която се приема изключително добре от европейските партньори. 

Все още не е известно кой ще поеме земеделското министерство. Най-вероятно Десислава Танева няма да управлява министерството. Тя е бременна, чака близнаци и е ясно, че няма да е пълноценна в работата си в следващата година. Далеч по-вероятно изглежда Министерството да се повери на бившия директор на фонд „Земеделие” Румен Порожанов или на ексдепутата от СДС Румен Христов(от квотата на патриотите).

Почти сигурен министър на туризма е Николина Ангелкова, която получава подкрепата и на Обединените патриоти.

Фаворит за външен министър изглежда Ради Найденов, който е част от служебния кабинет. Той е доскорошен посланик в Берлин, познато име в дипломацията и изглежда логично ГЕРБ да му се довери за важния пост. Кандидат е и Димитър Абаджиев, известен в българската политика с участието си в РЗС и партията на Николай Бареков. Абаджиев в момента е посланик в Словения. В сферата на медийните спекулации се завъртя и името на Ирина Бокова, но това изглежда малко вероятно.

Вътрешното министерство със сигурност ще е за кандидат на ГЕРБ. До миналата седмица се считаше, че новият силов министър ще е Калин Георгиев – бивш главен секретар на Министерството на вътрешните работи. Запознати с разговорите по състава на правителството разкриха, че Борисов държи на всяка цена сам да определи вътрешния министър, за да остави ведомството в своята орбита, а не в тази на заместника си Цветан Цветанов. По същата причина през 2015 година след напускането на Веселин Вучков Борисов назначи социолога Румяна Бъчварова за МВР шеф. Според неофициални източници в последните дни бъдещият премиер се е разколебал относно кандидатурата на Калин Георгиев и е възможно да заложи на бившия зам.-министър Филип Гунев, който познава добре системата, има безупречна биография с богат опит и работи перфектно с европейските служби. Почти сигурно като зам.-министър в кабинета, независимо от министъра, ще влезе Георги Костов, бивш директор на ОД на МВР в Бургас и доскорошен главен секретар.

За министър на образованието – ключов ресор, който е акцент в програмата на ГЕРБ-Обединени патриоти се спряга Красимир Вълчев, дългогодишен главен секретар на Министерството. Депутатът Милена Дамянова, която още в кампанията се готвеше за министър отпада заради реакцията на учителските организации. Те заплашиха с протест, ако Дамянова стане министър. Причината е спорният закон за предучилищно и начално образование, който тя изготви като депутат в 43-ото НС и предизвика недоволството на педагогическата общност.

Най-тежкият ресор – здравеопазване ще бъде поверен на Костадин Ангелов, изп.директор на Александровската болница. Той се ползва с доверието на бъдещия премиер и се е наел да извърши тежките реформи в системата, включително и предстоящата демонополизация на Касата.

Все още не е известно разпределението на част от ключовите министерства – енергетика, икономика и екология.

Патриотите поискаха министерството на енергетиката, но първоначалният вариант със Стефан Гамизов отпадна. Борисов държи лидерите на коалиционния партньор да влязат в управлението, заради което Валери Симеонов изглежда най-логичният избор. Той бе председател на ресорната комисия в 43-ото Народно събрание. Малко известен факт е, че Симеонов бе с основна заслуга за удържането на цените на тока през последните три години.

Не е изключено обаче ГЕРБ да задържи този сектор и да заложи отново на Теменужка Петкова. Ако това се случи в замяна от партията, спечелила изборите, предлагат на патриотите – икономиката и екологията, с което до голяма степен ще задоволят претенциите на коалиционните партньори. За икономиката се спряга Емил Караниколов (от квотата на Атака). Той е бивш директор на Агенцията за приватизация, приеман е от ГЕРБ, защото е работил в Столична община.

Валери Симеонов не е криел симпатиите си към доскорошния министър Ивелина Василева, но ако сега министерството отиде при патриотите те със сигурност ще заложат на собствен кандидат. В парламентарната група няма подходящ човек, заради което ще се търси външен експерт. 

Министерството на културата ще е другият ключов сблъсък между Обединените патриоти и ГЕРБ. Бойко Борисов настоява да запази Вежди Рашидов, който използва като медиатор в отношенията с Турция, но в културните среди има известно недоволство срещу Рашидов. Той изглежда има желание да стане отново министър, защото преди няколко дни щедро пое ангажимент, че ако той управлява Министерството на културата ще осигури 60 млн.лева за изграждане на Опера в Пловдив. Другият кандидат за поста е Славчо Атанасов, бивш кмет на Пловдив, депутат от „Обединените патриоти”. Атанасов бе председател на Комисията по култура в 43-ото Народно събрание и настояваше за увеличаване на парите за сектора, с което спечели много симпатии.

Социалното министерство също е в зоната на здрача. Изглежда логично да премине в ръцете на Обединените патриоти, защото голяма част от социалната им програма влезе в управленската. Фаворит изглежда Искрен Веселинов.

Красимир Карачаканов е почти сигурен военен министър и силов вицепремиер. Около кандидатурата му все още има известна загадка, но изглежда той ще получи поста, който иска още от 2006 година.

В спортното министерство също ще има сблъсък. Красен Кралев не изглежда абониран за ведомството, заради противоречията му с част от федерациите. Публично известен стана този с Веселин Топалов. Не е изключено Бойко Борисов да заложи на популярен спортист с безспорен авторитет, за да тушира страстите в спортното ведомството.

В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
10
Коментара по темата
10.
====
23.04.2017 19:33:30
1
2
ako Simeonov ne vzeme ikonomikata da ne se vra6ta v Burgas
9.
Е...е..е...
23.04.2017 18:50:19
1
11
Каква стана сега няма Ивелина Василева да е Министър няма да влязат някои общински съветници от ГЕРБ като народни представители и ще плачат.
8.
дядо
23.04.2017 18:15:42
2
8
Калин Георгиев е доказан шмъркач!
7.
lina
23.04.2017 17:45:06
0
10
сложете най- после подходящ министър на образованието,а не политически кукли!!))!)
6.
lina
23.04.2017 17:45:06
0
9
сложете най- после подходящ министър на образованието,а не политически кукли!!))!)
5.
българин
23.04.2017 16:34:32
0
11
От няколко дни по всички телевизии

показват със срещи и интервюта един от най-неуспешните Министри на образованието - Сергей Игнатов ..!!!

И той седнал да дава акъли КАК да се ОПРАВИ ОБРАЗОВАНИЕТО !!!

Да не си мисли, че сме забравили ГЛУПОСТИТЕ МУ, които още сърбаме !!!

Или всичко е ПЛАТЕНО и трябва точно ТОЗИ гл...ак да говори !!!

Не може със СТАРИ ЧАРШАФИ нов бардак да се ПРАВИ !!!
4.
факаняци
23.04.2017 16:18:15
0
1
.
3.
Казаков
23.04.2017 15:47:20
0
16
При Ангелкова яката лобизъм при концесиите за плажовете,конкурсите забуксуваха,жалби многобройни заради простотиите й,резултати плачевни сега и големи рискове много плажове да останат без стопани.Никаква подкрепа за дамата приличаща на Пинокио.
2.
Срам
23.04.2017 15:35:35
4
25
Срам и позор за България.Така е,като напускат можещите,образованите моралните хора идват миските,спортните съдий и утайката на обществото да управляват.А,да не забравиме МУТРИТЕ те са във възход от 1995 до сега.
1.
Брюксел
23.04.2017 15:24:44
3
24
Ако назначат тоя крадец за министър на образованието ГЕРБ отново оставя учителите на Куневата и Вълчевата измет. Служебния министър ги изгони за огромни злоупотреби сега пак са готови да "преразпределят" . Толкова ли нямат един свестен човек за това министерство.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори