×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новият бургаски депутат - меценат и родолюбец, със сериозен бизнес зад гърба си


Новият бургаски депутат - меценат и родолюбец, със сериозен бизнес зад гърба си
Йордан Апостолов е добре запознат с проблемите на Бургас и ще работи за разрешаването им
02 Април 2017, Неделя, 11:14 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Поканен е да участва в изборите лично от съпредседателя на НФСБ Валери Симеонов, двамата са свързани с общи патриотични каузи


След като днес Централната избирателна комисия обяви окончателните имена, които влизат в 44-ото Народно събрание, стана ясно, че Бургас ще бъде представляван в парламента от депутата Йордан Апостолов от Добрич. Той бе от гражданската квота на Обединените патриоти и заемаше трета позиция в листата им за Бургаския регион. Коалицията изпраща двама депутати от областта. Избрани бяха водачът на листата съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов, както и вторият след него - юристът Христиан Митев. Симеонов обаче оглави и друга листа - тази на 23-ти МИР София, откъдето предпочете да влезе в парламента. Така второто място от Бургас заема бизнесменът от Добрич Йордан Апостолов.

Малко хора в Бургас го познават, въпреки че е свързан пряко както с града, така и с областта. Апостолов повече от 20 години има строителен бизнес. Занимава се и със земеделие - растениевъдство и животновъдство. Управител е на СД „ВЪЗХОД – Арньо и сие”. Именно тази сфера го свързва с Бургаска област от години.

Неизвестни за широката общественост остават и даренията, които прави ежедневно. Той е крупен меценат и дарител за паметници в цялата страна. Но не го прави заради суетата, а заради родолюбието, което носи в себе си и иска да го предаде на следващите поколения.

Как попада в листата на Обединените патриоти

Той е поканен да участва в изборите от гражданската квота на патриотите лично от съпредседателя Валери Симеонов. Свързва ги общ патриотичен проект - изграждане на паметник на ген. Иван Колев в Добри, разказва той пред Флагман.бг.

"Огромна е заслугата на Валери Симеонов за осъществяването на идеята за паметник на големия наш военноначалник. Именно лидерът на НФСБ предостави по-голямата част от средствата, нужни за увековечаването в бронз на един от най-великите пълководци от времето на Първата световна война. Той осигури скулптурната фигура. Малко преди монументът да пристигне в града обаче стана ясно, че няма кой да извърши дребната строителна работа по оформлението на пространството. Стана ми болно, че човек от Бургас, който не е свързан с Добрич, но свързан активно с българската история, е осигурил немалкото средства, а местните потриваха ръце. Тогава аз поех ангажимент към г-н Симеонов. За 15-ина дни приключихме строителната дейност и когато скулптурата пристигна, ние бяхме готови за монтаж", обяснява Апостолов.

Историческото събитие бе на 7-ми септември м.г. - в деня, в който отбелязваме 100 години от Добруджанската епопея, и се превърна превърна в незабравим общоградски празник за всички добричлии (ВИЖ ТУК).

"За този паметник добруджанци са събирали пари повече от 40 г. Преди 1944 г. е имало сдружение за набиране на средства и са били събрани повече от 3 млн. лв., имало е готов проект на италиански скулптор, но след 9-ти септември парите са национализирани и са изчезнали. Сега стана факт благодарение на г-н Симеонов", отбелязва новият бургаски депутат.

Именно на официалната церемония по откриването на паметника Йордан Апостолов получава официална покана при следващите избори да участва от гражданската квота в листата на Обединените патриоти. Той приема, защото иска оттук нататък да работи за спасението на България.

От успешен бизнесмен до жълтите павета в София

Йордан Апостолов признава, че през последните години се наложило бизнесмените да влязат в политиката, за да направят реформите, от които бизнесът и икономиката ни се нуждае.

"Близо 30 години оставихме политиците да се мъчат да оправят държавата ни. Оставихме ги доста надълго и нашироко да диплят своите намерения и обещания към избирателите им, докато минат изборите и се затвърдят в парламента. И после, както има една поговорка: Цар далеко, Господ високо. Проблемите на обикновените хора остават на една страна и се наложи за оцеляването на самия бизнес бизнесмените да се занимават с политика", обяснява новоизбраният бургаски депутат.

Според него най-големият проблем в бизнеса е липсата на кадри. Младите хора с образование предпочитали да заминават в чужбина за по-добър живот.

"Един завършил студент струва на семейството си и на държавата общо 1 млн. лв. с това, което би могъл да допринесе. И става така че първоначалната инвестиция остава за нашата страна в полза на чужди страни. Нямаме нормална действаща икономика, буксуваме, безработицата е голяма. Това се дължи на липса на качествени и обучени хора", споделя Апостолов.

Ще работи за развитието на Бургас

Като депутат, избран от Бургаския регион, Йордан Апостолов се е ангажирал да работи за развитие на областта.

Признава, че силната му страна е земеделието, а в тази сфера проблемите в Бургас, както и в цяла България, са били много.

"Ще бъда отворен към всякакви идеи, които могат да допринесат за разрешаването на какъвто и да било казус на бургазлии", обещава в заключение Йордан Апостолов.



Флагман.БГ Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ 04/05/2024, Събота 16:36 0
12
Коментара по темата
12.
Оффффф
03.04.2017 20:13:37
0
1
сега всичко е чудесно и в Бургас и страната ...,,няма монопол и цената ще се вдига с 10 ст заради сезона . Природния газ с 30%, но това явно Не е важно само жълтуриите на Флагман
11.
Хаха
03.04.2017 08:33:11
1
5
Платени смехории
10.
Тани
02.04.2017 21:42:40
20
5
Пич е този.Знам го от търговията.Знае две и двеста.Той може да е от Добрич ама бизнеда му е в цяла БГ и по морето даже.
9.
Опо
02.04.2017 21:13:22
2
18
Много елементарно. Хората от Бургас не са глупави. Пак парашутисти. Ще има избори. Касабова ли трябваше да го представи или Симеонов. Преди изборите защо не казва че ще събираш махалата. Несериозно е.
8.
211
02.04.2017 20:28:44
6
24
Dunerjiq kebab 4eren arap
7.
ТОВА Е НАЙ ЦЕННИЯ КАДЪР !
02.04.2017 20:19:11
7
39
Скатаджията що не си каже направо, че продаваше избираемите места на търг. Какво ни обяснява, че разни чужди неизвестници били най-доброто а града
6.
kam 88
02.04.2017 20:18:46
17
8
Писал или по скоро изсрал някой по долу че някой бил от Ямбол от листата им.Симеонов си е оттука а за малкотърновския мотел е готино че някой се захвана да го възроди а командировките на граничните ами то то мотели и хотели даже не стигат в Странджата за да ги поемата заедно с военните.
5.
Bobi
02.04.2017 20:13:14
13
4
Dobriq primer-taka trqbwa.Brawo na was Burgas.
4.
бс
02.04.2017 20:00:16
6
41
Единия от Ямбол,другия от Добрич оправили си родните градове,че дошли и в Бургас да споделят успешно наученото.....Само не се разбира шопара с какво е помогнал на града ни,освен че имат общи строителни интереси в строителния бизнес.Може да е ремонтирал поредния изоставен мотел купен на безценица от В.С и после превърнат в хотел за командировки на гранични полицаи
3.
FREE BULGARIA
02.04.2017 19:59:50
13
5
Bravo. Samo busnessa moje da opravi edna naebana komunisticheska mizeria.
2.
Dali
02.04.2017 19:51:01
5
10
Членува ли в масонската ложа "велик ориент"
1.
Peter scilarski
02.04.2017 19:45:11
4
0
Не е еяено! Веси свиларска е еба майката да ви
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Яйца от екзотични птици боядисват в Зоопарк Бургас Яйца от екзотични птици боядисват в Зоопарк Бургас Експозицията е постоянна и всеки посетител може да се запознае отблизо с редки видове яйца, обагрени в натурални цветове Известен политолог издаде присъдата си за новите играчи на вота Известен политолог издаде присъдата си за новите играчи на вота Нито една от новите формации няма да влезе в парламента, убеден е проф. Тодор Галунов  Румяна стана за резил заради 500 лева от Стани богат Румяна стана за резил заради 500 лева от Стани богат Отдавна не е имало толкова голямо излагане в шоуто  Къпех се в банкноти, призна тази фолкпевица Къпех се в банкноти, призна тази фолкпевица С Десислава си пълнихме куфарчето с банкноти от митничарите, кълне се легендарната Хищна хиена  Тези две ергенки се хванаха за косите, а враждата им излезе извън шоуто Тези две ергенки се хванаха за косите, а враждата им излезе извън шоуто Караницата между сценаристката и оперната певица продължи и извън телевизионното студио, където Мила Михова нападна прясно напусналата Кристина за нейното поведение в риалитито Каква присъда получи Валентин - шофьорът на зърновоза, убил две деца в Айтос Каква присъда получи Валентин - шофьорът на зърновоза, убил две деца в Айтос По време на делото стана ясно, че при навлизане в десния завой, скоростта на камиона се увеличила и той започнал да занася Чоткин се побърка, ще купува пръстен за 5 бона Чоткин се побърка, ще купува пръстен за 5 бона Съвсем наскоро стана ясно, че финалистът в шоуто се стяга за сватба, а избраницата му също е част от участниците този сезон – това е Камелия Как Венко се изгаври със Слави Трифонов Как Венко се изгаври със Слави Трифонов „Успех! Пожелавам ви творческо вдъхновение и въздух.“, пошегува се Венко Видеостени ще предават пасхалната служба в Бургас Видеостени ще предават пасхалната служба в Бургас За удобство в празничната нощ линии Б11 и Б12 ще извършени извънредни курсове с часове на тръгване от начална спирка в 00:30 Тя е най-скромната и мила участничка в Ергенът, но Алек я отпрати Тя е най-скромната и мила участничка в Ергенът, но Алек я отпрати Катето се сбогува с формата преди финала
Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори