×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Да избереш България пред Германия, без да ти мигне окото? Вижте защо го направи Жечо Станков!


Да избереш България пред Германия, без да ти мигне окото? Вижте защо го направи Жечо Станков!
Жечо Станков (вляво) посреща Бойко Борисов на инвестиционен форум, провел се преди дни в Бургас
18 Март 2017, Събота, 16:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Вундеркинд по математика и съветник на Шрьодер са преподавали на Станков в Германия

Да завършиш престижен университет в Германия, да започнеш работа в една от най- големите консултантски фирми за икономически анализи и без да  ти мигне окото да отпрашиш обратно към България.  Това е част от историята на Жечо Станков, петият в листата на ГЕРБ Бургас, за когото казват, че е от новата вълна политици – със солидно образование, владеещ няколко езика и в същото време далеч от позьорството и „кухите“ инициативи. Самият той казва за себе си на шега, че вероятно е от малкото кандидати за депутати, които могат да направят не само списък с предимствата си, но и такъв с недостатъците си. Пред „Флагман“  той открехна завесата за личния си живот, за детството си, родителите и съпругата си.

На 19 години Жечо Станков пристига в Регенсбург, Германия и започва да учи икономика в университета там. Още докато следва, му предлагат работа в голяма консултантска фирма за икономически анализи. Пътува много, анализите му се харесват от шефовете и получава предложение да остане за постоянно, след като приключи образованието си. Какво обаче кара един млад мъж да обърне гръб на очертаваща се добра и перспективна кариера в Германия?

„Обясних с немска любезност, че ми предстои военна служба и трябва да се върна в Родината си. Истината бе, че в България вече нямаше задължителна казарма, просто много исках да приложа наученото в моята страна. Да започна бизнес тук, в България, да проверя мога ли, или не“, връща се назад в студентските си години кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ Жечо Станков.
В Германия днешният млад кандидат-политик получава сериозна подготовка. Сред преподавателите му са светила в точните науки, един от които икономически съветник на канцлера Шрьодер, а друг - най-младият по това време професор в Германия, признат математически вундеркинд.
Вече на наша територия следва скок в дълбокото и неизвестното. Оказва се успешен – иновативен бизнес, който продължава да се развива с бързи темпове – виртуален газопровод за доставка на природен газ.

Години по-късно следва една колкото неочаквана, толкова и емоционална среща – „германският беглец“ случайно среща на едно летище в Германия своите първи шефове. „Разказах им за успешното начало на бизнеса ми в България и им благодарих за наученото и предадения опит“, казва Жечо Станков. „Смяхме се за казармата. Казаха ми, че най-добрата казарма била виртуалната“.  

Едва на 29 години Жечо Станков успява да консолидира бранша и да оглави асоциация в областта на виртуалното газоснабдяване. Избират го за общински съветник от листата на ГЕРБ в Бургас и няколко години по-късно приема поканата да поеме нелек ресор в министерството на енергетиката като заместник министър.

„Отговарях за природните ресурси и управлението при кризи. Това ми даде много опит, тъй като се налагаше да ръководя щабове, да осъществявам синхрон между институции и стотици хора. Най-тежките ситуации бяха свързани със затрупани миньори“, припомня си напрегнатите моменти 35-годишният мъж.


Жечо Станков помага на пострадалите рибари след тежките наводнения в Ченгене скеле

Впоследствие му възлагат и международните отношения, и проектите в енергетиката, насочени главно към общините. Няма проблем с официалните срещи, тъй като освен добър експерт владее и немски, и английски език. Под негово наблюдение е националната програма за газификацията на битовите потребители. „Успяхме да възстановим по 1000 лв. от всяка инвестиция на хората в домовете им. Натоварихме газовите фирми и отнехме административната тежест от гражданите. Когато нещата се случват реално, тогава и човек вярва и разбира, че не всичко е само приказки във въздуха“, казва за свършеното Жечо Станков.

Това е само един щрих, но достатъчно показателен за работата му като заместник-министър е, че благодарение на усилията му за по-малко от две години  114 училища, детски градини, болници и старчески домове получават нови котли и отоплителни инсталации. Малко хора знаят, че успява да договори инвестиции за 1 млн. лв. в морските общини на Бургаски регион, които ще бъдат дарени от голяма чужда компания, развиваща своя мрежа в България.  Станков е един от най- големите защитници на програмата за саниране. Казва, че като народен представител няма да допусне замразяване на програмата, защото това ще е несправедливо спрямо хилядите собственици на апартаменти, които все още не са се възползвали от безвъзмездните средства.

Но животът не е само работа. На едно служебно събитие през 2012 г. рулетката на живота го среща с жената на живота му – Ася. Днес Жечо Станков е горд баща на две дъщери. „Каката Емилия ревнува от по-малката -  Надежда. Двете момичета и съпругата ми са моето най-интимно и лично пространство. Спирам дотук, защото не  обичам да смесвам работата с личния живот. Държа семейството ми да бъде извън светлината на прожекторите“, повдига съвсем леко завесата на най-личното си пространство кандидатът за народен представител. 

„Като дете бях с вечно зелени колене, защото постоянно се борех с децата не само по поляните в Странджа, но и в градинките до училище „Антон Страшимиров“ в Бургас“, добавя с усмивка  Жечо Станков. Заедно със свои приятели дори спретнали импровизирано спортно игрище. Очертали тревата до блока с бяла боя, сложили импровизирани врати от пластмасови кофи и организирали футболен турнир.  Любовта към спорта е от баща му -  европейският шампион по борба от Мадрид 1974-а, заслужилият майстор на спорта и треньор на поколения борци - Дончо Жеков.

„От него знам  колко важни са упорития труд, да имаш цел в живота, да не прахосваш времето си и да цениш всяка минута“, допълва Станков. За майка си казва, че е тихата, но силна грижа в семейството. Емилия отглежда почти сама двамата си сина, тъй като съпругът и тренира състезатели по борба и месеци наред е извън дома, в спортните лагери.


Жечо и майка му Емилия на вторият му рожден ден

„Моите дядовци Жеко и Панко ми оставиха нещо много ценно. Единият - от Странджа, ме научи на дисциплина, а другият – от Плевенско, беше учител и ми създаде усещането за това колко е важно образованието“, споделя  петият в листата на ГЕРБ Бургас. 

Самоиронията не му е чужда, затова казва, че понеже хората са се нагледали на идеалните кандидати за депутати, той самият смята да направи списък с недостатъци. „Признавам! И аз си купих няколко нови ризи,  вратовръзки и костюми за снимки, но понякога се чувствам като в скафандър с тях. По снимките не личи. Като дете някои ме наричаха чичко тревичко, защото за косата ми няма земно притегляне и тя расте право нагоре. Получава се като купа сено. Не ви трябва да гледате такава моя снимка. Като се съберат близките ми на някое хубаво място в Странджа, на масата няма английски чай, признавам. Знам, че е модерно здравословното хранене. Знам, че трябва да се вечеря до 18 ч. Знам. Вие се хранете здравословно, важно е!“, шегува се Жечо Станков.

Този млад, но вече с опит в политиката човек, казва, че големият проблем на политиката е отделянето и от хората. Затова е убеден, че хората трябва да поставят задачите на народните представители и това може да стане реално.

Ако не харесваме анонимността в политиката, ако ни е писнало от депутати, на които един мандат време им е малко, за да инициират  каквото и да е, ако искаме да виждаме  почтени, образовани и действащи хора, значи заедно с кандидата за народен представител Жечо Станков изповядваме елементи от една и съща житейска философия.



България Всички новини
Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли
Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори