×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тартор на автоджамбази отнесе сериозна присъда, бандата му задигала лимузини в Бургас и Варна


Тартор на автоджамбази отнесе сериозна присъда, бандата му задигала лимузини в Бургас и Варна
Крадците признали за 19 луксозни коли, останалите от групата се разминаха с условни
14 Март 2017, Вторник, 08:25 ч.
Автор: Флагман.бг, снимката е илюстративна

Част от схемата е и бивш военен 


Военен съд - Пловдив наложи наказание от 6 години и 8 месеца лишаване от свобода при „строг режим“ на организатора на банда автоджамбази Искрен Маринов от Варна. Маринов се призна за виновен за кражбите на 19 луксозни коли на територията на областите Варна и Бургас.

Освен него присъди получиха и съучастниците му – бившият военнослужещ старшина Цветелин Танчев, Борислав Вълчев и Ивайло Стоименов. На тях тримата съдът наложи условни присъди в размер на 2 години и 10 месеца за Вълчев и Танчев и 3 години за Стоименов, след като на свой ред те също се признаха за виновни. Делото срещу четиримата подсъдими протече по съкратената процедура, като всички подсъдими са признали изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт. Според експертизата щетите за собствениците на отнетите 19 броя луксозни автомобили възлизат на 302 084 лева.

Искрен Маринов ръководел и контролирал дейността на другите участници в организираната престъпна група, разпределял задълженията им и създавал организация всеки от членовете да осъществява определена дейност, в резултат на която ръководителят и членовете получавали материални облаги и неправомерни доходи от продажбата на автомобили и части от автомобили, предмет на престъплението „кражба“, като групата е била създадена с користна цел. Маринов лично осъществявал кражбите на автомобилите, както и връзка с ключари със съответните познания или търговци в тази област, за набавяне на технически средства - пластини с нарези за отключване на автомобилни патрони, декодери, интерфейси, скенери, чипове, заготовки, тирбушони и технически средства, служещи за нерегламентираното отваряне на МПС и намирал помещения за укриване на отнетите автомобили, като предоставял парични средства за заплащане на наема за тях.

Организаторът на ОПГ контролирал изпълнението на дейностите по придвижването на отнетите автомобили и разкомплектоването им, като давал указания на другите участници кои автомобили да бъдат частично или изцяло разглобени, организирал дейността им, заплащал на всеки един от тях за дейността и труда, който са положили. Давал указания относно подправянето на идентификационните номера на отнетите МПС. Контролирал и събирал парите от продажбите.

Старшина I-ва ст. от запаса Цветелин Танчев, по указания на ръководителя на групата, имал задължението и отговорността по демонтирането на части и агрегати, за да бъдат подправени идентификационните номера на автомобилите, с цел тяхната продажба. Тази дейност осъществявал в гараж във вилна зона „Горна трака”, край град Варна. По указания на ръководителя на групата той плащал наема на помещенията, където били разкомплектовани отнетите моторни превозни средства.

Ивайло Стоименов имал задължението и отговорността по създаване на условия за укриването на отнетите от Маринов автомобили и по негови указания ги придвижвал до гараж, за да бъдат разглобени на части или подправени идентификационните им номера. По указания на организатора на ОПГ той също плащал наема на помещенията, където били складирани откраднатите автомобили и частите от тях. Стоименов транспортирал автомобилни части от отнетите моторни превозни средства до склад, намиращ се в местност „Св. Никола 1” край Варна.

Борислав Вълчев имал задължението и отговорността по създаване на условия за укриването на части от отнетите автомобили, за което предоставял собственият си автомобил. В него натоварвал демонтираните части от откраднатите автомобили и ги премествал от един гараж в друг, където били складирани автомобилни части от отнетите превозни средства с цел последващата им продажба. По указания на ръководителя на групата придвижвал откраднатите от Маринов автомобили до гараж в местност „Голяма могила” във вилна зона „Горна трака”, край Варна.

Организираната престъпна група преустанови дейността си на 19.05.2015 г., когато лицата са задържани при отлично проведена специализирана операция на Регионална служба „Военна полиция“ - Варна под ръководството и надзора на Военно-окръжна прокуратура - Сливен.

В категории: Темида


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
*********
14.03.2017 15:59:02
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
666
14.03.2017 14:20:38
1
6
Ами Пахама от Поморие, кога ... той е и приятел на кмета де ... опппп хахаха
3.
POMORIEC
14.03.2017 13:48:43
0
4
Za ostanalite avtodzambazi ot Varna, gsm 0899 167053,znae vsicki i vsivko.Moze i na gsm 0899 194143-potyrpevsha?
2.
Гъзар
14.03.2017 12:17:46
2
8
302 000 / 19 = 15 894 лв.
Бреййй, че то значи и аз карам луксозна лимузина.... Не знаех!
1.
.
14.03.2017 11:59:19
1
7
Тази статия защо ли ми се струва доста старичка и преправена.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори