×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Д-р Христо Деянов: Никакво забавяне не може да има при лечението на деца (ВИДЕО)


Д-р Христо Деянов: Никакво забавяне не може да има при лечението на деца (ВИДЕО)
Повече пари трябва да отиват за промоция на здравето и профилактика на населението, каза д-р Христо Деянов
09 Март 2017, Четвъртък, 10:16 ч.

Пирамидата на финансиране на здравната система трябва да бъде обърната, каза кандидатът за депутат от „Обединени патриоти“

Лечението на децата трябва да е приоритет в България и когато някое момче или момиче има здравословен проблем, не може да има никакво забавяне. Това каза д-р Христо Деянов от Коалиция "Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО" в предизборния дебат по БНТ на тема "Здравеопазване".
„Пирамидата на финансиране на здравната система трябва да бъде обърната. Повече пари трябва да отиват за промоция на здравето и профилактика на населението, защото 82% сред смъртността на нашето население се дължи само на две групи. Това са заболяванията на органите на кръвообращението и онкологичните заболявания. До голяма степен профилактиката може да реши тежката патология в тези две групи. Елиминирането и намаляването на факторите на околната среда върху здравето, по-добрият живот и оптимизирането на лечебната мрежа са важни“, заяви д-р Деянов.
„Средствата във Фонда за лечение трябва да бъдат увеличени през следващите години. От 10 млн. лева, те станаха 12 милиона през последните две години. Когато родителите искат децата им да се лекуват в Турция, има проблеми“, заяви д-р Ваньо Шарков от Коалиция "Реформаторски блок – Глас народен". Водещият Иво Никодимов обаче припомни за 6-годишния Радо от Бургас, който страда от много рядко срещан агресивен тумор на меките тъкани. Момчето в момента се лекува в Испания, а държавата не дава и лев за лечението му.
„Много неприятно звучи всеки ден по медиите да се събират пари за децата. Основно кампаниите са за трансплантации. Проблемът е, че в нашата страна нямаме опит с трансплантация на деца. Затова родителите имат право да искат да се лекуват децата им там, където специалистите имат опит“, заяви Георги Кючуков от Коалиция "АБВ – Движение 21".
„Всеки един патологичен процес – хронично заболяване трае десетилетия, а през това време здравето на пациента се влошава. До голяма степен обаче той може да се намеси в този проблем и да забави патологичните процеси в организма. Това може да стане с една държавна, много силна подкрепа в здравеопазването по отношение на профилактиката и истинската превантивна медицина. Тогава вече ще може да говорим дали лекарите гледат на пациента като на касичка. Когато той също е отговорен за своето здраве, а не чака само здравната система, когато получи проблем, да го лекува“, обяснява д-р Деянов.
Кючуков пък изтъкна, че в Израел пациентът се лекува комплексно, а не по клинични пътеки. „Там няма оплаквания. Болниците ни трупат дългове, защото през 1999 г. се направи реформа и в центъра на системата се постави левчето в паничката, а пациентът се превърна в някакъв сателит около нея, който служи само, за да донесе паричката на заведението. Трябва да се промени системата“, подчерта кандидатът за народен представител от "АБВ – Движение 21".
„Нито един политик не може да реши проблемите на здравеопазването. Политическите партии трябва да имат консенсус по няколко основни неща и министърът на здравеопазването със своя екип да ги извършва!“, каза пък д-р Деянов.
„В България има чудесни лекари и медицински сестри. Някои партии ги наричат здравни работници. Трудно е да се намери консенсус с такива политици. За нас не са работници, а хората, които пазят здравето на българина. Когато премахнем търговския статут на лечебните заведения, когато държавата и общината застанат на своето място по отношение на финансирането, а НЗОК и другите контролни институции си свършат работата, ще има достатъчно пари за здравеопазване в България“, коментира д-р Шарков.
„За да се оправи здравеопазването, трябва да престанем да го политизираме. Нужен е консенсус и общи усилия, в центъра на които да стои пациентът и стриктно изпълнение на задълженията от страна на всичките органи“, каза още Георги Кючуков.




1
Коментара по темата
1.
гггггггггггггггггггггггггггг
09.03.2017 19:02:56
0
1
горе долу е прав - при лечение ти трябват парите най много до седмица а не след година или две
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори