×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първо във Флагман.бг! Номинират председателя на Окръжния съд в Бургас Боряна Димитрова за член на ВСС


Първо във Флагман.бг! Номинират председателя на Окръжния съд в Бургас Боряна Димитрова за член на ВСС
Председателят на Окръжния съд в Бургас Боряна Димитрова има големи шансове да попадне в новия ВСС
06 Март 2017, Понеделник, 09:14 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Регионът отново ще има две кандидатури, както бе и през 2012 година

Председателят на Окръжния съд в Бургас Боряна Димитрова ще бъде номиниран за член на Висшия съдебен съвет (ВСС) от професионалната квота, научи Флагман.бг от изключително достоверен източник.

Кандидатурата й ще бъде внесена до края на седмицата. По този начин бургаската магистратура ще има двама кандидати за съдебния кадрови орган.

Миналата седмица – още в първия ден на приемането на номинации, Апелативният съд в Бургас издигна Илияна Балтова за член на ВСС. В кулоарите на бургаската Темида усилено се коментира, че това е бил последният опит, за да се обединят съдиите от Апелативния район (Бургас, Ямбол, Сливен) около една обща кандидатура, която да има много по-голям шанс за ВСС.

В последната половин година вървят сериозни разговори между съдиите, за да се избере най-достойният, който да получи подкрепата на всички делегати от региона

Председателят на Окръжния съд Боряна Димитрова е сред първите, които са декларирали желание да се кандидатират, но апелативните съдии са имали предвид друга номинация. Консенсус обаче не е постигнат. Заради това административният ръководител на Бургаския апелативен съд Деница Вълкова миналата седмица предложи Илияна Балтова за професионалната квота на ВСС.

Балтова е различна кандидатура от първоначално предвидената, с което Деница Вълкова явно се е опитала гросмайсторски да изпревари събитията, за да може бургаските магистрати да се обединят около една кандидатура. От Апелативния съд в Бургас толкова избързаха с кандидатурата, че представиха пред журналистите кандидата за ВСС, докато той е в чужбина, с което създадоха медиен прецедент. На пръв поглед номинацията на съдия Балтова изглежда силна – тя е с безупречна професионална биография, уважаван магистрат с опит в ЕСПЧ, но дали ще получи подкрепа на магистратурата, е съвсем различен въпрос. Под номинацията й са се подписали само съдиите от Апелативния съд в Бургас, в това число и командированите, показа проверка на Флагман.бг.

Въпреки издигането на компромисната фигура на съдия Илияна Балтова, Боряна Димитрова е останала непреклонна и също ще кандидатства за поста. Счита се, че шансовете й са изключително сериозни. Боряна Димитрова спечели преди две години нов мандат начело на Бургаския окръжен съд с блестящи референции. Членовете на ВСС бяха категорични, че до този момент(2014 година) пред тях не се е явявал толкова подготвен кандидат. Димитрова спечели симпатиите на колегите си през 2015 година, когато се опълчи на тогавашния правосъден министър Христо Иванов. (ВИЖ ТУК)

Изборите за професионалната квота ще се проведат през юни на делегатско събрание в два поредни уикенда София. Преди пет години Бургас отново имаше двама кандидати – съдия Денчо Стоянов от Окръжния съд и Емилия Нашева от Апелативния съд.

В категории: Темида


14
Коментара
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
14
Коментара по темата
14.
m
08.03.2017 23:19:46
0
0
а на кого борянка ще остави наследството ако отиде във всс
13.
хехехе
08.03.2017 18:57:02
1
1
Само 12 ли са околните на Боряна и Балтова? Значи 6 по две цъкания на минуси. Един у дома, един в съда.
Много слабо, много.
12.
Хехе
07.03.2017 06:44:27
7
7
Каква лакомия за власт!
Колко жажда за власт!
Явно вкъщи нещата не стават както искаме и сме толкова жадни за власт!
Страх ни е да започнем пак да пишем дела с натоварване като другите, а и ни затвориха пътя за шефското място в апелативния съд.
И ни мързи да работим вече, защото мина толкова време и сме позабравили как се работи.

Гъз глава затрива...
11.
До съдия
06.03.2017 22:34:59
4
13
Тези ваши колеги алкохолици, за които толкова много пищите, явно са пиели, щото е трябвало да работят с такива като вас. Какво самочувствие, каква убеденост в собствената непогрешимост и какъв назидателен тон. Разбирам въпросните алкохолици и желанието им да избягат някак си от вас, без откъсване от работата...
10.
съдия
06.03.2017 21:50:51
14
3
Колкото и да цъкате минуси, лизачи на Боряна и Деница, много гласове няма да отидат за двете кандидатки.
9.
съдия
06.03.2017 21:49:35
0
0
http://www.legalworld.bg/60320.iliiana-baltova-ot-burgas-e-pyrvata-sydijska-nominaciia-za-vss.html
8.
съдия
06.03.2017 21:48:52
1
3
Мандат от максимум 3 години за административните ръководители и никаква възможност за втори пореден мандат, нито за кнадидатстване за ВСС и Инспектората на ВСС. Иначе ще има вечени началници, които могат 25 години да изкарат само като такива.
Тогава да видим дали ще се съобразяваш с колегите си, дали ще мачкаш, дали ще милееш за имиджа на колегите ти.
7.
съдия
06.03.2017 21:46:07
13
3
"Даваш ли си сметка какви усилия бяха положени тези покойни вече колеги да бъдат върнати към нормалния живот. Колко увещания да потърсят лечение и осигуряване на възможност да направят това, безуспешните опити да се намери подкрепата на роднини и близки." Давам си сметка, но как може да се действа само с увещания, след като виждаме, че те не дават никакъв резултат. Ние не сме кръчмари, по дяволите, ние сме съдии и ако увещаването не дава резултат се обръща на сопа. Защото не е важно колко си се подкрепяме вътре в голямата сграда и колко силни се чувстваме като се надъхаме едни други колко сме страхотни и праведни. Важно е какво хората мислят за нас. Тези, които трябва да са уверени, че ние сме съдии на място, а не алкохолици с помътнял мозък. Ако хората ни нямат вярва и ни виждат пияни по коридорите на съдебната палата, нямаме място в системата и толкова. Пий си вкъщи, не на работа. И какво означава десетилетие да увещаваш някого, а той да не се съобразява? Означава, че си калпав ръководител и мястото ти не е на административен ръководител. Ако един служител бъде хваната пиян какво ще се случи с него, а? Ще бъде увещаван години наред да спре, а? Естествено, че не! А разликата между съдията и служителя е огромната отговорност на първия. Тогава?
"Не можеш да хвърляш вина върху административен ръководител за нещо, което не зависи от него- човек да намери смисъл в живота си и да се пребори с недостатъците си." Напротив, точно административния ръководител е най-виновния в това. Защото прокарва изцяло двойни стандарти. На единия баща му бил зам.председател на ВКС, председател на апелативен съд и агент на ДС - няма да го пипаме, защото ... той е готин, пък и ... На друг баща му началник на милицията, сестра му била в ДС, баща му също и него няма също да го пипаме, защото ... пари, там пари. Е, ако един административен ръководител не се е справил с нещо толкова важно като антиетичните проявления на пиянствата не на един съдия, то какъв администратор ще е този човек в най-висшата инстанция?
"Ти какво направи по въпроса? Това, че не ги е отстранила от системата аз лично не смятам за недостатък, защото се опита и винаги се е стремяла ДА СЪХРАНИ ХОРАТА, които бяха добри професионалисти. При това със съзнанието, че това вреди на нея самата и твоите упреци потвърждават това." Да съхрани хората, но не и съдиите, защото съдия-алкохолик вече не е съдия, а е човек с огромен проблем, който на всичкото отгоре определя човешки съдби за поколения напред. Да съхрани хората за сметка на системата, на имиджа й. Извинявай, но не съм съгласен с това, че си струва да съхраниш хората за сметка на системата и на останалите читави в нея, защото хората извън съдебната палата слагат всички ни под един знаменател. Защо поне едно предупреждение, една забележка не им трясна на всички. Нека смъртта им е паметник за нейното старание да съхрани хората. Ясно какво ще остави след себе си. Каквото остави и Събина Христова - пепелища, изпепелен колектив, никакъв колектив, колектив от несъобразяващи се с елементарни етични и човешки правила.
"Това е огромната разлика на Димитрова с останалите, които за сметка на амбициите си са готови да мачкат." Няма разлика между Боряна Димитрова и Събина Христова. И на двете им липсва човешкото и решителността да се справят с връзкарите в системата, които са я яхнали за своя употреба.Ясно че след като за осем години в окръжен съд не сега е справила с това, а и с клиентелизма, за който едва ли сега чува, тт няма как да се справи на върха.
Не се правете на слепи.
Това, че имаше определени отношения с един от тримата големи (не конкретизирам) и той я пазеше и донякъде лансираше, не означава, че е читава.
Няма как да имаме представител във ВСС, след като както Боряна Димитрова, така и Балтова са отрочета на Събина Христова.
Хората в София и страната ни свързват все с такива имена: Събина Христова, Емил Христов, Йордан Иванов. Няма как да имаме представител, след като повече от 10 години генерираме само такива кадри и скандалите покрай тях и групичките им.
6.
съдия
06.03.2017 21:44:29
13
5
По въпроса с противоречивата съдебна практика- смешно е да очакваш председател на съда да реши този въпрос. Правят се събрания, обсъждат се противоречията, но никой не може да наложи на другите как да мислят. Ние да не сме полицаи или от прокуратурата, та като ни изръмжи началството и да забравяме какво мислим (ако е подкрепено с аргументи). Който се подписва под решението, той си носи и отговорността. Има инстанционен контрол, има ВКС, който да уеднаквява практиката, има и Инспекторат, а има и прокуратура, която след като е страна, очевидно е вътре в нещата и може да направи нещо по въпроса, ако се вижда, че има престъпни практики.
това са си някакви ваши вътрешни проблеми, които нямат особено значение за тази тема. дразнещото в случая е, че някои хора са с болни амбиции постоянно да са на ръководни позиции и да управляват другите, като за да постигнат целта си са готови на всичко, включително и да вършат услуги на тези, от които зависи кариерното им развитие /може би е някакъв вид психопатия/, т.е. това е т. нар. съдебна номенклатура - термин, добил популярност напоследък, а болшинството съдии, или поне истинските, по дух са НЕЗАВИСИМИ - искат да работят при нормални условия и да не бъдат притеснявани от обезумелите си административни ръководители, тъкмящи най-различни статистики и стремящи се към рекорди по най-бързо, най-много и т.н. решени дела и всякакви други простотии, само и само за да угодят на ши*аните п€дали от ВСС. по този начин натоварват необосновано и безсмислено съдебната администрация, колегите си, ангажирани с всякакви тематични и не знам какви си проверки, проверяваните и контролирани постоянно долни инстанции и т. н. всички по веригата и всичко това в името на собственото си его - да докажат пред началството колко велики администратори са. много още може да се напише по въпроса, но едва ли има смисъл - всички го виждаме ежедневно и си го знаем. та има няколко изявени такива личности в съдебната система и обсъжданата, чини ми се да е една от тях. председател на рс, председател на ос, сега член на всс иска да става, а кога ще бъде просто човек-съдия, за което всеки от нас призван е? предвид наличните данни за подкрепа от страна на ДПС, може да се заключи, че именно това е кандидатурата на бургас от статуквото и ще бъде подкрепена от формиралата се вече номенклатурна коалиция в страната, в която почти сигурно участва, съответно и избрана. затова и в продължение на години се опитвам да лансирам тук идеята, че мандатът на административните ръководители следва да е по-кратък - 3 години, и да нямат право на втори последователен, да са с много по-ограничени правомощия, а евентуално и да се назначават съдебни администратори - мениджъри на съдилищата, без каквито и да било взаимоотношения на власт и подчинение със състава на съдиите, но олигархията в държавата и слугите им в съдебната система, включително и ССБ, никога няма да допуснат това и да загубят контрола над съда, осъществяван чрез административните ръководители, включително обсъждания в темата. и в заключение - колкото и да ми хвалите такъв човек /супер, готин, печен и т.н. - да, може и такъв да е/, изложените по-горе факти от професионалната му биография, сами по себе си, ме отблъскват и мотивират да не го подкрепя.
5.
С какво не се справи Б.Димитрова за 8 години
06.03.2017 21:43:36
13
5
Това с което не се справи Боряна Димитрова е например алкохолната групичка от мъже-съдии. Няма да спомена имена, за да не счетат модераторите, че нанасям обида. Трябваше алкохолиците в окръжния съд да започнат да измират един след друг, за да се погледнем в очите и да се сетим, че някои от тях държаха напитките в бюрата си и най-много до 10 преди обяда бяха изпълнили нормата. Когато почина последния се сетихме, че много често даже секретарката му го подкрепяше из коридорите от залата към кабинета му и обратно.
Боряна Димитрова не се справи и с клиентелистки настроените си съдии, че дори направи една-две от тях свои заместници. Как да не повярвам, че е от подкрепящите статуквото, след като това е наследство от предшественичката й? Димитрова за 8 години не се справи с 7-8 съдии, как да повярвам, че ще се справи с 1000?
Димитрова не се справи с противоречащите произнасяния на едни и същи съдии от окръжния съд по идентични казуси. Шизофреници ли са тези съдии или "търсете адвоката" по всяко конкретно дело?
Естествено Балтова и Димитрова са двете страни на медала и няма да получат моя глас. Балтова е играла и играе в същите игри.
4.
чистилка
06.03.2017 19:25:27
14
7
Лайната все напират да са отгоре и изплуват.
3.
Бурма
06.03.2017 19:24:10
14
8
Категорично "ПРОТИВ" Боряна Димитрова и Илияна Балтова.
Няма да гласувам и за двете заради тази пуста алчност да си все началник, а не редови съдия.
Категорично Димитрова е част от статуквото на Цацаров и другите. От поне 10 години тя не е нормален съдия.
Няма да гласувам и за другата, защото е предложена отново от човек на статуквото и близка на Бойко Борисов.
2.
Ат.Станев
06.03.2017 11:38:53
12
20
Категорично "ЗА" Боряна Димитрова...
1.
e
06.03.2017 10:27:34
4
5
Защо медиите в БГ крият скритата коалиция между винету, курнелия и доги дог???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано МВР: Отстранени са проблемите при част от процедурите за издаване и замяна на шофьорски книжки МВР: Отстранени са проблемите при част от процедурите за издаване и замяна на шофьорски книжки Системите работят в нормален режим Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Все по-често се търси ново строителство, в затворени комплекси с паркомясто  Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Това ми бяха всичките пари, казва потърпевшата Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Специалистите съветват да се потърси навременна помощ Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Не е ранен, но има пострадали от другия автомобил  37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна 37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна Мащабното мероприятие се организира от БКА – ИКО България, с председател световният шампион Шихан Емил Костов Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис В раницата му ченгетата намерили буркан с глави суха зелена тревна маса
Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори