×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП тръгнаха остро срещу ЕС – заканиха се да блокират решение на Европарламента, искат списък с евродепутати "предатели"


БСП тръгнаха остро срещу ЕС – заканиха се да блокират решение на Европарламента, искат списък с евродепутати "предатели"
Корнелия Нинова увери, че позицията им не означава, че искат България да напусне ЕС
15 Февруари 2017, Сряда, 14:23 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Корнелия Нинова прогнозира апокалиптични последствия от споразумение с Канада


БСП тръгна остро срещу Европейския съюз и се закани в следващото Народно събрание да блокира взето от Европейския парламент решение. Става въпрос за споразумението СЕТА за търговия с Канада.

Днес то бе гласувано в европарламента, като лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска „списъка с българските предатели”, които са гласували „за”.

„Искаме да коментираме гласуваното споразумение с Канада днес. Искаме поименно списъка на българските предатели, подкрепили това споразумение. Питаме ги от чие име гласуваха „за”. Там ги е изпратил народът да представляват България и питаме кой точно от този български народ ги е упълномощил да гласуват така”, каза Нинова на извънредна пресконференция в централата на партията.

Тя обясни, че евродепутатите на БСП гласували „против” и че това решение било от името не само на партията, но и на „съюз „Произведено в България”, КНСБ, „Подкрепа”, десетки фондации, организации, неправителствен сектор, сдружения на български производители”.

„Казваме отсега, да се знае - че ако Българската социалистическа партия има достатъчно сили в следващия парламент като брой депутати, ще блокираме ратификацията на това споразумение и то няма да бъде прието от българския парламент”, отсече Корнелия Нинова.

Тя прогнозира апокалиптични последствия от споразумението СЕТА.
То отваряло широко вратите за внос на „генно модифицирани организми в България”. Което означавало „отрови за здравето” и удар за българската икономика, тъй като те били по-евтини.

Щяло да има и „огромен внос на канадско месо”, което щяло да е тежък удар върху българския производител.

Споразумението въвеждало и „паралелна съдебна система” – трибунал, в който корпорации щели да могат да съдят България, но не в национални съдилища или международно-признати такива, а в специален трибунал, „където те ще съдят България затова, че очакваните от тях печалби в нашата държава не са се случили”.

Всички публични услуги – здравеопазване, образование, ВиК, телекомуникации, пътища, всичко отивало на либерализация, приватизация, концесии.
Някои държави настояли от този списък да бъдат извадени определени сектори. Например Германия поискала сектор „Води” да не подлежи на тази либерализация. Правителството на Бойко Борисов обаче не поискало нищо такова.

Освен това щели да се ограничат регулациите от държавата, което било абсурд и отказ от национален суверенитет.

След въпрос дали реакцията на БСП може да означава преосмисляне на членството на България в ЕС, Нинова увери: „Случилото се в Европейския съюз не променя позицията ни за членството на България в Европейския съюз. Но поставя много сериозни въпроси. В момент, в който в света и в Европа има много силно движение към националния интерес, към защита на националното, на родното и патриотичното, решението да се подкрепи това решение е абсолютно нелогично. Народите искат защита на националния си интерес. Днес е решено точно обратното – отхвърляне на националния интерес и отново окрупняване. Отново права на корпорациите, отново – на големите, на монополите срещу малките, срещу интереса на хората. Това е сгрешена политика и несъобразяване с волята на народите на Европа. И тази политика на Европейския съюз има нужда от промяна.”

Корнелия Нинова припомни, че Националният съвет на БСП е взел решение против СЕТА и увери, че и четиримата евродепутати на червените са гласували така.



В категории: Политика


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
17
Коментара по темата
17.
*********
16.02.2017 10:25:02
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
16.
Дон Кънчо
16.02.2017 08:30:41
4
3
Курнелка фалира БТК и нейните поддръжнице от червените павета, пенделите все със АЛО, АЛО се обръщат към опонентите си, без ясни послания за икономически растеж и технически прогрес или технически фалит алоууу
15.
..................
16.02.2017 08:18:40
6
5
На червените тролчета ще им дадат една близалка и едно плюшено слонче дето прилича на курнелка лъжеца, ще ви спра дотациите и ще ми ядете луканковия, червени пендели смотани!
14.
алоооо 12
16.02.2017 00:00:53
16
3
Никой не ти чете чаршафите,бе! Оти се хабиш с писанията?
13.
гггггггггггггггггггггггггггггг
15.02.2017 21:41:28
2
18
нали знаете колко тежи мнението на България е ЕС - да пита Станишев той да е светне
12.
Аз туй помня
15.02.2017 20:58:10
2
34
Периодът “Орешарски”: Правителството на КТБ

Година и половина, три правителства, масови протести, една фалирала банка. Погледнато през историята на КТБ, периодът между пролетта на 2013 г. до есента на 2014 г. е най-динамичният за нея. В рамките на тази година и половина се случват някои значими събития, които първо извеждат модела, добил популярност като “Кой”, на яве, показват неговата безгранична сила, а след това той се трансформира и преминава в нови измерения. В края на този период – есента на 2014 г., когато започва вторият мандат на Бойко Борисов, “Кой” не е разрушен, но вече е сменил играчите си.

Палачинката се обръща

В края на мандата на ГЕРБ настъпва разрив между властта и групата около КТБ (Василев-Пеевски – все още тандем). По същото време в страната се зараждат масови протести. Те започват извън София, от Сандански и Благоевград, постепенно обхващат другите градове и достигат до столицата. Поводът са високите сметки за ток от декември и януари, повежда се война срещу монополите (в лицето на РПТ-тата), словестната атака срещу тях от пеевските медии нажежава още повече ситуацията. Протестното недоволство се насочва към Бойко Борисов и ръководеното от него правителство на ГЕРБ. Иска се неговата оставка. Тя идва на 20 февруари.

За отношенията между Борисов и Пеевски/Василев лесно може да се съди по настроенията в TV7 и другите медии от обкръжението на депутата от ДПС. Ако допреди това те са хвалили всяка премиерска стъпка, то вече вестниците и електронните медии повеждат негативна кампания както срещу Борисов, така и срещу неговите министри. „TV7 е единствената телевизия, която непрекъснато правеше разследвания срещу властта… Вече трима министри не са си на постовете – на здравеопазването Стефан Константинов, на енергетиката Трайчо Трайков и зам.-министърката Гергана Павлова. Нашата позиция е кристално ясна от самото начало”, заявява изпълнителният директор на телевизията Николай Бареков пред ПИК и допълва: “Аз не виждам да има по-свободна телевизия от нашата.”

В деня на един от големите протести срещу управляващите гост в предаването на Люба Кулезич по TV7 е Цветан Цветанов. Непосредствено след това Кулезич е изгонена от телевизията с обвинението, че не спазва елементарните журналистически стандарти. “Не аз преобърнах палачинката. Не мога да я обърна за два часа. Не аз бях човекът в телевизията, който поддържа близки отношения с Бойко Борисов, не аз се радвах на есемесите му, нито пък съм получавала такива”, казва тя в своя защита в интервю пред Медиапул.

Аферата „Костинброд”

Отново TV7 е в центъра на едно събитие, което успява да повлияе на изборния резултат в предсрочните парламентарни избори на 12 май 2013 г. Събитието стана известно като аферата „Костинброд”. В деня на размисъл, бившият водещ и настоящ евродепутат Николай Бареков се включва в жива връзка пред печатницата „Мултипринт” на общински съветник от ГЕРБ Цветан Бончев в Костинброд, докато прокурорите са вътре, и обявява, че изборите на следващия ден ще бъдат фалшифицирани.

Прокуратурата разпространява съобщение, в което казва, че “в складови помещения са открити над 350 000 отпечатани и готови за експедиция бюлетини за гласуване в извънредните парламентарни избори на 12.05.2013 г. До 08.05.2013 г. “Мултипринт” ООД е изпълнило задълженията си по договора с Министерския съвет за отпечатване на бюлетините за изборите и същите са превозени до областните администрации в страната. Откритите през нощта на 10.05.2013 г. бюлетини са извън тези количества. Бюлетините /общо 10 палета/ са поставени под засилена охрана.”

Мая Манолова внася сигнал в прокуратурата и се започва разследване. На бившия главен секретар на МС Росен Желязков е повдигнато обвинение в престъпление по служба заради това, че не е упражнил контрол върху отпечатването на бюлетините. Съдът му дава оправдателна присъда, а прокуратурата не обжалва.

Социолозите смятат, че в резултат на „Костинброд” ГЕРБ са загубили гласове на изборите. Аферата е определяна като най-близкото нещо до държавен преврат от новата история на България. Мащабната манипулация, извършена чрез медиите, контролирани от Пеевски и Цветан Василев, и с решаващата помощ на прокуратурата, промени радикално пъзела на властта в държавата.

Игра на едро

Групата около КТБ излиза от мандата на ГЕРБ с огромни активи, контрол върху няколко сектора от икономиката и дава заявка за цялата политическа власт. Въпреки че ГЕРБ е на първо място в изборите, партията не може да сформира правителство. Това правят БСП и ДПС, а за премиер е посочен Пламен Орешарски. Министрите в неговия кабинет минават през одобрението на Пеевски и Василев, съобщават източници, близки до събитията. Започва игра на едро, в която частни интереси играят от името на държавата.

Това включва овладяване на потоците на европейските пари и големите проекти. Фирми, близки до групата, си поделят изпълнението на водния цикъл, големите строителните и инфрастурктурни поръчки, подизпълнителството на Южен поток. Напълно е овладяна енергетиката.

Година по-късно, вече в изгнание и след скарването си с Пеевски, Цветан Василев разказва в интервю пред bTV от Виена как държавата е изцяло под контрола на Делян Пеевски: “Тези поръчки се разпределят основно през каналите на този човек… Този човек се изживява като властелин на държавата, няколко негови марионетки говорят от името на държавата. Те разпределят вече всички строителни обекти и проекти и това става публично”.

Кулминацията на това подчинение на държавата идва на 14 юни 2013 г., когато парламентът гласува избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. С този ход се цели затворяне на кръга на институционалната примка в сектор сигурност – информация, МВР, следствие, прокуратура. Събитието предизвиква масови сътресения в държавата – избухват протести, които в най-активните си периоди събират 30-35 хил. души.

Въпреки че Орешарски дълго време не се поддава на масовите скандирания за оставка, във властта започва да се генерира политическо напрежение между БСП и ДПС. Икономическо напрежение започва да се натрупва и между двамата партньори Василев и Пеевски. То идва основно по линията кредитор-длъжник и се случва още през есента на 2013 г. “Може да се каже, че тогава започнаха да прехвърчат първите искри”, казва самият Василев в интервю по bTV година по-късно.
В основата на конфликта са пари. Общите проекти са финансирани от КТБ и идва моментът, в който Цветан Василев настоява Пеевски да поеме половината ангажимент и да върне част от дадените средства. Това не само, че не се случва, а води до задълбочаване на конфликта между двамата.
Пак по това време Цветан Василев проявява и политически амбиции. Сред подкрепяните от него е Николай Бареков и партията му „България без цензура”. Бареков се явява за първи път на европейските избори през 2014 г. и заедно с коалиционните си партньори ВМРО, ЗНС и „Движение Гергьовден“ печели 10.66% от гласовете. По-късно Василев сам признава, че е финансирал създаването на Бареков като политически субект.
Войната
Последният етап от този период е най-драматичен. Конфликтът между Пеевски и Цветан Василев става явен, а инструментите за атака го изваждат извън контрол. Чрез подставени лица и смяна на собствениците депутатът от ДПС успява да овладее голяма част от общите му с банкера бизнеси. Пеевски впряга държавните структури, над които има контрол, и започва война срещу Василев на всички фронтове – МВР, ДАНС, Прокуратура. Медиите на Пеевски изваждат КТБ на гилотината и я посичат. След натрапчиви внушения през вестниците и сайтовете, че банката е нестабилна, уплашените вложители се струпват пред офиситите и само няколко дни са необходими, за да обяви КТБ, че няма ликвидност.
Затварянето на банката съвпада с подаването на оставка от Пламен Орешарски. Следват отново избори, на които ГЕРБ печелят. На 6 ноември 2014 г. БНБ отнема лиценза на КТБ. На 7 ноември е сформирано второто правителство на Бойко Борисов.
11.
САМО ТАКА !!!
15.02.2017 19:38:46
8
42
Наистина Корнелия Нинова показва характер. Тежко на НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ, които под формата и мимикрията на демокрация и евроценности абсолютно съзнателно предават и унищожават родината ни. Те са същите, които подкрепяха управлението и на СДС и на кобурга Симеон. После попълниха и редиците на ГЕРБ с единствената цел за лично облагодетелстване. Резултатите ги видяхме всички.
10.
Kondoj
15.02.2017 19:01:30
3
35
Ако трябв да гледаме реално - за СЕТА е принципно права. Само, че комунистите винаги говорят едно - а вършат друго. Вижте кои от червените евродепутати са гласували за споразумението - СерГЕЙ-чо начело.Така, че лапнат ли кокъла - друга песен ще запеят .
9.
всичкО за НАРОДА ЩЕ ПОЕВТИНЕЕ
15.02.2017 17:39:06
3
5
КУРвелия не КАЗВА ЧЕ НАРОДНИТЕ СТОКИ ЩЕ ПОЕВТИНЕЯТ И ОЛИГАРСИТЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА ДЕРАТ КОЖИ
8.
всичкО за НАРОДА ЩЕ ПОЕВТИНЕЕ
15.02.2017 17:39:06
8
7
КУРвелия не КАЗВА ЧЕ НАРОДНИТЕ СТОКИ ЩЕ ПОЕВТИНЕЯТ И ОЛИГАРСИТЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА ДЕРАТ КОЖИ
7.
Стоян
15.02.2017 16:51:41
8
7
Еха, тези от червените павета на властта доста кинти са прибрали от държавните активи - червените , няма кой, кой да им проверява имуществото придобито по време на управлението им и какви договори са подписвали! Много им е мазен курбана да крадат , брависимос червени барони , патрони и фараони знаете ги тези работи как да се краде и си ги знаят мурафетите! Курнелка много кюфтенца е лапала
6.
оха ла
15.02.2017 16:40:47
40
10
сините трол4ета на ГРОП=ГРОБища за целия народ цъфнаха като цъфнал герп, цъфнал на тяхния пияндурник!
5.
5
15.02.2017 16:34:24
13
34
Ха ха! Лъжливата Курнелия от най-руската партия в България търси предатели!
4.
А как
15.02.2017 16:24:32
8
87
Гласува СерГей?
3.
ето
15.02.2017 16:23:18
16
20
мръсни комунисти- убийци. Историята помни , но Българите явно не
2.
..............
15.02.2017 16:16:26
11
47
Колкото и да не се харесва, много е права! Чудя се защо още никой не я е оплюл - хайде , закъснявате!
1.
7
15.02.2017 16:14:44
11
16
БРАВО да са живи и ЗДРАВИ !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори