×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приморско ще продължи да развива социалната си политика


Приморско ще продължи да развива социалната си политика
Димитър Германов започна успешен втори мандат като кмет на Община Приморско
28 Януари 2017, Събота, 20:37 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

При наличието на средства ще осигуряваме социални придобивки на гражданите, но ако нямаме – ще е демагогия, каза кметът Димитър Германов



Димитър Германов е втори мандат кмет на Община Приморско. Последните две години са изключително успешни за управлението му. Резултатите от работата на екипа му са видими, а големите проекти тепърва започват да се изпълняват.

Преди седмица общината подписа договор за разширяване на пречиствателната си станция за 21 млн.лева, успоредно се работи по благоустройството и подобряването на инфраструктурата. Големият пробив ще е развитието на алтернативния туризъм. През миналата година се откри златното съкровище в местността Силихляр, което е обявено за научно откритие №1 на 2016 година. Плановете на общината са за разработване на туристически маршрут и развитието на този сектор в следващите няколко години. 

В същото време финансовото състояние на общината се подобрява, а през тази година се въвежда безплатна детска градина за малчуганите. Мисли се и за други привилегии за местните жители. Какви са плановете на администрацията на кмета Димитър Германов, вижте отговорите му в интервюто пред Флагман.бг.


-Г-н Германов, с какво Бюджет 2017 е по-различен и какъв ще бъде акцентът му?

-Спрямо предходната година се увеличава с 2,5 млн.лева, достигайки до 21,4 млн.лева. Това е във връзка с кредита за реновирането и разширяването на пречиствателната станция. Финансовата рамка като параметри е запазена, като насоки - също. Работим по същия начин – реализиране на инвестиционни намерения, социална политика, покриване на всички сектори, свързани с потребностите на подрастващото поколение. Тази година при наличието на финансов ресурс освобождаваме родителите от такси за децата им в детските градини. Това е една от мерките, които приемаме, за да останат младите хора в Приморско. Естествено не е единствена, а част от нашата програма, която изпълняваме.

-Кои са по-важните проекти от Капиталовата програма на Община Приморско?

-Определено концентрацията на внимание е насочена към големия проект – пречиствателната станция (на стойност 21 млн.лева, б.а.). Но имаме и други важни обекти. Инфраструктурата е определящ фактор за развитието на туризма. Заради това работим в тази посока от години. Следваме ясна програма и цели. Най-сериозният обект през 2017 г. е извършването на брегоукрепителните дейности на река Дяволска в рамките на града. Ако успеем в края на годината да реализираме и втория етап, ще изградим алея, така че да отворим южната зона на Приморско. В Китен има няколко проекта за благоустрояване на центъра, малките населени места – също. Инвестираме средства и в развитието на културно-историческия туризъм – за музея, за проучвателни дейности, безспорно имаме потенциал, откриваме го и ще го показваме.

ритеснявалите ли за изпълнението на някои от проектите, предвид сложната политическа обстановка? Може дълго да няма редовно правителство и работещ парламент.

-Когато има политически събития, се очакват някакви сътресения, но все пак основното финансиране за нашите инфраструктурни проекти извън програмите, е със собствени средства. През годините показахме, че се движим много добре, изпълняваме приходите на 95 %. Ако успеем да запазим този темп означава, че ще изпълнил програмата си и ще имаме стабилност.

-Бюджетът на Община Приморско се прие без дебати, как си обяснявате този факт?

-Напротив, дебат имаше, но той бе в комисиите. Обсъдиха се внимателно предложенията на съветниците и ние ги заложихме в проекта за бюджет. Това е правилният начин, а не да политизираме темата. По-добре е предварително, чисто експертно, да анализираме нещата, защото може и това, което предлага администрацията да не е най-доброто. Затова сме готови да се вслушаме в други предложения.

-Връща ли се Приморско към корените си – да бъде една по-социална община? Вече премахнахте таксите за детските градини, да очакваме ли, например, да осигурите безплатно пътуването за пенсионери и ученици в рамките на общината?

-Приморско никога не е бягало от тези отговорности. Въпросът е на само да има желание, но и финансов ресурс. Казах, че тази година ние направихме първата стъпка. При наличието на средства ще продължим, но ако нямаме – ще е демагогия. Ние не сме демагози, а администратори и хора, които правят реални политики.

-Имате ли разработен проект за консервацията и реставрация на Силихляр?

-Това ще бъде елемент от проект, на идейна фаза. Плановете ни са да направим туристически маршрут. Не става дума само за един обект, а за отделни, които да свържем в голям комплекс. Работим в тази посока, ако има средства ще ги инвестираме.

-Кои проектни инициативи ще стартирате пред тази година?

-Подготвени сме много добре за новия програмен период. По ОП „Развитие на селските райони“ вече сме подали три проекта, по Норвежката програма – един за Бегликташ. Чакаме да се отворят мерки, подаваме и другите. Опитът ни научи как да работим. Имаме готовност, екипът ни е отличен.

В категории: Приморско


19
Коментара
19
Коментара по темата
19.
Васко минета
30.01.2017 13:51:50
0
3
Зидарово беше чисто българско село, но откакто го нападнаха циганите вижте какво става:

Жестоко убийство разтърси созополското с. Зидарово. Снощи след скандал е убит 45-годишният Стоян Кръстев от селото. За кървавото нападение е арестуван 48-годишният Недялко Танев от София. Той е обвинен за тежко умишлено престъпление, за което може да получи от 10 до 20 години затвор.

По информация на Флагман.бг Недялко е наръгал няколко пъти с нож жертвата си след битов скандал. Танев е задържан в максимално кратък срок след извършване на престъпното деяние, благодарение на отличното взаимодействие между служителите на ОД на МВР-Бургас и Прокуратурата.

Предстои Окръжна прокуратура –Бургас да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Недялко Танев.
18.
Цензура
30.01.2017 13:20:00
0
3
Кмета си плаща рекета "Медиен комфорт". Затова лошите статии ги крием. Иначе кранчето ще спре.
17.
Защо тази статия не е в "Приморско"?
30.01.2017 13:15:46
0
0
Заловиха ударна бригада бракониери край Приморско

От ловната група са иззети шест пушки
30 Януари 2017, Понеделник

Докато били за пернати, отстреляли и диво прасе, което дори разфасовали


Горските стражари към Югоизточно държавно предприятие - Сливен заловиха група бракониери, убили диво прасе край Приморско. Те подали сигнал в полицията, че в гористата местност "Кукерова поляна" в землището на с. Писменово установили 63-годишния И.Т. от Приморско, 42-годишния П.А. от Приморско, 50-годишния Г.Р. от Бургас, 61-годишния В.Д. от Приморско и 63-годишния С.В. от Приморско, които докато провеждали законен ловен излет за пернат дивеч, убили едър дивеч /едно диво прасе/ без надлежно разрешение, пренасяйки прясно разфасованото месо в раници и придвижвайки се в група към намиращия се наблизо паркиран товарен автомобил "УАЗ", с бургаска регистрация.

Дошлите на местопроизшествието полицейски служители извършили щателен оглед, като намерили кожата и костите на дивото прасе, иззели шест гилзи от ловни патрони, 12-ти калибър. От ловната група са иззети три ловни пушки, а след претърсване на товарния автомобил са иззети още три ловни пушки, поставени в предпазни калъфи. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Приморско.
16.
Фешън
29.01.2017 22:01:24
0
4
Кмете, каква е тая риза, ве? Половината от ръкавите навън... И сложи една вратовръзка! Мяза та на войник след уволнение, дето костюма му виси по него като харизан.
15.
Популизъм
29.01.2017 16:43:11
0
4
Лъжат само и крадат ,да ги сменяме иде време .На село им мястото.
14.
до 14
29.01.2017 13:59:36
1
6
Няма страшно партията изгони началника на мвр Приморско Галин Згуров и сега е дълбок зимен сън.
13.
учуден
29.01.2017 13:52:52
0
5
Айде сега да видим дали ще имат кураж да ги хванат с купените избори.И да не се прайс следователите ,който и циганин да си изберат той ще им разкаже.Послепис: Да не им спрат така и далаверите на господата.
12.
Стамат
29.01.2017 12:34:14
0
5
Защо в Перник,никой не се обижда като го нарекат ПЕРНИЧАНИН а в Приморско като ги наречеш ПРИМОРЧАНИ се засягат???Приморци искат да им думаш!Да не би защото "ин" се римува със селянин?
11.
Ала бала
29.01.2017 10:49:56
1
5
Тоз кмет е учил медицина, значи има малко акъл, не е като без хич. Ама туй горе са локуми.
10.
????????
29.01.2017 10:46:58
0
5
Чета , чета и нищо не разбирам . Някой уж иска да кажи нещо , а нищо не се разбира .Карайте с конкретика бе хора !
9.
овчар без гега
29.01.2017 10:31:18
1
3
ОФ писнал ми е вече този български руско-турски провнициализъм.Каква парадигма, каква ,,,,,,,,,,,,,?!Омръзнала ми е тази простотия и на политиците, и на медиите.Ето и днес пак само с зад кулисите се занимавате.Стига еднотемие бе.
8.
грозилka
29.01.2017 10:27:37
1
5
Ох, душици мамини!Както се казваше в онзи стар виц: "Що да го режем, като той сам ще си падне."Късно е либе за китка! Мандалото лопна! Имаше време разделно - да се разделите с едно от двете: или с постовете или с принципите си. Зарязахте принципите и избрахте постовете. И сега сте сами. Търсите подкрепа, нали? За подкрепа трябва доверие. Доверие се гради цял живот и можеш за миг да го загубиш. Вие го загубихте. Сега си подсмърчайте...
7.
пазарджишкия бизнесмен
29.01.2017 10:11:04
0
1
Ето как може да се използва k...........o битие за да се опознае Родината/или Татковината ,а tcs?/ от близо на народна софра и в работно време.?Хайде. Пак изкара някоя рубла.
Стига за тази вечер.
6.
Оффф
28.01.2017 22:13:59
1
8
Що не си пиеш ракията там някъде в оня бардак в центъра? Кмета, че котви, че лодки... нерде Приморско нерде Сарафово
5.
Приморско за винаги !
28.01.2017 21:53:50
2
5
Искам като тръгна по магистралата между Пловдив и София да видя поне 7-8 билборда с реклама на Приморско,Китен и красотите около тях -Маслен нос ,плажа на Перла,устието на р.Ропотамо и др.Също така тази рекламна кампания може да се използва и в северозападна България защотото Бойко построи магистрали ама хората избяга в Гърция на море!!!Искам поне две улици от тротоарен тип-през деня да са отворени за автомобили,а вечер пешеходни -Ул.Черно море ,защо не и ул.Кирил и Методий!!!А алеята към южния плаж я очакваме от доста време ,вече сигурно Павлин Жеков дава зор ....Искам крайбрежната алея да се поддържа и да се оформи творчеси ,нека да има къде да се снимат хората.И кмете ...ако минаваш край Сарафово ...открадни идея за входа на Приморско,тези котви от времето на Лиляна и Пенко бледнеят ,допълнете със зеленина ,стара лодка ...нещо да се отличава градчето ...сега пиша тук ,утре ще задавам въпросите директно ,напънете се за да бъде градчето ни предпочитано и желано
4.
до 3
28.01.2017 21:33:33
5
8
Кои са тея истински приморчани които заслужават? Разни екземпляри - вървят и спат, мързи ги да гледат, дремат по кръчмите и чакат свъртяните да свършат това което има да се прави по града.
3.
Медиен комфорт
28.01.2017 21:24:44
1
11
Колко ли е платил кмета за тая статия?
2.
Така
28.01.2017 20:32:01
1
10
Не му правете изскустяен пиар на този палячо той няма нищо общо със социалната политика в Приморско.Дава социални предобовли на циганите които гласуват за него а за истинските приморчани които наистина заслужават няма нищо.
1.
Брей
28.01.2017 20:17:47
0
8
Това момче като мускетар, ама кардинала му от Несебър и арестант,какво ли го чака
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Поколението, родено през 2005 година, израсна в интересни времена на трансформация на цялото ни общество Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица с правилните подправки месото изобщо няма да ви липсва Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ определено са колоритни Зехтинът предпазва от деменция Зехтинът предпазва от деменция Редовните потребители на зехтин са по-малко склонни да развият и диабет Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Предвижда се процедура за справяне с вторичното движение на бежанци от една държава в друга Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Вижте ги  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Чуждестранните студенти се включиха в редиците на възпитаниците на висшето учебно заведение Парад на младостта и красотата започва в Бургас Парад на младостта и красотата започва в Бургас Красиви, свежи и научили добре своите уроци, те вече гледат към бъдещето и отброяват за последно от 1 до 12  Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата След раждането на дъщеря им участието в предаването е второто най- хубаво нещо, което им се е случвало
Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори