×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как трима души живеят със 150 лева на месец? Вижте трагедията на едно българско семейство от Средец


Как трима души живеят със 150 лева на месец? Вижте трагедията на едно българско семейство от Средец
Тинка е жена за пример, живее изключително тежък живот, но не спира да се бори, не дава и унил вид, за да не паднат духом децата й
25 Януари 2017, Сряда, 15:10 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Семейството на Тинка кара на хляб и сол, единственото за което мечтае е топла порция пиле със зеле

Как трима души живеят със 150 лева на месец? Този въпрос си зададоха хиляди бургазлии, запознали се с тежката съдба на Тинка Бонева от Средец.

Читател на Флагман.бг разказа покъртителната история на жената, която се труди неуморно, за да осигури прехраната на семейството си (ВИЖ ТУК). За нея – достойна българска майка, държавата сякаш е безчувствена и сляпа. Оставена е на произвола на съдбата – да се оправя, както може!

След публикацията на Флагман.бг хиляди се трогнаха от битката, която води Тинка. Наш екип се срещна с нея в дома й в Средец. Тинка живее с 28-годишния си син Иван и 23-годишната си дъщеря Стилияна в панелка на ул.“Васил Коларов“ в Средец.

Посрещна ни топло, дори ентусиазирано. Току-що бе приключила важен разговор по телефона – с благородна жена от Бургас, която бе прочела нашия материал, обещала да й изпрати най-необходимото – храна, с която да изкара поне 2-3 дни, малко дрешки и топло зимно яке. Тинка е благородна. Това е всичко, което иска. „Когато има храна – децата са спокойни“, казва тя и отваря дома си за нашия екип.

Съдбата на Тинка е изключително тежка. Децата й имат психически и здравословни проблеми. До 2000 година е успява да се справи, защото мъжът й бил шофьор в Бургас, но скоротечен рак на стомаха го убива за дни, а Тинка остава сама и с трудна задача – да осигури прехраната на болните си деца, които никога няма да могат да работят.

Институциите остават бездушни за проблемите й, а нейната битка не спира и ден. Тя чисти входове, гледа възрастни хора, старае се да е до децата си. Преди три години обаче и е повалена от тежко заболяване – тумор на гърдата, за щастие доброкачествен. Тинка е оперирана успешно, но лекарите са категорични: Вече не може да се подлага на толкова тежки физически изпитания. Въпреки това тя не спира, защото трябва да изхрани децата си.

В Средец трудно си намира работа. Пътува до Бургас, за да гледа възрастен мъж, предвижва се на стоп, защото няма никакви пари. Дребните левчета, които взима от тази работа й помагат поне да купи хляб за семейството си. Като казваме левчета, тя действително получава дребни пари - между 3 и 5 лева, за които идва до Бургас, чисти, мие, готви и се прибира обратно в Средец, за да се погрижи и за децата си.

„Обикновено ядем филии със сол, понякога олио и червен пипер. Ако имам пари купувам месо и зеле. Децата много обичат пиле със зеле, но го готвя веднъж или два пъти в месеца. Правя им също леша, фасул и картофа – когато мога да ги купя. Добрите хора от магазина ме записват, вярват ми, но гледам да вземам само най-необходимите неща от тях и да не правя по-голяма сметка от 20 лева. Това са много пари!“, сподели днес Тинка пред наш екип.

Семейството е толкова бедно, че няма средства да смени изгорялата крушка в хола. Тинка е горда жена, не търси милостиня. Благодарна е на всичко, което получи, но е изключително скромна и трябва добре да се запознаеш с нея, за да осъзнаеш, че на това семейство му трябва абсолютно всичко.

Тинка твърди, че има мебели, но в апартамента й видяхме само две стари соцлегла, които са отдавна разбити. Синът й спи на спалнята, която се е разглобила и няма кой да я сглоби. Момчето е с психическо заболяване, добряк е, не е опасен, но едва обслужва хигиенните си навици и дума не може да става, че е годен да върши физическа работа.

В кухнята има малка печка „Раховец“, няма работещ телевизор, бойлерът е изгорял преди две години, заради което се къпят със студена вода, използват ужасно стар хладилник, който обикновено изключват, защото в него няма нищо. „Няма смисъл да харчи ток“, казва 55-годишната жена.

Споделя единствено, че се нуждае от дърва, за да изкара зимата. Показа ни запасите си - 4-5 чувала, печката й тлее едва-едва, колкото да поддържа минималните температури в стаята, където тя стои цял ден с дъщеря си и сина си. Нуждае се и от храна, защото зимата няма много работа, а трудно успява да оцелее със 150 лева, с които трябва да плати сметките, както и да купи лекарства.

Самата тя се нуждае от преглед при лекар, но не може да отиде, защото осигуровките не са й платени. Тинка е опората на семейство, старае се да не дава унил вид, за да не паднат духом децата й. С половин уста, след като ни изпраща и децата й вече не чуват, разказва, че още миналата година е трябвало да отиде на профилактичен преглед, нямала обаче пари за изследванията. Заради това се моли на Бог да е държи жива, за да изпълнява своята мисия – да гледа децата си!

Ако искате да помогнете на Тинка, се свържете с нея на телефон: 0899072120  или на ул.“Васил Коларов“, бл.1, вх.А, ет.7, апартамент - ляв

В категории: Средец , Животът


13
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
13
Коментара по темата
13.
бивша грудовка
27.01.2017 08:40:58
0
8
познавам Тинка. наистина са зле. но не мислете, че в Средец не са останали добри хора. Казвали са ми, че съседката им г-жа Гъркова редовно им носи храна. И г-жа маленова също. А и двете са пенсионирани учителки с малки пенсии! но човечността не се измерва в пари! Само дето кмета Жабов май не го разбира това! Или не го интересува, по- точно! Как е възможно да заделят 180 000 лв за ремонт на циганския клуб в Средец, а да не намерят и един лев за такива нещастни хорица! това е абсолютен срам!!!
12.
XM
26.01.2017 12:43:19
0
0
EI Nqkoi li si kav si ela v grudovo da widish kwi sme da ti nachupq glavata sa chudish tri dena ot kude izgrqva slunceto :)
11.
ЪРП
26.01.2017 10:33:48
1
2
ФЕНОМЕНАЛНОТО ПРИЗНАНИЕ НА МАРГАРИТА ПОПОВА!!!!!!!!...... Е ,ЧЕ ГЕРБ НАЗНАЧИХА УГОЕНОТО СИНЧЕ НА ТОТАДЖИЙСКАТА КРАДЛА-МИЛИОНЕРКА......, ПАРДОН ......МИЛИАРДЕРКА ПРЕЗ 2013 ГОДИНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ТОВА ГО ПРИЗНА ЛИЧНО ВИЦЕПРЕЗИДЕНТА МАРГАРИТА ПОПОВА, КАТО ЗАЯВИ В ОЧИТЕ НА ПЛЮНКАТА ПЛЕВЕЛСКА ,ЧЕ ТОЙ УМИШЛЕНО Е ОТКАЗАЛ ПРАВОМОЩИЕТО ДА ИЗПЪЛНИ КОНСТИТУЦИОННОТО СИ ЗАДЪЛЖЕНИЕ, ДА НАЗНАЧИ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА "ДАНС" ПРЕЗ 2013 ГОД.

ТОВА В ДИРЕКТНО И НЕДВУСМИСЛЕНО ОЗНАЧАВА ,ЧЕ ГЕРБ СА ИМАЛИ ТАЙНА УГОВОРКА С ДПС ПО ВРЕМЕТО НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И ИМЕННО ГЕРБ СА ОТГОВОРНИ ЗА ТОВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ТОВА ЛИЧНО ГО ИЗРИЧА МАРГАРИТА ПОПОВА ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ОБЩАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ С ПЛЮНКАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ДОКАЗАТЕЛСТВОТО ЗА ДУМИТЕ МИ:

https://www.vbox7.com/play:d643e64d0a

МНОООГО ВНИМАТЕЛНО ЧУЙТЕ КАКВО ЗАЯВИ МАРГАРИТА ПОПОВА ОСОБЕНО МЕЖДУ 1:00 И 1:37 МИН.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

А, ФЛАГМАН С ГНУСНАТА СИ МИРИЗЛИВА И ЛЪЖЛИВА ПРОПАГАНДА В ПОЛЗА НА ГЕРБ И ЛЪЖИ КЪМ БСП, МОГАТ САМО ДА МЕ ХВАНАТ И ПОРАЗХОДЯТ ЗА .........................................................................................................................................................................................................МНОГОТОЧИЕТО!!!!!!!!!!!

ИСТИНАТА ЛЪСНА ,ЛЪСНА, ЛЪСНА НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10.
Аре ве Станиславе
26.01.2017 01:41:26
2
4
Аре ве станиславе смешен герой отивай да помагаш да не забравиш едно селфи да си направиш после и по бтв сутринта да те гледам ама снимките да не ги забравиш само нали така бавняр
9.
Do 8
26.01.2017 01:04:40
1
4
Ei glupak q se draj na polojenie
100 % si chlen na taq grupa
I az ne sam okay s pokaznostta no momchetata pravqt neshto za tezi hora izpadnali v beda taka che si draj glupavite komentari smotanqk
8.
До Станислав Тенев мишката
25.01.2017 23:32:17
7
9
Шшш аре ве измикяр отивай да помагаш на жената, и направи 50 снимки поне!
7.
Nqkoi
25.01.2017 22:08:42
2
12
Ei grudovski bokluci... Vmesto da davate na selskite si futbolistcheta po 70-80 lv premii za vseki mach v selskata A grupa...pomagaite malko i na takiva hora!
6.
Аз
25.01.2017 21:45:03
6
3
Ей Браво-как не те мьрзя толкова много глупости да напишеш.0.3% били санирани-предходние орешарковци 50%ли санираха
5.
Браво
25.01.2017 21:23:47
3
13
Никой не контролира милиардите за саниране. Няма нито орган, нито група, нито дори един експерт, който да съблюдава как се харчат огромните средства по правителствената програма, за разлика от сходната по еврофондовете за регионално развитие. Това личи и по парите, които се харчат. Ако по европрограмата у нас топлоизолирането излиза 100 лв. на квадрат, по правителствената програма средно е 192 лв. на квадрат, въпреки определения таван от 172 лв. Но има и проекти на стойност 360 лв. на кв. м, което е истински скандал. Всичко това изнасят като информация съсловните организации в сектора. Те се жалват и от ниската цена на интелектуалния труд по проектиране. Той стига до 5% от похарчените завишени суми. За да остава повече за отклоняване от изпълнителите, които обратно се отчитат на властта. Над половината пари по така нареченото саниране, което си е просто топлоизолиране се надписват, голям част от тях се връщат обратно към властта, твърдят още експертите.
Липсва не само мониторинг, или просто казано – контрол, върху харченето на огромните средства, които в бюджета за тази година бяха удвоени. Тепърва Лиляна Павлова се е сетила за написване на стратегия по въпроса, въпреки че програмата действа от 2015 г., разкриват още съсловните организации, на които даде трибуна Милен Цветков от Нова телевизия. И сами го разбираме, но ето какво показват конкретните случаи:
Стига се до уникални казуси на прахосничество. Така например апартамент, чиято пазарна стойност е 2000 – 3000 лева в Белослав и Провадия, се „санира” за 20 000 лв. Разбира се, в тези градове няма и парно, което да се спестява, за да има ефект за хората топлоизолирането.
Напомняме, че до момента само 214 от 70 000 панелки в България са „санирани” като това представлява 0,3%.
Това още веднъж показва, че реален ефект за нацията от операцията на кабинета Борисов 2 няма. Но със сигурност се пълнят нечии джобове.
4.
.....
25.01.2017 20:16:00
7
15
Групата в която се събират помощи за жената е Помощ за хора в нужда. Ако някой реши да помогне може да се присъедини. Няма Шофьори Бургас, няма показност!!!
3.
Той
25.01.2017 20:12:16
3
27
Здравейте Флагман!Моето мнение е че трябва да се сезират компетентните органи.Помощ от хората е едно,трайно решение на тази ситуация е реакция от страна на Държавата.
2.
T
25.01.2017 19:54:04
1
27
аз посетих жената днес, помогнах и с храна и дрехи, но не можах да осигуря обувки, за нея и дъщеря и 37 -38 , а за момчето 43.
1.
Zori
25.01.2017 19:51:18
32
10
A nqma li rabota za tiq hora
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори